Työmarkkinatuen väärinkäyttöä Kokkolassa?

tukiaisilla_luppoaikaa

Kokkolalainen nainen avautui iltalehdelle 15.10.2017 kertoen olleensa työtön koko aikuisikänsä ja miksi hän elää mieluummin tuilla todeten, että "normaali työ ei ole minulle", hän tunnusti myös oppineensa keplottelemaan niin, että saa aina joko työmarkkinatukea tai sairaspäivärahaa saaden juuri tälläkin hetkellä työmarkkina- ja asumistukea.

Luitteko jutun kokonaan, siis aikuisen oikeasti voiko joku, jolla ei ole tosiaan aikomustakaan tehdä koskaan työtä oppia saamaan työttömyystukia tekemättä mitään ansiotöitä elämänsä aikana ja onko sellainen jotain tukien väärinkäyttöä?

56

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • härskiyttä

      Aika sopimattomalta tuommonen työmarkkinatukien lypsäminen äkkiseltään kuulostaa ellei työnteko huvita, jotta haiskahtaa pahasti vilungille.

      • dr_kildare

        Sairaspäivärahan suhteen on vaikeampi huijata, koska lääkärinlausunto on painava peruste tosin Kelan lääkäri voi silti väittää terveeksi.


    • Tahavoeinari

      Onhan täällä palion porukkaa ollut jo kymmeniä vuosia tekemättä mitään ja rajan takaa lappaa koko ajan lisää.

      • asumalähiöissä

        Kokkola taitaa olla työttömien paratiisi kyllä näitä siivellä eläjiä piisaa.


    • epäkäs

      Eikö Kokkolan työkkärillä ole tarjota mitään epänormaalia työtä, jospa sellainen sopisi paremmin normaalia työtä kammoksuvalle.

      • nopejope

        Mikäli ei mikään työ kelpaa, silloin ei ole mistään työstä apua.


    • Vako

      Ihteäänhä toi neito myy purjeen luona iltaisin...

      • näinsut

        Mitenkä sulla menee siellä Purjeella passissa irtoaako päiväksi elanto?


    • TyhjinKäsin

      Aika jännää miten viime perjantaina julkisuuteen putkahtanut "Ideologisesti työtön" -mies sai aikaan mediakohun , joka veti kokkolalaisenkin mukaan samaan oravanpyörään. Jännää on myös se, kun miehet tuet lakkautettiin saman tien ilman, että hänelle ilmoitettiin mitään. Taitaa tämä nainen kokea saman kohtalon ja monet muutkin, jotka esiintyivät omalla nimellään siinä haastattelussa.

      • mielenkiintoisinta

      • tyytyväisyyttäkin

        Vastavetona "Ideologisesti" työtä tekevä kertoo, että "Olen kiitollinen ja ylpeä pienipalkkaisesta työstäni" näinhän sen kuuluisi mennä.


      • tilastoitsija

        Tämän vuoden tammi–elokuussa työpaikan hakematta jättäminen tai työpaikasta kieltäytyminen johti karenssiin 11 500 tapauksessa, kun vuonna 2013 vastaavaan aikaan luku oli 2 300. Mikä mahtaa olla tilanne loppuvuonna.


    • kivikasvoin

      Mielestäni tuon kolmikymppisen naisen ei olisi kannattanut julkaista valokuvaansa haastattelun yhteydessä voi pian mennä maine Kokkolan alueella.

      • kehystettynä

        Päinvastoin nyt työnantajat näkevät ilmoitustaululle laittamastaan kuvasta heti kuka on vapaana työntekoon, kun tarve vaatii.


      • öö-mappi

        Oon kuullu jotta toisilla työnantajilla on mustalista minne ne kirjaa kaikki tommoset lusmuajat pahan päivän varalle ettei tuu vahinkoa.


      • Shemale_Sonja

        Mikä ihmeen maine? ;9

        - S. E. X.


    • Todijuttuko

      Eikös työmarkkinatuki ole jokaisen oikeus ??miten helevetti sitä voi väärin käyttää? Menee elämiseen kuitenkin arvostelijoita riittää tokkopa kukaan nyt tietentahtoaen haluaa köyhänä pysyä

      • painottaen

        Selvää tekstiä. Työmarkkinatuki on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka pyrkivät työllistymään. Sen saaminen ilman aikomusta mennä töihin on tuen väärinkäyttöä.


      • kuimyös

        Myös työnantajat käyttävät työmarkkinatuen saajia häikäilemättä hyväkseen teettämällä järjestelmällisesti "ilmaisia" työkeiluja ym.


    • HunsvottiKorppu

      Keväällä tulee 10 vuotta, etten ole työmarkkinatukea, perustoimeentuloa, asumistukea, eläkettä, palkkatuloa tai muutakaan säännöllistä tuloa mistään saanut/nostanut.
      Repikää siitä.

    • tolokunheikki

      Ei se tuo työ niin herkkua ole jos olis niin herrat sen tekis! Minua ihmetyttää kun siitä pitää vielä veron maksaa työpanoksen lisäksi.

    • tumppukieli

      Tämä nainen oli laitettu työkkäristä työllistymään johonkin firmaan ja joutunut heti nuolemaan pelkästään kirjekuoria kiinni 8 euron päiväpalkalla hän kertoi, että päivä riitti ja otti loparit. Nuolisitteko te kirjeitä kaiket päivät sillä liksalla?

      • kaikkeanähnyt

        Kyllähän työttömiä nöyristetään ja suorastaan vittuillaan ja halveksitaan näissä virastoissa ja osassa työpaikoissa on B-kansalaisen leima otsassa....ihmetellään että pitääkö vielä palkkaa maksaa.


    • Ei.kadehdita

      Heidänkin on elettävä ja tai olisiko arvostelijoiden ajatus että kuolkoot nälkään tässä mukamas "hyvinvointiyhteiskunnassa"? Sama kohtalo noille maahantulijoille jotka ovat maassa sosiaalietuuksilla, ei edes oman maan ihmisiä?
      Osa näistä työttömistä on puolikuntoisia ja heidän paikkansa olisikin sairaspäivärahalla tai kuntoutustuella, ei työnhakijoina. Systeemissä on mätää jos näitä ei selvitetä ja osoiteta heitä oikealle luukulle. Leipää on annettava kuitenkin jokaiselle.
      Monet putoaa kiireellä pilatusta tai motivoimattomasta työstä. Työn uuvuttamia ihmisiä on liikaa kun kunnon palkkaa ei makseta tai työvuori painaa yksien harteilla.
      Ko. aloitusesimerkki ei kerro sitä että hän saa perusrahaa ja sen päälle tulee tuo 8 euroa lisää työpäivästä. Kysymyksessä lienee työharjoittelu tai muu sellainen.

      • tonnitaskuun

        Ei saisi päästää kuolemaan nälkään vain sen vuoksi, kun haluaa kehittää itseään omien harrastustensa parissa tekemättä palkallista työtä. Pitäisi saada jotain harrastajakorvausta sellainen olisi parasta.


    • Huonoa_Kuvaa

      Ja nämä avautujat pitäisi työttömien tuvalla ruoskituttaa.
      Kaikki 300.000 kärsii jatkossa näiden "kirjailijoiden" perseilystä.
      Nyt on media täynnä lahtareita pohtimassa miten saadaan lisää keppiä työttömille.

      TE~keskuksen jatkuva kyttääminen on jo nykyisellään niin rasittavaa, että mieluummin ihan mitä töitä vaan, kuin tätä gestapo touhua.

      • uutta.laki.esitystä

        Päämisteri hoitaa homman ja työttömille tulee pakkotyölaitos johnain korpeen tämä tilannehan ei voi jatkua näin.


    • syyllinenONsuomalainen

      - on noita eri ryhmiä, esim. romaanit on pääsääntöisesti työttöminä ja eläkkeellä, samoin somalit on työttöminä 80 prosenttia.., ja pakolais turiti on kela ja kotoutus slomilla lopun ikäänsä, kokonsia sukuja elätetään vauvasta vaariin!!
      Mutta miksi kantaväestön työtän on ainoa syyllinen ? Miksi ?

      • nouseva_kirjailija

        Hei Sonjakin kirjoittaa kirjaa en vain tiedä kirjoittaako romaania tai novellia.


    • Yhteiskunnan tuet pitäisi korjata tavalla, että työttömyyspäivärahaa maksettaisiin määräaika kuten nykyäänkin tehdään, mutta määräaika olisi lyhyempi esim 300 päivää. Sen jälkeen kaikki tuet olisivat harkinnanvaraisia ja niitä voisi myöntää vain erityisellä ja painavalla perusteella. Tarkoittamiani yhteiskunnan tukia olisivat erityisesti työmarkkinatuki ja toimeentulotuki. Asumistuki lopetettaisiin kokonaan.

      Tuen hakijan olisi perusteltava miksei minkäänlaista työtä ole hänelle löytynyt. Tukiperusteen selvittelyssä vaadittaisiin muun muassa nähtäviksi kopiot kaikista hakijan työttömyysaikana tekemistä työhakemuksista. Työntarjoaja-puolta kuultaisiin satunnaisesti, jotta hakemusten todenperäisyydestä saataisiin selko. Hakijan olisi esitettävä selvitys, miksei hän ole hakenut työttömyysaikanaan työpaikkoja, joihin hän olisi kykynsä ja kuntonsa puolesta kyennyt.

      Tukiperusteeksi ei riittäisi työttömyys vaan työttömyyden olisi johduttava seikasta, johon hakija ei ole itse voinut vaikuttaa. Perheettömältä voitaisiin esimerkiksi odottaa työnhakemista koko Suomen alueelta ja muuttamaan työn perässä, jos tulee sellaiseen valituksi. Kouluttamattomuudesta johtuva työttömyys ei olisi tukiperuste. Ei myöskään kouluttautuminen alalle, jolla töitä on tarjolla vain satunnaisesti. Uudelleenkouluttautumista voitaisiin edellyttää, jos vaikuttaa, ettei hakijan alalla ole töitä lähivuosinakaan.

      Alkoholisteille ja narkkareilla tarjottaisiin yhteiskunnan kustantama kuntoutus, jonka aikana he olisivat työvelvollisia. Mistään lepokotikuntoutuksesta ei olisi kysymys.

      Tukiperusteen olemassaolo ratkaistiin kokonaisharkinnalla, jonka ohjenuorana olisi, ettei terveellä ja työkykyisellä ihmisellä pitäisi olla mitään perustetta saada yhteiskunnan tukia toimettomuutensa vuoksi.

      • Dr_mengele

        No nyt on kunnon gestapomeininkiä.
        Hauska olis tietää minkälainen sosiopaatti näitä laatii.


      • Tällaista se aikoinaan oli, eikä edes kovin kauan aikaa sitten. Sitä aikaisemmin toimettomat ilmeisesti kuolivat nälkään.


      • Jessejaakobinpoika

        Jos vaikka muutetaisiin tuo TE keskus työnvälitystoimistoksi niinkuin se kuuluisi olla. Virkailijalta vaadittaisiin, että hommaa joka kymmenenelle vähintään työpaikan tai muuten joutuu itse irtisanotuksi. Kaikenmailman turha pyrokratia ja karenssipolitiikka lopetettaisiin, keskityttäisiin vaan olennaiseen eli työn välitykseen. Molemmille sekä työnantajalle ja tekijälle maksettaisiin kannustuslisä jokaisen uuden työsuhteen alkaessa.


      • Aivan kannatettavaa ajattelua. Suoritteeseen perustuva palkkaus virkamieslähtöisessä työnvälityksessä. Vähän samalla tavalla kuin kiinteistönvälityskin.

        Herää kuitenkin kysymys, miksei ole markkinoilla ole yksityisiä työnvälittäjiä, jotka oikeasti saisivat työttömien ja työntekijöitä tarvitsevien markkinat kohtaamaan?

        Voisiko tässä olla liike-idea jollekin?

        Ei, koska lähtökohtaisesti Suomessa työttömät eivät halua tehdä töitä, koska elävät mukavasti ilman työtäkin.


      • kalderoosa

        Aseistakieltäytyjät joutuvat vankilaan miksei samaa sovelleta työstäkieltäytyjiin oppisivat siellä ainakin tavoille elli muuta.


      • TuplaTurbo-urbo
        rytmimunat kirjoitti:

        Aivan kannatettavaa ajattelua. Suoritteeseen perustuva palkkaus virkamieslähtöisessä työnvälityksessä. Vähän samalla tavalla kuin kiinteistönvälityskin.

        Herää kuitenkin kysymys, miksei ole markkinoilla ole yksityisiä työnvälittäjiä, jotka oikeasti saisivat työttömien ja työntekijöitä tarvitsevien markkinat kohtaamaan?

        Voisiko tässä olla liike-idea jollekin?

        Ei, koska lähtökohtaisesti Suomessa työttömät eivät halua tehdä töitä, koska elävät mukavasti ilman työtäkin.

        Tätähän just Vuokratyö-firmat on!


    • eroarahasta.fi

      Ideloginen valinta on tahdonvapautta. Ja on kaksi mahdollisuutta.

      • vaaran-merkit

        Tämä "ideologisesti työtön"- ilmiö sattaa vielä koitua maamme tuhoksi.


    • Ladyboysonja

      Munat sillä on. Pukeutuu naiseksi.

      • käsikönkkääkö

        Mistä olet onkinut tietosi vai oletteko kenties pariskunta?


      • Shemale_Sonja

        Kyllä. Minulla on pippeli ja tulee olemaan, mutta olen ollut legitisti nainen jo yli vuoden ja sitä ennen koko ikäni. ;9

        Ei silti pitäisi liittyä tähän orjatyöaiheeseen tämä minun seksuaalisuuteni.

        - S. E. X.


    • rohkelikot

      Onko noussut uusia ideologisesti työttömiä julkisuuteen Kokkolasta olisi
      hyvä, kun kaikki tulisivat esiin eikö totta?

      • tunnekuohuja

        En tiedä, mutta tänään Tasavallan presidenttikin ärähti ideologisesti työttömille Iltasanomissa hän piti muunmuassa ikävänä, että asenne nostetaan tietoisesti esille, kun taasen Työministeri summasi ajatuksiaan, että onneksi ossit ovat marginaali-ilmiö, jos tietoisesti työ ei kelpaa, ei silloin oikein voi kelvata tuetkaan.


      • Koikkalainenfilosofioi
        tunnekuohuja kirjoitti:

        En tiedä, mutta tänään Tasavallan presidenttikin ärähti ideologisesti työttömille Iltasanomissa hän piti muunmuassa ikävänä, että asenne nostetaan tietoisesti esille, kun taasen Työministeri summasi ajatuksiaan, että onneksi ossit ovat marginaali-ilmiö, jos tietoisesti työ ei kelpaa, ei silloin oikein voi kelvata tuetkaan.

        Toivottavasti itse joutuu vaalien jälkeen "ideologiseksi työttömäksi". Sitä saa mitä kylvää.......turha noiden vuosikymmeniä on päättämässä olleiden kritiseerata seurausta kun itse on ollut yhtenä syyn aiheuttajana.


    • Klaihm

      Ihmisarvo ei ole työstä kiinni. Sen parempi ei kukaan ole, tekee jotakin työtä tai ei. Sitä paitsi ihminen voi olla muutenkin aktiivinen , kun pakkotyötä tekemällä. Onkohan ihan laillistakaan alkaa julkisesti haukkua jotakin ns. ryhmää? Työssäkäyviä, kotona olevia, vammaisia, lapsia, vanhuksia ym ym.. Aina vain kauemmaksi menee tämä maailma totuudesta ja ihmisiä aivopestään kaikenlaisiin ajatuksiin toisten huonommuudesta ja omasta paremmuudesta . Työssä käymälläkö saat ilmisarvon? Jos siihen ei sen kummempaa tarvita, niin en ihmettele nykymaailmaa enään. Monet ihmiset pysyvät hiljaa, koska he elävät hullujen ihmisten sanelemassa maailmassa. Sekopäisten, elämään kyllästyneiden, väsyneiden ja katkerien ihmisten luomissa mielikuvissa. Älkää kukaan 'työtön' ihminen uskoko tuollaista soopaa enään. Työttömänä oleva ihminen ei todellakaan ole huonompi, tyhmempi, laiskempi, kuin kukaan toinen. Ainoastaan näin toisista ajattelevat ihmiset ovat juuri sitä yhteiskunnan pohjasakkaa jotka pitäisi ohjata, vaikka yhteiskunnan varoin hoitoon, tekemästä pahaa muille asenteillaan.

      • Shemale_Sonja

        Mukavaa nähdä järkeviäkin pohdiskeluja aiheesta. Niitä on silti surullisen vähän. Ihmiset eivät yleisesti ottaen ymmärrä edes lukemaansa, mutta silti vaahdotaan tunteella (vailla järkeä), että; "MENE TÖIHIN!" Menisittekö kenties itse ilmaistöihin? Niin. Kukaan ei vastaa noihin kysymyksiin, koska ette "osaa" vastata niihin rehellisesti. On helpompi huutaa netissä anonyyminä.

        Harva hoksasi artikkelista edes kohtuullista pyyntöä, että saisi edes lähes minimipalkan alussa ja siitä sitten noustaisiin.
        No hommaan rahani muilla tavoin ja jos en siinä onnistu, niin sitten mennään köyhänä elämän loppuun asti. Suosittelisin pientä askeettisuutta välillä muillekin.

        Eipä muuten eilisestä uutisesta, jossa tarjottiin 2100€:n palkkaa tradenomille syyllistetty yhtään heitä, jotka kieltäytyivät työtarjouksesta. Huvittavaa kaksinaismoralismia.

        Ja vielä tuo helvetin Niinistön avautuminen. Toivottavasti yksikään materiallisesti köyhä ei äänestä häntä presidentin vaaleissa.

        - S. E. X.


      • etuutta

        Mitenkäs sen Iltalehden haastattelupakkion kanssa kävi sehän vähennetään käsittääkseni asumistuesta ja työmarkkinatuesta?


      • Shemale_Sonja
        etuutta kirjoitti:

        Mitenkäs sen Iltalehden haastattelupakkion kanssa kävi sehän vähennetään käsittääkseni asumistuesta ja työmarkkinatuesta?

        Sain siitä tuhat euroa käteisenä. :)

        S. E. X.


      • laskentanero
        Shemale_Sonja kirjoitti:

        Sain siitä tuhat euroa käteisenä. :)

        S. E. X.

        Siitä menee heti puolet verottajalle ja koko summasta vähennetään etuudet, jotta laskuoppini mukaan taidat olla aika tyhmä.


      • Shemale_Sonja
        laskentanero kirjoitti:

        Siitä menee heti puolet verottajalle ja koko summasta vähennetään etuudet, jotta laskuoppini mukaan taidat olla aika tyhmä.

        Taidat itse olla tyhmä jos luulet, että pimeästä rahasta verot maksetaan? =D

        S. E. X.


      • ylpeäTyöstäni
        Shemale_Sonja kirjoitti:

        Mukavaa nähdä järkeviäkin pohdiskeluja aiheesta. Niitä on silti surullisen vähän. Ihmiset eivät yleisesti ottaen ymmärrä edes lukemaansa, mutta silti vaahdotaan tunteella (vailla järkeä), että; "MENE TÖIHIN!" Menisittekö kenties itse ilmaistöihin? Niin. Kukaan ei vastaa noihin kysymyksiin, koska ette "osaa" vastata niihin rehellisesti. On helpompi huutaa netissä anonyyminä.

        Harva hoksasi artikkelista edes kohtuullista pyyntöä, että saisi edes lähes minimipalkan alussa ja siitä sitten noustaisiin.
        No hommaan rahani muilla tavoin ja jos en siinä onnistu, niin sitten mennään köyhänä elämän loppuun asti. Suosittelisin pientä askeettisuutta välillä muillekin.

        Eipä muuten eilisestä uutisesta, jossa tarjottiin 2100€:n palkkaa tradenomille syyllistetty yhtään heitä, jotka kieltäytyivät työtarjouksesta. Huvittavaa kaksinaismoralismia.

        Ja vielä tuo helvetin Niinistön avautuminen. Toivottavasti yksikään materiallisesti köyhä ei äänestä häntä presidentin vaaleissa.

        - S. E. X.

        Otan kantaa! Todellakin mielummin teen työtä ja saan pientä palkkaa kuin olisin työttömänä. Mieluummin teen työtä sen rahan eteen kuin menisin työkkäriin kerjäämään "armoa" tai soskuun kerjää rahaa. Entäs jos joskus saat lapsen ni opetatko hänelle että rahaa tulee ilman että sen eteen tekee mitään? Ottaa päähän että juuri sinunlaisten takia kun olin työtön niin ihmiset luulivat etten halua tehdä työtä. Teille pitäisi olla oma järjestelmä ettei työttömät kärsi teidän valinnan takia.


      • ilmianna
        Shemale_Sonja kirjoitti:

        Taidat itse olla tyhmä jos luulet, että pimeästä rahasta verot maksetaan? =D

        S. E. X.

        Olet näemmä kaiken lisäksi rikollisuuteen sortuvaa tyyppiä älä huoli poliisin vihjenumeroon ilmoittamani tiedot koituvat pian kohtaloksesi.


    • epistää

      Ottaa päähän nuoret jotka eivät halua tehdä työtä. Oikeat työttömät ymmärrän jotka haluavat töihin mutta eivät pääse. Idealoginen työttömyys on todella itsekästä. Miksi jotkut saavat rahaa ilman että heitä pakotetaan ottamaan työtä? Toiset ihmiset pakotetaan tekemään työtä tai jos työ ei maistu niin menettää oikeuden hakea työttömyys tukea.

      Epistä.

    • pelleily

      Ideologisesti työttömille. Se että asiaa mainostetaan otetaan esille. Hallitus tekee kovasti sen asian eteen,ettei kukaan olisi työtön. ja kaikilla olisi ainakin sopusuhtainen palkka. Työvoimakoulutuksesta väähennettiin rahaa,, koulutusrahoista pienennettiin, palkkatukipaikkoja vähennettiin, Pakkohakua tietokoneella lisättiin.Monen monta hakee samaa paikkaa.On niin vaikeaa olla idologisesti työtön.

      • Lähes_onnistunut

        Hallitus tekee kaikkensa työn tekemisen muuttamisen entistä kannattamattomaksi.


    • Perhostako

      Aika hullulta kuullostaa ideologisesti työtön massotetaan liikaa erilaisia ryhmiä niin tiedetään miten niitä kohdella se kai siinä ideana sääntöä säännön perään nyt kun nokia yms. Tietotekniikka suomesta hiipunu ja sen jälkeen tarjotaan ruumillista työtä sillon varmaan ollaan ideologisesti työttömnä ei haluta tehdä normi töitä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe