Norjanharmaa vai jämpti

Hirvikoiramies

Nyt haluaisin kysyä teiltä kummasta tykkäätte enemmän norjanharmaasta vai jämptistä ku siitä aina väitellään kumpi on parempi ja perustelkaa eikä vaan koska meillä on se.

12

119

  Vastaukset

  • Ja ite tykkään norjanharmaasta ku on helpompi kouluttaa ja luonne on 6/5.
   Ja tulee varmemmin hyvä hirvikoira.

   • Kysyjä on itse vastaaja?! Täh? Kyllä jämpti on koira norjalaiseen verrattuna....


  • Ajokoira on paras.....

  • Tekniikka ja talous lehti oli tehnyt tutkimuksen jonka mukaan homot ja vajakit mieltyvät norjalaiseen. Jämti on miehen koira.

  • Jos on pieni metsästysalue, johon voi koiran heittää jäljelle niin norjanharmoo, (tyhjänmaan haku onnetonta) Isommalla alueella taas jämti ajaa hirviä, mutta jossain vaiheessa pysähtyy kyllä haukkuun.

  • Pienelle alueelle laittaisin mielummin hirviverisen suomenpystykorvan.

  • Kerroppas onko olemassa sukuja josta saa sitkeän pystykorvan, kaverilla on pystis haukkuu hirveä, seuraa karkosta noin kilometrin, varmaan vaatisi kaadon, että sitkistyisi, hankalaa nykyisissä hirviporukoissa.

  • Onhan noita sitkeitäkin suomenpystäreitä. Suomenpystärin käyttötarkoitus olisi sellainen ettei se juoksisi monen pitäjän läpi hirven perässä vaan tulisi omia jälkiään takaisin juoksuhirven kohdalla. Suomen pystykoirajärjestö työskentelee hirviveristen pystäreiden parissa ja kuulutti hirviverisiä pystykorvia. Suomenpystykorvasta saisi mahtavan pelikaverin sillä on yhden isännän koira ja uskollinen hautaan saakka. Tottelee hyvin ja pitää hyvin yhteyttä ja menee sisällkin hienosti. Aivan upea koira ja pienten alueiden ja tiestöjen koira.

  • Siihen on syynä miksi jämptejä rekisteröidään enemmän joten valintasi on jämpti

  • Suomenpystykorva järjestön kannattaisi satsata näihin koiriin joilla on hirviverta,pystis varmaan pienenä koirana hallitsee hirven, tiheä haukku peittää miehen tulon kaatoon, sitkeitä koiria vaan jalostukseen, linnunhaukkujana ei ole tulevaisuutta kummemmin, mutta pienille alueille hirvikoirana, tosin mäykyt ja dreeverit tulevat myös.

  • No, ensinnäkin ääni täältä suomenpystykorvalle. Osaa erottaa milloin lintumetälle, tai Sorsakoski noutoon tai hirvimetälle. Tien kolme tällaista spk vanhoilla jäärillä.

   Samaan työhön jalostetuilla harmaalla ja jämptillä on ihan samat halut, taidot ja toiminta tavat.
   Koirarotujen erot samaan työhön jalostettuina perustuu joidenkin/ ismeihin nämä on tämmöisiä tuommoisia.
   Koirarotujen erot on vähäisempiä kuin "persoonalliset" erot.
   Harmaa/jämpti valinnassa ero Tuurissa. Jokamiehellä on se paras tai rupu...
   Riippuu taidoista ja tuurista, siis koiran omistajasta tai luonne eroista

   Mielestäni homma menee niin jotta se onkin "rotu" johon mieltyy ja jota sitten tulee kehumaan,
   Eli rotu valitseekin...?
   Tunne homma.

  • Minulla on vähän sellainen kutina että hirvi kestää suomenpystäriä paremmin. Onkohan suomenpystäri vähemmän suden näköinen pienenä ja sirona räksyttäjänä. Dreeverit ja mäykyt eivät hirvihommissa pystykorville pärjää sillä ajo pysähtyy ensimmäiseen kunnon ojaan.

   Itse annan ääneni suomenpystykorvan hirvijalostukselle juurikin siksi että on mielettömän kaunis koira luonteeltaankin kuin suomalainen eli katsoa saa mutta ei koskea. Suomepystykorva pitää isäntäänsä jumalasta seuraavana mutta vaivautuu jos otat sen vaikka syliin.

   On surullista että suomenpystykorva nykyisellä kehityksellä menetetään susipolitiikan johdosta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   193
   11259
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   2018
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   213
   1664
  4. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   116
   1547
  5. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1499