Sadan vuoden talo ohjelma

harjakainenn

Voi pyhä peräpukama tuota "timpuria" tyypillinen vanha jäärä idiootti itseluottamus ja omat luulot ovar rajattomat....suuta soittaa ja länkyttää mitään ei saa aikaan eikä oikeasti ymmärrä rakentamisesta enenpää kuin lehmä lentokoneesta!
Tuollaisia idiootteja on työmaat täynnä joka paikassa suuna /päänä olevinaat tietää kaiken ja joka asiaan on vastaus...erottuvat juurikin sillä että ensinmäiseksi pitää muistella ja kehua itseä kuinka kova ammattimies on,totuus on että eivät saa aikaan muuta kuin sutta/sekundaa ja v mäisen ilmapiirin!

17

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuttutapaus

      niinpä..ja näitä riittää. Ja kun on riittävän itsevarma niin tollaselle timpurille riittää palkan maksajia. "Per*ele" -näin se on aina tehty ja samalla ollaan menneisyyden vankeja, valitettavasti.

    • Miki-66

      Tyypillinen Porilainen kaikkitietävä kiroileva juntti.

    • MäRV

      Sanokaa miten sadan vuoden talo eristetään maakosteudesta.

      • Eikaisenytniinvaikeaaole

        Onnistuisikohan ihan vaan nykymääräyksillä oikein ja huolella tehtynä tai jos haluat liioitella niin perustamalla pilareiden/paalujen nokkaan tuulettuvalla onteloalapohjalla?


      • yli500vuotta

        Maakosteus ei lisäänny vuosien mittaan. Jos talo on tarpeeksi maanpinnan yläpuolella ja maakosteuden nousu on estetty niin tilanne pysyy samana. Vaikkapa Tallinnan vanhimmat talot on keskiajalta ovat edelleen käytössä.


      • NickNailer

        Kapillaarikatkona näytti olevan sepeliä.

        Mitä sitten tulee kirvesmiehen käytökseen, niin kyseessä on viihdeohjelma. Oikeassa elämässä pääsuunnittelijalle urputtava, oman pään mukaan suunnitelmia muuttava ja virheitä tekevä kirvesmies käy kassan kautta. Viihdeohjelmassa voi viihdetaitelija esiintyä alan miehenä ja laukoa varmasti vääriä väitteitä sarjatulena, koska niillä on viihdearvoa.

        Ei olisi minun työmaallani. Mielipiteen saa ja pitää kertoa, mutta päätöksessä pitää pysyä, eikä suunnitelmia ryhdytä "parantelemaan" ilman päätöstä. Ja se olen minä, joka päätän, koska kannan myös vastuun.


      • nykyrakentaminen
        yli500vuotta kirjoitti:

        Maakosteus ei lisäänny vuosien mittaan. Jos talo on tarpeeksi maanpinnan yläpuolella ja maakosteuden nousu on estetty niin tilanne pysyy samana. Vaikkapa Tallinnan vanhimmat talot on keskiajalta ovat edelleen käytössä.

        Maakosteus ei lisäänny, mutta rakenteet elävät ja yksikään tiivis liitos ei ole enää tiivis sadan vuoden päästä. Sen takia ehdottomaan tiiviyteen perustuvat talot eivät kestä sataa vuotta.

        Jos jollekin on epäselvää, niin maavaraisen laatan alla orgaanisen maan kosteus on 100 % ja siellä on myös yhtä varmasti mikrobielämää, koska niin se luonto toimii. Maanvarainen perustustapa perustuu siihen, ettei kosteus pääse kapillaarisesti nousemaan rakenteeseen. Ok, tuon pystytään estämään, mutta tuo on vain yksi veden olomuodoista. Laatan alapuolisen huokosilman kosteus on myös käytännössä 100 %, jolloin voidaan olettaa, että betonin alapinta on aina jonkin verran kostea ja kosteus pääsee haihtumaan ainoastaan ylöspäin. Eli edes kapillaarikatko ei estä täysin kosteuden siirtymistä laattaan, vaikka näin luullaan. Nyt kun laatan päälle vedetään solumuovi laminaatin alle, tai vesieristetään kylppäri, ollaankin tilanteessa, jossa betoni on märkää, eikä kosteus pääse poistumaan mihinkään. Jokainen varmaan tietää, mitä tuossa tapauksessa käy. No ehkä ei niin voida olettaa, kun kyseessä on S24. Muodostuu riittävän hyvät olosuhteet mikrobien kasvulle.

        Kun koneellinen poistoilmanvaihto saa aikaan sisälle alipaineen, korvausilmaa tulee jokaisesta pienestäkin reijästä, mitä ulkovaipassa on. Eli kyllä sieltä lattiarakenteestakin ilmaa tulee, mitä vanhempi rakennus, sitä enemmän.

        Maanvaraisia lattioita on alettu käyttää runsaasti 60-luvulta lähtien. Samoihin aikoihin siirryttiin diffuusioavoimista eristeistä kosteutta sietämättömiin villoihin ja alettiin tehdä tiiviitä taloja koneellisella poistolla. Jostain syystä myös sisäilmaongelmia tuon ajan jälkeisissä omakotitaloissa on kaikista eniten ja ne ovat vakavimpia. Nykyrakennustapa on toki ratkaissut joitakin ongelmia, mutta ei näillä menetelmillä satavuotiaita taloja rakenneta.


      • Esi_merkki

        Taloni alla on hiekkaa ilman minkäänlaista kapilaarikatkoa. Piikkasin kerran pohjalaattaan reiän, kun täytyi tehdä uusi liitos viemäriin, mikä siis meni laatan alla. Hiekka laatan alla oli aivan ruuti kuivaa, että tiedä sitten tuosta 100% kosteudesta kuten väitit.

        60-luvulla alettiin myös tuomaan juokseva vesi sisälle rakennukseen, kun aiemmin oli vesi tuotu sisälle ämpärillä tai sauna suihkuineen oli piharakennuksessa.

        Erilaiset vesivuodot on aiheuttanut paljon enemmän ongelmia sisäilmaan kuin eristeet, koneellinen ilmanvaihto tai vaikka höyrynsulkumuovi.


    • karmeaakatsotttavaa

      Pitihän se arvata että Suoli24:n ammattilaisilta löytyy tekijöistä sanomista ja arvaten myös samat asiantuntijat löytävät koko taloprojektista karmeita virheitä!

      • NickNailer

        Ei tarvitse olla ammattilainen huomatakseen virheitä, kun ohjelman mainosteksti lukee seuraavasti: "Ja kun talon rakennuttaja ei ymmärrä rakentamisesta juuri mitään ja ammattilaiset rupeavat kinaamaan keskenään, on hanke jo lähes mahdoton."


        Tosin konfliktit ovat tahallisia ja kuuluvat ohjelman juoneen. Konflikteilla luodaan jännitystä, jonka toivotaan koukuttavan katsojia. Töpeksintä on sekin osa käsikirjoitusta.

        Ne sopuisat rakennushankkeet, jotka kulkevat aikataulussa kuin junat, eivät ole tavallista katsojaa kiinnostavia. Suuri osa raudottajista, kirvesmiehistä yms, joita asia voisi kiinnostaa, eivät ymmärrä suomea.

        Diletantteja varten tarvitaan draamaa.


    • Mainontaa

      Nykyajan markkinointia verhottu viihdeohjelmaksi. Olen nähnyt vain pätkän yhdestä ohjelmasta. Siinä ei vielä selvinnyt mikä materiaali tai talotoimittaja taustalta (maksaja) löytyy.

    • eihometta

      Tehkää taloon kellari joka ei ole asuinkäytössä sen päälle asuintalo

      Näin kaikki vanhat kerrostalot on tehty esim tallinna ja Hki vanhakaupunki

      • KarjaKelder.ja.muita

        Missähän päin Helsingissä on vanhakaupunki? Tallinnan vanhassa kaupungissa on paljon kellariravintoloita ja baareja jotka ovat kokonaan maan pinnan alapuolella. Siis sotaja vuosia vanhoissa taloissa.


    • EIPop

      "Kapillaarikatkona näytti olevan sepeliä." Tähän nimim. nykyrakentaminen kirjoitti erinomaisen kommentin, joka pitäisi olla jokaisen kunnan istuntosalin seinällä.
      Hyväksyessään rakennussuunnitelmia valtuutetut ovat täysin ulkona seurauksista.

      • kas.kun.ei.sossu

        Kunnanvaltuusto ei käsittele eikä hyväksy mitään rakennussuunnitelmia. Se päättää mitä rakennetaan. Muut tarkastavat ja hyväksyvät suunnitelmat.


    • kerrankin_näin

      Rahoittajina tuskin on Punaraita tms kivivillan kehräämöt!

    • Teuk

      Kunnon menoa puusta tehdään moderni talo ja isot ikkunat jokapuolelle vanhan liiton menolla mutta uus tyyli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      252
      2463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1572
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1123
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1119
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe