Matoisia teeriä

laukkuryssä

Onko lintumetsällä nyt syyskautena 2017 käyneet huomanneet, että teeren liha on kauttaaltaan matojen saastuttamaa?

Rupatellessani systerini kanssa tässä joku päivä sitten, tuli siinä puheeksi Kainuun alueen lintukanta. Ja hän kertoi, että joku hänen tuttavansa oli saanut kaksi teertä. Ja kun tämä oli silipassu suolet pois, niin linnussa oli ollut läjäpäin matoja. Ei suolissa vaan lihaksissa ja linnut olivat joutunut heittämään syömäkelvottomina monttuun.

Ei ole riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos sattunu tutkimaan asiaa, tai ei ole kiireiltään joutanut, kun heillä saattaa olla kiireellisempiäkin tutkimuksia meneillään esim. villisikojen parissa.
Ja kun ei ole tutkimustuloksia tapetilla saatavana susista tai villisioista ja linnuista, niin kysytään asioista yleisöltä.

2

112

Vastaukset

  • Noi pitäisi saada tutkittavaksi, eikä mutupuheina monttuun. Tutkimuslaitos tutkii, metsästäjien lähettämiä näytteitä.

  • En huomannu niin teerissä kuin metsoissakaan matosia. Kuten edellä tuollaiset olisi hyvä lähettää Rktl.n.
    Outoa että kantojen ollessa muutenkin alamaissa olisi vielä loisia. Meinaan yleensä sairaudet/loiset lisääntyy silloin kun kannat ovat hyviä tai erinomaisia.
    Itseasiassa koskaan ei ole kohdalleni lähes kolmekymmentä vuotta metsästäneenä osunut millääntavalla sairaita kanalintuja risteymää ja yhdessä metsossa koteloituneita vanhoja hauleja lukuunottamatta.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.