Paikallisista retkien järjestäjistä suosituksia!

Helteenmetsästäjä

Hei!
Olemme lähdössä tyttären (16v.) kanssa Blue Star Royalton Riviera Cancun -hotelliin kahdeksi viikoksi. Haluaisin kuulla vinkkejä hyvistä retkistä ja niitä tarjoavista firmoista, myös toki ei hyvät kokemukset voi ilmiantaa :) Toivon, että retkien järjestäjät noutaisivat suoraan hotellista. Te jotka olette olleet kyseisessä hotellissa, oletteko varanneet retkiä hotellilta suoraan? Kiitos vinkeistä ja kokemuksista jo etukäteen!

11

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eedwartti

      Hei!
      Muutaman kerran Cancunissa ollut ja mun suositus ,että menette La Islaan ja sieltä ostatte esim Xcaret liput, on halvempi kuin hotellissa ja bussi hakee teidät hotellistanne.
      Samoin jos vaihdate Euroja Pesoiksi ni parhaan rahan saatte La Islasta. Se rahan vaihto ja retkien myynti kojut on vierekkäin.
      Xcaret kannattaa käydä, se jää mieleen!
      Toinen mis kannattaa käydä on Isla Mujeres eli naisten saari. Sinne pääsette monella tavalla, mutta pikavene on nopein ja halvin.
      Me otettiin viimeksi siitä La isla kojusta liput katamaraani kyydin, mihin kuului juomat ja kesti melkein koko päivän. Vene tuli täyteen Kiinalaisia turisteja, tekno poppi soi kovaa ja ne tanssi koko ajan kuin hullut :)
      Se matka kesti mut oli myös hauskaa

      Toi teidän hotelli on vaan aika kaukana siitä Cancunin laguunista, mut bussit on ns ilmaisia 1 dollari/suunta, samoin taxit on edukkaita.
      Me oltiin viimeksi The Royal Sands Resort hotellissa ja se oli paras missä siellä ollut. Ranta ihan luxus, toki niis kaikissa on, mut paikkana todella hyvä, kun lyhyt matka kaikkiin paikkoihin.
      Noi valmismatkat ei vaan tee siihen keskelle, vaan joko sinne missä teidän hoteeli on tai lähemmäs Cancunin keskustaa, missä ei niin hyvät rannat.
      Cancunin keskustassa on myös yksi ostoskeskus Las Americas, se on mun mielestä ihan ok myös
      Jotain sieltä voi löytää edullisemmin kuin Suomesta, mut merkki vaatteet on kalliimpia kuin Suomessa...

      • Helteenmetsästäjä

        Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!


    • Cancan1

      Moikka
      Ootko lähös sun tyttären kanssa kaksin ja kuinka kauan aiotte lomailla ?kaverini mexicaani asuu Cancunissa,voisin kysyy siltä suosituksia ja neuvoja,riippuu siitä mitä ootte suunnitellu tekevänne,ja millä porukalla...Ihan sitä vaan, et ois vinkkejä teille .

    • Hulkkonen1

      Tyttären kanssa kaksin? Ois joitakin neuvoja, riippuen mitä haluatte lomalta:rantaa, kulttuuria vai vaan rentoo oloo?Ja kauan ootte suunnitellu olla ja koska . Itellä ollu 4 hengen porukka ja saanut kaikki järkkääntyy oikeestaan just eikä melkeen.
      Mut joo,täältä saa neuvoja jos tarttee.

    • Cancan2

      Tekno poppia soi täynnä kiinalaisia, justjoo. Ennemminkin ryssii.Öö. Mut en voi suositella 16v nuorelle maata ja äidin kanssa. Ei hirveesti taida leikkaa äidillä, tai ei välitä. Vapaa kasvatus jäänyt päälle tai jotain. nm. -asunut perheen kanssa 3 vuotta-Ei Mexico ole niin auvoinen paikka lomailla kuin on annettu ymmärtää. Ne on ne tietyt paikat vuodesta toiseen, mutta todellisuus on muuta...Vinkiksi niille joka hakevat vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Eli tilanteita jossa myydään huumeita. VOI todellakin muuttua muuksi kuin IHANAKSI rantalomat tai lomaasi yleensä. Ja moneksi vuodeksi. Pieni määrä siellä voi tuntua turvalliselta mutta väärä tyyppi ja se on siinä, kaikki.

    • MietiSanojasi

      Ei kuulu kuvaan elämässä huumeet. Ystäväni tämän kirjoitti,huono suomi ja kääntäjä kun kääntää miten kääntää.Hänellä ollut tosiaaa auttaa teitä pyytettömästi,turvallisesti.Kertoi tästä kirjoituksestaan aiemmin,mutta en sitten tullut katsoneeksi.(tämäkin varmaan minun syy tmv.)Älä aina ota tuollaista asennetta heti,jos kirjoitusasu ei ole sinua miellyttävää,voi sitä asiallisemminkin kysyä,miksi näin.Korjaan ,että oletteko miettineet etukäteen mitä teette kyseisellä matkalla vai muuten vaan hengailette.Onko tyttärelleni ikäistään seuraa tai muuta,vikaa keskenäänkö olette.
      Ps.jos Sinulla on jo valmiiksi negatiivinen,huumeajatuksellinen, päässäsi, niin miksi otat tytärtäsi?mukaan mukaan reissuun.

    • Ainoinen

      Meksiko on ihana, ollaan lomailtu Cancun/Playa del Carmenissa yli kymmenen kertaa :).
      Retkiä voi varata joko suoraan matkanjärjestäjältä (menette varmaan TUI:lla) tai suoraan paikan päältä, hinnat on about samat. Matkanjärjestäjältä saattaa saada suomeksi vedetyn retken jos sellaista kaipaa. Meidät on aina noudettu hotellilta, lähes kaikki retket ovat tällaisia.
      Siellähän on upeita raunioita, kahden vkon matkalla kannattaa edes yhdet käydä katsomassa. Chichen Itza on tietysti suurin ja hienoin! Tsekkaamisen arvoisia myös Tulum joka meren rannalla ja Coba jossa vanha pyramidi jonka päälle voi vielä kiivetä (niitä ainoita jonka päälle voi kiivetä). 16v varmaan tykkäisi myös tällaisesta luonnonvesipuistoista, eri tyylisiä on kaksi tunnettua Xcaret ja Xel Ha, kannattaa googlata, niissä on vähän eroja että kummasta tykkää. En ole itse ollut, mutta tulevalla reissulla mennään vihdoin jompaan kumpaan :)! Sitten on näitä zip-lining puistoja joissa vaijerin varassa liidetään maisemien halki, ja paljon muuta! Tekemistä riittää ja upeita rantoja tietysti :). Periaatteessa kaikki retkien myyjät on luotettavia, ollaan siis oltu niin matkanjärjestäjän reissuilla kuin ostettu paikallisilta suoraan.

      En tiedä mitä nuo ylläolevat höperehtivät, mutta turvalliseksi ollaan olomme koettu aina. Toki huumeita liikkuu Meksikossakin, mutta ei samaan tyyliin kuin maan pohjoisosissa kartellisodissa :).

    • meksikonmatkaaja

      Hei! Oltiin perheen kanssa tuossa hotellissa hiihtolomalla ja samaan menemme taas :) Hieno hotelli jossa siistiä,palvelu pelaa ja ruoka hyvää. Dollareita kannattaa varata hiukan mukaan kun
      amerikkalaiset opettaneet tippikulttuuria. Altailla tarjoilu pelaa kun silloin tällöin annat dollarin tai kaksi. Hotellilla matkanjärjestäjiä joilta voit retkien hintoja hiukan kilpailuttaa. Kävimme Xel-Ha parkissa ja oli kyllä upea paikka. Haku hotellilta ja päivän reissu. hieno kokemus snorklailla kalojen seassa :) varusteet siihen sai paikanpäältä. tavarat jätettiin lukollisiin kaappeihin ja rannekkeella sai syödä ja juoda päivän ajan. Siellä oli myös paljon muita eläimiä ihan vapaana ja hienot maisemat. Cancunissa kävimme taksilla kerran ostoksilla ja suuntasimme sinne hotellisaaren ostoskeskukseen, taisi olla La Isla. Ei mitenkään ihmeellinen kokemus mutta lapset saivat ostettua tuliaisia kavereilleen. Myös hotellilla on iltamarkkinat josta voi jotain ostaa mutta hinnat tietenkin korkeampia kuin keskustassa. Hotellilla on myös muutama oma kauppa josta voi tuliaisia ostaa jos hieman kalliimpi hinta ei haittaa. Ulkona seinässä on nähtävillä taksien hintoja eri paikkoihin jos haluaa lähteä omin päin kiertelemään.
      Hyvää lomaa teille :)

    • holapatihola

      Holapati holaa !

      Olimme Royaltonissa helmi-maaliskuussa.
      Meitä oli 4 henkeä kaksoispojat 14 v ja me vanhemmat.

      Lentomatka, mielestäni 2200 € prenium-luokasta on aivan liikaa, menomatkalla ei tullivapaamyyntiä, tarjoilu vain kerran, sitten piti hakea koneen etuosasta yksi viinipullo kerrallaan. Tulomatkalla alkoivat rajoittamaan jo muutenkin huonoa tarjoilua, eikä edelleenkään kärryistä tullivapaamyyntiä.

      Hotelli on tosi iso, mutta niin kuin Meksikossa aina (4. käyntikerta) ensin tuntuu, ettei mikään toimi, mutta kaikki toimii.
      Hotelilla tosi hyvät turvajärjestelyt. Huone kannattaa varata joko 9 rakennuksesta tai muualta kuin 7 ja 8. Olimme ensin 8 rakennuksessa, edessä oleva joku rakennus piti aivan järkyttävää meteliä yötä päivää. Vaihdoimme toisen yön jälkeen huonetta rakennukseen 9, no propleemos, huone vaihtui helposti.
      Pojat ovat jo niin isoja, että kulkevat omia reittejä, joten vastaanotosta saa alaikäisille avainkortit, jolloin alaikäiset saavat liikkua vapaasti alueella, eikä jommankumman vanhemmista tarvitse olla aukomassa huoneen ovea.

      Ruokailut oli meidän osalta helppoja, lähes kaikki ravintolat tuli testattua, Kreikkalainen OPA oli pettymys, onneksi pääsi buffaan täydentämään, kun jäi vähän nälkä. Italialainen ja Amarillos olivat hyviä. Suosittelen Amarilloksessa kanaa, isäntä ja toinen poika söi pihviä, olivat kuulemma aivan loistavia. Ravintoloihin pitää mennä ennen niiden avautumista, sillä pöytävarauksia ei otettu pl. isot seurueet.
      Kalan ja merenherkkujen ystävälle on hotelli aivan taivas vailla vertaa, kalaa oli kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia, ostereita, katkarapuja, lohta, napsijakalaa, silliä yms., nam, nam.

      Buffassa pärjäsi tosi hyvin, kokki paistoi silmiesi alla pihvin ja oli hyvää. Valinnanvaraa oli ylin kyllin, teemat olisi saanut vaihtua välillä. Söimme salaatit, majoneesit, kermakastikkeet kaikki eikä mitään vatsaongelmia tullut paitsi, että vyö oli loman aikana jostain syystä lyhentynyt, se kuumuus sen teki, vyötärön kasvamisesta ei voinut olla kysymys.

      Allasalueet mahtavia. Rannalla oli meduusoja ja kova aallokko, emme päässeet kunnolla uimaan kahteen viikkoon. Aaltojen mukana tuli hiekkaa, joka hieroi aurinkorasvat pois ja ylläri, ylläri isäntä paloi aika hyvin, no punainen on kaunis väri, paitsi iholla.

      Pieniä dollareita mukaan 1, 5, 10, 20 $, tippinä 1 ja 5 ja taksimatkoihin isommat. Hotellin kauppojen hinnat eivät tosiaan ole hieman kalliimmat vaan paljon kalliimmat (pihi kun olen, ei raha meilläkään puussa kasva).
      Retket, jotka kannattaa aivan omin päin tehdä Play de Carmen, hotellitaksilla perille ja ota uusi taksi päivän päätteeksi Carmensita. Paikallistaksin hinta on hiukan halvempi kuin hotellin taksi, joka tosin odottaa perillä 3-4 tuntia ja perii takaisin menosta saman 45 $. Carmenissa 3-4 tuntia ei riitä, siellä menee kuusi-seitsemän tuntia helposti ja enemmänkin, ostettavaa ja katsottavaa on yllin kyllin. Carmenin takseilla on kiinteät hinnat esim. Royaltoniin, hinnat selviää ainakin isompien "taksiasemien" yhteydessä olevista tauluista.
      Cancun, taksi alle ja ostoksille, samoin uudella taksilla takaisin. Cancunista Isla Mujeresiin ja golf auto alle ja ympäri saarta, muista ottaa ajokortti mukaan, tarvitsevat sitä pantiksi.

      Sitten Meksikolaisten ylpeyden aihe Mayaakupunki Chitse itca, mahtava paikka, opas olisi saanut olla enemmän perillä asioista. Tuntui, että luki vain papereista mitä niihin oli kirjoitettu, siinä kaikki. Edelliskerralla olimme arskamatkoilla ja opas Chitse:n reissulla kertoi enemmän, no jotain uuttakin tuli.
      Intiaanikylä oli sykähdyttävä paikka. Viekää mennessänne vaikka riisi-, maissi- tai linssisäkki, hedelmiä tai mehuja, keksejä yms., kaupassa ne ei paljon maksa meidän mittapuun mukaan, mutta paikallisille se on iso apu. TUIlle iso hansikas, siitä, että viette mennessänne tavaraa ko. kyliin. Seuraavalla kerralla minä käyn hakemassa Cancunista jotain jaettavaksi kyläläisille. Kynät ja koulutarvikkeet on samoin kysyttyä tavaraa. Myynnissä oli kaikenlaista käsityötä, itse ostimme kolme riippumattoa (ei ollut enempää, ostimme yhden Carmenista), hinta 800 Pesoa, sama minkä ne maksoi Carmenissa, tällä kertaa rahat menivät kyläläisille (toivottavasti).

      Samoin käytiin Tulumissa, paikallisen järjestämällä "retkellä", opas puhuin englantia vahvalla jenkki-meksiko-espanjamurteella ja nopeasti, mutta toimeen tultiin. käymisen arvoinen paikka, lähellä.
      Ensi kerralla vuokraan auton, aivan varmasti, helppo liikkua. Tiet suhteellisen hyvässä kunnossa.
      Hieno maa, hieno reissu kaiken kaikkiaan.

    • Sepponen

      Onko noissa retkien hinnoissa mitään eroa ostaessa paikanpäältä tai sitten esim. TUIlta? Esim. retki Chichén Itzálle maksaa TUIlta ostettuna $140 aikuiselta (Play del Carmenista), mikä vaikuttaa aika kalliilta.

      Onko joku ostanut snorklausreissua / -retkeä sieltä paikanpäältä? Onnistuiko, mistä ja mihin hintaan, mihin kannattaa lähteä snorklaamaan.

      Kiitos jo etukäteen vinkeistä.

      • mtaman

        jokunen vuosi sitten tuli tuolla käytyä ja tosiaan aika suolaiselta tuntuu hinta tuonne Itzalle. Itse otettiin paikalliselta eikä kyllä läheskään noin paljoa kustantanut, en vaan muista hintaa.
        Akumalin ranta on hyvä snorklaamiseen, pääsee vaikka rannalta snorklaamaan ja näkyy mm. merikilpikonnia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe