Vuotavat pönttö ja tonnien vesilasku -vastuut?

rahatlähti

Asumme 2-kerroksisessa pien(kerros?)talossa. Saimme 2.5 tonnin vesilaskun noin 6kk ajalta taloyhtiöstä (veloitus kulutuksen mukaan). Olemme työssä käyvä lapseton pariskunta ja koska meillä on myös oma pienyritys tämän lisäksi, emme ole juuri koskaan kotona. Emme ole käyttäneet esimerkiksi saunaamme koskaan. Työpäivä on 10-12h 6-7pv viikossa ja työmatkoja on paljon, käytännössä 1viikko kuukaudesta ollaan molemmat poissa kotoa. Silloin harvoin kun lomia pidetään, ne pidetään muualla kuin Suomessa, aina. Ihan jo siitäkin syystä koska molempien meidän suvut asuvat ulkomailla. Mitään vesivahinkoja ei ole ollut. Suihkussa ei läträtä tolkuttomia aikoja.

Kulutuksen mukaan jonnekin on kuitenkin mennyt uima-altaallinen vettä puolessa vuodessa normaalin kulutuksemme lisäksi. Kenelläkään meidän lisäksi ei ole avainta asuntoon, joten kukaan ei istu asunnossa vettä laskemassa huvin ja urheilun vuoksi. Koska olemme samassa työpaikassa, tiedämme myös, että kumpikaan meistäkään ei ole sellaista voinut mennä tekemään edes teoriassa.

Kun asiaa alettiin selvittää, ainoa mahdollisesti selittävä tekijä on aavistuksen valuva (hienon hienoinen pieni vesi"lanka") WC-istuimessa. Mitään lorinoita pöntöstä ei ole kuulunut eikä pöntön käytössä ole ilmennyt mitään ongelmia, joten emme ole mitään osanneet epäillä olevan pielessä.
Käymme aamulla normaalisti vessassa ja illalla muutamaan otteeseen kun olemme töistä palanneet (usein varsin myöhään). WC on hyvin pieni koppi, joten hampaiden pesun lisäksi siellä ei muuten aikaa vietetä, meikkaukset ja hiusten laitot hoidetaan myös toisessa tilassa sijaitsevalla meikkipöydällä.

Käsittääkseni WC-istuin ja sen mekanismi kuuluu taloyhtiön vastuun piiriin. Nyt (ilmeisesti) tämän mekanismi rikkoonnuttua kuitenkin taloyhtiö yrittää velkoa aiheutunutta kulua meiltä. Kotivakuutus kieltäytyy maksamasta.

Onko kenelläkään tietoa, mikä on oikea menettely asiassa ja minkä perusteella? Onko kenelläkään tietoa tahosta, johon asiassa kannattaisi olla yhteydessä.
Kiitos kaikille neuvojille!

7

3095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunossa

      Sinun pitää valvoa ettei pönttö vuoda nyt se on vuotanu etkä ole asiasta ilmoittanu maksa sit.

    • joukahaissa

      Jos kertomasi on totta niin jossain on sattunut aikamoinen virhe. Jotta saisit 2500€ vesilaskun pöntön vuotamisen johdosta 6kk ajalta, vettä täytyy mennä yli 100 litraa TUNNISSA! Tuo ei oikein voi olla enää mikään "pieni noro".

      Jos taas pönttö oikeasti vuotaa tuota tahtia niin sitten on kyllä täysin omaa tyhmyyttä ettei siitä ole ilmoitettu huoltoyhtiölle.

      Kannattaa nyt ihan ensin riitauttaa se lasku ja varmistaa ettei mittarin luennassa ole sattunut virhettä.

      • Tippa_tappaa

        Hei, ilmoitimme samana päivänä kun huomasimme veden lorinaa. Mutta en todellakaan osaa keksiä, mikä muu voisi aiheuttaa veden hukan... epäilemme mittarivirhettä mutta ei kuulemma ole siitäkään kysymys. Ei aivo riitä ymmärtämään minne sellainen vesimäärä on haihtunut....


      • ujnutgb

        Kuka väittää, ettei kyse ei olisi mittarivirheestä? Jo järkikin kertoo, että 2500 euron lasku vedestä puolen vuoden aikana on täysin mahdotonta ellei sitten lotraa veden kanssa mutta silloinkin sitä vettä joutuisi käyttämään ihan mielettömiä määriä.

        Minä käyn päivittäin suihkussa ja olen valitettavasti sellainen lotraaja eli vietän suihkussa aikaa aika kauan. Tämän lisäksi juon vettä paljon ja pesen käsiäni lukuisia kertoja päivässä (kämmeneni hikoilevat, kyse ei ole mistään psyykkisestä asiasta). Siitä huolimatta viimeisin veden tasauslasku kuudelta kuukaudelta oli "vain" noin 70 euroa, eli kyllä aloittajan kohdalla on todellakin tapahtunut virhe ja taloyhtiössä jonkun olisi pitänyt luonnollisesti reagoida siihen. Ehkä joku on ovelasti päättänyt, että "kokeillaanpas onko nämä vuokralaiset niin tyhmiä, että maksavat tällaisen vesilaskun vaikka se onkin selkeästi päin persettä".


    • Hgfhjj

      Vuotava pönttö kuluttaa jopa 1100 litraa vettä vuorokaudessa.


      https://www.rakentaja.fi/artikkelit/6562/vesivuoto_kay_kukkarolle.htm

      • Tuon on nyt ensinnäkin firman mainos, joka haluaa myydä tuotettaan.

        Mutta vaikka se pönttö nyt sitten vuotaisikin tuon 1100 litraa vuorokaudessa (eli melkein 46 litraa tunnissa, jolloin säiliökään ei koskaan täyty kunnolla), niin se maksaa noin 4.40 €/vuorokausi. Puolessa vuodessa on 180 vuorokautta, joten hinta olisi silloinkin yhteensä noin 800 €. Eli aloittajan vesimittari on auttamattomasti rikki.


    • aloittelevaviinimaisteri

      Oletteko lukeneet mittarin uudestaan, kuulostaa lukivirheeltä.
      piti olla 12345 mutta manikin vahingossa 122345 esmes

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe