Onko espanjan osaaminen välttämätöntä?

Satunnainen_seikkailija

Talvi lähestyy taas, ja sen myötä ajatus taas yhdestä pitkästä, pimeästä, ja kylmästä talvesta ahdistaa. Joka syksy jo noin viiden vuoden ajan olen haaveillut muutosta talven ajaksi Espanjaan.

Nyt päätös muutosta on tehty. Muutto tapahtuu Lokakuun alussa 2027, jos mitään katastrofaalista ei tapahdu.

Kävin juuri katselemassa paikallisen kansalaisopisto Espanjan alkeiden kielikursseja, mutta olin jo pahasti myöhässä. Kurssi oli jo täynnä, ja alkanutkin jo Elokuussa. Seuraava kurssi alkaa Tammikuussa. Sitten tuli mieleeni, että onkohan sittenkään välttämätöntä alkaa opiskelemaan peruskoulu Englannin lisäksi Espanjaa. Pärjääkö Aurinkoraanikolla englannilla? Vai pitääkö alkaa opiskelemaan Espanjaa? Aikaa on vielä tasan 10 vuotta. Eiköhän siinä ajassa jo jotain tartu tällaiseen 45 v. uppiniskaiseen suomalaismieheenkin.

9

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomellaPärjää

      Suomella siellä muuttolintu talven pärjää. Kaikki muu on plussaa, mutta tuskin opit espanjaa niin hyvin että sillä pärjäisit. Ravintolasanastoa kannattaa opiskella, jos ei muun kuin kohteliaisuuden vuoksi. Ovat aika tympeitä niille enkuille, jotka eivät suostu sanomaan edes päivää espanjaksi. Kymmenessä vuodessa ehtii sitä jo hieman oppimaan.

    • espanjanope

      Tuossa ajassa ehdit oppia aika paljon. Miksi ei?

    • 8765

      Aloitin Italian opiskelun (Työväenopistossa kerran viikossa) 8 vuotta sitten. Nyt ikää on 55v, ja pärjään mainiosti Italiassa. Tosin joillain alueilla murre estää ymmärtämisen, mutta niinhän se on Suomessakin...
      Suomi saa pitää tunkkinsa vuoden kuluttua.

    • Cardios

      Se on aina plussaa jos opiskelet kielen,portit aukeaa ja asiat sujuvat paremmin,itse olen ylpeä että osaan sujuvasti espanjaa.

    • keskustelu_avartaa

      Yes, kannustan lämpimästi aloittamaan espanjan opiskelut ja sitten vain etenet sen suhteen omaa tahtiasi. Täydellisyyttä ei edes tarvitse tavoitella, mutta ajan kanssa arkiasiat ja keskustelut tulevat sujumaan mukavasti ja kielitaito kehittyy siinä vaiheessa liki itsekseen paikan päällä. Kielitaito edustaa myös tiettyä riippumatomuutta kun ei tarvitse toisiin tukeutua.

      Kielen osaaminen on jo itsensäkin kannalta hyödyllistä ja avartaa visoita kun voi kommunikoida paikallisten kanssa ja ymmärtää mitä ympärillä tapahttuu. Espanjalaiset ovat seurallisia ja avoimia tuntemattomienkin kanssa ja aina saa juttuseuraa missä vain ja siinä kielitaito vain kehittyy lisää.

      Yksi korvaa kehittavä keino on alkaa katsella espanjankielisiä keskusteluohjelmia ymv. vaikka siitä ei vielä edes saisi mitään irti (kait sitä Suomessakin espanjankielisiä kanavia löytää). Kuin huomaamatta alkaa korva erottaa yhä enempi vaikka ei vielä edes sanoja ymmärtäisi. Helppoa passiivis-aktiivista totuttelua.

      Ps. Eiköhän Espanjassa paikan päälläkin löydy aloittelijoille kursseja ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin, eli avartavalle kielimatkalle vain.

      Sitten jos haluaa kauemmaksikin matkustella, niin espanjankielisiä maita on paljon, vaikka niissä puhuttu kieli vaihteleekin korostukseltaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjan_kieli

    • ilovebenalmadena

      Tervetuloa Aurinkorannikolle! Fuengirolassa pärjää monessa paikassa ihan Suomen kielellä. Suomalaisia yrityksiä on siellä melko monella alalla ja monissa pankeissakin saa suomen kielellä palvelun.
      Torremolinosessa ja etenkin Benalmadenassa, josta on enemmän omakohtaisia kokemuksia, pärjää hyvin englannin kielellä. Sitäpaitsi monet palvelut ovat itsepalveluna ja myös body lanquage toimii hyvin, joten rohkeasti vaan sekaan! Kieltä voi opiskella Fugen Sofia opistolla tai jokaisessa em. kaupungissa toimivassa suomalaisten yhdistyksessä. Näihin yhdistyksiin kannattaa ehdottomasti hakeutua, koska vuosimaksu on vain parisen kymppiä ja sitten voit osallistua monenlaiseen toimintaan joko ihan maksutta tai euro/kerta. Siellä on tosi hyvät tarjonnat opiskelua ja harrastamista (musiikki, liikunta, taidealat, kirjallisuus/kirjasto jne). Lisäksi ainakin Benalmadenassa on Canastanpeluuta 2 krt/vko ja yhteinen edullinen ruokailu muutaman viikon välein. Siellä tapaa kivoja ihmisiä ja uudet jäsenet otetaan ilolla vastaan.
      Aurinkorannikolla näyttävät yöt jo viilenneen, mutta päivisin on vielä lähes 20*C. Ilmalämpöpumppu on siis tarpeeseen. Katso myös että asunnossasi on hyvä ilmansuunta (länsi-etelä) ja ettei se mielellään ole maantasalla.
      https://www.suomela.info/sanomat/
      http://www.kymppipaikka.info/
      http://benalmadenansuomalaiset.com/
      ja ilmainen viikottain ilmestyvä suomenkielinen lehti fuengirola.fi
      ja tietysti radio: http://www.radiofinlandia.net/

      Espanjan osaaminen on kiva asia ja plussaa olemiseen ja viihtymiseen, mutta näillä eväillä me ollaan päästy alkuun ja viihdytty Aurinkorannikolla.
      Jos muutat Aurinkorannikolle, niin ota verotus ym. asioissa yhteyttä johonkin asioimistoimistoon, niitä löytyy esim. suomenkielisistä lehdistä.

      • talvisinmörkö

        Millaista Benalmadenassa on asua? Oletteko asuneet kauan jo siellä? Onko lapsille leikkipaikkoja? Ihastuin lomareissulla muutama vuosi sitten Benalmadenaan ja olen halunnut jatkuvasti palata takaisin. Fugeen en niin viehtynyt, kun vaikutti aika ihmisvilinäiseltä paikalta, mutta Benalmadenan lintupuisto jo itsessään viehätti. Jotenkin jäi miellyttävä fiilis.

        Minkä hintaisia vuokrakämpät tällä hetkellä siellä ovat? Onko suomalaisia paljon Benalmadenassa? Jatkuva pimeä ja kylmä tekee minut ahdistuneeksi. Suomessa valoisa aika on mukavaa aikaa ja on ihan voimissaan ja pirteä. Mutta näin talvella tulee esiin se aina väsynyt ja krätyinen, kivulias ja kuoreensa vetäytyvä minä.

        Mitä enemmän ikää kertyy, sitä enemmän oireetkin pahenee.


    • Uudisasukas

      Siinä ohjeet kuinka sopeutua suomalaiseksi eläkeläiseksi pieneen piiriin ja unohtaa mihin on tullut. Vaihtoehto? Sammuta radio, heitä lehdet roskiin, unohda bingo, karaoke ja suomikerhot. Tutustu muihin espanjassa eläviin suomalaisiin ja vaihda uusi vaihde elämääsi. Ei kannata peruuttaa kun sinne pääsee. Tekemistä riittää kunhan et jumiudu pieniin piireihin ja niiden vietäviksi. Itse olen käynyt vuosia ja nähnyt nämä. Muutto ensi kesänä. Kielenopiskelu menossa.

    • Hallaahon.äänestäjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe