Koiran käytökseen kyllästynyt.

Triangeli32

Okei, elikkäs: ostimme aikuisen Chihuahuan vähän reilu vuosi sitten. Koira oli ilmeisesti elänyt ns. huonoissa oloissa, kun ei ollut sisäsiisti, oli asteen verran liian hoikassa kunnossa, ei osannut leikkiä millään ja pelkäsi ja räksötti ulkona kaikkea. Sisälläkin pelkäsi kovia ääniä ja siivousvälineitä. Parissa kuukaudessa koira tottui vähitellen ulkona liikkuviin autoihin, erilaisiin ihmisiin, lipputankoihin, puiden oksiin ja liikahteleviin ruohonkorsiin, joita niitäkin alkuaikoina säikkyi. Sisällä ollessa tottui rappukäytävän ääniin ja oppi yllättävän nopeasti myös sisäsiistiksi. Ruoka vaihdettiin heti koiran meille tultua parempilaatuiseen ja koiran paino alkoi nousta normaalin tasolle. Myös leikkiminen alkoi luonnistua ja poika alkoi nauttia siitä. Meni vähintään puolivuotta hyvin, koira käyttäytyi kuin unelma.
Pari kuukautta sitten päätimme ottaa perheeseemme toisen, isokokoisemman koiran. Tästä alkoi alamäki Chihulla. Chihu kusee ja paskoo tällä hetkellä kaikki paikat täyteen. Ei johdu siitä, ettei pääsisi pihalle, vaan merkkailee pieniä kusiläikkiä aivan kaikkialle. Puoli vuotias pentumme on jo sisäsiisti, mutta chihu senkun merkkailee. Chihu myös aloitti räksöttämisensä uudelleen, kun pentu oli ehtinyt olla meillä pari viikkoa. Nyt tuo chihu kiljuu ja haukkuu aamusta iltaan, ja yölläkin. Ulkoilut ei luonnistu yhtään, kun kesken pissaamisen ja kakkaamisenkin saattaa saada aivan mielenvikaisen räksötyskohtauksen. Sillä ei ole merkitystä onko pentu mukanamme, haukkuu jokatapauksessa. Tuntuu kuin koko eläin olisi vinksahtanut päästään lopullisesti. Tätä on jatkunut jo puolitoista kuukautta ja olen aivan uupunut koko koiraan. Olen niin kyllästynyt tuohon käytökseen, että välillä on käynyt mielessä luopua koirasta. Haluan silti kantaa vastuun eläimestä ja tehdä kaikkeni koiran eteen, että vielä löytyisi se yhteinen sävel.
Olen pitänyt huolen, että Chihu saa omaa rauhaa ja paljon huomiota edelleen, pennusta huolimatta.
Onko näkökulmia miksi koira käyttäytyy noin? Mustasukkaisuutta ja stressiä kenties? Onko vinkkejä miten tuon eläimen saisi taas normalisoitua?
Kaikki neuvot ovat tervetulleita.

14

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omavika

      Vinksahtanut on kyllä omistaja tässä tapauksessa. Tiesitte koiran ikävästä taustasta ja siitä johtuneista käytösongelmista, mutta silti päätitte kääntää veistä haavassa ja stressata raukkaa noin älyttömän isolla elämänmuutoksella? Sehän muutti TAAS koko koiran elämän, vaikka sen itsetunto ja luotto oli vasta palaamassa oikeille raiteilleen. Ihan itse saatte itseänne syyttää tilanteen uudelleen eskaloitumisesta. Olisipa koira päässyt kerralla sellaiseen kotiin, joka ymmärtää rescuetapausten päälle jotain, mutta ei näköjään.

    • Rottakoirat

      Mitä tuollaisella rotalla tekee. Vie piikille.

    • kovastressi

      Stressiltä vaikuttaa jonka on laukaissut sen toisen koiran perheeseen otto ja koko elämän uudelleen mullistuminen ja nyt sitten alkanut noin oireilemaan, mustasukkaisuutta se ei ole.

    • AhneitaOlitte

      No voi hyvää päivää. Ole uupunut ja kyllästynyt kaikessa rauhassa, mutta älä koiraan vaan itseesi.

      Koiran itsetunto on selvästi ollut täysin olematon ja sitten te menette muuttamaan koko laumadynamiikan ottamalla pennunkin yhtälöön, vaikka oli täysin odotettavissa, ettei toipumassa oleva koira kestä niin suurta muutosta laumadynamiikassa toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Te olette pilanneet koiran elämän, ei toisinpäin.

      Tällä kertaa luottamuksen rakentaminen koiraan ja sen itsetunnon rippeiden kokoaminen vaatii todennäköisesti vielä enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta itsepä olette soppanne keittäneet. Ongelman laittaminen eteenpäin ja koiraparan hylkääminen silloin kun se kaikkein vähiten sitä kaipaa ei ainakaan ole mikään ratkaisu.

      • Lisääntykää

        Laumassa on tarkka arvojärjestys. Laumaa voi johtaa joko johtajauros taikka -naaras. Johtajaparia laumassa kutsutaan alfapariksi. Alfaparin uros ja naaras edustavat laumassa voimaa ja suuruutta. Tämän johtavan pariskunnan liitto on elinikäinen. Nyt sinun täytyy vain päättää kumman kanssa olet liitossa ja harrastat seksiä. Niin kaikki koiraihmiset tekevät.


      • MINELAN

        minusta mikään ei ole kauheampaa, kuin se,että perheessä on koira, jota ei hyväksytä. Ihanhirveää koiralle.
        ANNA se chihu perheeseen. joka rakastaa sitä.On väärin koiraa kohtaan.pitää sitä-KOIRALLA ON TARKAT VAISTOT,EIKÄSHIUHA MISSÄÄN NIMESSÄ OLE KAKKOSKOIRAN LUOKKAA-


    • YhdessäVaan

      Chihu pelkää että se joutuu pois että olette kyllästyneet siihen potkitte sen pois laumasta ja uusi syrjäyttää sen.Osoittakaa Chihulle että se on lauman ykköskoira hellikää sitä ennen pentua kun ne on samassa tilassa ja ylipäätään kun ne on samassa tilassa niin CHIHU ENSIN! Olipa kyseessa silitys,namipala,ruokkiminen,hihnaan laitto tms.Chihun oma rauha huono idea se kokee vaan että se tungetaan syrjään jotta voitte olla tunkeutujan (pennun) kanssa.Kun Chihu on varmistunut että se on ja pysyy teillä ruvetkaa totuttamaan sitä ajatukseen että pentu on tullut jäädäkseen mutta kakkoskoiraksi.Voitte myös kokeilla Pet remedy spraytä tai mieluummin haihdutinta jos kova hinta ei este (molemmat noin 40e kumpikin) tai Adaptil-pantaa (n.40e) Adaptil-suihketta 60ml (n.30e) tai Adaptil-haihdutinta (n.40e),Serene-UM tabletteja (n.17e),Serene-Um tipat 100ml (n.14e), Thundershirt-paitaa (n.40e),lenkkeillessä kannattaa käyttää multitalutinta tai hihnan jakajaa.Jos tilanne ei selviä (mitä minä luulen) teidän on luovuttava pennusta tai chihu piikin alle uutta kotia ei kannata etsiä sille jos mieluummin pennun pidätte.Kumminkin antakaa niitten olla keskenään ja touhutkaa molempien kaa yhdessä ei mitään omaa rauhaa kummallekaan yhteiset lenkit,leikki-ajat,ruuat sun muut.

    • äkkiäeroon

      siitä koirasta. Kohta jo pentukin oppii huonoille tavoille, koska ottaa siitä mallia. Selvästi epävakaa koira ja lopetus ainoa vaihtoehto, tai löytää sille koti missä ei tule koskaan mitään muutoksia ettei koira vaan pimahda.

      • vika_ei_ole_koirassa

        Et sitten viitsinyt lukea aloittajan kijoitusta koiran aikaisemmista vaiheista.


      • ApuOnLähellä

        Piikki parantaa.


    • minelan

      VOI kun osaisin auttaa, chiuhuelle paljon huomiota,ja sen pitää aina olla numero 1, nimimerkki YHDESSÄ
      VAAN, kirjoitti tänne kaikein oleellisesisen..

      • sekopää00

        Lueppas minelan mitä aikaisemmin kirjoitit!!!!!


    • Triangeli32

      Kiitos teille, joilta sain asiallisia vastauksia!

    • HerrammeSaatana666

      Jos koirasi on pikku Hugo, koko kerrostaloa piinaava pikku paskiainen, niin vie se piikille!! Ottaa päähän nämä täys idiootit, jotka ottavat mitä sattuu koiria, eivätkä osaa ja pysty edes niitä hoitamaan. Sitten kustaan muiden kotirauha ja elämä niissä maailman parannus pärinöissä! Tämä kun jatkuu kuukausia, niin se on tasan omistajan vika ja nyrkille olisi töitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      290
      3244
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2494
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe