Lämpeneminen, kuivuus, sateet, myrskyt tulvat ym.

Kulkeeko maailma siis väjäämättä kohti tuhoaan. Ei välttämättä.

Ihminen on viisas ja kokemusten kautta tulee yhä tietoisemmaksi ongelmista.

Veden puute on ihmeeksemm suuri. Erämaat ovat rutikuivia jajuomaveden puutekin on huutava. Korjataan siis asia. Tehdään tieteen ja tekniikan avulla vettä kaikille ja kuivt erämaat kasvamaan ruohoa viljaa ja puita.

Ei sateen tekeminen ole enää konsti eikämikään. Sateen määrä saadaan riittäväksi kun halutaan ja tarve huomataan.
Eteenpäin päästään kun vain halutaan.

14

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aihehan historiallinen keinokastelun osalta. Muistan lukeneeni siitä Mesopotanian kaupunkiasutusten aikoina, jolloin kastelukanaviin ohjattiin vettä. Seurauksena oli aikojen kuluessa maan suolaantuminen.

      Tämä kehitys jo 6000 vuotta sitten, samoin Egyptissä hallittiin tuo taito, joskin eläimiä käytettiin nostolaitteen pyörittämiseen. Veden saanti mahdollisti kaupunkien kehityksen, myöhemmin tulivat Rooman avekduutit, joita voi ihailla vieläkin, joskin ne täyttyivät painovoiman avulla.

      Samoksella Kreikassa olen ihaillut valtavaa vesitunnelia, joka vuorilta ohjasi veden kaupunkeihin ja rakennettuihin altaisiin.
      Maderalla valuu vesi myös painovoimalla vesialtaisiin, jot turistit ihailevat tänäkin päivänä.

      Kun tuulten suunta tuntuu pysyvästi muuttuneen, jättäen aavikot vuosiksi aavikot ilman vettä, ollaankin suurten haasteiden edessä. Pohjaveden jatkuva pumppaaminen lie lyhytkantoista ? Keinosadettaminen lentokoneilla lie kalliimpi ratkaisu kuin saatava hyöty, ja mistä rahoittaja?

      Atlannin veden käyttö, vaatisi valtavan kastelujärjestelmän investoinnin, joskin kukoistava erämaa olisi aivan ihanne 😊

    • Alkoi.satamaan.taasen

      Ilmaston lämpeminen johtaa merien lämpenemiseen, Trumppi ei usko ilmaston muutokseen vaikka pyöremyrskyt johtuvat pääosin siitä, harvinaisen iteppäinen. Lähi-itä taitaa muuttua saharan kaltaseksi samoin pohjois-afrikan etelä osat eikä kaivoista ole apua, odotettavissa kansainvaellus tai nääntyminen.

    • ihanasade

      Meillä sataa koko ajan ja vihervasemmiston unelma toteutuu . Suomen alkuperäinen kansa korvataan näillä maansa pilanneilla.

      • Tämä.tiedetään

        Aavikoituminen johtuu ilmaston muutoksesta jääkauden jälkeen, maapallon akselin siirtymisestä joka tapahtuu tietyin välein, sahara oli aikoinaan savannia.


    • farfarttt

      Historia kertoo maapallon elämästä, on monia erilaisia kausia.

      Mitä ihminen vaikuttaa on vain paikallinen elämä omina kaasuineen---- kyllä suuremminkin kun muistelen asiaa. Suomen ilma on aina ollut puhdas niin minunkin tänään koska tuulet Saksasta ovat melko puhtaita.

    • Juur iviikonloppuna tuliohjelma, jossa kerrottiin keinokastelusta, jossa kemikalien avulla saadaan syntymään sadepilviä.
      Muutakin tämänsuuntaista toimintaa vedenpuutteen ja muiden ongelmien poistamiseksi tieteen avulla.
      Rahaa ja välineitä on riittävästikäyttöön.

      Kyllä muutokset ovat sotaa tärkeämpiä.

      • Ihminen ei voi muuttaa maailman ilmastoa, ihmisen yritykset vain pahentavat asiaa.


      • Ramoona_

        Merivedestä tehdään makeaa vettä jo monessa maassa, mutta menetelmät vaativat valtavasti energiaa, joka maksaa ja hiilijalanjäljestkin tulee mittava. Esimerkiksi Lähi-Idän öljyvaltioissa se on mahdollista heille lähes ilmaisen öljyn ansiosta. Tekniikkoina ovat tislaaminen ja kovalla paineella puristaminen. Luulisi, että eniten kuivuudesta kärsivillä mailla olisi mahdollista hyödyntää lähes jatkuvasti porottavaa aurinkoa haihduttamiseen ja esimerkiksi pahasta kuivuudesta kauan kärsinyt Afrikan sarvi on meriveden ympäröimä suurelta osin.

        Suomalaiset tutkijat ovat mukana ihmemateriaali grafeenin hyödyntämisessä mm. veden puhdistukseen. Ongelmana tässäkin innovaatiossa on materiaalin kallis hinta. Mutta useinhan hinta halpenee, kun "kehitys kehittyy ". Uskon kuitenkin, että luonnonvoimien valjastaminen käyttöön yksikertaisemmilla tekniikoilla on ratkaisu nimenomaan köyhissä maissa . Tuuli, aurinko, aallot... niissä jyllää energiaa . Merivesi uhkaa nousta, kyllä sitä riittää haihdutettavaksi. Kasvillisuus, puut varsinkin, ovat yksi vesitalouden perusta, miten saataisiin taas aavikot vihertämään ! Sietävätkö jotkut kasvit suolaista vettä, voitaisiinko sellaisia viljelykasveja jalostaa.


        Nämä ovat ruohonjuuritason meren rannalla asustavan ympäristöasioita pohtivan tavallisen tallustajan mietteitä. Ystävien mökillä on pieni merivedenpuhdistuslaite, avomeripujehtijoillekin se on tuttu. Grafeenista aikoinaan kohuttiin paljonkin myös lääketieteen innovaatioksi, missähän sillä rintamalla nyt mennään.

        Kaikki elämä on riippuvaista vedestä, miksei ihmiskunta tee kaikkeaan puhtaan makean veden turvaamiseksi, raha on siinä vain väline ja valintakysymys, mihin rahaa ja vettä haaskataan.


    • Ymmärtääkseni sateen aikaansaaminen on nykytiedoin ja -tajdoin suht. simmppeli ongelma. rahaa ja kalustoa kyllä on, mutta näillä on päämääränä tappaminen.
      Vettä on ilmassa kuumilla seuduilla paljon. Jokin päivä sitten esitettiin televisiossa miten peltoja, suuriakin, saadaan kasteltua.

      Omat tietoni ovat tällaista pintaraapimista. Tuloksi nähdään pian.

    • Tuleeko.kansainvaellus

      Välimeren alue on tulevaisuudessa viljelykelvotonta kuivuuden takia sanovat tutkijat, puhumattakaan lähi-idän ja pohjois afrikan alueita joissa se pahenee entisestään. Voi vain arvailla mitä se merkitsee ihmisille ?

    • lisääntyminen.stop

      Mitäs luulette ? Tänne pohjolaan tunkeutuvat . Tämä nähty on ollut vasta alkusoittoa. Ensin pilaavat maansa hakkaamalla kaiken puuston ja lisääntymällä tolkuttomasti, rikkaammat maat siinä auttaa viemällä ruuat ja lääkkeet. Sisäisillä sodilla karkottavat tänne myös sellaisia joista ei tykätä.

      • Näin.ollen

        Suurin syy on ilmasto, saharakin oli savannia ja rooppista siitä se on levinnyt eikä ihmisen vaikutuksesta.


    • milloin.meillä

      Irlanti valmistautuu Ophelia myrskyyn . Milloin mahtaa olla meidän lounaisrannikolla ? Suomessa on rakennettu paljon rannoille, voi kohta mökkitontit halvenua.

      • Yhden kuolonuhrin on Ophelia jo aiheuttanut Irlannissa. Onhan se todettava, että poikkeuksellista on säärintamalla paljon. .

        Ilmeisesti ne liittyy ilmastomuutokseen. Tänään 16.55 tv:ssä saamme kuulla jotakin poikkeuksellista gravitaatioaaltoihin liittyvää, voisiko olla asteroidin ohisyöksyn aiheuttamaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe