Paljonko jaksatte kävellä päivittäin 75-80:set

Mukavakuulla

Miten pitkiä kävelylenkkejä teette viikon aikana te 75-80 ikäiset,joilla ei ole pakollista hyötyliikuntaa päivittäin.
Itse olen 77v ja tuntuu ,että 2-3km on ok,siis ei aika vähän

59

4747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flegmaatti

      Nuorukaisen vastaus. Olen 73v joten en mahdu ikäharukkaasi mutta lieneeköhän tuo niin tarkkaa?

      Kuutena päivänä viikossa 2 x 350m = 700m/pv.
      Sattumanvaraisesti tuon lisäksi muutaman kerran 100 - 200m.

    • Harmi ettei voi mitata kaikkia kävelymatkojaan, pitäisi olla ranneke vaan en ole hankkinut. Sisarella on ja hän on sanonut että jos ei ole päivän määrä täyttynyt hän lähtee koiran kanssa pitkälle iltalenkille. Ranneke innoittaa liikkumaan.
      Vakilenkki minulla on noin kilometri ja siihen kuuluu jyrkkä ylämäki ylös harjulle,
      täällä kun on tämä Salpauselän harju ja tiet kulkevat aina sen alapuolella, polut vievät harjun päälle. Tosi mainiot lenkkeilymaastot, ainoa syy on laiskuus jos ei liiku.
      Kaupungilla saatan olla liikenteessä 2-3 tuntia kerrallaan ja vain kahvilla istun hetken, siinä onkin pari isompaa tavarataloa kierretty, tutkittu tuotteet. On sekin liikuntaa ja samalla virkistyy sekä tapaa tuttuja. Mikään yksitoikkoinen kävely ei enää oikein kiinnosta, sitä on tehnyt jo niin monta vuosikymmentä, raikas ilma on se paras puoli ulkoilussa. Nyt alkaa haravointi kesäpaikoissa ja sitä riittää, sinne olen nytkin lähdössä, parikolme tuntia yleensä jaksan puuhastella pihalla, roskiakin pitäisi polttaa...😬🍂🍁🔥🏃☕️

    • äläsavusta

      Ei pidä eikä saa roskia polttaa ! Se on ympäristörikos ja muitten ihmisten kiusaamista savustuksella . Maaduta ne roskat jotka voi, loput lajittele ja vie minne kuuluvat. Miksi pitää kesäpaikkojakin monta haalia, ilmankos ei kohta pääse mökitön mihinkään virkistäytymään ainakaan rannoilla.

      • No nyt voit olla vahingoniloinen kun en päässytkään lähtemään sinne pihanhoitohommiin ja savustamaan koko Etelä-Suomea. Laitoin eväskorin kuntoon ja ulkotyövaatteet päälleni niin paskat, auto käynnistyi mutta näytti punaista akkuvaloa, niinpä tietysti se yöpakkanen oli vienyt viimeisenkin elämän akusta. Ajoin pienen lenkin ja valo sammui mutta syttyi uudelleen, takaisin kotipihaan ja siinä se onneton auto nyt seisoo paikallaan, olkoot sitten. Jotenkin kumma olo kun auto on pois pelistä, on siinä totuttelemista jos joutuu luopumaan tuosta rakkaasta autosta. No ei vielä, huomena kaikki järjestyy kun soitan tuttuun huoltamoon. Olen kyllä ajatellut että talvella käytän enemmän bussia, ostin matkakortinkin. Ulkoilin sitten vaan muuten, tein lenkin ja nousin jyrkän mäen harjulle, on se minun lenkki pitempi kun kilometri taitaa olla pari.
        Pääsin helpolla nyt tänään vaan on ne syystyöt vielä tehtävä. En minä ole mitään kesäpaikkoja haalinut itselleni vaan perintöjä ovat, minun ja mieheni kotitalot.
        😁


      • eräs-mökkiläinen

        nimim. äläsavusta. Oletko katellinen, kun toisella on kesämökki ja hoitelee hommat itse? Siellä korven keskellä ei varmaan ole naapureita eikä lehtien poltto lisää saasteita jos syksyisin polttaa isoimmat lehtikasat. Jos kuljet maaseudulla siellä poltetaan leikkupuimurin jäljeltä niin sanotut viljan sänget.
        Tuhka on parasta lannoitetta maalle.
        Nykyään on jokaisella mökki alueella jäteastiat ei siellä heitetä jätteitä ihan minne vaan. Olen itse mökin omistaja mökki ollut n. 30 v. ja tiedän mistä puhun. Maksamme jäteastian tyhjennyksestä puolenvuoden ajan melkoista tyhjennys maksua plus egomaksun kerran vuodessa. Lisäksi joka vuotista kiinteistöveroa korotusmaksulla höystettyä laskutusta.
        Tietysti vielä tienhoito maksut useammalta tien pätkältä.
        Tiedätkö kuinka paljon kunnat saa tuloja mökkiläisistä? Ei ne pelkät virkistys matkailijat tuo tuloja kunnalle.
        Mökki rannat jotka omistan en kanna huonoa omaatuntoa maksan niistä kovan hinnan. Joten otappa selvää mitä kaikkea mökkiläinen maksaa ja samalla myös työllistää paikka kuntalaisia monella tapaa.

        Lähdenkin tässä taas mökille ja nautin siellä olosta ilman virkistysmatkailijoita.


      • On se aika hupaisaa miten minäkin olen tottunut siihen että autolla pääsee, mutta eipä päässytkään kun huoltamolla sanoivat että ei ole akussa muuta kun virta loppu, nääs laturissa vika kun ei lataa. No eilisen päivän jouduin olemaan polkupyörän varassa, meneehän busseja mutta pienet matkat menee kävellen ja pyörällä. Toisaalta oli hyvä huomata että muutenkin pääsee mutta nuo kesäpaikat jää menemättä jos ei olisi autoa, sinne kun bussit ei kulje, kauas maaseudulle. Kyllä auto paljon antaa jos ottaakin, kallis vekotin. Laturin uuden laittoivat hinta 367€ menee laskuissani auton käyttökustannuksiin. Käytin sen kiiltopesussa, on nyt taas ajokunnossa. Huomena sitten haravoimaan jos ei lunta tule jo yön aikana. ☺️


    • flegmaatti

      Arki- ja kotikuntoiluun on tuhottoman paljon ohjeita ja käsittääkseni aivan hyviä.
      Varsinaisen "kuntoilupaketin" aloittaminen ja toteuttaminen vaatii paljon viitseliäisyyttä.
      Yksinkertaisesta perusasiasta on ehkä helpompi aloittaa.
      Jaloista.

      Ensimmäinen perusasia. AINA, noustessasi istumasta ylös, nous ILMAN käsiavustusta. Pidä tietoisesti kädet ilmassa, irti istuimesta, käsinojista tai istuimen pinnasta! AINA!

      Toinen yksinkertainen tapa. Aina höpötetään rappujen käyttämisestä hissin asemesta mutta se kannattaa ottaa todesta.
      Rappuja noustessa työnnä ylempi jalkaterä kiinni ylemmän rapun etupintaan, paino koko jalkapohjalle, ei siis päkiälle. Painopisteen siirto eteen ja rauhallinen nousu ponnistamatta alemmalla jalalla.
      2 askelmaa kerrallaan alkaa jo tehoamaan ja pitempikoipiset nousevat 3 kerrallaan.

      Meillä on vain 47 askelmaa joten noustessa 2 kerrallaan jää toistot /jalka 10:n pintaan joka on vähän mutta tyhjää parempi. En kuitenkaan viitsi ryhtyä ravaamaan edes takaisin.

      • Jos asuu kerrostalossa kuten minäkin voi kuntoilla käytävässä. Laittaa pehmeät jalkineet (äänettömän) ja ravaa rappuja eestaas niinpal' kun jaksaa. Meillä tämä talo 7 kerroksinen kierreportaat joten ravaamista riittää. Nostaa kuntoa kaikkein parhaiten, kuljen rappuja jos ei ole kantamuksia. Raput on aika jyrkät ja vähän vaaralliset, kiviraput.


      • flegmaatti
        Himmelsauge1 kirjoitti:

        Jos asuu kerrostalossa kuten minäkin voi kuntoilla käytävässä. Laittaa pehmeät jalkineet (äänettömän) ja ravaa rappuja eestaas niinpal' kun jaksaa. Meillä tämä talo 7 kerroksinen kierreportaat joten ravaamista riittää. Nostaa kuntoa kaikkein parhaiten, kuljen rappuja jos ei ole kantamuksia. Raput on aika jyrkät ja vähän vaaralliset, kiviraput.

        Päkiöillä ravaaminen on tehokasta aerobista treeniä. Koko jalan rauhallinen, kahden portaan koko jalkapohjan "etujalan" nousu painottuu lihaskunnon puolelle eikä vaadi yhtä paljon kehon hallintaa kuin ravaminen.


      • Tuli mieleen noista rappusista, että täällä ei ole vielä ajateltu kuinka paljon helpottaisi esim. lonkka- tai polvivaivaisia liikkumaan rappusissa, jos askelkorkeus olisi 15-17 cm. Askelkorkeus on suunniteltu terveille, pitkäjalkaisille ihmisille. - Naapurimaassa on sisätiloissa olevien rappujen askelkorkeus 16,7 cm
        ja ulkotiloissa olevien 17,3 cm. Niissä on miellyttävä kävellä.

        Olisi varmaankin rakentajille ajattelimisen arvoinenaihe, eikä maksa maltaita vaikka rakennusnormeja muutettaisiin.


      • Olet oikeassa, minun isä rakensi rantaan matala-askelmaiset raput joissa vielä astinlauta oli hiukan etureunastaan alempana. Lasku rantaan on jyrkkä ja pitkä joten idea toimi hyvin, raput oli helpot kävellä. Astinlauta oli myös syvä. Ne raput on jo loppuun kävelty ja tilalla nyt uudet, juuri tehdyt joita en ole vielä kokeillut.
        Rappuja on monenlaisia, kyllä. 🤔


    • mimoosamummo

      Mulla on se askelmittari, ja päivittäin sitä käytän. Olen siihen laittanut ohjeituksena vähintään 5000 askelta per päivä. Liikun joka päivä sen verran,ja pari kolme kertaa viikossa semmoiset 5 - 6 km. Olen 76-vuotias, ja mielestäni ihan hyväkuntoinen. Salilla käyn toisinaan pari kertaa viikossa, näin olllen lihaskuntoni on hyvä. Näillä neuvoin olen saanut lääkärikäynnit pidettyä minimissä. Tuo talven tulo vähän askarruttaa,, liukkaalla kelillä ei ole mukava kävellä. Mutta näillä sitä nyt mennään... tulevaisuudestahan ei tiedä.💃😮

    • liikkumisen-nautinto

      Olen 79 v. ja lenkkeilen n. viitenä ( 5 ) päivänä viikossa. Matkat mittaan äläypuhelimeen asentamaani ohjelmalla siinä saa samalla kaikki tiedot jopa energian kulutusta myöten. Matkat vaihtelevat n. 5- ja 10 km välillä päivittäin.
      Sää ei ole ollut itselleni esteenä sehän on pukeitumisesta kiinni.
      Tänäänkin oli mitä mainioin ulkoilusää matkaa kertyi n. 8 km enrgiaa kului n. 520 kcal. Nautitaan liikunan iloista niin kauan kun tuntuu hyvältä ja voimia riittää.

      • JussiKävelijä

        Kuulostaa hienolta tuollainen ohjelma. Minkä niminen se on ja kuinka sen saa puhelimeen?
        En tajua noista mitään eikä minulla ole älypuhelintakaan vielä, mutta kaipa se tulee piakkoin pakolliseksi hankinnaksi. kun tämä nokialainen alkaa jo lahota käsiin. On jo yli 20 vuotta vanha.


      • liikkumisen-nautinto
        JussiKävelijä kirjoitti:

        Kuulostaa hienolta tuollainen ohjelma. Minkä niminen se on ja kuinka sen saa puhelimeen?
        En tajua noista mitään eikä minulla ole älypuhelintakaan vielä, mutta kaipa se tulee piakkoin pakolliseksi hankinnaksi. kun tämä nokialainen alkaa jo lahota käsiin. On jo yli 20 vuotta vanha.

        Hei JussiKävelijä ! Jos ja kun vaihdat puhelimesi älypuhelimeen niin ostaessasi uutta pyydä jo myyjää asentamaan määrätyt ohjelmat valmiiksi.
        Jos on tuttu joka osaa laittaa ja neuvoa niin aina parempi.
        Itselläni on eri ohjelmia nimellä omatsovellukset. Sieltä löydän eri ohjelmat myös ruudun Sports. Kannattaa käyttää osaavaa ohjelmoijaa siitä on paljon hyötyä. Kerro vain myyjälle rohkeasti mitä kaikkea tietoa haluat koneellesi siellä laitetaan. Itse olen käyttänyt älypuhelinta monta vuotta, En osaa paremmin neuvoa, mutta hyvin laitetu valikko on helppo käyttää. Rohkeasti vaan uuden ja antoisamman "vempaimen" kimppuun.


    • havumetsäin_mies

      Jos nyt on jaksamisesta kyse, niin kyllä 5-10 km päivittäin menee.

    • KGKG

      Paljonko Paljonko jaksatte kävellä päivittäin 75-80 senttiä.

      • KGKG

        Luin otsikon ensin noin.

        Lenkkeilen kilsoja laskematta aika paljon.


    • vaipaton

      Minä sentään 20-30 metriä, wessassa pitää käydä en käytä vaippoja.

    • flegmaatti

      Kuntoilumielessä ei ratkaise matka vaan liikunnan kesto ja syketaso!

      Hamassa muinaisuudessa 5-kymppisenä, kävinsulan maan aikaan lenkillä pari kertaa viikossa. Kerran työkaverini kysyivät miten pitkän matkan hölkkäsin.
      Kerroin hölkänneeni maratonin verran. Heput epäilivät joten selvensin, että huippumaratoonarit juoksevat matkan 2h:n pintaan joten reilun 2:n tunnin lenkki vastasi minulle maratoonia. Matkalla ei ole mitään merkitystä.

    • Per-kel

      Tien päällä



      Ei ole suuri päivä kylläinen.
      Kun janottaa, on päivä päivien.

      Perille matka kyllä kerran vie-
      mutta työn ja tuskan lunastus on tie.

      Yön levähdys on paras määränpää,
      kun leipä murtuu, tuli lämmittää.

      Siellä missä nukutaan vain yksi yö,
      uni laulaa, levollinen sydän lyö.

      Sarastaa. Nouse, lähde kulkemaan!
      Suuri seikkailu ei pääty milloinkaan.

      • not.aari

        Täältä tämä:
        http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter-finska/tien-paalla.shtml


    • illoovaaa

      Kävelen ihan ilokseni ja tarpeen mukaan. Lastenlasten kanssa puistoon, miesystävän kanssa metsäteillä, yksin metsässä. En rekisteröi matkoja, voi tulla 10 km, kauppaan 1 km.

    • 5-7 kertaan viikossa reilun tunnin lenkki. Eilen ehdimme käydä sienessä, juuri ennen tätä lumipyryä. Ikää on mittarissa yli 78 vuotta ja vaimo täytti syksyllä 80. Keväällä vaimolla infrakti ja kaksi pallolaajennusta, ei tunnu tahtia haittaavan. Kesällä mustikassa ja syksyllä puolukassa.

      • flegmaatti

        En pidä itseäni pätevänä arvostelemaan mutta likimain päivittäinen reilu tunnin lenkki vaikuttaa hyvältä. Päihittää mennen tullen 20min altaassa eteen päin kellumiset vaikka nekin ovat tyhjää parempia.

        Keräilytalouden harrastaminen on monipuolista liikuntaa. Harmi vain, että se rajoittuu sulan maan aikaan.


      • kaksysi

        Mää oon nii intopinkee, et mää kävellän unissanikii!


      • mahapinkeee
        kaksysi kirjoitti:

        Mää oon nii intopinkee, et mää kävellän unissanikii!

        Intopinkee, jopas on kiva sana. Minä oon vain syömäpinkee, mahanahka pinkeellä kun syön liikaa.


    • siinäkaikki

      Näyttää siltä että vain kaikki himokävelijät kertoilevat täällä hirveitä kilometrejään.
      Itse kävelen noin kerran viikossa 3 - 4 km kauppareissuineen. Illat nostelen käsipainoja telkkaria katsellessa.

      • Eihän tuo kävely ole todellakaan, kuin yksi liikunnan muoto. Kaiketi on tärkeää, että sen mitä kuntoilee tuntuu mukavalta. Käsipainojen nostelu tuntuu ihan mukavalta kunnon kohennukselta.


    • 76v

      Koiran ”pakottamana” kolme kpl 2–7 km klenkkiä päivässä. Viikon aikana tuosta kertyy yhteensä ehkä 30–35 km.

    • Nyt on kävelyt kävelty kun liukkaat alkaa, en ole hankkinut mitään piikkikenkiä, moni luottaa liikaakin niihin ja luulee olevansa kaatumaton. Minä käytän tavallista reilua maihinnousukengän tyyppistä varsikenkää ja tarvittaessa taiteilen kuin ballerina, kaadun mieluummin hallitusti spagaatiin. Lentokelillä pysyttelen sisätiloissa kävelemässä ja ajan autolla kauppaan. Jotenkin tuntuu siltä että mitä huonpi ihminen on jaloistaan sitä hanakammin lähtee juuri liukkaalla kelillä ulkoilemaan, vaara vetää, ihminen haastaa itsensä ja kokee suurta onnistumisen tunnetta kun pääsee takaisin kotiinsa ehjin luin. Sitten voi taas kehua miten hyvät on ne nastapohjakengät.😃❄️

    • Ramoona_

      Neljänkymmenen vuoden ajan koiria ulkoiluttaneena kävely on jäänyt selkäytimeen, vaikka koirat nyt autuaammilla metsästysmailla käyskelevätkin. Silloin tuli helposti 10 000 askeleen suositus täyteen, ja parhaani teen vieläkin. Luonnossa kävely on melkein yhtä tärkeää kuin hengitys, eikä metsäpoluilla ole yleensä liukastakaan. Vauhti ei ole oleellista, vaan luonnosta nauttiminen , myös henkisten voimien kerääminen. Maastossa kulkeminen on myös tehokkaampaa, siinä kuntoilupuoli hoituu samalla. Talven liukkaille keleille on Partioaitasta ostetut ice bug- pohjaiset vaelluskengät ja on myös hyvin lenkkarit, joiden pohjissa on tehokuviot ja jotain sirumateriaalia. Märkä kallio on yhtä petollista kuin jää, kallioilla liikkuminen on osa veneilijän elämää.

      Porraskävely on tehokasta, joillakin paikkakunnilla on ihan sitä varten rakennettu pitkiä portaikkoja.Kotona ravaan yläkertaan kymmeniä kertoja päivässä senkin takia, että tavaroita on aina väärässä kerroksessa. Omakotiasukkeina piha täytyy talvella kunnolla hiekottaa, mutta joskus kunta ei tee velvollisuuttaan, joudun peffamäkeä laskemaan tietä pitkin mäen alle postilaatikolle.
      Autossa on neljä pyörää, sillä asioidaan järjen ja mukavuuden mukaan. Hyötyliikunta on hyödyllistä, mutta ei se saa vaarallista tai epämiellyttävää olla, muutenhan siitä katoaa liikunnan ilo.

      • Terveiset sohjoiselta reissulta, jossa kävely tiivistyi Ison Omenan laajaan tarjontaa.. Etsiä piti yhtä ja toista, huomisiin juhliin, apteekkiasiaa, ja lopuksi vielä ruokaostokset viikonlopuksi.
        Kertyihän siinä 3/4 tunniksi liikuntaa, mutta kaduilla ei nyt ole hauskaa tallustaa. Minulla kyllä jää alle 10.000 askelta päivässä, annoinkin askelmittarin tyttärelleni. Lohduttaudun ajatuksella miten paljon olen liikkunut elämässäni, vesijuoksua harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti. Kolme-neljä kertaa viikossa menee tuo 1/2 kävely tavaratalossa, siinä toistaiseksi.


      • mitä.muuta.keksisi
        Noela kirjoitti:

        Terveiset sohjoiselta reissulta, jossa kävely tiivistyi Ison Omenan laajaan tarjontaa.. Etsiä piti yhtä ja toista, huomisiin juhliin, apteekkiasiaa, ja lopuksi vielä ruokaostokset viikonlopuksi.
        Kertyihän siinä 3/4 tunniksi liikuntaa, mutta kaduilla ei nyt ole hauskaa tallustaa. Minulla kyllä jää alle 10.000 askelta päivässä, annoinkin askelmittarin tyttärelleni. Lohduttaudun ajatuksella miten paljon olen liikkunut elämässäni, vesijuoksua harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti. Kolme-neljä kertaa viikossa menee tuo 1/2 kävely tavaratalossa, siinä toistaiseksi.

        Minä kanssa harrastan näin talviaikaan tuota markettikävelyä! Ostoksia en tee kuin tarvittaessa, muuten vaan haahuilen kauppakerroksissa, että saan edes vähän sitä liikuntaa. Eihän se ulkona liikkumista voita, mutta välttyy liukasteluilta jäisillä teillä. Ja sanotaanhan, että vanhuksen pitäisi päivittäin liikkua vähintään puolen tunnin verran.
        Odotan sitä että meilläpäinkin jossain liikuntahallissa pääsisi kiertämään juoksurataa pelkäämättä huonoa keliä. Omasta innostahan ja kunnosta se riippuu kuinka monta kierrosta jaksaa kävellä. Kotona pienissä tiloissa ei montaa askelta päivässä tule, kun kämpän seinät sen estää. Törmäily huonekaluihinkin on vaarallista, mustelmilta ei välty! Voi, voi meitä vanhuksia kun liikkuakin pitäisi....


    • 1/2 tunnin p.o.

    • Kun ajattelee miten paljon minäkin olen elämäni aikana kävellyt on ihme etten ole romuna. Johtunee varmaan siitä että ihminen uudistaa itse itseään suurimman osan elämästään. Vanhemmiten kun solut alkavat uudistua huonommin alkaa rappeutuminen. Mieleen tulee kun lääkäri sanoi esitelmää pitäessään että ei ole mitään ihmisen keksimää konetta joka kestäisi korjaamatta satavuotta. Kyllä me ollaan jotain erikoista, mitähän me oikein olemmekaan!!!! Ei kuitenkaan ahvena, joko olette katsoneet uuden tuntemattoman.
      Palatakseni vielä tähän liikkumiseen, olen erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa vielä. Kävin tuossa pariviikkoa sitten testissä, kaikki oli ylärajassa minunikäiseni mittarilla. Tärkeää on myös se ettei ole rikkonut paikkojaan liikkumalla liikaa tai väärin. Uiminen on turvallista liikuntaa, sitä minä olen tehnyt paljon. Minulla on aina ollut liikkuva työ, koko päivä jaloitellut.
      Nyt voi jo enemmän lepäillä, on kuitenkin laskusuhdanteen aika ja vain toimintakyky on tärkeää. 😊 💜

    • Per-kel

      Niin kauan minä tramppaan tämän kylän raittia ku kenkäni pohjat kestää :)

    • flegmaatti

      Laiskan vaihtoehto. Sunnuntai on tavallisesti varattu pääasiassa maastavedolle mutta nyt lintsasin ja kuittasin sen puolen tunnin jumputuksilla.
      5min soutua, 5min crossaria ja 20 min fillaria. Syke 115 - 140. Yritän vaimentaa omantunnon kolkuttelua.
      Salimatka käy ainoastaan lyhyestä ulkoilusta. Noin 350m/suunta.

      • pahusvieköön

        Niinhän sitä pitäisi joka päivä tehdä jotain kuntonsa eteen. Minulla on kotona kuntopyörä, käsipainot ja kahvakuula, joten siinä sitä tehtävää riittää, kun vaan viitsisi.😕
        Kaveria kaipaisin lenkille, salille ja muihinkin rientoihin, mutta niitä samanmielisiä ei oikein löydy. Vanhat kamut nukkuu mullan alla ja uusia ei niin vaan löydy. Mikäs siinä on kun tutustuminen toisiin on nykyään niin vaikeaa? Yksin sitä on taivalta taitettava, kävelylenkille harvempi minun ikäinen enää lähtee, on ylipainoa, sydämen tykytystä, muuten vaan heikottaa, siinäpä siis yksinään töllöttää.😢
        No, silti yritettävä on.


    • pullaulla

      Minä kävelen aina kuinka kulloinkin huvittaa . Minä en pidä minkäänlaista kirjaa näistä ,normaaleista tapahtumista . No niin--- Kuitenkin Olen aina tykännut liikkua . Minulla ei ole omaa autoa ,ja polkupyörä oli työssäkäydessäni kiva kulkuväline Kesäisin . Talvella kävelin .
      Kun on tottunut ei siittäkään pidä lukua ,kävely on terveelle ihan mieluistakin .
      Jos sataa ,otan vaatteuksen sen mukaan . Täälä pohjolassa on nämä vaatteet oltava kelien mukaan .
      Viikossa tulee ainakin 7 km käveltyä

      U.M

      • mimoosamummo

        Justiinsa tulin lenkiltä. semmoinen 5km tuli käveltyä. Aamulla manasin, että taitaa lenkki jäädä, kun tuuli tuiversi ja lunta maahan viskoi. Onneksi lumisade loppui ja pääsin jokapäiväiselle lenkilleni. Nyt on mahtava olo, kahvipannu kiehumaan ja nauttimaan!🤗


    • Vanhus

      Onkohan missään kerrottu, minkälaisia matkoja vanhoille ihmisille suositellaan käveltäväksi? Tietenkin saatetaan sanoa, että voinnin mukaan, mutta jos on suunnilleen liikuntakykyinen vanhana tulevine muine sairauksineen?

      • toinen.samanmoinen

        UKK-Instituutti ilmaisi pari v sitten, että tämän ikäisillä riittää hyvin tavallinen kävely 1,5 tuntia/viikko eli n. 20 min/päivä, vaikka 5 min jaksoissakin. Ja vaikka kotonakin.
        Sen ymmärrän hyvin, että tunnin välein pitäisi kotona nousta tuolista ja hakea jalan jotain kotona.

        Tänä aamuna puhui tv:ssä joku asiantuntevan oloinen, että 2,5 tuntia kävelyä/viikko.
        Tiedä nyt sitten.

        Minusta on hankala puhua kilometrimääristä. Aika on simppeli.


      • toinen.samanmoinen kirjoitti:

        UKK-Instituutti ilmaisi pari v sitten, että tämän ikäisillä riittää hyvin tavallinen kävely 1,5 tuntia/viikko eli n. 20 min/päivä, vaikka 5 min jaksoissakin. Ja vaikka kotonakin.
        Sen ymmärrän hyvin, että tunnin välein pitäisi kotona nousta tuolista ja hakea jalan jotain kotona.

        Tänä aamuna puhui tv:ssä joku asiantuntevan oloinen, että 2,5 tuntia kävelyä/viikko.
        Tiedä nyt sitten.

        Minusta on hankala puhua kilometrimääristä. Aika on simppeli.

        Se 20 min päivässä on noin 2.5 tuntia viikko.

        Minusta se on aika vähän täysin liikuntakykyiselle ihmiselle. Mutta kun se on ympätty lääkäreitten päähän, että niin on oltava, niin sitä sitten suositellaan virkansa puolesta kaikille ikää, kuntoa tai työtehtäviä huomioon ottamatta.

        Sellaista minullekin tohtori aikoinaan tärkeänä lässytteli. Kun en voinut peittää hämmästystäni, niin hän pää kallellaan katsoi minua ja kysyi, tuntuuko se minusta paljolta. No eipä tuntunut paljolta, kun kävelin jo pelkillä työmatkoillani paljon enemmän ja siihen lisäksi siivosin rappukäytäviä 40 tuntia viikossa.


      • toinen.samanmoinen
        Tellukka kirjoitti:

        Se 20 min päivässä on noin 2.5 tuntia viikko.

        Minusta se on aika vähän täysin liikuntakykyiselle ihmiselle. Mutta kun se on ympätty lääkäreitten päähän, että niin on oltava, niin sitä sitten suositellaan virkansa puolesta kaikille ikää, kuntoa tai työtehtäviä huomioon ottamatta.

        Sellaista minullekin tohtori aikoinaan tärkeänä lässytteli. Kun en voinut peittää hämmästystäni, niin hän pää kallellaan katsoi minua ja kysyi, tuntuuko se minusta paljolta. No eipä tuntunut paljolta, kun kävelin jo pelkillä työmatkoillani paljon enemmän ja siihen lisäksi siivosin rappukäytäviä 40 tuntia viikossa.

        Voi faan. Oikeassa olet kuten aina. 15 min osuu paremmin kohdalleen per päivä.

        Ei se tietenkään tarkoita, että täysin liikuntakykyisen pitäisi vähentää liikkumistaan päästäkseen tuohon määrään. Suositus oli iäkkäämpien minimi.
        Lapsille ja nuorisolle suositellaan olikohan tunti vai pari per päivä. Ja ihan asiaa on.

        Huomasin itselläni talvisin, että liikkeellelähtö tympäsi pukeutumisineen ja kylmän, loskan, liukkauden takia liikkumisen jäävän kerran vko pakolliseen marketissa käyntiin. Se on aivan liian vähän.
        Koko päivän tietokoneella ja illat telkkaria katsoen alkoi tuntumaan jaloissa.

        Kahvin tippuminen kestää 5 min. ja aloin kävelemään reippaasti sen ajan kotona. Keittää 5 kertaa päivässä kahvit, niin tuntuu jo paremmalta.


    • Näin talviaikana kävelen tavaratalojen sisätiloissa noin 45 min pari-kolme krt viikossa. Kotona saan siinä 1 1/2 h lienee päivässä liikuntaa kotiaskareissa, ja pienillä ulko käväisyillä.
      Ennen vieraiden tuloa lisääntyy kotona askelmäärä, joskin ostokset tulee silloin kaupakassina kotiin.
      Talviulkoilu on enimmäkseen lähialueella pientä kävelyä, tai asiointia.

      Tänään esim. olen aamukuudelta laittanut Karjalapaistin uuniin, klo 8 työnsin juustoperunaviipaleet muffinssivuuassa paistumaan.
      Sen jälkeen graavasin osan kirjolohifileestä, loppuosan pussitin lievästi suolattuna pakastimeen.
      Ruuanvalmistuksen lomassa vastailin muutamaan palstalla kiinnostavaan aloitukseen, ja lueskelin alan historiaa.

      Melko lailla tätä kaavaa arkipäiväni ovatkin, iltaisin yleensä katselen mielelläni tv-tarjontaa , tai luen,..vilkaisten pelkästään keskusteluarenoita FB mukaanlukien.

      Karjalanpaistin nostinkin jo valmiina työpöydälle.,....

    • flegmaatti

      Kävely on haitallista tuki- ja liikuntaelimistölle!
      Olen kahdesti kokenut sen.

      Vuosia sitten, eräällä kaupunkilomalla, viihdytin vaimoani hiipimällä hänen rattonaan tuntikausia, toki välillä pysähdellen.
      Muutaman päivän kuluttua toinen pakarani kramppasi siten, että se haittasi portaiden nousua.

      Viimeisen todisteen ko. liikuntatavan haitallisuudesta sain viime viikon torstaina. Sama syy. Tuntikausienhidas lyyhääminen viilettävien veteraanien porukoissa ja vasen lonkkani kipeytyi sietämättömään kuntoon. Hetken istumisen jälkeen ei tuntunut enää mitään mutta hiipimisen jatkuessa kipu uusiutui.

      Voiko enää vakuuttavampia todisteita olla kyseisen liikuntamuodon haitallisuudesta? EI VOI!

    • Mrs.W

      Pakkasta -18C ja sauvalenkki jää väliin. Harmens plats.
      Tiukka tauti on juuri parantunut antibioottikuurin avulla. Ei auta hötkyillä.
      Vakilenkkini on noin 9 km, heti lähden taas kun kunto alkaa olla kohillaan.
      Ikää 73.

    • Anonyymi

      Sports Tracker- sovellus hyvä seurantaan.

    • Anonyymi

      Pystyn pitkän matkan kävellä rauhallisesti, kun en hengästy.

    • Anonyymi

      Näin kasikymppisenä, kerran viikossa suoritettu Tuusulanjärven ympärijuoksu takaa taatusti hauturille hyvinkin siistin kalmon.

    • Anonyymi

      Minkin olin viisivuotta sitten vielä hyvässä kunnossa, mökillä kädet syyhysi kun kävi hyötyliikuntaan käsiksi, sienestäminen kun sai koluta tuntikausia metässä, hiihto talvella. Sitten keuhkoahtautuman takia kunto romahti tyysin vuodessa, hissukseen kun liikkuu niin menee joten kuten.

    • Anonyymi

      Joka päivä kävelen vähintään n 6 km. Mutta kesällä usein 10 - 15 ja enemmänkin jos vain ehtii. En tiedä miten sitten kun ei enää jaksa kävellä. Ilman liikkumista on vaikea ajatella elävänsä. Vanhenemisessa pahinta on se että voimat ei ole ihan samat kuin 20v ja kaikki rapistuu. Nuorena ei tykännyt kävellä yksin metsässä. Mutta nyt se vaan on mahdottoman kivaa.

    • Anonyymi

      Jotain 5-6 km lenkkejä satunnaisesti,jos ei ole mitään hyötyliikuntaa tullut tehtyä.

    • Anonyymi

      5-6 km menee hyvän kaverin kanssa keskustellen kepeästi.

    • En tiedä. Kävelen joskus enemmän, joskus vähemmän. Ihan sama.
      Hyvässä kunnossa olen, mutta turha toivoa liikaa, kun edes tämä kunto säilyisi jonkin aika..

    • Anonyymi

      Aloitus on vuodelta 2017.

    • Anonyymi

      Jotain 5 km on lenkin pituus,nyt taitaa hieman muuttua,kun tekevät hiihtolatuja.

    • Anonyymi

      200 metriä etananvaihtua pääsen sitten sakkaa sydän, täytyy kääntyä takaisin
      kotiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe