Vinkkejä ensikertalaiselle Gran Canariasta

Ensikertaa

Olen menossa elämäni ensimmäistä kertaa Kanariansaarille ja paikaksi valikoitua GC:n Puerto de Mogan. "Syysloman" ajankohdan sain sovittua niin myöhään että Tenskulta ei löytynyt enää mieleisiä hotelleja, muuten olisin lähtenyt Puerto dl Cruziin. Ja oli vaihtoehdot GC:kin vähissä, koska Ingles ja Rico oli kaiken lukemani jälkeen poissuljettuja paikkoja.

Onko joku käynyt Moganissa? Entä mitä vinkkejä antaisitte saarta koskien? Ollaan kolmekymppinen pariskunta. Työ imee kaikki mehut, joten viihdytään keskenämme omassa rauhassa. Ei kaivata ihmiskontakteja. Varmasti pari päivää menee ihan altaalla kirjaa lukien, mutta mitäs sitten? Nautitaan hyvästä ruuasta, luonnosta ja upeista maisemista. Yöelämää ei haeta, bailata voi Suomessakin. Kulttuuri ja historia kiinnostaa, joten La Palmasiin varmasti mennään käymään. Missä kannattaa käydä autoilemassa?

Matka on marraskuun loppupuolella. Tarvitaanko kuinka paljon lämmintä vaatetta mukaan? Madeira valloitti viime keväänä sydämemme. Löytyykö GC:ltä yhtä upeita maisemia ja patikointipolkuja? Ravintoloitakin saa suositella,

20

626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • komero

      gran canarialla olen käynyt monta kertaa .kerran olemme olleet purto ricossa ja sieltä menimme bussilla moganin markkinoille .ne on isot markkinat viikonpäivää en muista milloin ovat .

    • KreikkafaniY

      Ihmettelin kommenttiasi Puerto Ricosta. Mutta ok. Olin pari vuotta sitten Puerto Ricossa ja suunnittelen mennä uudelleen, suojaisa , varmaa aurinkoa . Tarvitsin vain lepoa. Olin Gloria Palace Amadores (?) hotellissa, joka mahtavalla paikalla
      Mutta kävin päivän matkalla Moganissa. Ajattelin, että tulen tänne. Siellä oli joku Nizzan, Monacon tunnelma, tosin tietty pienoiskoossa. Ihana pieni tunnelmallinen kaunis poukanma. Jos ette viihdy riekkumassa ja nautitte rauhallisesta yhdessäolosta, mielestäni se on hyvä paikka juuri teille. Ne muutamat hotellit ovat vain aikaisin varattuna ja ovat ...kalliita.
      Kun olin yksin , en hirveästi liikkunut. Olemme perheenä olleet aikanaan Puerto Ricosa ja tosiaan aurinkovarma paikka,

    • komero

      kreikkafanille tiedoksi , puerto rico on tosi hyvä ja lämmin paikka .meillä oli hotelli puerto azul korkean mäen päällä . hienot näköalat ja hyvä palvelu .kävimme vaan markkinoilla , että sen enempää en ole moganin tutustunut.

    • PaavoTuula

      Hei! Olemme vaeltaneet paljon myös Gran Canarialla. Sieltä löytyy paljon upeita eri tasoisia vaellusreittejä. Jos googletat "Vaeltamassa Gran Canarialla" niin löydät vaellusjuttujamme ja mielipiteemme ko. reitistä. Juttumme lopussa on myös linkki kuvagalleriaamme.
      Hyvää matkaa hienoihin vaellusmaastoihin!

      • PaavoTuula

        Selvennyksenä edelliseen: Anna-keskusteluissa oli aiemmin osio "kiipeily&vaellus" mutta se poistettiin, joten juttumme hajosivat yleiseen matkailusta joukkoon. Vaellusjuttumme löytyvät paremmin: https://keskustelu.anna.fi/
        ja sieltä hae: vaeltamassa gran canarialla


    • Eve1955

      Radisson Blue hotelli Puerto del Moganissa. Avattiin viime vuonna. Tyylikäs ja rauhallinen.

    • KonkariLP

      Las Palmasiin ei voi mennä "vain kirjaa lukemaan altaalle". Mutta toimii jos ei halua kohdata kokoaikaista kyselyä "mistä olet" (monella kielellä). Pääsette vähän halvemmallakin kun tulette Las Palmasiin, ja sieltä käytte muissa paikoissa....

    • Ensikertaa

      Kiitos kaikille viesteistä. Voisiko Konkari kertoa, missä kannattaa Las Palmasissa ehdottomasti käydä? Yhtenä päivänä ajattelimme käydä siellä.

      • Old.Paddy

        Ehdottomasti Babbys Anchor pubiin, joku savolainen pitää sitä!


    • LIMMO

      Olen käynyt Mogassa käymäselti neljä kertaa. Ravintoloita löytyy rannan tuntumasta kymmenittäin. Uimaranta pieni ja vesi ei kovin puhdasta koska ei pääse pienen aalonmurtajan aukon takia vaihtumaan. Laspohjaveneen ristsily rannikolla on mahdollista mutta lasipohja on pieni eikä siihen mahdu paljon katselijoita, sukellusvene retki on hyvä kekemus. Alkuperäiasukkaiden asuinalue on kaivettu esiin, kannattaa käydä katsomassa jos arkelogia kiinnostaa. Se on mereltä katsoen oikealla, lähellä rantaa nykyisten talojen yläpuolella. Näköala paikalle pääsee vasmmalta talojen valistä . Markkinat on keran viikossa, päivää en muista mutta ne ei jää huomaamatta. Aurinko päiviä on paljon. Suomalainen sukellusvene, se iso keltainen, on olut laiturlle nostettuna jo vuosia. Kyllä Kanaria Suomen kesän voittaa.

    • Maantietoa:kävin nyt syyslomallani Moganissa ,jonne on Puerto del Moganista n.7 kilometriä ,pieni ahtaanoloinen paikka.He jotka sanovat siellä käyneensä ,ovat käyneetkin tuossa Puertossa,joka on nykyisin liikakansoitettu ja hieman ylihinnoitettu.Voisit,kun et kerran ole ennen käynyt ,niin käväistä katsomassa ,niin Playa del Inglesiä ,kuin Puerto Ricoakin. Sitten tiedät mistä jäit vaille ja mitä sait tilalle. Olisi mukava tietää miksi nuo kohteet jäivät pois suunnitelmistasi,vaikka ovat selkeästi suosituimmat paikat.Eihän missään ole pakko bilettää,joissakin paikoissa se ei ole edes mahdollista.

    • doremifasolasido

      Millaisia paikkoja ovat Maspalomas ja Meloneras? Onko niillä eroavaisuutta? Haluaisin mennä rauhalliseen mutta en kuolleeseen paikkaan. Palvelut saisivat mielellään olla kävelyetäisyydellä. Matkustan yksin, joten turvallisuustekijäkin on tärkeä. Lepoloma on mielessäni, samoin uiminen, hyvä ruoka ja pienimuotoinen shoppailu.

      • InglesOnParas

        Maspalomas on kuollut paikka. Ainoastaan pieniä bungaloveja ja huoneistohotelleja. Ei palveluita.
        Meloneras hienostuneempi rannalla. Kalliita hienoja hotelleja ja kalliita putiikkeja.


      • doremifajne
        InglesOnParas kirjoitti:

        Maspalomas on kuollut paikka. Ainoastaan pieniä bungaloveja ja huoneistohotelleja. Ei palveluita.
        Meloneras hienostuneempi rannalla. Kalliita hienoja hotelleja ja kalliita putiikkeja.

        Onko kummassakaan varsinaista keskustaa vai ainoastaan bungaloweja autiomaassa tai 5 tähden hotelleja rannan tuntumassa? Kummassa on iltaisin edes hieman elämää? Ymmärsinkö oikein että Maspalomas on vain nukkumalähiö? Olisiko Granilla muita vaihtoehtoja? Ingles on nähty ja koettu.


      • S.Quatro
        doremifajne kirjoitti:

        Onko kummassakaan varsinaista keskustaa vai ainoastaan bungaloweja autiomaassa tai 5 tähden hotelleja rannan tuntumassa? Kummassa on iltaisin edes hieman elämää? Ymmärsinkö oikein että Maspalomas on vain nukkumalähiö? Olisiko Granilla muita vaihtoehtoja? Ingles on nähty ja koettu.

        Kumpi on lähempänä San Fernandoa?


    • no_lo-se

      Doremifasolasidon on parempi mennä täällä koti suomessa kylpylään niin ei täydy pelätä.
      Itse aikoinaan 22 vuotta oppaana Gran canarialla työskennellyt.

      • doremijne

        Olin syyslomalla kylpylässä, joten seuraavaksi haluan Granin aurinkoon. En sanonut pelkääväni mutta täydelliseen hulinapaikkaan tai hotelliin keskelle ei mitään en halua.


    • Kalastajakylä

      Olen käynyt Moganissa ja kyllä siellä saa muutaman tunnin kulumaan, mutta ei koko lomaa.

    • Rahatmeni

      Ruokavinkkejä on paljon. Ehkä paras vinkki mitä olen kuullut on ettei kannata mennä Kuparipannubaariin syömään, sillä pääsette vain rahoistanne eroon. Tämä piti meidän kohdalla paikkansa kun emme uskoneet. Neljän hengen käynti Kuparipannubaarissa tuli maksamaan 448 euroa, emmekä oikeastaan edes paljoa tilanneet. Pikkuisen pakkasesta sulatettua ruokaa ja yhdet kaljat mieheen.
      On se kallis baari tuo Kuparipannubaari.

    • ZikaValehteleeAina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe