Voihan v, millaisia tv-ohjelmia....

Kasvattavia-ihanteitako

Voihan v, millaista kielenkäyttöä sallitaan ja esitetään televisiossa nykyään. Kammottavaa, kun v.... voi olla puhutussa kielessä joka toinen sana. Katsoin pätkän suomalaista Paratiisihotelli ohjelmaa, joka antoi kamalan kuvan tämän pöivän nuorista suomalaisista aikuisista.

Monikin nuori voi ottaa mallia kammottavasti kiroilevista, huonosti käyttäytyvistä ja toisiaan vilpillisesti kohtelevista, televisiossa esiintyvistä, todennäköisesti kouluttamattomista ihmisistä. Varsinaisia v...n julkkistyrkkyjä.

Pitäisikö moiseen kielenkäyttöön puuttua?
Miten voisimme vaikuttaa asiaan?

En haluaisi, että noin huonosti käyttäytyvät, kamalaa kieltä käyttävät ja vapaasti toistensa kanssa parittelevat nuoret olisivat mallina nykynuorille ja meidän omille lapsillemme. Kammottavaa. Saako televisiossa esittää nykyisin jo ihan mitä tahansa roskaa? Opetuselokuvia murkuille!!!!! Apua!

3

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkvinkuups

      Ethän sinäkään ole teini :).
      Ei teinejä kiinnosta Paratiisihotellit eikä BB:t. Ne ohjelmat on tehty tirkistelynhaluisille, keski-ikäisille, parisuhteessaan puutteessa eläville ihmisille.

    • yeuyeru

      Voihan VITTU siis! Ylläpito sensuroi viestini, koska siinä oli kirosana... kuule sheriffi Sensuuri, me ei olla jenkeissä. Täällä saa kiroilla.

    • Kotikasvatus.puuttuu

      Nyt on aloitettu hyvinkin tarpeellinen kampanja naisten ahdistelua vastaan. Luin juuri pitkät rimpsut mielipidekirjoituksia iltalehden keskustelupalstalta ja pöyristyttää se asenne, mikä seksuaaliseen häirintään liittyy. Suomalaisia lapsia ja nuoria ei ilmeisesti kasvateta enää lainkaan. Kotikasvatuksen puute näkyy mm karkeana kielenkäyttönä. Muukin käytös tietenkin osoittaa, että nuorilla ja vanhemmillakaan ei ole mitään käsitystä käytöstavoista. On järkyttävää huomata, kuinka yleistä on käsiksi käyminen, kouriminen, ahdistelu.
      Ja hämmästyksekseni luin miesten aidosti ihmetteleviä kysymyksiä, kuten miten sitä voi kertoa työkaverille että on tästä seksuaalisesti kiinnostunut, jollei sitä suoraan voi sanoa. Tai miten voi iskea naisen baaritiskillä, jos ei voi koskea eikä sanoa. Ihan oikeasti kysyivät, miten naiselle sitten voi sanoa tai mistä puhua, jos ei saa ehdottaa seksiä. Asenne oli ilman muuta, että jos nainen on ravintolassa ja vieläpä baaritiskillä, on hän kenen tahansa iskettävissä. Muuta syytä ei naisella voi olla ravintolassa.
      Ja se työpaikan tilanne voi olla niin vaikea, että on etsittävä uusi työpaikka. Eräskin kertoi että häirintään kyllästyneet työntekijät valittivat esimiehelle asiasta, ja tämä totesi, että naisten pitäisi olla iloisia siitä, että hekin vielä kelpaavat.
      Aikaisempina vuosikymmeninä naisia puolustettiin, heistä pidettiin huolta, he olivat se heikompi astia, jota piti kunnioittavasti kohdella, nyt voidaan huoritella ketä tahansa, papeista kaupan kassaan. Eikä se ole mitenkään tuomittavaa, sillä pihi akka ei suostunut vaikka uros ehdotti kivaa.

      Hyvä jos herätään huomaamaan huono käytös televisiosarjoissa. Huono käytös pitäisi niistä saada karsituksi, pois lasten silmistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe