Corolla pusla

Kalevi3

Ostin vm. 2012 toyota corollan liikkeestä kun ihmettelin vähän ajetun auton etupäästä kuuluvan kolahduksen kun sillä ajatetaan monttuun. Otin asian tiimoilta yhteyttä liikkeeseen ja sanoivat tarkastuksen jälkeen, että siihen pitää vaihtaa jokin pusla, joka aiheuttaa tuollaisen äänen. Autossa lähestyy katsastusaika ja siinä varmaan saan selville todellinen kolahduksen aiheuttajan.

Olen muuten ollut autoon tyytyväinen mutta mielessä mahdollinen vaihto uudempaan malliin mutta kiinnostaa tietää miksi tuollainen pusla on mennyt rikki vähällä ajolla.

Odotan asiasta jotain tietävän vastaavan asiallisesti asialliseen kysymykseen.

13

1784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiNeEnääKestä

      Tuo ikäpolvi on jo sitä heikkoa laatua ja aikakin tappaa kumipuslat, mutta teetä korjaus ennen katsastusta ettei tule tilastovirhettä.

    • Ocu1

      "Autossa lähestyy katsastusaika ja siinä varmaan saan selville todellinen kolahduksen aiheuttajan."
      Vastuunsa tunteva Toyotan omistaja ei jätä selvää vikaa korjaamatta ennen katsastusta. Vikahan voi johtaa hylkäykseen ja väärään tilastomerkintään.
      Hopi hopi takaisin liikkeeseen ja korjuuta vika ennen katsastusta!

    • Kalevi3

      Olen vastuun tunteva Toyota omistaja ja olen sopinut puslan vaihdon liikkeessä ennen katsastukseen vientiä.

      Kiinnosti vain tietää se, että kuluuko pusla 50tkm ajon jälkeen vaihtokuntoon vai onko siihen jokin erityinen syy. Onko puslia useampi auton etuosassa, jotka voivat aiheuttaa äänen. Käytössä ollut useampi Toyota auto ja niissä ei ole tarvittu puslan vaihtoa vaikka on ajettu enemmän kuin tuolla autolla. Onko tuolla puslalla jokin toinen nimi ?

    • OCU1

      olet tehnyt vakavan KÄYTTÖVIRHEEN, Toyotaa ei saa millään muulla rikki kuin tekemällä vakavan KÄYTTÖVIRHEEN. opettele ajamaan.

    • Corollaatorimies

      Itselläni oli vuosimallin -00 Avensiksessa uudesta alkaen samanlainen outo kolahdus kuoppaan ajettaessa. Syytä yritettiin etsiä usean vuoden aikana myös huoltokäyntien aikana Toyota-korjaamolla tuloksetta. Sitten erään käynnin yhteydessä huoltomies kampesi rautatangolla etupään vakaajatankoa ja huomasi vasemmanpuoleisessa runkokiinnikkeessä ison välyksen. Kun kiinnikeholkki avattiin, todettiin että sen sisältä puuttui laakeripusla - oli puuttunut uudesta lähtien. Liike asensi uuden ilmaiseksi anteeksipyyntöjen kera ja antoi vielä alennusta huollon hinnasta. Asiasta lähti reklamaatio Englantiin kokoonpanovirheestä. Vika poistui ja Avensiksesta tuli hiljainen kuten pitikin.

      • kalevi3

        Toyota huolto selvitteli kolahdusta ja uusivat jonkin osan siihen mutta kolahdus jatkui edelleen. Huollosta käskivät viedä auton katsastukseen, koska heidän mielestään siinä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Käytin katsastuksessa jossa tuli hylkäys kun katsastusmies kampesi vasemman puolen alatukivartta ja sanoi siellä olevan väljyyttä. Merkkiliikkeessä vaihdettiin alatukivarsi ja kolina loppui. Ihmettelivät kun tuo vähillä kilometreillä olevan vm. 2012 corollan alatukivarren väljyyttä. Ilmeisesti tuo jäljyys oli ollut pitkän aikaan mutta tarkkana käyttäjänä kiinnitin siihen huomiota. Asialliseen alkuviestiin sain viimeisessä viestissä vastauksen ja kerron asiasta tiedoksi muille.


    • ihme-juttu

      tuli mieleen miten pitkä ikäisiä alatukivarsien puslat on kun käytin autoani 1.5kk ja noin 7000km si huollosss ja nyt jo samat pusla väljät?

    • Kupinkääntäjä

      Tuo pusla ei ole alkuperäinen toyotan pusla vaan skodan pusla

    • 1851

      Mulla 2016 mallin corolla ajettu 14000 km .Erittäin huolellista ajoa ,Etuää kolisee molemminpuolin kuopissa kun kiviseula .Tämmöstä laatua on nykyajan Toyota Corolla.

      • kehnojaAutojaJapaniasta

        Sitähän ne säästöt tuotannossa tekee ja lisää säästöjä tulossa. Laatu romahti jo 2010 jälkeen ja todelliset ongelmat alkoivat silloin mm. ruostumisena ja runsaitten takaisinkutsujen muodossa ja ne kertovat ettei Toyota juurikaan panosta laatuun, vaan halpaan tekniikkaan jolla koittaa saada voittoja, että saisi tehtyä jotain uutta kun muut painoivat ohi jopa hybrid-tekniikassa.


    • Baijerista

      Eikus Briteistä tulee aivan sonta laatuista, kaikki mahdollinen.

    • neonhyviäihanoikeesti

      Vaihda puslat uretaanipusliin, ne kestää vain 200-300 kilometriä, mutta ajomukavuus on omaa luokkaansa.

    • JoopaJooJoo

      "Otin asian tiimoilta yhteyttä liikkeeseen ja sanoivat tarkastuksen jälkeen, että siihen pitää vaihtaa jokin pusla, joka aiheuttaa tuollaisen äänen. Autossa lähestyy katsastusaika ja siinä varmaan saan selville todellinen kolahduksen aiheuttajan."

      Eli: Onko autoliike arvaillut, että kyseessä on jokin pusla? Vai ovatko he tutkineet sen, jolloin heidän pitäisi jo tietää mikä pusla on kyseessä. Silloinhan se ei ole "jokin pusla". Miksi he eivät sitten vaihtaneet sitä? Etkö antanut tehdä sitä? Olikohan kyseessä niin kutsuttu merkkihuolto? Annettu diagnoosi kielii juuri sellaisesta paikasta.

      Tuossa tilanteessa lienee paras, että ajat vain sinne katsastukseen. Hylky, ja kuukauden korjausaika siitä korkeintaan seuraa. Ja kunnon autokorjaamo tietää missä vika sen jälkeen myös piilee. Hyvin monesti asia on myös niin, ettei äänen lähde ihan heti selviä, jos ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe