Me too-ketju poistettiin

MinäMyöss

Tein parisen päivää sitten ketjualoituksen aiheesta seksuaalinen häirintä. Se sisälsi linkin, sekä pitkän lainauksen.

Laitan usein lainaukset mukaan, tietäen, että moni, etenkin henkisesti väsynyt, ei jaksa aukoilla kaikenlaisia linkkejä, kaikki eivät uskalla ollenkaan. Mutta heidätkin on tavoitettava, viesti tuotava. Olen siis ottanut tämän lähestymistavan.

Tämä ei kelvannut Suomi 24:lle. Näin vaiennetaan väärät mielipiteet, myös rikosten uhrien äänet. "Säännöt" ovat tärkeämmät kuin ihminen.
.

27

574

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PuhukaaKokemuksista

   Me too -kampanja nosti seksuaalisen häirinnän ja tarvitsee lisää näkyvyyttä.
   Seksuaalinen häirintä pitää saada pois ja puhuminen kokemuksista ja kampanjan laaja näkyvyys auttaa asiaa.
   '
   MEE TO !!!!

  • valvojanvalvoja

   Kuka valvoo valvojaa? Nämä on taas näitä käsittämättömyyksiä kun kukaan ei valvo moderaation toimintaa joka toimii mielivaltaisesti. Tuliko ketjuun liikaa häirikköviestejä vai mikä oli syy tällaisen ketjun poistolle? Seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on tärkeä ja ajankohtainen aihe. Siitä pitää voida jakaa kokemuksia tällaisella foorumilla.

  • mulkutvanhemmat

   Minäpä kerron oman häirintäkokemukseni. Minä jouduin elämään lähes neljäkymmentä vuotta seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kohteena koska sitä harrasti pääasiassa oma vähä- älyinen syöpäaivoinen isäni yhdessä useamman muun aikuisen kanssa. Koska perversseillä sioilla ei ole tapana muuttua tätä samaa sontaa kesti isäni kuolemaan asti. Ei ole ainuttakaan ihmistä joka ei isäni käytöksestä olisi tiennyt, mutta kaikki pitivät sitä vain huumorina. Vajakki- isääni pidettiin hauskana, harmittomana yksinkertaisena tyyppinä jonka juttuja ei tarvinnut ottaa vakavasti. Kasvatuskulttuurissa jossa kasvoin puolestaan lapsilla ei ollut minkänlaisia mahdollisuuksia puolustautua koska aikuisia vastaan prostetoiminen oli ehdottomasti kielletty. Vanhempia vastaan ei saanut nousta ja jos silti protestoi sinut hiljennettiin hyvin nopeasti. Saastainen paskakasa isäni oli pakkomielteinen minun ja siskoni ulkonäköstä ja lipevällä äänellä mielisteli ja pulunsilmillään analysoi naamamme näyttöä ja ruumiimme muotoja ja sen jälkeen vaati että tästä iljettävyydestä piti olla kiitollinen. Kun se paskaläjä harrasti samaa muiden kuullen ja nähden meitä pidettiin kiittämättöminä koska emme osoittaneet olevamme tästä oksettavasta lipevästä perseennuolennasta ja isäni insestisestä oirehdinnasta imarreltuja. Toruttiin ja nuhdeltiin kun emme yhtään tajunneet miten tärkeitä olimme isällemme, sillä kaikilla lapsilla ei ole edes isää, eikä varsinkaan sellaista isää joka nin paljon palvoo tyttäriään ja varsinkin heidän kauneuttaan ja seksikkyyttään. Isäni videokuvasi meitä pakkomielteisesti koko kasvuikämme vähät välittäen siitä miten raivostuttavaa se oli meidän mielestämme.

   Isäni oli pahimman lajin tirkistelijä joka teki esim. saunassa ja suihkussa käymisestä yhtä piinaa. Myös uimista hän kyttäsi virne naamallaan. Jouduin laittamaan näköesteitä pesukoneen luukun edessä olevasta verhosta kun kävin suihkussa koska se mätäpää saattoi milloin tahansa vuörytä koko massiivisella olemuksellaan ovesta sisään tirkistelemään. Jo lapsena meidän tyttöjen ja poikien välinen kanssakäyminen oli isälleni kuin pornoa olisi katsellut. Hiekkalaatikolla kun leikittiin viisivuotiaana naapurin pojan kanssa isäni naamalla oli perverssi virne kun hän vihjaili pussailemisestaa ja pisti meitä halailemaan toisiamme. Isäni oli psykoseksuaaliselta kehitykseltään kehittymätön, pikkupojan tasolle jäänyt kuvottava hihittelijä. Lapset olivat hänelle erittäin tärkeitä. Hän rakasti lapsia suurella sydämellä ja kyseli aina pihapiirissä leikkiviltä taaperoilta että "ollaanko kavereita" sellainen imbesilli virne tyhmällä naamallaan. Lisäksi hänellä oli tapana tunkea se saatanan paska naamansa lapsen naamalle ja sanoa että "ei kerrota kellekään" ja että "meillä on salaisuuksia". Tällaisesta käytöksestä tietysti aikuisen pitäisi alkaa epäilemään jonkinasteista pedofiilista taipumusta. Mutta ei meillä. Meillä tämä oli aivan tavallista rahvasta vähämielistä arkipäivää.

   Toinen siskoni joutui vakavan ja pitkään kestäneen seksuaalisen väkivallan uhriksi kodin ulkopuoliselta taholta. Kun vanhemmat saivat asiasta tietää he eivät suinkaan juosseet poliisilaitokselle välittömästi rikosilmoitusta tekemään, vaan alkoivat aivan estoitta kiusaamaan häntä siitä. Myös psykoterapian he estivät. Siskoni psyyke ja lopulta koko elämä meni näiden kokemusten seurauksena pilalle, hänestä tuli vaikeasti mielenterveyshäiriöinen, väkivaltaisissa suhteissa kituva päihdeongelmainen. Sosiaalitoimi äidin sanojen mukaan ehdotti siskoni ollessa 37 vuotias että hänen kannattaisi muuttaa takaisin kotiin. Näinpä hän muutti takaisin jalojen vanhempiemme huomaan ja 38- vuotiaana hän kuoli meidän vanhaan huoneeseemme omaan vanhaan sänkyynsä. Seuraavana jouluna alkoi isä mankua että minun pitäisi muuttaa takaisin kotiin. "Siellä on nyt huone vapaana" se alkoi ehdotella. Äitini puolestaan alkoi heti siskoni kuoleman jälkeen vittuilla vanhalla etelänreissukuvalla jossa minä ja edesmennyt siskoni istumme normaalisti iltaa ravintolassa ja siinä oli sitten paikallinen nuorimies istumassa meidän kanssa. Koska äitimme mielestä tämäkin kuva todisti että me olimme jo tuolloin kevytkenkäisiä. Vanhemmat vittuilivat ja kiusasivat siskoani hänen järkyttävistä seksuaalisen väkivallan kokemuksistaan siskoni kuolemaan asti. Hautajaisissa julistettiin että siskoni oli kuollut omien lankeemustensa vuoksi koska tämä kympin tyttö, kiltti ja tunnollinen arka, ujo toiset huomioon ottava kultasydän pieni oli heidän mielestään niin lankeileva nainen ettei pystynyt yhtään hillitsemään oletettuja himojaan. Siskollani oli käytös aina kymppi koulussa hän ei tehnyt kärpäsellekään pahaa. Pappikin päätti heittäytyä hilpeäksi ja heittää sovinistista läppää siskoni ulkonäöstä vielä muistotilaisuudessa.

   Tällaista ja monenlasita muuta seksuaalista häirintää omien vanhempieni taholta kaikkien asiasta tietävien siunauksella jouduin kestämään käytännössä koko elämäni. Olin lähes 40- v kun isäni kuoli ja siitä toivuin yhdessä päivässä.

  • hyshyshiljaa

   Edellinen viesti oli pitkä kuvaus seksuaalisesta häirinnästä perheen sisällä. Jo nyt on markkinat jos seksuaalista väkivaltaa koskevalla keskustelufoorumilla tuollaista kokemusta ei saa jakaa.

   Mitä ihmeen sääntöä se rikkoi? Vai oliko tämä tarina kenties moderaatiolle liian vaikea kuulla? Seksuaalista väkivaltaa koskevalla keskustelufoorumilla moderaattorin pitää pystyä kuulemaan kokemuksia jotka on vaikea jopa kuulla. Jos ei tuon vertaa kestä lukea inhottavia kokemuksia niin sitten on syytä vaihtaa palstaa ja pohtia riitävätkö rahkeet edes moderattorina toimimiseen muuallakaan. Vai oliko ongelma kenties se että haukuin ja nimittelin isääni joka ahdisteli minua ja siskoai lähes neljäkymmentä vuotta putkeen? Että häntä ei saa nimitellä vaikka koko paska on jo haudassa?

   Missä helvetin pumpulissa te elätte? Ja miksi joka keskustelufoorumilla pitää olla mielivaltainen moderaattori joka deletoi juttuja omien fiilistensä ja ailahdustensa mukaan vailla minkäänlaista logiikkaa?

   Nyt on menossa maailmanlaajuinen paljon puhuttu kampanja seksuaalista häirintää vastaan. Joka tuutista tulee kertomuksia kokemuksista. Suomi24.fi:n seksuaalista väkivaltaa käsittelevällä foorumilla pitää asiaa hyssytellä. Täällä on aika paljon törkeämpääkin tekstiä. Mikä mahtaa olla peruste ettei häirintäkokemuksista saa täällä puhua ääneen?

  • Sexbeast

   Täyttä roskaa koko kampanja. Herkkähipiäisiä pihtarinaisia jotka ei selvästi ymmärrä velvollisuuttaan tyydyttää mies. Tuntematonkin. Oikein niille jos ne ahdistuu vaikka enemmänkin. Nauran niille naisille ja varmasti mielelläni.

   • saastakasalle

    Olet roska joka pitäisi vetää vessasta alas.


   • Anonyymi
    saastakasalle kirjoitti:

    Olet roska joka pitäisi vetää vessasta alas.

    Metoo tarkoittaa hyvää mutta meni överiksi


  • Pedofiilikö

   Suksikaa vittuun kaikki metoo fanit. Aihe tärkeä ja vakava, mutta revitelty mediaseksikkääksi ja pop jutuksi koko aihe.
   8 vuotta lapsen unille peittelin, suukotin ja halasin. Nyt syytteessä ahdistelusta, kukahan se vitun uhri on!?

   • YksinOnParasta

    Tuokin on totta.

    Tänäpäivänä myös moni, tarkoitusperiltään "viaton" (mieskin) voi joutua ilkeiden valheväittämien kohteeksi. Tällöin, myös esim. sinä, olet itse seksuaalirikoksen uhri!

    Näissä kaikissa suukottelu-asioissa kannattaa aina muistaa, että teon kohde on se jonka oma tunnemaailma ja ymmärrys määrittää toisen henkilön teon laadun.

    Vaikka hellä peittelijä olisi omilta motiiveiltaan viaton, teon kohde, esim. nuori tyttö, voi itse hiljaa pitää suukottelua kiusallisena!

    Siksi kaikissa ihmisten välisissä kosketuksissa tulee kunnioittaa sen kohteen omaa tahtoa. Jos huomaa, että lapsi pitää mitä tahansa kosketusta itseään loukkaavana - vaikka itse tarkoittaisi vain hyvää - tulee häntä kunnioittaa. Sillä nämä asiat ovat nuorelle erittäin kiusallisia ja haavoittavia.

    Aito seks.rikoksen uhri ei yleensä syytä esim. "kaikkia miehiä", vaan kykenee kyllä -ainakin ehkä vuosia myöhemmin -
    erottelemaan nk. hyväksikäyttäjän vilpittömästä halimisesta.

    Tosin, esim. jatkuvan hyväksikäytön uhri, etenkin jos hyväksikäyttäjiä on ollut useita, saattaa tehdä sen lopullisen päätelmän, että kaikki miehet ovat pahoja.

    Trauman saaneina ovat usein torjuvia esim. kaikkeen kosketukseen, erittelemättä huomionosoittajan mahd. motiiveja.

    Kun itseäni aikoinaan tutkittiin erään tällaisen rankan teon jäljiltä, en sallinut mieslääkärin koskeakaan itseeni. Paikalle haettiin naistutkija jonka niukin naukin sallin lähestyä itseäni.

    En vieläkään pidä siitä eleestä, että joku muu kuin mahd. sallimani miesystävä esim. laskee kätensä olkapäälleni. Myös tuo ele on seks.ahdistelua! Hittojako siinä käpälöi?!

    Olen kuitenkin jo vuosia sitten valinnut lopullisen yksinelämisen. Näin on parasta.


   • itkupiiri
    YksinOnParasta kirjoitti:

    Tuokin on totta.

    Tänäpäivänä myös moni, tarkoitusperiltään "viaton" (mieskin) voi joutua ilkeiden valheväittämien kohteeksi. Tällöin, myös esim. sinä, olet itse seksuaalirikoksen uhri!

    Näissä kaikissa suukottelu-asioissa kannattaa aina muistaa, että teon kohde on se jonka oma tunnemaailma ja ymmärrys määrittää toisen henkilön teon laadun.

    Vaikka hellä peittelijä olisi omilta motiiveiltaan viaton, teon kohde, esim. nuori tyttö, voi itse hiljaa pitää suukottelua kiusallisena!

    Siksi kaikissa ihmisten välisissä kosketuksissa tulee kunnioittaa sen kohteen omaa tahtoa. Jos huomaa, että lapsi pitää mitä tahansa kosketusta itseään loukkaavana - vaikka itse tarkoittaisi vain hyvää - tulee häntä kunnioittaa. Sillä nämä asiat ovat nuorelle erittäin kiusallisia ja haavoittavia.

    Aito seks.rikoksen uhri ei yleensä syytä esim. "kaikkia miehiä", vaan kykenee kyllä -ainakin ehkä vuosia myöhemmin -
    erottelemaan nk. hyväksikäyttäjän vilpittömästä halimisesta.

    Tosin, esim. jatkuvan hyväksikäytön uhri, etenkin jos hyväksikäyttäjiä on ollut useita, saattaa tehdä sen lopullisen päätelmän, että kaikki miehet ovat pahoja.

    Trauman saaneina ovat usein torjuvia esim. kaikkeen kosketukseen, erittelemättä huomionosoittajan mahd. motiiveja.

    Kun itseäni aikoinaan tutkittiin erään tällaisen rankan teon jäljiltä, en sallinut mieslääkärin koskeakaan itseeni. Paikalle haettiin naistutkija jonka niukin naukin sallin lähestyä itseäni.

    En vieläkään pidä siitä eleestä, että joku muu kuin mahd. sallimani miesystävä esim. laskee kätensä olkapäälleni. Myös tuo ele on seks.ahdistelua! Hittojako siinä käpälöi?!

    Olen kuitenkin jo vuosia sitten valinnut lopullisen yksinelämisen. Näin on parasta.

    Ensinnäkin: #metoo kampanja koski seksuaalista ahdistelua ja häirintää, ei seksuaalista hyväksikäyttöä tai muita seksuaalisen väkivallan tekoja. Vaikka niiden välille on joskus vaikea vetää rajaa on tärkeä pitää nämä kaksi asiaa erillään.

    Toiseksi: Seksuaalista väkivaltaa kokeneet ovat yhtä monenkirjava joukko täysin toisistaan poikkeavia ihmisiä kuin kaikki muutkin. Jokainen reagoi ja kokee tällaiset kokemukset yksilöllisellä tavallaan. Viattoman sivullisen joka sattuman oikusta joutuu perverssin saastaisen matoaivon tielle ei tarvitse olla mitenkään erityisen "haavoittunut", ei uhriutunut oireileva ihmisraato, eikä edes erityisen traumatisoitunut jotta hänen kokemansa vääryys otetaan vakavasti. Seksuaalisen väkivallan teotkin ja tilanteet joissa niitä tehdään poikkeavat toisistaan paljon.

    Voisitko siis ystävällisesti olla julistamatta mitään stereotypioita jostakin "aidosta sex. rikoksen uhrista" ja tehdä itsestäsi ja omista reagointitavoistasi ja oireiluista joita olet itsellesi kehittänyt, sen ainoan oikean esimerkin miten "aito sex. rikoksen uhri" reagoi ja toimii, kiitos? Esimerkkisi ei todellakaan päde kaikkien kohdalla.

    Nämä sääliinkutsuvat stereotypiat seksuaalisen väkivallan uhrista ja uhriuttava kielenkäyttö ovat pahinta syöpää mitä ilmoille voi päästellä tästä aiheesta. Jos sinä kaipaat tunteilua, sääliä, myötätuntoa ja mussutusta, ole hyvä ja pidä huoli että teet selväksi että puhut vain itsestäsi. Jos joku toinen ei koe olevansa loppuelämäkseen vammautunut traumatisoitunut ihmisromu, se ei tarkoita etteikö hän olisi oikeasti seksuaalista väkivaltaa kokenut. Ajatus jostakin saatanan haavoittuneesta enkelipolosta itkeä tihruttamassa yksin läheiskammoisena erakkona lähinnä naurattaa useimpia tuntemiani seksuaalista väkivaltaa läpikäyneitä, ja sellaisia henkilöitä olen tuntenut elämäni aikana lukemattomia. Kah kun nämä kokemusket ovat niin yleisiä. Itse olen kokenut erittäin rankkaa ja pitkäkestoista seksuaalista häirintää, vaikkakaan en suoranaista väkivaltaa. Lisäksi olen tuntenut monia hyvinkin graaveja seksuaalisen väkivallan kokemuksia omaavia ihmisiä elämäni aikana, Ja voin kertoa että sellaiset kokemukset eivät todellakaan aiheuta ensisijaisesti tuollaista itsesäälistä tunteilevaa paskaa mitä sinä jauhat. Ainutkaan sex. väkivallan kokija johon IRL olen törmännyt ei ikinä kuvailisi kokemustaan sääliä kerjäävään tunteilevaan tyyliin että kuinka "haavoittavaa" tämä kaikki oli. Poikkeuksetta kaikki tuntemani seksuaalista väkivaltaa lpikäyneet kokevat kyseisenlaisen kielenkäytön äärettömän vastenmielisenä. Tuollainen kielenkäyttö on ominaista terapeuteille, sielunhoitajille ja kaikenmailman muille tunnerunkuille jotka itse eivät kyseisenlaisia asioita ole kokeneet mutta ovat jostakin syystä erityisen kiinnostuneita _toisten_ traagisista elämänkäänteistä.

    Kokemukseni mukaan seksuaalinen väkivalta aiheuttaa ensisijaisesti ylitsetursuilevan massiivista raivoa, spitaalista inhoa, murhanhimoista vihaa, sekä kostonhimoa. Voivottelu ja sääli ovat vihonviimeinen asia jota seksuaalisen väkivallan kokija kaipaa. Onkin erikoista miksi usein seksuaalisen väkivallan kokijana julkisuudessa (myös anonyymeillä nettifoorumeilla) esiintyvät itsekin käyttävät tätä sääliinkutsuvaa kieltä, ja kuvailevat kokemuksiaan ja itseään loppuelämäkseen vaurioituneena yliherkkänä oirekimppuna. Jotenkin herää aina epäilys josko kyseessä on todella oikeasti seksuaalisen väkivaltaa kokenut henkilö. Kyseisenlainen tunteilu vaikuttaa todella vieraalta ja epäaidolta tavalta reagoida seksuaalisen väkivallan kokemukseen. Tämä ei vastaa ollenkaan oma kokemustani IRL siitä miten seksuaalisen väkivallan kokemukseen normaalisti reagoidaan. Mutta jokainen tietysti tyylillään..

    Kolmanneksi: Kun keskustelun aihe on seksuaalinen häirintä, se ei ole keskustelu vääristä syytöksistä. Mikähän helvetti tässä ei mene jakeluun? Väärät syytökset ovat tärkeä keskustelun aihe, mutta ei kuulu tämän keskustelun piiriin. Väärän syytöksen uhri voi tehdä oman aloituksen omasta aiheestaan. Se että nämä väärien syytösten uhrit änkeävät joka helvetin kerta seksuaalista väkivaltaa käsitteleviin keskusteluihin tarkoituksenaan marssia seksuaalista väkivaltaa kokeneiden yli tuosta noin vain kertoo ihan omaa kieltään heidän motiiveistaan.


   • Anonyymi
    YksinOnParasta kirjoitti:

    Tuokin on totta.

    Tänäpäivänä myös moni, tarkoitusperiltään "viaton" (mieskin) voi joutua ilkeiden valheväittämien kohteeksi. Tällöin, myös esim. sinä, olet itse seksuaalirikoksen uhri!

    Näissä kaikissa suukottelu-asioissa kannattaa aina muistaa, että teon kohde on se jonka oma tunnemaailma ja ymmärrys määrittää toisen henkilön teon laadun.

    Vaikka hellä peittelijä olisi omilta motiiveiltaan viaton, teon kohde, esim. nuori tyttö, voi itse hiljaa pitää suukottelua kiusallisena!

    Siksi kaikissa ihmisten välisissä kosketuksissa tulee kunnioittaa sen kohteen omaa tahtoa. Jos huomaa, että lapsi pitää mitä tahansa kosketusta itseään loukkaavana - vaikka itse tarkoittaisi vain hyvää - tulee häntä kunnioittaa. Sillä nämä asiat ovat nuorelle erittäin kiusallisia ja haavoittavia.

    Aito seks.rikoksen uhri ei yleensä syytä esim. "kaikkia miehiä", vaan kykenee kyllä -ainakin ehkä vuosia myöhemmin -
    erottelemaan nk. hyväksikäyttäjän vilpittömästä halimisesta.

    Tosin, esim. jatkuvan hyväksikäytön uhri, etenkin jos hyväksikäyttäjiä on ollut useita, saattaa tehdä sen lopullisen päätelmän, että kaikki miehet ovat pahoja.

    Trauman saaneina ovat usein torjuvia esim. kaikkeen kosketukseen, erittelemättä huomionosoittajan mahd. motiiveja.

    Kun itseäni aikoinaan tutkittiin erään tällaisen rankan teon jäljiltä, en sallinut mieslääkärin koskeakaan itseeni. Paikalle haettiin naistutkija jonka niukin naukin sallin lähestyä itseäni.

    En vieläkään pidä siitä eleestä, että joku muu kuin mahd. sallimani miesystävä esim. laskee kätensä olkapäälleni. Myös tuo ele on seks.ahdistelua! Hittojako siinä käpälöi?!

    Olen kuitenkin jo vuosia sitten valinnut lopullisen yksinelämisen. Näin on parasta.

    Vain muslimit ovat vapaita mee too kampanjassa?


  • Kaikenlaiset "Sindet" ja "löylykauhaperseet" saa kyllä mellastaa, mutta tärkeä ketju, tärkeästä aiheesta ei saa olla suomi24.fi-sivuston keskusteluissa? Käsittämätöntä arvostelukyvyn ja empatian puutetta, sanon minä ja Me Too, myös!

  • MinäMyöss

   Myös esim. IS sensuroi raiskausten uhrien omia viestejä ketjussa joka käsittelee gaalaa, johon vieraat olivat, Meetoo-kampanjaa tukien, pukeutuneet mustiin, kolmea poikkeusta lukuunottamatta.

   https://www.is.fi/viihde/art-2000005516640.html
   .

   • Metoo-on-massahysteriaa

    Yrittäkää pölvästis edes kirjoittaa kampanjan nimi oikein. Yhdellä e-kirjaimella siis!

    Koko kampanja on poliittisesti motivoitunutta hyökkäystä heteromiesten KAIKENLAISTA NORMAALIAKIN seksuaalisuutta vastaan.

    Sanomattakin selvää, että aito sesuaalinen häirintä on tuomittavaa, oli sen tekijänä tai kohteena sitten kuka tahansa.


   • OikeuttaUhreille
    Metoo-on-massahysteriaa kirjoitti:

    Yrittäkää pölvästis edes kirjoittaa kampanjan nimi oikein. Yhdellä e-kirjaimella siis!

    Koko kampanja on poliittisesti motivoitunutta hyökkäystä heteromiesten KAIKENLAISTA NORMAALIAKIN seksuaalisuutta vastaan.

    Sanomattakin selvää, että aito sesuaalinen häirintä on tuomittavaa, oli sen tekijänä tai kohteena sitten kuka tahansa.

    Kirotusvihre. Anteksi.

    Kampanjan mahd. piilomotiiveista en tiedä, tiedän vain itseni ja omat motiivini, jotka käsittääkseni ovat ystävälliset. Niin aidosti seks.häirityille, kuin rankemmankin kokemuksen saaneita kohtaan.

    Olen myös yrittänyt antaa oman vaatimattoman tukeni tässä asiassa mahd. väärinymmärretyille mieshenkilöille. Ja tää on kuule paljon. Mielestäni olen hyvin oikeudenmukainen ihminen, niissä rajoissa kuin nyt jo nuoruudessaan miesten tunne-elämässään täysin särkemä ja omin voimin näistä suht. toipunut voi asiassaan olla.

    Yritän tehdä sen, minkä olisin toivonut tuolloin itselleni tehtävän. Että joku olisi lohduttanut ja ehkä antanut jonkun hyvän neuvon. Kun ei muita ollut, olin vain minä. Pitkäaikaisesti seks.hyväksikäytetty kun saattaa olla nk. sekaisin kuin seinäkello. Sillä myös seks.ahdistelu, jos sitä jatkuvasti kokee, vuosikymmenestä toiseen esim. jonkun läheisen taholta, voi olla erittäin traumauttavaa. Tällaiset rikolliset ovat usein hyviä manipuloijia ja heidän tekojaan voi olla vaikea osoittaa, kun se mahd. puetaan muuhun "ystävällisyyteen". Tässä yksinäisessä, neuvottomassa ahdistuksessaan voi uhri myös hajota täysin.

    Mutta eivät selvästikään kaikki. Tästä on todisteena myös tämä ketju.

    Hurjempi faktatieto onkin, että sellaiset, jotka eivät ole omista kokemuksistaan suuremmin traumatisoituneet, saattavat jopa nauraa meille traumautuneille. Meidän traumatisoituneiden traumaattisesta näkövinkkelistä katsoen he siis ovat liittoutuneet väkivallantekijöidemme puolelle. Kuka enää on ja jaksaa olla todella helvetissä elävän, esim. seks.ahdistelun kohteen puolella, kun me jotka olisimme, ovat monet niin traumoissaan, istuen huoneen nurkassa, tai käpristyneenä peiton alle? Juu. Tämmöisiäkin heikkoja yksilöitä on. Olen itsekin ollut, monesti. Ja siitä yksin, hammasta purren noussut.

    Asia on niin, että se, jolla on yhtään voimia, ponnistakoon itsensä lattialta ylös, puristakoon kätensä nyrkkiin ja nouskoon pää pystyssä, silmät suorina, alistajaa pelkäämättä seisomaan! Jos joku ei tähän pysty, meidän, joilla jo on siihen voimaa, tulee se tehdä, heidän puolestaan, tarttua heidän käteensä ja nostaa ylös, suojella heitä.

    Naurettavaa uhoa?

    Selvästikin meidän suojelijamme ovat harvassa. Mutta näitä mustapukuisia on sentään joitakin. Kiitos teille.
    *


   • päätäynnälieroja
    Metoo-on-massahysteriaa kirjoitti:

    Yrittäkää pölvästis edes kirjoittaa kampanjan nimi oikein. Yhdellä e-kirjaimella siis!

    Koko kampanja on poliittisesti motivoitunutta hyökkäystä heteromiesten KAIKENLAISTA NORMAALIAKIN seksuaalisuutta vastaan.

    Sanomattakin selvää, että aito sesuaalinen häirintä on tuomittavaa, oli sen tekijänä tai kohteena sitten kuka tahansa.

    On sanomattakin selvää että tunteita herättävän kansainvälisen kampanjan kylkeen ilmaantuu myös ylilyöntejä. Sä voit alkaa oman mies-the-ultimate-victim- parkusi siitä aiheesta ihan omaan ketjuunsa mikäli koet että metoo- kampanjassa tärkeintä on keskittyä nimenomaan ylilyönteihin ja vääriin syytöksiin, eikä itse seksuaaliseen ahdisteluun.

    Jos haluat tietää tämän ketjun aiheen otappa se silmä käteen ja tavaa aloituksen otsikko. Oletko sitä mieltä että kaikki on valtakunnassa okei eikä mikään ole asenneilmastossa vialla, jos seksuaalista väkivaltaa käsittelevällä keskustelufoorumilla seksuaalista häirintää koskeva keskustelu poistetaan, mutta esim. sellaiset sovinismia tursuilevat syöpäketjut kuin "raiskauksen pyhyys" jossa räitään, kustaan ja paskotaan armotta raiskauksen uhrien ja naissukupuolen päälle, saavat olla paikallaan?

    Onko kaikki okei? Onko?

    Olisi suotavaa että näin arkaluontoisia aiheita käsittelevillä foorumeilla kunnioitettaisiin palstan aihepiiriä, mutta ei. Vähintä mitä voisi kuvitella voivan vaatia olisi että edes moderaatio kunnioittaisi arkaluontoista aihetta koskevan palstan aihetta ja seksuaalista väkivaltaa kokeneita ihmisiä. Mutta näinä aikoina sekin näyttää olevan ylivoimaisen vaikea suoritus ja aivan liikaa vaadittu oli foorumi mikä tahansa.

    Onko pää matoja täynnä onko?


   • itkupiiri
    OikeuttaUhreille kirjoitti:

    Kirotusvihre. Anteksi.

    Kampanjan mahd. piilomotiiveista en tiedä, tiedän vain itseni ja omat motiivini, jotka käsittääkseni ovat ystävälliset. Niin aidosti seks.häirityille, kuin rankemmankin kokemuksen saaneita kohtaan.

    Olen myös yrittänyt antaa oman vaatimattoman tukeni tässä asiassa mahd. väärinymmärretyille mieshenkilöille. Ja tää on kuule paljon. Mielestäni olen hyvin oikeudenmukainen ihminen, niissä rajoissa kuin nyt jo nuoruudessaan miesten tunne-elämässään täysin särkemä ja omin voimin näistä suht. toipunut voi asiassaan olla.

    Yritän tehdä sen, minkä olisin toivonut tuolloin itselleni tehtävän. Että joku olisi lohduttanut ja ehkä antanut jonkun hyvän neuvon. Kun ei muita ollut, olin vain minä. Pitkäaikaisesti seks.hyväksikäytetty kun saattaa olla nk. sekaisin kuin seinäkello. Sillä myös seks.ahdistelu, jos sitä jatkuvasti kokee, vuosikymmenestä toiseen esim. jonkun läheisen taholta, voi olla erittäin traumauttavaa. Tällaiset rikolliset ovat usein hyviä manipuloijia ja heidän tekojaan voi olla vaikea osoittaa, kun se mahd. puetaan muuhun "ystävällisyyteen". Tässä yksinäisessä, neuvottomassa ahdistuksessaan voi uhri myös hajota täysin.

    Mutta eivät selvästikään kaikki. Tästä on todisteena myös tämä ketju.

    Hurjempi faktatieto onkin, että sellaiset, jotka eivät ole omista kokemuksistaan suuremmin traumatisoituneet, saattavat jopa nauraa meille traumautuneille. Meidän traumatisoituneiden traumaattisesta näkövinkkelistä katsoen he siis ovat liittoutuneet väkivallantekijöidemme puolelle. Kuka enää on ja jaksaa olla todella helvetissä elävän, esim. seks.ahdistelun kohteen puolella, kun me jotka olisimme, ovat monet niin traumoissaan, istuen huoneen nurkassa, tai käpristyneenä peiton alle? Juu. Tämmöisiäkin heikkoja yksilöitä on. Olen itsekin ollut, monesti. Ja siitä yksin, hammasta purren noussut.

    Asia on niin, että se, jolla on yhtään voimia, ponnistakoon itsensä lattialta ylös, puristakoon kätensä nyrkkiin ja nouskoon pää pystyssä, silmät suorina, alistajaa pelkäämättä seisomaan! Jos joku ei tähän pysty, meidän, joilla jo on siihen voimaa, tulee se tehdä, heidän puolestaan, tarttua heidän käteensä ja nostaa ylös, suojella heitä.

    Naurettavaa uhoa?

    Selvästikin meidän suojelijamme ovat harvassa. Mutta näitä mustapukuisia on sentään joitakin. Kiitos teille.
    *

    "Hurjempi faktatieto onkin, että sellaiset, jotka eivät ole omista kokemuksistaan suuremmin traumatisoituneet, saattavat jopa nauraa meille traumautuneille. Meidän traumatisoituneiden traumaattisesta näkövinkkelistä katsoen he siis ovat liittoutuneet väkivallantekijöidemme puolelle."

    Jos olet sama hlö kuin nimim YksinOnParasta, ja viittasit minun ed. viestiini niin höpö höpö. Onko sinulla yleensä tapana laittaa sanoja toisten suuhun ja syytellä sieltä uhri- roolista käsin muita siitä että sinulle sex. väkivallan uhrina "nauretaan" vaikka niin ei ole tehty? Jos joku toinen ihan aito ja oikea seksuaalista väkivaltaa kokenut inhoaa yli kaiken tuota uhriuttavaa sääliinkutsuvaa stereotypiaa sex. väkivallan uhrista, julistatko sinä maailmalle että hän on jotenkin vähemmän aito ja vähemmän uskottava seksuaalisen väkivallan uhri?

    Minä kritisoin sitä, että otat oikeudeksesi puhua KAIKKIEN seksuaalista väkivaltaa kokeneiden suulla. Kritisoin sitä että alat omin luvin julistaa jotain yleispäteviä määritelmiä siitä miten "aito seksuaalisen väkivallan uhri" käyttäytyy.

    Seksuaalista väkivaltaa koskeva julkinen keskustelu on jo muutenkin aivan liikaa uhrikeskeinen. Huomion spottivalon pitäisi keskittyä seksuaalista väkivaltaa harjoittaviin henkilöihin ja heidän ominaisuuksiinsa. Keskustelu fokusoituu jatkuvasti _uhrin_ ominaisuuksiin, oireihin, tekemisiin ja tekemättä jättämisiin kun sen pitäisi keskittyä _tekijän_ ominaisuuksiin, 'oireihin', tekemisiin ja tekemättä jättämisiin.

    Jos ei sinulle itsellesi, niin monille muille seksuaalisen väkivallan uhreille on erittäin vahingollista ja psyykkisesti sietämätöntä että julkisessa keskustelussa seksuaalisen väkivallan uhrista on kuvailemasi kaltainen yleistävä mielikuva uhriutuneesta sääliä ja myötätuntoa kaipaavasta ihmisrauniosta. Tämä stereotypia saa aikaan ympäristössä ja lähipiirissä ja kaikkialla missä henkilö tunnetaan 'sex. väkivallan uhrina', niin oksettavia säälinsekaisia ylitunteilureaktioita että se on tehnyt monien sex. väkivaltaa kokeneiden elämästä yhtä helvettiä. Ongelma korostuu jos henkilö sattuu asumaan pienellä paikkakunnalla joka on leimannut hänet seksuaalisen väkivallan uhriksi. Kaikkalla on sääliviä katseita, lässyttäviä ääliöitä jotka kohtelevat sua kuin kolmevuotiasta. Joka puolella kyynelehtiviä tunnerunkkuja ja merkitseviä tunkeilevia katseita jotka eivät sussa enää muuta näe kuin sen tyypin joka on kokenut seksuaalista väkivaltaa. Sen jälkeen olet kävelevä raiskaus, insesti tai ahdistelu uhri, merkitty henkilö. Ikinä et enää saa olla normaali. Valtaosa ihmisistä on psykoseksuaalisesti kehittymättömiä, ja reagoivat tällaisiin asioihin alhaisen kypsyystasonsa mukaan. Tällaisten vajakkien kestäminen on uhriksi leimautuneelle pahimmillaan sitten elinkautinen. Ympäristön tunteileva sääli ja voivottelukäytös koetaan monesti vähintään yhtä paljon elämää hankaloittavana asiana kuin itse seksuaalinen väkivaltakin on.

    Useimmat tuntemani seksuaalisen väkivallan uhrit joita olen tavannut elämässäni vierastavat jo tuota "uhri"- sanaa. Jo tämä yksi uhriuttava sana saa aikaan inhonreaktioita.

    Jos sinä otat asiaksesi puhua kaikkien sex. väkivaltaa kokeneiden suulla sääliä kerjäten kaikille uhreille, myös heille jotka sääliä eivät todellakaan kaipaa, minä voin tehdä samoin ja puhua kaikkien suulla. Sinunkin: Seksuaalista väkivalta kokeneet eivät kaipaa myötätuntoa eivätkä sääliä, eivät lämmintä kättä ja sympatiaa, eivät neuvoja ja ohjeita eivätkä edes huomiota. Seksuaalista väkivaltaa kokeneet tarvitsevat vain oikeutta. Loppu on sitten jokaisen oma asia miten sitä omaa kokemusta alkaa yksityiselämässään yksityisesti käsitellä.


  • Pinocciokin.mukaan

   Saara-huoran ja hänen edesmeneen rakastajansa Tammisen rakkaustarina on toisaalta niin iso ylläri tässä vaiheessa että kaiken maailman meetoot häviävät siihen kohinaan.

  • Mietooolikovahiihtäjä

   Mikä oikein on tällainen mietoo-villitys? Onko sillä jotakin tekemistä Juha Miedon, entisen suomalaisen huippuhiihtäjän kanssa? Jos on, niin mitä? Eihän tuollaisista mietoo-nimityksistä saa mitään selvää, miksi ei puhuta asioista niiden oikeilla, suomenkielisillä nimillä, kun Suomessa kait ollaan?

   • Mantelitumake.rön

    Me too -kampanja ja Juha Mieto = ei mitään yhteyttä. Silta poikki, jos yhteyttä joku luulee olevan.


  • Sabrina-Trans-20v

   Onko seksuaalista häirintää jos lähettää samanikäisille pojille kuvia isosta kullistaan? oon siis 20v transgender-tyttö! Kertokaa pliis!

  • TAHARRUSH-GAMAE

   MISSÄ OLITTE (#METOO-JENGI) SILLOIN KUN KYMMENET TUHANNET TURVAPAIKANHAKIJAT RIEHUIVAT EUROOPAN KAUPUNKIEN KESKUSTOISSA, SEKSUAALISTA JOUKKOAHDISTELUA HARJOITTAEN??????????

   ETTE MISSÄÄN, KOSKA TEKIJÄT EIVÄT OLE VALKOISIA..

   • stop.sexual.abuse

    Koita nyt ottaa edes selvää mistä #metoo on lähtenyt käyntiin että ei ala se mopo ihan noin kovasti keulimaan.

    Metoo- kampanja lähti käyntiin Hollywoodista viihdeteollisuudessa ilmenevän seksuaalisen häirinnän seurauksena. Se lähti käyntiin jo vuonna 2006 Tarana Burke- nimisen aktivistin toimesta ja mm. Alyssa Milano on ollut aktiivisesti sitä popularisoimassa. Huomion valokeilaan on asiassa nostettu erityisesti Harvey Weisntein joka on juutalainen. Joten jos ihan välttämättä haluat väkertää tästäkin nimenomaan valkoiseen heteromiesparkaan kohdistuvan vainokampanjan kussa lähi- itäläiset miehet ovat aivan jääneet huomiosta paitsioon, niin joku toinen voisi väittää että tilannehan on ihan päinvastoin: kyseessä on oikeastaan antisemitistinen kampanja poloisia viattomia juutalaismiehiä vastaan. Juutalaiset ovat periaatteessa lähi- itäläisiä, eikö nii? Nyyhkyti nyyhkyti. :'-(

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tarana_Burke
    https://en.wikipedia.org/wiki/Me_Too_(hashtag)
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Harvey_Weinstein

    Mutta siitähän ei ole kysymys, kuten tiedät jos viitsit vähän asiaan perehtyä.

    Suurin osa somessa me too kokemuksiaan jakavista ei - toisin kuin esim. Ulla Appelsin väittää - paljasta ahdistelijoidensa henkilöllisyyksiä vaikka useat me too- kokemuksiaan jakavat itse esiintyvätkin omalla naamallaan ja nimellään. Aivan taatusti mukana on koko joukko ihmisiä joiden ahdistelijat kuuluvat turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajaryhmiin. Aivan varmasti mukana on niitä jotka ovat kokeneet ahdistelua mainitsemissasi tilanteissa. Taatusti mukana on myös turvapaikanhajika- ja maahanmuuttajaryhmiin kuuluvia naisia ja miehiä jotka itse ovat kokeneet ahdistelua. Kampanjan luonteeseen ei kuulu erotella ahdistelijoita nimellisiin viiteryhmiin (vaikka kampanja lähtikin käyntiin nimenomaan työpaikoilla ja viihdeteollisuudessa esiintyvästä ahdistelusta) vaan sen tarkoitus on ollut aivan oikein nostaa seksuaalisen ahdistelun megalomaanisiin mittasuhteisiin paisunut maailmanlaajuinen ongelma pöydälle, ja vaatia sen loppumista. Valkoisen heteromiehen harrastama seksuaalinen ahdistelu ei ole yhtään sen vähemmän vakavaa kuin muidenkaan.

    Ketä tarkoitat siis puhuessasi "Metoo- jengistä"? Tämä on puhtaasti SOME- kampanja, jota ylläpitävät aivan tavalliset rivisomen käyttäjät. Sun täytyy varmaan lähettää Tarana Burkelle ja Alyssa Milanolle postia ja valittaa heille ettei somessa mielestäsi tarpeeksi tehokkaasti korosteta sitä että monet ahdistelijoista ovat olleet myös turvapaikanhakijoita. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että lopetat valkoisen heteromiehen säälittävän mielensäpahoittamisen ja uhriutumisen joka helvetin asiasta ja alat ottamaan seksuaalisen ahdistelun tekona vakavasti HARRASTI SITÄ SITTEN KUKA TAHANSA.


   • stop.sexual.abuse

    Koska tämä metoo- kampanja näin kovasti halutaan etnistää ja rodullistaa ja jatkuvasti itketään kuinka sen perimmäinen tarkoitus on olla salaliitto valkoista heteromiestä vastaan, laitanpa tämän tänne:

    11:48 ->>

    https://www.youtube.com/watch?v=fKKcSXQB-YE

    "In fact the woman who started the hashtag me too did so to address rape in her own black community.".

    Jopa entonationalisti Lana Lokteff eilisessä infopläjäyksessään toteaa, että #metoo- kampanjan alullepanija Tarana Burke joka edustaa yhdysvaltojen mustaa väestönosaa, aloitti Metoo- kampanjansa kohdistaen sen omaan afroamerikkalaiseen yhteisöönsä. Lokteffin pätkässä toki on teräviä ja ihan perusteltujakin huomioita eriarvoisesta mediahuomiosta liittyen eri etnisiin ryhmiin. Mutta nimenomaan tämä metoo- kampanja ei ole missään vaiheessa pyrkinyt vähättelemään tai alleviivaamaan jonkin nimellisen ryhmän harjoittamaan seksuaalista ahdistelua. Ja sen mustaihoinen alullepanija aloitti tämän kampanjan kohdistaen sen omaan yhteisöönsä, eikä todellakaan ryhtynyt kampanjoimaan nimenomaan valkoisen heteromiehen harjoittamaa seksuaalista ahdistelua vastaan. Joten joka asiasta nykyisin uhriutumaan pyrkivä valkoinen heteromies voisi nyt vähän ryhdistäytyä ja yrittää edes objektiivisuuteen. me too ei ole rotuongelmakampanja, vaan seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun vastainen kampanja harrasti sitä kuka tahansa.


   • stop.sexual.abuse
    RaceCard_Black-Visa kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Etkö sä tuon paremmin osaa argumentoida? Onpa noloa. Herkkään hermoon osuu kun vaivaudut kuitenkin kommentoimaan vaikka mitään varsinaista sanottavaa ei ole.

    Don't raise your voice, improve your argument.


   • Paniikki-iskee

    Massahysteriasta ja moraalipaniikista tässä on kyse. Ongelma on se, että ei näitä ahdisteluväitteitä voida mitenkään verifioida. Yleensä ihmiset lähtevät mukaan hössötyksiin.


   • stop.sexual.abuse
    Paniikki-iskee kirjoitti:

    Massahysteriasta ja moraalipaniikista tässä on kyse. Ongelma on se, että ei näitä ahdisteluväitteitä voida mitenkään verifioida. Yleensä ihmiset lähtevät mukaan hössötyksiin.

    #metoo on vuonna 2006 Alabamalaisen Tarana Burken aloittama kampanja. Kampanja alkoi siitä että havaittiin mustien tyttöjen joutuneen omassa yhteisössään hämmästyttävän usein seksuaalisen ahdistelun kohteiksi. Koska kaikkialla maailmassa ihmisillä on taipumus muodostaa oman etnisen ryhmänsä kanssa oma yhteisönsä, näin on myös Yhdysvalloissa ollut aina, tässä alkuperäisessä kampanjassa puhutaan siis Alabaman mustien muodostamassa yhteisössä tapahtuvasta sisäisestä seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä:

    https://www.youtube.com/watch?v=u1Rb7TGgsp4

    Tässä ei puhuta yhtikäs mitään siitä että alkuperäinen kampanja vihjailisi mustien tyttöjen joutuvan valkoisten heteromiesten ahdistelun uhreiksi.

    Viime vuonna hashtag kampanja sai maailmanlaajuisen huomion ja boostia siipeinsä alle Hollywoodin viihdeteollisuuden piirissä tapahtuvan seksuaalisen ahdistelun vuoksi. Siinäkään ei ole mitään uutta ja ihmeellistä että kun jokin alkaa Hollywoodista se tulee samaan paljon maailmanlaajuista huomiota. Spottivalon alle nostettiin Harvey Weinstein joka on juutalainen. Huomion valokeilaan metoo kampanjan vuoksi joutuneet ahdistelusta yytetyt ovat edustaneet kaikkia etnisiä ja rodullisia ryhmiä, ei mitenkään erityisesti vain valkoisia heteromiehiä. Joten mistä tämä kuvitelma metoo kampanjan 'valkoiseen heteromieheen kohdistuvana mustamaalauskampanjana' tulee? Hysteriaa tuntuu olevan lähinnä kaikkialla siellä missä tästä kampanjasta yritetään väen väkisin vääntää jonakin ihmeen valkoiseen heteromieheen kohdistuvana vihakampanjana. Ja jos maahanmuuttajien ahdistelua ei erikseen jatkuvasti alleviivata, niin sitten siitä muka jotenkin "vaietaan". Tosi outoa logiikkaa. Todellakin hysteeristä touhua.

    Hysteerinen näyttää olevan myös tämän palstan mode joka kaikesta päätellen säikähtää jo sitä että jossakin tubepätkässä vilahtaa valkoinen heteronainen ja etnonationalisti tekemässä havaintoja omasta agendastaan käsin ja sanomassa oman kantansa asiaan. Mode ei tainut lukea ed. viestiäni jossa jaoin Lana Loktefffin eilisen tubepätkän jossa hän vain toteaa saman kuin Tarana Burke itse tässä viestissä linkittämässäni tubepätkässä. Jos minä linkitän jonkun etnonationalisti- lanan tubepätkän se ei tarkoita että itse allekirjoitan kaiken mitä hän sanoo tai itse edustan jotain helvetin etnonationalismia. Mode voisi vähän skarpata ja ottaa huomioon mihin asiayhteyteen minä tuon tubepätkän jaoin. Se ei ollut mitään etnonationalismin julistusta.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   165
   3141
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   107
   1981
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   1804
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1796
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   69
   1575
  6. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1405
  7. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1265
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1160
  9. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   1013
  10. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   1005
  Aihe