Kamalaa, mutta kai se on

haiskahtaa_

pakko, senkin uhalla, että saattaa tulla lähtö vuokrakämpästä.
Nimittäin ottaa yhteyttä isäntään, kun kylpyhuoneessa tuppaa haisemaan. Haju on sellainen kuin jossakin olisi jokin likainen ja märkä matto, joka ei ikinä kuivu.
Eli kylppärissä taitaa olla kosteusvauriota. Vuokra-asunto, ja ilmanvaihtoon asukas itse ei pysty vaikuttamaan muuten kuin pitämällä venttiilien suut puhtaina pölyistä. Ei voi itse säätää.
Kylpyhuone on alkuperäisessä 70-luvun asussa. Asukkaita kämpässä on ollut todennäköisesti vaikka kuinka paljon. Kylppärin seinistä päätellen ainakin: porattuja reikiä ympäriinsä.
Kun ja jos tästä ilmoitan ja jotain vikaa todetaan, niin riskihän tietty on, että minusta yritetään tehdä maksumiestä ja toinen sitten se, että lähtö tulee. Oma kylppärin käyttö päivittäiset suihkussa käynnit ja pyykkikone tietty kylppärissä on ja talvisaikaan pyykkiä kuivatetaan kylppärissä - kuivaushuone talossa on, mutta kun sitä ei kukaan siivoa niin se on pölyinen kuin mikä ja pääasiassa se on kyllä yhden lapsiperheen käytössä jatkuvasti ja päivittäin.
Mistä mahdan saada uuden kämpän.

6

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja_

      Lisään vielä sen, että tämä on, niin kuin muutama muukin talon kämppä, yksityishenkilön omistama, ilmeisesti jonkinlainen sijoitusasuntotyyppi. Ja ilmeisesti asuntoja vuokrataan aina välittäjää käyttäen kun edellinen asukas on saanut jostain muualta kämpän joko oman tai vaihtanut paikkakuntaa tms. Mitään kummallisempia tarkastuksia kunnon suhteen ei taideta tehdä. Pääasia että vuokrarahat saa. Ja sitten kun kämppä ei enää mene vuokraksi, niin sitten pistetään myyntiin!
      Mutta kai se on niin tehtävä, että isäntään yhteyttä, ennen kuin tässä on itse pahemmin kusessa.

    • keijonenvain

      On tämä nykyinen asuminen ongelmmallista jokaisen vuokralaisen kohdalla. Se on ongelmallista myös omassa osakkeessa. Jokaisen pitäisi ottaa yhteyttä terveystarkastjaan ja saada ainakin vastine , mistä on kyse kun asunnossa haisee. Saisitko apua, jos kertoisit isännälle ensin ongelmista asunossa ja kertoisit ottavasi yhteyttä teveystarkastajaan.

    • Mikäli kyseessä on ihan tavallinen asunto-osakeyhtiö, jossa aloitajan vuokranantaja nyt sattuu omistamaan muutaman sijoitusasunnon, niin kyseessä on taloyhtiön laiminlyöntien aiheuttama ongelma, ei vuokranantajan. Kyseine kypyhuone olisi tähän mennessä pitänyt peruskorjata jo kahteen kertaan (ennen 1998 valmistuneiden kylpyhuoneiden tekninen käyttöikä on 20 vuotta, sitä uudempien 25 vuotta), eli taloyhtiön piikkiin menee vuokranantaja maksaa siis vain osan uusimiskuluista).

      • Vai_niin

        ahaa. Kun on ikänsä asunut vuokra-asunnoissa, eivät nämä asunto-osakeyhtiöitten vastuut ole niin hallussa. Että siis kylpyhuoneiden perusteelliset remontit ovat taloyhtiön vastuulla, eivät yksittäisen osakkaan. Jaha. Kiitos tiedosta.
        Kuitenkin osakaskin voi, esim. asunnon ostaessaan tehdä kylppäriremontin, tosin sekin nykyään on taloyhtiöllä hyväksytettävä ymmärtääkseni.


    • viemärirottat

      Onko suihkuhuoneen viemäri se muovikotelo seinän sisällä. Osta karkeaa suolaa ja laita kaikkiin viemäreihin ei syövytä ja tappaa elämän... sulaa hitaasti joten vaikuttaa pitkään.
      Etikka pesu jos saat pestyä eli viemäri lattiassa halvin etikka Lidl 0,89 €/ litra.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe