Puun ostajan painostus

Markkinatalous

Onko kuinka yleistä, että ison puufirman puunostaja painostaa metsän omistajaa myymään puunsa hänelle, että vain hän maksaa parhaan hinnan puusta ja muut tekee vilunkia.
Niinkuin suuren metsäfirman koko tuotanto ja tulos olisi yksin kiinni yhden metsänomistajan metsäpalstan puista ja jos tämä ei puitaan myy yhtiölle, niin koko tehdas joudutaan sulkemaan ja kaikki työntekijät työttömiksi.
Varmaan on samanlaiset bonus systeemit puunostajilla, kuten autokauppiaillakin, että saa sitten reilun bonuksen, jos saa puukaupan tehtyä.
Eikä puunostajaa kiinnosta miten puunmyyjän puukaupparaha kasvaisi tuottoa puukaupan jälkeen.

17

1327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkkäälegendaa

      Ei ole mitään painostusta olemassa! Minua ainakaan ei ole kukaan painostanut myymään puita metsästäni jollekin tietylle ostajalle, ei edes pankki!!
      Tietysti meitä ihmisiä on monenlaisia, saahan joku kauppamies tai -nainen myytyä moninkertaisella ylihinnalla ikkunoitakin tai hormien pinnoituksia omakotitalojen omistajille, niin ei kait se mahdotonta ole, että tälläisiltä on sitten ostettu puitakin "painostamalla".

    • satakunnassaostetaan

      Ei oo ikinä tollasta ollu. Mulle on tullu vaan kirje kortiin jossa kerrotaan, että ollaan ostamassa puuta tältä alueelta ja maksamme tietyn hinnan ja myyjän ei tarvii tehdä mitään, muutakun ilmoittamaan tilinumeron että mille tilille maksetaan korvaus. Kirjeessä on vastauskuori ja sen täyttämällä ja lähettämällä saa metsää myydyksi. ei mitään painostusta.... jos olis vähänkin painostusta, niin tuskimpa myisinkään klapin klapia....

      • tääoliparas

        Heheeeeeeee... vai että vastauskuorikin vielä...


    • jotaisrotia

      Onko tämäkin Metsägroup yhtiö.

    • lijöioj

      Se on ihan itsestä kiinni, suostuuko painostuksen kohteeksi. Jos tuntuu ahdistavalta, sano suoraan että jos tuollainen jatkuu, myyt varmasti muille niin nyt kuin jatkossakin. Ja jos ostaja siitä huolimatta jatkaa, lopeta hänen kanssaan keskustelu yhtään mistään aiheesta.

    • Puuläjä

      Eipä ne puunostajat paljon puunmyyntikaupan jälkeen ole puunostajan metsästä kiinnostuneet, kun on puut saatu hakattua sieltä pois.
      Tuskinpa se puunostaja enää sen jälkeen puunmyyjän metsässä retkeilee ja muistelee metsää, että tässä se oli tämän metsänomistajan metsää, joka meille puunsa aikanaan möi.
      Puukauppa ei ole mikään ystävyyden solmimis tapahtuma, vaan kylmää markkinataloutta, jossa raha vaihtaa omistajaa.
      Eikä puunmyyjää jälkeenpäin tulla kehumaan, että sinä se olit sitten mukava ja hyvä ihminen, kun myit meille metsääsi.
      Yksi puukauppa on puuakuppa tuhansien muiden joukossa, eikä niistä jälkeenpäin mitään muistella.

      • useampimetsätila

        Ja höpö höpö taasen hukka-ukko ja ituhippi. Puunostajat muistavat puunmyyjiään monin eri tavoin. On lippuja kesäteatteriin, joululahjoja jne. jne. Olen itse myynnyt puuta viimeisten 25 vuoden aikana tuhansia kuutioita ja tarkoitus on myydä vielä tuhansia kuutioita. Isäni ja isoisäni, sekä isoisäni isä ovat myynneet puuta. Kyllä tässä on jatkumo, koska tulevaisuudessa omat lapseni myyvät puolestaan puuta metsistämme.
        Meillä on aina ollut yhteyksiä puunostajiin ja niin tulee olemaan jatkossakin.


      • Puuläjä

        No sinä sitten käyt säännöllisesti tutulla puunostajalla kahvilla puunostajan kotona puunostajan vaimon leipomaa pullaa ja vastapaahdettua kahvia nauttimassa ja saunomassa,
        Puunostajasta on tullut sinulle hyvä ystävä ja kaveri, jolle myyt aina puut, vaikka ei paljon maksaisi, kunhan ystävyys suhde pysyy.
        Tietenkin puunostaja antaa sinulle lippuja kesäteattetiin ja joululahjoja, kun saa sinulta puut sopevan edullisesti ja samalla puunostaja saa muhkeat bonukset jokaisesta kanssasi tekemästä kaupasta, vähän kuin autokauppias.
        Meinaakko, että puunostajalla on huoneen seinällä kuvakokoelma sinulta ostamista metsistä ja puunostaja muistelee iltaisin näitä sileiksi parturoituja metsiäsi.


      • ertyukytfd
        useampimetsätila kirjoitti:

        Ja höpö höpö taasen hukka-ukko ja ituhippi. Puunostajat muistavat puunmyyjiään monin eri tavoin. On lippuja kesäteatteriin, joululahjoja jne. jne. Olen itse myynnyt puuta viimeisten 25 vuoden aikana tuhansia kuutioita ja tarkoitus on myydä vielä tuhansia kuutioita. Isäni ja isoisäni, sekä isoisäni isä ovat myynneet puuta. Kyllä tässä on jatkumo, koska tulevaisuudessa omat lapseni myyvät puolestaan puuta metsistämme.
        Meillä on aina ollut yhteyksiä puunostajiin ja niin tulee olemaan jatkossakin.

        Haha haa, kiitos nauruista, että ihan teatterilippuja :D

        Olet ilmeisesti näitä maaseudun tynnyrissä kasvaneita hyväuskoisia hölmöjä, joita kaikki vedättää mielensä mukaan.


    • Osa-aikaeläkeläinen

      Kyllähän täälläpäin Stora Enso vähän tuollaista harrastaa. Minutkin metsänomistajana etsivät systeemillä: ilmakuvassa näkyy kovat metsät. Mikä tila. Kuka omistaa. Puhelinnumero.
      Käveltiin ensolaisen kanssa metsäni läpi, ja hän teki tarjouksen, vaikka sanoin että en ole metsääni myymässä. Muutaman kerran soitteli, mutta uskoi sitten ettei kauppoja tule.

      • oniitämuitakinostajia

        On niitä muitakin ostajia.


      • JuuriKääpä
        oniitämuitakinostajia kirjoitti:

        On niitä muitakin ostajia.

        Kannattaa kysellä muiltakin ostajilta. Voi olla hinnan eroa tuhansia eurojakin.
        Ison firman ostomies saattaa yrittää lahjoa myyjää myymään puunsa, kun ostomies jakaa lippalakkia ja muuta lahjusta.
        Kyllä hinnalla on merkitystä varsikin päätehakkuussa, koska sitten kun metsä on hakattu, niin ei metsän omistaja enää elämänsä aikana ehdi palstalla enää samalaista jylhää metsää nähdä toista kertaa, kasvaa senverran hitaasti metsät.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Onhan tuo kilpailutus työelämästä hyvinkin tuttua. Aiemmin, kun työnantajani ei ollut pörssiyhtiö, katsottiin tarjouksista että tarjoaja pystyy sillä hinnalla tuotteensa toimittamaan.

        Nykyään valitaan halvin, ja toisinaan on käynyt niin ettei tarjoaja ole lukenut aineistoja kunnolla, ja tilauksen saatuaan huomaa ettei pysty sillä hinnalla toimitusta hoitamaan. Sitten alkaakin homma kestämään, kun muille tarjoajille on ilmoitettu että kiitos, mutta ei kiitos.


    • 57464635353

      Pohjois-Suomessa menee niin päin, että myyjät painostavat ja uhkailevat vähiä ostajia. Ostomiehet eivät uskalla liikkua kylillä, kun epätoivoiset puunmyyjät käyvät kimppuun. Pääsyyllinen on Suomen valtio, joka harrastaa polkumyyyntiä. Itä- ja Pohjois-Lapin männynkäppyrät myydään 4 euroa kuitu ja 25 euroa tukki. Turha tuohon kuvioon on väliin tunkea. Valtiolle tärkeintä tuntuu olevan se, että saadaan sekoitettua puukauppaa. Ja vielä parempi tuntuu olevan, että ne puukauppaa sekoittavat puut saadaan alueilta, joita joku onneton on ehdottanut suojeluun. Halvempi olisi suojella em. puut kuin kuskata niitä Kemiin. Ja päälle uudistamiskulut.

      • viddumikätolllo

        Ja taasen hukka-ukko ja ituhippi jauhaa tätä ikuista matraansa...


      • 446595565387

        Miten "matraukko" perustelee ikuisen väitteensä? Löysäpäisten matraukkojen soisi perehtyvän mainitsemaani ongelmaan. Onko matraukko kenties persusuomalainen? Se selittäisi metsätaloudellisen ongelmamme?


      • vedäoksaankokoituhippi
        446595565387 kirjoitti:

        Miten "matraukko" perustelee ikuisen väitteensä? Löysäpäisten matraukkojen soisi perehtyvän mainitsemaani ongelmaan. Onko matraukko kenties persusuomalainen? Se selittäisi metsätaloudellisen ongelmamme?

        Voit käydä tutustumassa vaikka niihin kuuluisiin Osaran aukeisiin, että miten puu kasvaa. Suomessa on puuta enemmän, kuin koskaan ja puuta kasvaa koko ajan lisää! http://maatilanpellervo.fi/2014/10/02/osaran-aukeat-varttuvat-paatehakkuuikaan/
        Suojeltua metsää on Suomessa ihan riittävästi jo nyt, ei tarvita yhtään lisää mitää pökkelömetsiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe