Voihan v, millaista kieltä sallitaan

KamaliaMallejaTarjoaa

Voihan v, millaista kielenkäyttöä sallitaan ja esitetään televisiossa nykyään. Kammottavaa, kun v.... voi olla puhutussa kielessä joka toinen sana. Katsoin pätkän suomalaista Paratiisihotelli ohjelmaa, joka antoi kamalan kuvan tämän pöivän nuorista suomalaisista aikuisista. Monikin nuori voi ottaa mallia kammottavasti kiroilevista, huonosti käyttäytyvistä ja toisiaan vilpillisesti kohtelevista televisiossa esiintyvistä, todennäköisesti kouluttamattomista ihmisistä. Varsinaisia v...n julkkistyrkkyjä.

Pitäisikö moiseen kielenkäyttöön puuttua?
Miten voisimme vaikuttaa asiaan?

En haluaisi, että noin huonosti käyttäytyvät, kamalaa kieltä käyttävät ja vapaasti toistensa kanssa parittelevat nuoret olisivat mallina nykynuorille. Kammottavaa.

25

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaa mieltä olen. Apinamaisuus valtaa alaa ja papit siunaa.

    • Nykyäänhän hius- , ripsien ja kynsien pidennykset ovat hyvin yleisiä. Kaikki kestää aikansa ja vaatii sitten säännöllistä huoltoa, ettei mikään näistä irtoa tms. Rahaa palaa varmaan näihin plus viimeistä huutoa olevaan kännykkään... Ei siis ihan kaikkien saatavilla koko paketti.

      Siinä siis ymmärtääkseni tavallisimmat muotijutut - vaatetukseen en toki puutu - aina on ollut trendejä ja niiden orjia.

      Sitä mietin, että miten nuoret miehet lopulta suhtautuvat näihin hammasvalkaisu - tyttöystäviinsä. Pitävätkö näyttelynaisina kavereitten kiusaksi vai rakastuvatko oikeasti ihmiseen, jonka oikeasta olemuksesta on vain aavistus.

      Vanhemmiten sitten kasvoja ja kroppaa muotoillaan kirurgisesti? Jokainen toki tyylillään, mutta loppukaneettina: katselin juuri televisiosta tulleen ohjelman, joka kertoi pohjoisessa vaelluksia harrastanvista naisista...voi sitä luonnonkauneuden määrää - koirat plussana ja oli siellä mieskin joillakin mukana. ;D

      • KylläVi-tuttaaaVi

        Voihan v...u, vilttihattu, tuttu vi...u, v....i, vi...u!


      • Transpositio, pohjoisessa näkee lähinnä laskettelukeskuksissa näitä ns. bimboja, jotka ovat koulussa keskittyneet kaikkeen muuhun kuin opiskeluun.
        Parikymmentä kilometriä kairassa patikoituaan tulee vastaan vain oikeita luontoihmisiä.


    • VoihanVilttihattu

      Eikös vielä vähän aikaa sitten tvssä ollut xxxx:ä kirjoitettujen rumien sanojen päällä tekstityksessä ja sanat oli sivuutettu jollain "piip"-äänellä tms.

      Milloin tuo käytäntö on muuttunut?
      Miksi?
      Haluaisin sen mallin takaisin ja nuo viltit pois!
      Voi v...tu! Pois!

      • Taikuritässä

        Samaa mieltä olen tuosta tv-kiroilusta. " Kannattaako olla huolissaan", stand-up:it jne. jne. Sisältää nykyisin koko kirosanakirjon. Osaan ne kaikki. En
        tahtoisi niistä maksaa tv-veroissa. Paratiisihotellia en ole katsonut kertaakaan. Ihme kun mikään virallinen taho ei ole puuttunut asiaan,
        kun kanavilla ei ole mitään tasovaatimusta.
        Piippi-laite pitäisi ottaa käyttöön.


    • SyytetäänköNytVihapuhees

      70-luvulla syntyneistä lähtien on suomalaisten älykkyys tasaisesti laskenut. Nykyään sitä dorkempi mitä nuorempi. Koskee siis nykyisiä alle nelikymppisiä.

      Ja huomaahan sen noista tv-ohjelmista ja muutenkin, kun katselee ympärilleen...

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000875657.html

    • Oppi_ei_ojaa_katoa
    • fhimsf

      - kuuulostaa jotenki samansorttiselta kuin uutiset filippiiniläisvanhempien ongelmaa -lapset pakosti luovutettava pedojenkäsiin, huumeet ja päihteetkin yhtäsotaisa aihe kuin koko maailmassa ..... maailman markkinahumua
      -ihmiset pelkkiä pelinappuloita korstojen kynsissä. Julkista riistaa.

    • Pyhät-älyluuri-tietokone

      Pyhän hengen naisina ja miehinä meidän on vain tyytyminen ikäkohtaloomme ja hyväksyttävä kaikki, mikä eteemme tarjotaan ja annetaan.

      Onhan tässä nyky-tekniikassa sentään yksi etu! Lähes kaikissa laitteissa on vähintään ON/OFF nappi ja useammissakin kauko niminen säädin. Myös ohjelmien ennakkotiedot julkaistaan, joten mikään "yllätys" ei voi tulla puskista. Karsinnan voi tehdä ennakoivasti.

      Kirottua, sanoi kettu karhunmarjoista.

      • Taikuritässä

        Maksat saman verran vaikka vääntäisit off. Tyhjästä on kenkkua maksaa. Mutta, mistä maksaa, siihen pitäisi voida vaikuttaa.
        Kettu voi tulla yllättäväsi karhunmarjapuskista tai vattupuskista. Mutta ei se ruoja poistu, vaikka kuinka painelisin kaukoa!


      • Näköhäiriöradio

        Öyh auh. Maksan kyllä koska verolaki niin määrää. Se ei edellytä telkkarin omistamista, vaan sisäistä iloa haluta maksaa.
        Nautin maksaa lakisääteisiä. Haluaisin maksaa viinaveroakin, vaikka en juokaan. Se olisi sitä talkoohenkeä, jonka perään politiikotkin itkee.

        Asian ollessa tapetilla näin, minua kiinnostaisi suuresti, tuleeko ne kiroilut ulos vain TV1 ja TV2 kanavilta. Eli kaupalliset maksukanavat ovat moraalisesti puhtaita?


      • Taikuritässä

        Kaikilla kanavilla v:t lentää, mutta siistein lienee Teema. Joten eipä kiroilukulttuurista voi tosiaankaan syyttää vain TV1 ja TV2. Ihan hyvän huomion teit ja voin siten täydentää.


    • KammottaviaKuvia

      Onneksi ei tosiaan ole pakko katsella eikä kuunnella, kun television voi pitää suljettuna. Voi katsella vain jääkarhuja ja muita luonto-ohjelmia uutisten lisäksi.

      En toivoisi, että moisia ohjelmia sallittaisi esittää, etteivät nuo heikommat ryhmät joutuisi annettua mallia toteuttaessaan yhteiskunnan aktiivisten ryhmien ulkopuolelle. Eivät kuvittelisi, että elämä on vain jotain v...tun bailaamista. Tietysti ne ovat halpoja ohjelmia, kun tekijöille ei tarvitse maksaa mitään. Tunkua tulijoista riittää.

      • k-kotton

        Kiroili ne miehet ennenkin, mutta oli siihen kiroiluun joku syy, eikä ne v-alkuista hokeneet.
        Sieltä minäkin olen kiroilun säännöt oppinut-
        En minä v-alkuista käytä, ja naisten suusta sanottuna, se kuulostaa kummalliselta.
        Naiset sen käytöksen ratkaisee, jos naiset lopettaisi v-alkuisen käytön, ja jättäisivät V-alkuista hokevat nuoret miehet kun nalli kalliolle, niin kielenkäyttö siistiytyisi siinä paikassa..

        kyllä televisiolta voisi odottaa siistiä kielenkäyttöä, niin kuin tuolla ylempänäkin on kirjoitettu. Siinä mielessä käytös on muuttunut nuijasota-aikaan.


      • yrmeääh.yötä

        Niin. Ei tarvitse perääntyä kuin kolmisenkymmentä vuotta, voi helvetti mikä skandaali nousi kun Hannele Laine alias Hantta Krause toivotti "helvetin hyvää yötä". Kansa oli äimänä, osa ei lie toipunut vieläkään.


    • vfihimsf

      -tyttöjenkin roolimallit satujen ja tosielonkirjossa muuttuvat
      - harvemmin prnsessa- ja kruunu ---- elivät ikionnellisinaelonsaloppuusaakka naimisiin mentyään, jne - uusi malli voi olla vapaasti piereskelevä kettu sohvalla pöikötellen jos kärsii ilmavaivoista tai joku muu luontevampi kuin keulakuvana pönöttely - asiasta oli aiemmin joku pidempijuttukoostekin.
      - jotain samaa asiana kuin aiemmat työväen luokan twwmat -p---lla ei kaikki pysty korkeaanvirka-asemaa saamaan. - naiset ovat yleensä jokseenkin hanakoita ruotimaan
      ihmisten vahvuuksia ja heikkouksiakin jotekin epäsosiaalin oloisest.

    • Tähän kiroiluun viitaten: jos henkilöllä on löyhä moraali, ei varmaan edes itse tajua/välitä miltä kuulostaa...
      V.ttu on hyvin yleinen kirosana etenkin naisilla - luultavasti lyhyytensä ja iskevyytensä ansiosta. Harva kirotessaan miettii sanan oikeaa tarkoitusta.

      Para"siitti"hotellia en ole myös kuin kanavaa vaihtaessa vilkaissut, mutta etova kuva jäi - eikös siellä vielä kieroilla toisten selän takana kaiken muun "sivistävän" lisäksi?

      Lapsena lähes jokainen oppii mikä on oikein ja mikä väärin. Jos kuitenkin päämääränä on olla wannabe-hahmo, minkäs teet. Saa nähdä hävettääkö heitä vanhemmiten touhuilunsa kaiken kansan edessä...

    • oiaikojaoitapoja

      Toisaalta on niin, että sitä samaa kamalaa kieltä käytämme lähes 100- prosenttisesti tässä ympärillä, oletko huomannut? Sivistynyt kielenkäyttlö on hissuksiin hävinnyt jonnekin. Myöa akateemiset ihmiset näyttävät suosivan tätä sivistyksestä vapaata suomen kieltä. Matti Klinge ja Sauli Niinistö taitavat olla ainoita, joilta vielä kirosanoista vapaata kieltä kuulee julkisuudessa. Mitä tekevät yksityisesti, jääköön arvailun varaan.

      Kun näin on, olisihan se aika erikoista, jos irrallaan ympäristössä telkkarissa esiintyvät käyttäisivat kirosanoista vapaata ilmaisua. Lähetyksissä kun pyritään lähentymään katsojaa. Niinpä olemme päätyneet tähän, mitä luultavasti olimme ennen Agricolaa ja piispa Henrikiä olleet: metsäsuomalaisiksi. Onko siinä mitään uutta? Kaikki vanha kuulemma palaa aina uudelleen muotiin, kun malttaa odottaa. Jos nyt joku muu kuin em, henkilöt puhuisi huoliteltua kieltä vaikkapa kaupassa tai telkkarissa, hänestä sanottaisi: " Mitä se tuokin yrittää, on muka parempi muita..." Niin se menee, pitäkäämme karvalakkimme reilusti esillä, mitä sillä kukin tarkoittaneekin.

      • kirosanaonsana

        Minulla on pipo ja mä en kiroile perketti vieköön. Vee on naisilla Koo on miehillä ja niitä sanoja ei saa käyttää kuin kahdenkeskisissä yhteyksissä.


    • Katselin joskus kauan sitten yhden osan tästä, ihanimmat häät ohjelmasta.
      No oli se varmaan ihanaa, kun morsiamen joka kolmas sana oli v......, sulhanen ei kiroillut.
      Kun tuli uusinta noita Sukulan ravintolaohjelmia, katsoin pari osaa, usein sieltä tuli kirosana (ei v vaan muu).
      Ei ole kiva seurata tuollaisia ohjelmia, niimpä jätän aina sikseen.

      • pentteleenpottu

        Kokkiohjelmiin osallistujat voisivat alkaa kirota kielikuvin. Penketin porkkana, voihan vihannesilppuri, naatanan nauris, leleverin lanttu, kuntaleen kurkku, tuhannen tomaatti.


      • pentteleenpottu kirjoitti:

        Kokkiohjelmiin osallistujat voisivat alkaa kirota kielikuvin. Penketin porkkana, voihan vihannesilppuri, naatanan nauris, leleverin lanttu, kuntaleen kurkku, tuhannen tomaatti.

        Tuo kuulostaa jo huomattavasti paremmalta.


      • Taikuritässä

        Eikös potuttaminen ole potuttamista.


      • iduttaakin.ilmeet

        Silloin kun kiukustun, 1 x 10 vuotta, alkaa minua kovasti perunattaa. Mutta ei makaronita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe