Kapkaupunki

0293

Olemme marraskuun lopussa lähdössä Kapkaupunkiin 8 pv:n järjestetylle matkalle.
Meitä kiinnostavat kaikki huomioonotettavat asiat:
- Luottokorttien käyttö maksuvälineenä.
- Hintataso yleensä.
- Turistin, tai yleensä valkoihoisen vastaaotto E.Afrikassa.
- Turistin ns. "vedätys".

14

338

  Vastaukset

  • Olen käynyt kahdesti Etelä-Afrikassa ja ajellut vuokra-autolla muutama tuhat kilometriä maassa. Kapkaupungissa olin 2015. Pidän Etelä-Afrikkaa edullisena maana nykyisillä randin kursseilla. Luottokortit käyvät monin paikoin. Tai ainakin ne kävivät siellä missä itse söin ja tein ostoksia. Vedätyksiin en ole törmännyt, en tosin ole helposti houkuteltavissa mihinkään toriostoksille tai muutenkin en kuuntele tai pysähtele sisäänheittäjien kohdalla. Turvallisuusuhkiin en myöskään törmännyt Etelä-Afrikassa. Liikuin kävellen päivisin ja autolla myös ilta-aikaan syömään ja ostoskeskuksiin. Kapkaupunki on ehdottomasti mun TOP 5 kaupunkilistalla New Yorkin, Hong Kongin, Singaporen ja Sydneyn ohella.

   • Kiitos informatiivisesta vastauksesta!
    Se johtaa muutamaan lisäkysymykseen:

    -Rokotukset, malaria?
    - Tiestön kunto, jos vuokraa auton ja tarjottava autokanta -
    lähinnä sen kunto - sekä ns. liikennekulttuuri?
    Puolet ns. matkakassasta ajattelimme vaihtaa jo Suomessa
    ja loppumaksut kortein, koska randin takaisinostokurssi aika
    huono.
    Oletan, että jos vaihtaa rahaa E - Afrikassa, pitää olla dollareita.


  • Onko TSS Travelin matka? Sain tänään tarjouksen 8 vrk:n matkasta himpun yli tonnin.

   • Ei ole, vaan tanskalaisen Albatrosin.
    Meillä kalliimpaa, tosin olemme ostaneet kaikki retket etukäteen.
    Lennot Lontoon kautta yölentoina molempiin suuntiin, mutta eipä
    ole aikaeroa!


   • TSS Travelin matkan hintaan sisältyvät myös retket. Hintaa nostaa kausilisä joka vaihtelee kuukaudesta riippuen 0 - 300 euroon. Lento Kapkaupunkiin josta bussilla Port Elisabetiin josta lentären Johanneburgiin. Etelä-Afrikka kyllä kiinnostaisi mutta on tullut suunniteltua vuodeksi jo 4 matkaa joten E-A saa vielä odottaa.


  • Tiestö Etelä-Afrikassa on erinomaista tai hyvää. Suurilla kaupunkialueilla Johannesburgissa ja Kapkaupungissa tuntuisi kuin ajelisi USA:ssa, poikkeuksena tiestysti vasemmanpuoleinen liikenne. Itse olen ajellut "väärällä puolella" yli kymmenessä maassa joten se ei tuota ongelmaa kunhan vuokraa automaattivaihteisen auton.
   Perusrokotukset kuntoon ja itsellä ollut hepatiitti rokotukset jo kymmenisen vuotta. Malariaa esiintyy Etelä-Afrikassa vain Krugerissa.
   Tätä valuutta asiaa ihmettelen monesti. Mistä jengillä on käsitys että eurot eivät kelpaisi maailmalla. Eurot on ihan yhtä vaihdettava valuutta siinä missä US dollaritkin. Missään nimessä ei kannata lähtä kahteen kertaan valuuttoja veivaamaan. Euroja saa vaihdettua Etelä-Afrikassa randeihin helposti ja halutessaan voi nostaa käteistä seinästä.
   En tiedä mistä 8 päivän TSS matkasta on kyse joka tonnin maksaa, kun nettisivuilla on 10 vrk reissu joka kustantaa 2000 euroa.

   • Matkanjärjestäjä TSS Traveling Scandinavia on osa kansainvälistä matkatoimistoa, joka järjestää ryhmämatkoja ympäri maailman. Toimisto tarjoaa erikoishintaisia matkoja eri järjestöjen jäsenille. Edut ovat täsmälleen samat kuin nettimyynnissä olevilla matkoilla. Olemme veljeni kanssa lähdössä 26.11. Pohjois-Kyproksen kulttuurimatkalle, jonka hinta on 249 euroa/hlö. Sis lennot, majoituksen 4 täden hotellissa, buffetaamiaiset ja retket jokaiselle päivälle. Netissä sama reissu maksaa 1099 eur. Varasimme myös vuoden päähän Israelin matkan samoilla herkuilla hintaan 649 eur. Yhtiö myy erikoishintaisia matkoja ilmeisesti pitääkseen hotellien ja lentokoneiden kapasiteetin maksimissaan. Mainitsemani Etelä-Afrikan matkan perushinta on 1199 eur + kausilisä 0 - 300 eur.


  • Kiitos nimim. "Table Mountain", sillä tämä oli hyvä tieto, että randeja saa
   seinästä!

  • Randeja kannattaa ehdottomasti vaihtaa jo Suomessa,Pankit/pankkiautomaatit ottavat suht ison korvauksen vaihdattaessa/pankkiautomaatista nostettaessa.Uberilla kannattaa liikkua Etelä-Afrikassa,jos ei halua vuokrata autoa.Kapkaupungissa on paljon turisteja,turisteja kohdellaan hyvin.Hintataso on halpa,esim.Bic Mac ateria on n.puolet Suomen hinnasta.

  • Tässä ketjun aloittaja - 0293!
   Tanskalaisen Albatrosin matka Kapkaupunkiin on nyt takanapäin, joten voin tuoreeltaan kommentoida. Jos osallistuu maksullisiin retkiin, näkee kyllä enemmän.
   Hintataso on Suomen hintoihin verrattuna alhainen.
   Päätimme vaihtaa randit Suomessa jotka riittivät hyvin, tosin automaattejakin on,
   mutta vaihtopalkkioista en tiedä.
   Viikolla oli tuulista, joten kaikkina päivinä ei päässyt Pöytävuorelle eikä Robben Islandille.
   Hyvän toivon niemelle on jonkin verran matkaa. Atlantin vesi oli kylmää - uimakelvotonta +14 C!
   Pimeällä ei kannata liikkua ainakaan yksin.
   Viiniä saa ruokakaupasta, oluet ja väkevät täytyy hakea erikoiskaupasta.
   Kerjäläisiä joka paikassa. Joka paikassa odotetaan 10% suuruista juomarahaa,
   joten on hyvä olla pientä rahaa hollilla - 20 randisia - heti ensimmäisestä päivästä.
   Englannissa käytettävä sähköpistoke käy, mutta keskustahotellissamme oli useita pistokevaihtoehtoja.
   Maassa merkittävä todellinen vesipula - vettä pyydettiin säästämään.
   Julkisia liikennevälineitä emme edes kokeilleet, koska opas ei suositellut niitä.
   Kaupat sunnuntaisin kiinni - myös jotkut ravintolat pl. Kauppa- ja liikekeskus Waterfront,
   joka on 20 min kävelyn päässä keskustasta. Taksi 50 randia. Siellä on kaikki läntiset tunnetut merkkiliikkeet Henkasta ja Maukasta alkaen.

  • Hei,
   minäkin piipahdin Cape Townissa, ja ryhmässä oli vain toisen viikon yksi kaveri ja toisen viikon vietin ihan itsekseni sekä tietty matkat mentiin eritahtiin; ihan kuin kuninkaalliset matkustettiin eri lennoilla. Hemmetin kivaa ja rentouttavaa nuo lennot; ja palvelu pelasi loistavasti!
   Palaan tänne vielä matkakertomuksen merkeissä,
   t. MatkaMimmi61

   • Moi!
    Olitko yksin liikenteessä? Mua kiinnostaisi lähteä, miestä ei kiinnosta, joten mietinkin uskaltaisko lähteä yksinään


   • Heips,
    kyllä olin yksin menomatkan ja neljä päivää aluksi. Ihan hyvin pärjäsin. Ja sitten viikoksi tuli ystävä ja sen jälkeen olin vielä kolme päivää yksikseni. Katupoliiseja ja vartijoita on joka paikassa, missä turisteja on, joten kun tietää heihin voi aina ottaa yhteyttä ja tietty painella kauppoihin /ravintoloihin sisään jos tulee se tunne. Minulla ei ollut yhtään epäilyttävää tunnetta ja toisaalta en ollut myöhään illalla enkä yöllä liikenteessä. Aamulla jo kuljin ajoissa.

    En lähtisi sinne nyt; siellä oli vasta puhetta reissun aikana tulevasta vesipulasta, mutta nyt se totisinta totta! Ja turistien vedenkäyttöä rajoitetaan ja paikalliset saavat/jonottavat käyttövettä.


  • Tulee kannaltasi myöhässä, mutta muille samaan suuntaan lähteville: vertailin eri kursseja ja Suomessa randit olivat todella kalliita nettikursseihin verrattuna. Me nostimme kaikki käyttörahat vasta paikan päällä, esim. nyt Forex veloittaa 206,70€ per 3000 randia, korttiyhtiö kyllä veloittaa 2€+3% palkkion nostosta, mutta kun sillä on paljon edullisempi vaihtokurssi, 3000 randin nosto ottaa tililtä/ kortilta palkkioineen vain 200,07€. Eipä tuo jättimäinen ero ole, mutta on lisäksi turvallisempaa kuin koko matkakassan kuljettaminen käteisenä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat - Ei v-ttu nyt!

   Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0701fdf9-a761-44ec-9579-40a
   Maailman menoa
   316
   10475
  2. Suojamaskisotku EN YMMÄRRÄ ??

   Iltasanomien jutussa Suojamaskeista maksetut rahat olivat menneet liikemies Sarmasteen tilille. Näin siis on todennut Tiina Jylhä. https://www.is.fi/
   Maailman menoa
   276
   5575
  3. Varakaat maanomistajat miettivät pitäisikö suomalaisille työntekijöille maksaa parempaa palkkaa

   koska ulkomaista halpatyövoimaa nyt vaikea saada. Varaa isoilla isännillä varmasti on mutta kyse on nyt halusta maksaa kunnon palkkaa jolla suomalaine
   Maailman menoa
   103
   2392
  4. Taisi pari ministeriä lähteä maitojunalla

   Kohu Suomen valtion pieleen menneen hengityssuojainoperaation ympärillä jatkui kiirastorstaina. Tiistaina Kiinasta saapui tilauslento ja toi Suomeen
   Suomen Keskusta
   103
   2230
  5. Paikallislehden kohulööppi

   Olipas kuhmolainen tekaissut jutun paikallisesta yrittäjästä. oikein etusivulle ja jatkoa sisäsivulle puolenaukeaman verran. Pyhää närästystä täynnä o
   Kuhmo
   27
   1794