Pieni matkakertomus- Barcelona

MatkaMimmi_61

Barcelona- pieni matkakertomus Katalonian keskuksesta, pieni siksikin kun kesti vain syyskuisen pitkän viikonlopun. Kirjoittajan ikä käy kohti seitsemääkymmentä. Kerron tämän heti kättelyssä, että te arvoisat lukijat odota likoja tältä matkakertomukselta.
Osallistuin valmismatkalle, mikä on ihanan helppoa ja vaivatonta. Jää paljon aikaa itse kohteeseen. Oppaamme senör Hakala oli ihan superhyvä ; nähtävyydet, ajankohtaisia uutisia Barcelonasta, vinkkejä ja ihan kaikkea mitä oppaalta voi odottaa. Lennolla jo sain viereeni samalla seuramatkalla olevan ystävällisen henkilön. Matkan aikana vaihdoimme monesti kuulumisia matkan kulusta, näin sain mukavasti turvaa, että edes joku tietää missä asun ja nukun Barcelonassa.
Ennen kuin pieni ryhmämme oli koossa; kävin kuvaamassa lentokenttä aulassa Fernando Boteron Caballon (kiva musta heppa). Ja koko seinän kokoinen mural -kuva La Pedreran –talon hahmoista jotka ovat myös Tähtien sota elokuvahahmojen pohjana.
Barcelonan lentokenttä on kahdessa eri rakennuksessa , molemmista terninaaleista pääsee suoraan metroon ja sillä kaupunkiin. Meillä oli bussikuljetus; vaikka oli iltapäivän ruuhkaliikenne, niin matka sujui ilman suurempia pysähdyksiä. Hotellihuone oli valmiina; ihanan leveä parivuode; amme kylppärissä – ja vaahtokylpyyn! Lyhyen mutta rentouttavan kylvyn jälkeen iltaohjelmassa oli Liceu Oopperatalossa Puccinin oopperateos.
Hotellilta lähdin reippaasti kävelin kohti La Ramblaa. El Toro Pensador –patsas (ajatteleva härkä) oli ensimmäinen selvä maamerkki korttelin päässä ja tiesin kohta olevani La Ramblalla. Aivan La Ramblan keskustan puoleisessa päässä oli metroaseman sisäänkäynti ja sen molemmin puolin oli poliisivartiointi; ainakin puolen tusinaa poliisia., koska siinä oli paha tapaus, jossa autolla ajettiin tahallaan kävelijöiden päälle. Ja poliisivalvontaa kaupungissa oli muuallakin paljon. La Ramblalle oli katumyyjät asettumassa myyntipaikoilleen, turistit kävelivät rauhallisesti nauttien tunnelmasta;Barcelonasta! Barcelonaan oopperatalo on Liceu ja just siinä metroaseman kohdalla. Puccinin ooppera Il Viggio A Rein turvatarkastus- ja lipuntarkastuksen jälkeen nousin monen monta rappusta ja luulin jo paikkani löytyneen hattuhyllyltä, vielä mitä istumapaikkani oli toisella parvella ja parvia oli vielä kolme lisää. Ooppera talo oli niin vaatimaton ulkoapäin ja sisältä valtava ja aivan upea. Toiselle puolen istahti senior oopperanystävä ja toiselle puolen myös mieshenkilö, jolla oli seuranaan teini-ikäinen tytär. Muitakin lapsia oli yleisössä. Mitään supinaa ei kuitenkaan kuulunut esityksen aikana. Lyhyesti: ooppera oli nautittava ja yleisö oli mukana juuri oikeaan aikaan! Hieno kokemus. Kotimatka hotellille sujui kävellen ja ennen puoltayötä ennätin hotellille.
Aamiainen oli perinteinen ja hieman espanjalainen mm. perunamunakas ja gazpachokeittoa.. Mukavaa, kun aamiaisaikaa oli runsaasti.
Kaupunkikierros opas Hakalan johdolla lähti kymmeneltä ja kävelimme mukavasti Plaza Catalinalle ja sieltä La Ramblaa pitkin kohti vanhaa kaupunkia: - optinen harha Ramblan kivetys, sateenvarjotalo, vanha kauppahalli. katolinen kirkko, talon ulkoseinään kaiverrettu mural (upea), ja toinen vaikuttava mural: Joan Fontcubertan; El mõn neix en cada besada, siinä oli lomakuvista koottu mosaiikki! Vautsi kuinka hieno! Kirkon lähellä kävimme kahvilassa: kahvia ja brandya (tarjoilija kaatoi suoraan puollosta ja lopetti, kun katsoi sopivan päiväannoksen olevan lasissa), mikäpä sen mukavampaa tauolla. Kauppahallista ostin iltapäivä palaksi; herkulliset falafellit ja kasvispiirakan. Sen sijaan kylpyankkoihin erikoistuneesta kaupasta näin vain hemmetin ison ankkavalikoiman. Ja suolakurkkuihin erikoistuneesta kaupasta onneksi en halunnut mitään. Otin paljon valokuvia. Valokuvista voin palata aina uudelleen Barcelonan kävelyretken tunnelmaan. Mieleenpainuva kävelykierros!
Tuliaisia ostin El Corte Inglesia – tavaratalosta mausteisia suolapurkkeja ja tietysti espanjalaiset saippuat. Niitä käyttäessä voin palauttaa mieleeni pienen palan matkatunnelmasta. Ja piipahdin myös tavaratalon ylimmässä kerroksessa ihailemassa kaupunkinäkymiä! Näkyvyys oli hieno.
Siestan jälkeen oli iltaohjelmassa Flamenco-esitys, ja Ramblalle siis suunnistin jälleen kerran, mutta nyt oli aikaa ostaa muutama kortti ja palapelipuu! Kun ottaa palan pois ja toivoo oikein kovasti jotain, niin toive toteutuu ja pala laitetaan takaisin, tarua vai totta? Saas nähdä. Sali oli täynnä vierivieressä tuoleja ja välissä pieniä pöytiä, sangria tarjoiltiin. Yleisöä oli viimeistä tuolia myöten täynnä ja tunnelma tiivistyi flamencon tunnelmaan eka sävelmistä alkaen. Ja mikä energia lavalla olikaan, kun El Farru heitti flamenco askeleet, soittajat kehottivat huutamalla ”Paso” ”Paso” ja ”Vale” Vale” ( paso=mene, vale=hyvä) vauhti vain lisääntyi El Farrulla- en tiennytkään että olin katsomassa itse maailman parasta flamenco-showta!
jatkuu...

4

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MatkaMimmi__61

      Jatkuu..
      Esityksen jälkeen La Rambla oli täynnä, ilta oli vilkkaimmillaan; ilta oli kesäisen lämmin vielä ja ruokailijat olivat täyttäneet ravintolat. Suorastaan riehakasta menoa jo, ja niinpä kiiruhdin suoraan ihanaan hotellihuoneeseeni ja nauttimaan San Miguel-oluesta ja kylvystä!
      Toinen aamu valkeni kirkkaana ja vaisuna Barcelonassa: lähdin aamulenkille ja samalla kävin supermarketissa hakemassa tuliaisia; pyykinpesuainetta pikkupaketin ja pyykkipoikia, niitä onkin sitten kiva käyttää täällä kotona! Aamiaskahvilat avasivat oviaan ja ensimmäiset asiakkaat jo aamulatella ja croissanteilla; aamuauringossa. Kahvioiden istumapaikat olivat; pulpetteja, perinteisiä pöytiä tuoleineen, penkkejä, pitkiä pöytiä, seisomapaikat korkeine pöytineen ja näytti, että kahta samanlaista paikkaa ei ollut. Palasin hotellille aamiaiselle.
      Antonio Gaudin Casa Batlló oli vain korttelin päässä hotellista ja suuntasin sisäänpääsyjonoon; ensin jonotin lipunostoon ja sen jälkeen sisäänpääsyjonoon, noin parissakymmenessä minuutissa olin sisällä. Ja siitä sitten kohti kattoa; rappujen ja käytävien ja huoneiden kautta kulkureitin mukaan. Gaudin mosaiikkia kauneimmillaan kattotasanteella: linjakasta, muodokasta, värikästä, yllättävää!
      Ja sen jälkeen kävelin La Pedreraan muutaman korttelin päähän; Cuccin kaupan ohitse ja ihailin kaupasta poistuvia asiakkaita, tyylikkäitä kerta kaikkiaan! Tämä toinen Antonia Gaudin kohde La Pedrera eli Mila talo, jossa kävin oli myös aivan ihastuttava; ja näköalat katolta yli Barceloonan! Tässä talossa oli muotoja ja linjoja ja niillä leikiettelyä. Upea!
      Oli Iltapäivä; aurinkoinen ja lämmin. Hetken katsoin liikennettä ja totesin, että nyt otankin taksin rannalle. näin kaunista päivää en tuhlaa bussissa kulkemisessa. Ja siinä edellisten asiakkaiden jäädessä pois taksista, nappasin kyydin rannalle. Vajaa kympin maksoi, aikaa meni vartin verran ja suoraan ihanalle hiekkarannalle. Suorinta tietä uimaan ja kuinka aurinkoista ja sinistä ja ihana rantapäivä! LOMA.
      Palasin hotellille vasta auringon jo alkaessa laskea.
      Pakkasin matkatavarat valmiiksi; aikainen lähtö hotellilta aamulennolle! Viimeinen pikkukävely ulkona ja sitten viimeinen kylpy ennen nukkumaan menoa!
      Kotimatka alkoi tutun ryhmän mukana.Lento oli miellyttävä samoin matkaseura. Kotona olen katsonut ottamiani valokuvia ja you tubesta El Farrun flamencoa ja soittanut Freddie Mercury: Barcelona! Olé! Holá!

    • Satunnainen-matkaija

      Kivoja paikkoja nuo kokemasi Gaudin suunnittelemat rakennukset, mutt jätitkö Sagrada de Familliaan, siihen yli 100 v rakenteilla olevaan kirkkoon ja Güell puistoon tutustumisen...? Ne kun ovat Barcelonan ja Gaudin upeimmat ja häkellyttävän hienot pääkohteet... Mene siis kiiruusti uudelleen!

      No muillekin tiedoksi, että tuo Park Güell on mosaiikkiosaltaan remontissa just ja Sagrada Familliaan oon sisäänpääsyliput varattava hyvissä ajoin etukäteen.
      Siksi vaimoni ja siskonsa eivät päässeet sisälle ihastelemaan pitsimäisiä pylväitä kymmeniä metrejä korkeassa salissa.
      Joskus n 10 v sitten näimme hyvin pienen alun tulevasta, nytt nähtävillä olevasta, valkoisesta sisuksesta. Todella tyrmäävän upea!

    • matkamiesmaantiellä

      Olimme muutama vuosi sitten koko perheen kanssa joulun Barcelonassa. Tuntui aivan mahtavalta kuljeskella La Rambla:lla jouluaattona , ostella kauppahallista herkkuja illaksi, aurinko paistoi ja lämmintä oli noin 20 astetta. Ajelimme köysiradalla satamasta sinne vuorelle ja aika hurahti niin nopsaan katsellessa paikkoja ja nauttiessa drinkkejä terassilla ettei huomattu köysiradan sulkeutumista, no matka alas oli seikkailua, baarilta baarille ja majapaikkaan. Majoituksen olimme varanneet erikseen välitysfirman kautta Hospital kaupunginosaan, kerrostalon ylimpään kerrokseen, noin 100m2 huoneistoon. Koko joulunaika, 5 pv , oli kaunista säätä ja muutenkin mukavaa ilman kiirettä tutustua kaupunkiin. Jokaiselle päivälle olimme suunnitelleet oman kevyen ohjelman, missä kävimme.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe