Terrafame kikkailee kirjanpidollisesti?

Paineet saada tilanne näyttämään hyvältä on kovat? (Sipilän ihme)

48

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukatieskentiesvaiko

      Hmm, aika kova lausahdus joka on jätetty täysin perustelematta. Joten, missä kohden osavuosikatsausta on kirjanpidollista kikkailua? Tulos oli ilmoitettu ilman KET:tiä ja KET:n kanssa. Tuossa tuloksessa vaan taitaa ruveta näkymään Terrafamen nikkelituotannon kehittyminen -> myyntiä enemmän kiinteiden kustannusten pysyessä samana.

      • perätönpekka

        Mieleen tulee seuraavia kysymyksiä.
        Onko kasat nyt siinä tilanteessa jossa ne tuottavat eniten ja alkaako niiden tuotto jatkossa hiipua?
        Terrafamen tuloksessa on jo huomioitu nyt vielä kasoissa olevien metallien tuottoja.
        Miksi näin ja onko ne tuotot niin varmoja mitä Terrafame arvioi?


      • Pena76
        perätönpekka kirjoitti:

        Mieleen tulee seuraavia kysymyksiä.
        Onko kasat nyt siinä tilanteessa jossa ne tuottavat eniten ja alkaako niiden tuotto jatkossa hiipua?
        Terrafamen tuloksessa on jo huomioitu nyt vielä kasoissa olevien metallien tuottoja.
        Miksi näin ja onko ne tuotot niin varmoja mitä Terrafame arvioi?

        Siis... Esikoululainenkin sen tietää että uutta kasaa kasataan ja entistä puretaan jatkuvalla syötöllä. Näinollen tuotanto pysyy samana. Tai kasvaa entisestään mahdollisten investointien myötä. Ei tietenkään siis ainakaan pienene kuin vasta siinä vaiheessa kun viimeinenkin malmitonni on louhittu ja ajettu kasalle.

        Tuotto taas seilaa metallin maailmanmarkkinahintojen mukaan.


    • kpto

      Oisko niin, että Terrafame arvostaa valmistevarastot myyntihinnoin. Se on merkki siitä, että tuotanto on kannattamatonta ja oletetaan, että myyntihinta on nousussa. Nyt kun se on noussut, kirjataan valmistevaraston muutos miinusmerkkisenä alentamaan kustannuksia. Kun se kirjataan yhdelle neljännekselle, se ei anna oikeata kuvaa todellisesta tuloksesta. Oikeampi tapa olisi arvostaan varastot omakustannushintaan, jolloin mahdolliset hinnan heilahtelut eivät tällalailla vääristä tulosta. Mutta jos on tarkoituskin aika ajoin näyttää rahoittajille, että kyllä tämä tästä kohenee. Viime vuoden tilinpäätöshän oli samoin keinoteltu viimeisen neljänneksen osalta. Nyt ne keksi tehdä tämän arvonmuutostempun kesken vuoden. No sehän näkyy sitten koko vuoden tuloksessa - nikkelin hinta on laskemassa!

    • kusetusta

      Joo tällä systeemillä voisi esim kalastaja laskea tuloksen järvessä olevien kalojen mukaan...

      • Pena76

        Missä kohtaa tässä kusetetaan? Kalastaja tottakai voi tehdä saman, MIKÄLI, hänen olisi mahdollista varmuudella tietää saavansa jokaisen järven kalan ensin pyydettyä ja sitten myytyä. Terrafame tietää, koska heillä on sopimus nikkelin myynnistä, oisko ollu seuraavalta 7 vuodelta? Eihän asiassa ole mitään epäselvää. Hintakin jokaikiselle tonnille on sovittu. Ja eiköhän heillä ole aika selkeä tieto siitä mitä heidän tuotantomäärät ovat.


    • kusetusta

      Paras tulos ois terravaarassa saatu jos ei ois tehty mitään. ja ois laskettu tulos tällä systeemillä. Ois vaan laskettu paljonko maassa on metalleja ja siitä tulos. sitten vaan eduskunta talolle henkseleitä paukuttamaan.Uskooko nämä politikot oikeasti näitä tuttavuus lukuja?

    • Yktr

      Kyllä valitettavasti poliitikot uskovat, Helsingin Pormestarina nykyään toimiva Vapaavuori olisi aloittanut hallitun alas ajon, Terrafamen toiminta aikana noin kaksi vuotta Valtio on tukenut pääomittanut kaivosta yli viidellä sadalla miljoonalla eurolla, tämä kaikki on pois lapsi, koulutus, eläkeläisillä, listä on pitkä , pitäisi varmaan kuulua määrätynlaiseen uskonto lahkoon.

      • Hyvahyvajeees

        Vapaavuori ei kannata myöskään Sipilöintiä !


    • Emilvonaxe

      Olis kannattanut laskea mällit lakanoille ennen kaivoksen perustamista.

    • Oolllo

      Tulos laskettu vielä kasassa olevan malmin mukaan. Eli ei niillä edes todellisuudessa valmista myytävää sitö määrää ole. Kaikki ei tätä ymmärrä.

      • Trafiguraillen

        Kuvitteellisia tuottoja mukana tuloksessa.
        Kohta tämä Sipilän ihme on lakki kourassa pyytämässä lisää rahaa valtiolta.


      • kpto

        Tilinpäätöksessä tulee ottaa huomioon sekä valmis, että myös puolivalmis varasto. Normaalisti ne arvotetaan niihen sitoutuneen rahan mukaan, mutta Terrafame laskee ne oletettavasti todennäköisen myyntihinnan perusteella. Siten myyntihinnan noustessa sama varasto on muka sitonut kustannuksia enemmän - ei ole. Varaston arvon muutos kirjataan vähentämään esim. nyt Q3:n tuotantokustannuksia, jolloin saadaan näyttämään positiivista käyttökatetta, mikä on suoranaista huijausta.


    • kusetusta

      Nyt kun on ollut sateinen syksy myös terravaarassa. On sadevedet huuhtoneet rikkihappoliuoksia kaivokselta vesistöön runsaasti.Olisi aika ottaa näytteitä Nuasjärvestä ja myös Oulujärvestä.Purkuputkesta nimittäin on tullut kaivoksen jätevesiä runsaasti nähin järviin viimme kuukausina.

    • Riekko55

      Aika kova vastuu on lukijalla näitä kannanottoja lukiessa. Jossakin korkealla on haave kaivoksen loppumisesta, johonka sitten rakennellaan jos minkälaisia sepustuksia omien haaveiden toteutumiseksi.

      • römperii

        Ei ole pitkän päälle hyvä sekään jos jatkuvasti verorahoja pitää pumpata tähän "ihmeeseen" ja kylkiäisenä saadaan myös Kainuun matkailu alas likaisine vesistöineen...


      • SekkaPuorsa

        Sinulla on varmasti joitakin faktalukemia Kainuun matkailun hiipumisesta? Mielellään näkisin niitä, jos vaikka linkin pistäisit mistä löytyy?


      • kesPo

        Riekko55 ilmaisee asian hyvin. Nyt kun aikaa on mennyt ja tulosta tulee ja myös päästöt ovat pienentyneet ja ympäristö asiat muutenkin kunnossa, niin aletaan suoltaa ihan päättömiä.

        Aika hyvin kuvaa ympäristön hoitamisen parantumista, että edes oikeus ja viranomaiset eivät enää velvoita Terrafamea tekemään mitään Nuasjärven purkuputken päässä, koska putkesta tulee niin puhdasta vettä. Tätäkään ei tietenkään uskota, siis ei uskota tutkijoiden mittauksia ja viranomaisia. Mieluiten uskotaan valehtelevaa poliitikkoa ja kaikenlaisia huru-ukkoja.


    • Rkoo

      Eiköpä tuo liene ihan toimiva ajatus lopettamisestakin. Ei liene millään tasolla kannattavaa toimintaa pyörittää tuottamatonta toimintaa verorahoilla. Työpaikkojen puoleta vastaavalla raha määrällä olisi kyllä saatu luotua varmasti kannattavampiakin työpaikkoja kainuuseen.

      • PertolRehti

        Esimerkiksi nekin rahat voisi käyttää Paltamon Biotehtaaseen.
        Varmasti vähemmän tappiota tuottaisi.


    • just1

      Terrafamen käyttökate oli jo viime vuonna 2017 mennyt plussan puolelle ja tappiot koko ajan pienentyneet. Nyt 2018 myös tulos on mennyt plussan puolelle. Myös tuotanto on ollut koko ajan nousu-uralla. Talvivaarassa aletaan lähivuosina rikastamaan lisäksi ns.akkumetalleja ja ehkä myös uraania eli tulee useampia rahanlähteitä.

      Tuotanto on siis kannattavaa. Maailmantalouden suhdanteitahan ei kukaan voi tietää etukäteen, joten metallien hinnat heilahtelevat. Ilmeisin kilpailukykyinen kuitenkin Terrafamen tuotanto on.

      Terrafame työlistää alhankkijoineen tuhansia ihmisiä on ainakin vielä niitä harvoja kaivosyhtiöitä, joiden enemistöomistus on suomalaisissa käsissä. Nykyisellään kaivoksen ja metallijalostuksen päästöt on puhtaammat kuin sellutehdaiden.

      Otetaan sitten esille vanhoja puheita. Vihreiden korkein johto Ville Niinistö mukaan lukien pokkana väittä Talvivaara Oy:n aikoihin, että prosessi ei toimi. Tämä oli eräs kaikista valheista, mitä vihreät päästelivät härskisti julkisuuteen. Meinasin kirjoittaa heistä enemmänkin, mutta ei sittenkään jaksa moisesta paskaporukasta kirjoittaa mitään.

      • KellokorttiKoijarit

        Saat sinä kuule aika paljon painaa duunia siellä, eikä ikinä tule tuo pulju tuomaan sinne pumpattuja veroeuroja takaisin. Ainoa asia minkä sai talvivaara aikaan tänne kainuuseen pilasi luonnon lopullisesti.

        En ole mikään viherpiipertäjä tai puunhalailija, mutta joku roti sentään noissa jutuissa. Työnnetään isosta putkesta paskaa nuasjärveen, mahtaa olla hyvästä?


    • KovaPorvari

      Terrafamella on aluetalouteen mahtava positiivinen vaikutus! En myöskään usko, että mitään vesin saastumista tapahtuu, samanalaista jätevettähän ne muutkin kotimaan teollisuuslaitokset työntää järviin ja mereen. Tuulipukukansalla ei ole kompetenssia arvioida näin isoja asioita.

      • Lumekaivos

        Terrafame on kuin sossun luukku jossa puoluepoliittisin perustein valitut korkeapalkkaiset virkahenkilöt jakavat veroeuroja hshv-verkostolle.
        Kainuu olisi rikas js ylityöllistetty maakunta jo kulissikaivokseen syydetyt eurot kohdennettaisiin järkevien teollisuustuotanto- ja matkailuyritysten kehittämisiin.


      • EeroMarisannaTimo

        Jos ja jos... jos Kainuulla olisi kansanedustajia itsensäedustajien sijaan, niin...?


    • just1

      Marraskuussa 2018 eli vastikään viranomaiset ovat todenneet, että Nuasjärveen laskeva Terrafamen purkuputki ei tarvitse ns.sekoittumisaluetta purkuputken päässä, koska purkuputkesta tuleva vesi on niin puhdasta.

      Nythän tiedetään, että meneillään oleva vuosi on Terrafamelle voitollinen, vaikka metallien hinnat eivät kovin korkealla edes ole. Terrafame aloittaa pitemmälle jalostettujen metallituotteiden tekemisen. On hyvinkin paljon mahdollista, että valtiolla on käsissään jättipotti kaikilla tavoin, jos vaan hinnat nousisivat. Jokatapauksessa hyvin menee. Terrafamen työlistämisvaikutukset ovat suuret.

      Mitenköhän Ville Niinistön ja muitten pehmyt päisten suustaan kaikkea valheita päästävien päässä nyt liikkuu. Saisivat pyytää anteeksi.

      • myrkkytekeetehtävänsä

        Onko myrkyt jo nuin pahasti päässäsi pääseet jylläämään,ehdottomasti ovat muuten ei tommosta tekstiä pysty järjellä sulattamaan.


    • 4t3y

      Joko se Terrafame sitten maksaa ne sadat miljoonat valtiolle (eli kansalle) takaisin vai jaetaanko voitot isojen herrojen kesken?

    • Marttik1

      Eipä tartte kikkailla kirjanpitoon. TF tekee voittoa. Ratia totes haastattelussa, että valtio saa sijoittamansa takas korkojen kera ja kuten joku jo edellä on todennut, paljon riippuu myös hintojen kehityksestä, miten muikea potti on tulossa.

      • TonttuMartti

        Ootkos muistanut olla kilttinä, joulupukki valjastaa jo porojaan...


      • Ihmeihme

        Nikkelin ja sinkin hinta on ollut koko vuoden ajan laskussa.
        Ihmeiden aikaa siis.


    • totuuseipalatulessa12

      Sehän se näin jälkikäteen huvittaa, että ihan ministeritasolla (V. Niinistö) ei uskottu liuotusprosessin toimintaan, vaikka sitä oli testattu koekasalla ennen isomman toiminnan aloittamista. Prosessi rupesi kaupallisessa mielessä olemaan tehokas, kun saivat prosessin säädettyä ja ennen kaikkea pääsivät ylimääräisestä vedestä eroon, Tuon ylimääräisen veden kertymiseen syypäitä olivat viranomaiset.

      Jo näinkin alhaisilla metallin hinnoilla Terrafame tekee voittoa, niin mitä voitot ovat sitten kun tuotanto on edelleen kasvanut ja hinnat nousseet. Valtio omistaa Terrafamesta 80 %. Kiitos Pekka Perä!

      • Bakteerikammoinen

        Terrafamen rikkihappobiobakteeriliuotusprosessi on karannut kuin mopo käsistä!
        Prosessi kiihtyy hallitsemattomasti ja lämpötila nousee kuin aikoinaan Tsernobilissä - seurauksena vesien haihtuminen taivaan tuuliin ja nyt eivät vedet riitä vaaran päällä enää prosesseihin. Pohjavedetkin laskeneet kauttaaltaan jo lähes kaksi metriä normaalitasoista!
        Seuraavaksi joudutaan Nuasjärven purkuputkien sekoituspumppujen tilalle asentamaan tehokkaammat nostopumput pumppaamaan Nuaksen vettä kaivosalueelle ( oli muuten jo alkuperäissuunnitelmissa Talvivaara Oyn aloittaessa) ensiavuksi.
        Alueen joet ja purot kuivuneet niin, että majavatkin joutuneet lähtemään hippolivohkaan Savon suuntaan.
        Jatkossa Terrafame kuivaa omaan mahdottomuuteensa kun vesi ei tule riittämään 2016-2018 moninkertaistettuihin prosesseihin ja uusiin uraani- ja akkukemikaalitehtaisiin.
        Mistä ratkaisu biobakteeritoiminnan räjähdysmäisen lisääntymisen hillitsemiseen? Anttibiooteistako?


    • psp23

      Kiitos perse-Pekka, kun laskit pohjavedet täyteen raskasmetalleja !

      • hjkj

        Älä muuta Valkeakoskelle. Dragon Mining laskee kohta syanidit lähteisiin.


    • temu11
      • Kaivosneuvos

        Seuraava tulos taitaakin Terrafamelta olla huono ja pakkasen puolella.
        Sipilän ihme onkin täysi kupla.


    • kepulitjasekoomus

      Vaalien yli pitäisi näyttää, että kaikki hyvin, mutta sitten totuus iskee päin naamaa ja uusi hallitus miettii mitä tehdä Terrafamen kanssa.

    • Selevännäkijä

      No käynee miten käynee niin aina persiilleen. Jos kaivos ei tuota maksaa veronmaksajat lystin. Jos kaivos rupeaa tuottamaan niin se myydään heti ulkomaalaisille!
      Muistakaa tämä ennustus!

      • vuoristoneuvostuura

        Johan siitä kaivoksesta piti myydä ihan väkisellä siivu epämääräiselle Trafiguralle.
        Mikähän vimma silloin oli saada myytyä pieni siivu kaivoksesta?


      • Rahanpesuosakas

        EU:n rajojen ulkopuolla liiketoimintaa harjoittavan osakkaan avulla on helppo siirtää harmaita setelejä sisältävät kontit Singaporessa, Panamassa yms. sijaiseviin setelien pesulaitoksiin.
        Siinä se juju.


      • VarsinainenSuloVilen

        Sipilän myy vaikka oman äitinsä, ja alennuksella.. taitaa tulla sopivat siivut omaankin taskuun kun kaikki tuottava myydään halavalla!


    • Res

      Henkilöstöpäällikkö etelän pelle, Kunnossapitojohtaja näitä entisiä paperitehtaalaisia, kunnossapidon puolella osatopäälliköistä lähtien alaspäin , niin eihän se voi toimia oikein toimivan yrityksen tavoin, suojatyöpaikkoja kaikki...

    • Påö

      Kuinka paljon Kunnossapidossa alihankkijoiden työntekijöitä,.

    • MatonAlle

      Uskaltaako Terrafame julkaista huono tulostaan ennen eduskuntavaaleja?

    • Nythän tämä kuhmon kaupunginjohtaja ehdotti kaivos veroa

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe