EFO vikakoodi AEG pyykinpesukoneessa

Pyykki_poika

Laitan tänne äskeisen kokemukseni vikakoodista EF0 AEG -pyykinpesukoneessa ja sen ratkaisusta jos vaikka jollekin sattuu sama ongelma. Huolto maksaa maltaita, ja joskus pääsee vähemmällä jos ongelman voi korjata itsekin.

AEG pyykkärimme luukun väliin jäi epähuomiossa paidan hiha ja puolisen tuntia ohjelmaa pyöritettyään kone piippasi ja ilmoitti vikakoodia EF0. Poistopumppu pyöri taukoamatta eikä edes virtojen katkaisu tai töpselin irrottaminen pistorasiasta palauttanut tilannetta normaaliksi. Googlasin laitteen ohjekirjaan jossa todettiin vain sammuttamaan vesihana , ottamaan töpseli seinästä ja ottamaan yhteyttä huoltoon.

Soitin paikalliselle huoltomiehelle joka kertoi että kyse on jonkinlaisesta AEG:n aktivoituneesta vesiturva-automatiikasta, jonka pitäisi estää vesivuotojen sattuessa suuremmat vahingot. Laitteen pohjalevyssä on kuoppa tai muu matalampi kohta, johon vesi mahdollisen vuodon sattuessa kertyy. Kuoppaan on laitettu styrox-levy joka veden kertyessä nousee kellumaan ja osuu yläpuolella olevaan turvakytkimeen, joka puolestaan laukaisee vikakoodin ja alkaa poistamaan vettä pesukoneesta.

Omassa pyykkärissä paidan hiha oven tiivisteen välissä aiheutti veden hiljattaisten valumisen laitteen sisälle ja sitä kautta styrox pääsi kellumaan osuen kytkimeen.

Pikahuoltona olisi tässä tapauksessa riittänyt koneen kallistelu, jotta vesi pääsisi valumaan pois, mutta lisäksi uteliaisuuttani avasin koneen takana olleen muovisen luukun ja poistin sitä kautta rätillä lopun kaukaloon jääneen veden (jota oli vielä yllättävän paljon jäljellä). Saman luukun kautta näköjään voi helposti tarkastaa onko laitteen sisällä joitain muita vuotoja jotka tarvitsisivat laajempaa huoltoa.

Että silleen, toivotaan että tästä on jollekin hyötyä joskus. Jos oli jo tuttua kauraa, niin eipähän kertaus pahaakaan tee...

25

13824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kosteuttakoneessa

      Sama vika. Virhekoodi EFO. Pumppu käy. Näkyvää vettä eikä kostetutta ei ollut koneen sisällä.
      Soitto huoltoon.
      Kertoivat, että oletettavasti kosteusongelma. Käskivät kuivaamaan ja soittelemaan, jos ei korjaannu.
      Etuluukku ja pesuluukku (edestä täytettävä malli) auki. Lattialämmitys päälle. Tuli takkaan, jotta kosteus menee ilman vaihtuessa ulos. Tavallinen pöytätuuletin puhaltamaan.
      Yön yli puhalluksen jälkeen kone toimi kuten ennenkin.

      Kokeilin alkuun virhekoodin nollausta. Nollaus onnistui. Tuli uusi koodi EF3 - pumppu käy ja sitten takaisin EF0. Kuivaus poisti ongelman.

      • RaneRanerane

        Hei millä toiminnolla saa vikakoodit nollattua?


      • Kodinhengetär10

        Ihan mahtavaa! Kiitos. Kone toimii taas 🙌🏼


      • Anonyymi

        Toimii👍


    • Taaspyörii

      Kiitos winkistä.
      Hurina loppui tyrokspalaa kitkuttamalla - niks-naks. Ei näkyvää taikka tuntuvaa kosteutta. Ilmeisesti ajan myötä kovettunut ja kopertunut tuo tyroks ja koneen täristessä jäänyt väärään hurina-asentoon. Todella herkkä.

    • Itsetein

      Kiitoksia hyvästä vinkistä. Avasin takaluukun ja vettähän oli koneen pohjalla yllättävän paljon. Imeytin vedet sanomalehtipaperilla ja samalla lähti epämääräinen mönjäkin mukana. Nyt taas pelaa!

      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä vinkistä. Itse kallistin koneen, josta tuli vajaa desi vettä. Kone takaisin koloonsa ja hoitamaan hommaansa. Kotikorjaaja


    • vikaa.efo

      Meillä nyt AEG koneessa tulee ihan ohjelman lopussa EFO vikailmoitus. Ohjekirja käskee puhdistamaan nukkasiivilän. Ei auttanut sama ilmoitus taas kun viimeinen linkous on tullut. Päältäladattavasta mallista en löytänyt ainakaan edestä mitään luukkua josta pääsisin kurkkaamaan onko pohjalla vettä. Pitänee irroita kone ja katsoa löytyykö takaa joku luukku.

    • hyviä.vinkkejä

      Meidän koneessa jos laittaaluukun kiinni tyhjennyksen jälkeen kun avaa koneen niin haisee ummehtuneelta. Pitänee katsoa onko siellä jotain mönjää pohjalla.

    • toimii.taas

      Otin koneen poistoputken irti ja sieltähän se ongelma löytyi. Putki oli melkein tukossa viimeiset 10 cm. Pesuainejäämät olivat sen tukkineet. Putsasin putken ja kone pelaa normaalisti. Nähtävästi viimeisen linkouksen vedet olivat aina jääneet pohjalle. Siitä vikailmoitus.

    • Hangosta

      Huh heijaa. Tuli jo äitiä ikävä ennen kun luin vinkin. Nyt toimii taas. Kiitos !

    • Kallis_Telin

      Kiitoksia vinkistä. 5c kolikko oli kiilannut poistopumpun ja se aiheutti tulvimisen. Koneen tyhjentämisen ja kallistelun jälkeen EFO-vikakoodi hävisi. Täytynee vielä kurkistaa sisälle ja kuivata kone kunnolla. Samalla on kätevää tarkistaa myös poistoputki, koska kone nyt kerran on keskellä lattiaa.

    • NimimerkkiNimimerkki

      Pyykki_poika, kiitos paljon! Samanlainen ongelma tuli vastaan, sain pyykinpesukoneen toimimaan.

    • pyykkäri

      Kiitos tästä hyvästä neuvosta.
      Pesin koneen rumpua ja tiivisteitä, käytin vettä reippaasti.
      Pesukone ei lähtenyt käymään ja näyttöön tuli EFO, ohjeissa neuvottiin ottamaan yhteys huoltoliikkeeseen, onneksi ei soittooni vastattu.
      Löysin tämän erinomaisen ohjeen täältä netistä, avasin takaluukun ja kuivasin kaukalon.
      ja kone toimii,.. kiitos.

    • Pertsaan

      Kiitos vinkistäsi.
      Meillä on Rosenlew RTT7000 päältä täytettävä pesukone. Sama EFO tuli näyttöön, mutta ohjelma kuulovaikutelman mukaan eteni. Sammutin virran, suljin veden ja yritin aukaista kantta mutta lukossa oli. Odotin hetken, yritin avata uudelleen kantta, sama juttu, lukossa edelleen. Avasin vesihanan ja laitoin koneeseen virran päälle ja kas, EFO oli hävinnyt, näytössä oli 30 min, ja painoin koneen käynnistymään. Tällä hetkellä näytti pesuohjelmaa olevan jäljellä 16 minuuttia :)

    • AEG

      Kiitos ja kumarrus ketjun kirjoittajalle. Kone tuli nopeasti kuntoon kallistamalla. Pitää seurata onko vuotoa kuinka paljon :)

    • KuivausToimi

      Kiitos vinkistä, kuivaus auttoi meilläkin. Koneen pohjalla oli vettä, ei kovin paljon mutta oli kuitenkin.

    • Markoras

      Kiitos vinkistä. Poistoletku unohtui ottaa koneen takaa irti ja oli ruiskinu kaikki paikat vettä täyteen ja herjasi tuota EFO koodia. Pumppu oli päällä koko ajan. Nyt kallistin konetta niin vettähän sieltä lorisee huolella.
      Luulen että huomenna taas pelittää :)

    • Anonyymi

      AEG lavamat ja virhekoodi EF0.

      Etusihtiluukku vai mikä lie auki, ja tuli vähän töhnää ja vettä. Ei auttanut. Jurnuttava moottori lähti käyntiin heti kun virtapiuhan laittoi takaisi.

      Koko kone seinästä irti, virta ja tulo- ja poistoletkut. uudelleen tuo etuluukku auki. Siirsin konetta pois paikaltaan keskemmälle huonetta ja kallistelin rauhallisesit puolelta toiselle. Jo tuli enemmän vettä ulos. Kokeeksi laitoin pistokkeen takaisin seinään. Ei enää moottoriääntä ja EF0:aa. Letkut takaisin kiinni, kone paikalleen ja nyt taas pesee.

    • Anonyymi

      Kiitos neuvoista! Päältätäytettävä kone lähti toimimaan näin:

      Kone oli jäänyt jurnuttamaan ja näyttämään vikakoodia ohjelman loppupuolella. Uudelleenkäynnistäminen ei auttanut. Otin virtajohdon irti ja tyhjensin nukkasuodattimen (koneen edestä). Nukkaa ei ollut kovin paljoa, mutta vettä tuli litran verran (normaalisti tulee todella vähän). Kallistin vähän konetta, jotta sain mahdollisimman paljon vettä pois. Kone päälle, näytti edelleen vikakoodia. Virrat uudestaan pois ja taas päälle - koodi on hävinnyt ja kaikki toimii.

    • Anonyymi

      Kiitos paljon hyvästä vinkistä, onnistuttiin tällä tavoin "korjaamaan" meidänkin kone! :)

    • Anonyymi

      Meillä oli sama vikakoodi EFO. Kone ei ollut yhtään märkä, töpseli pois ja laitoin ruuvimeisselin styroksin alle. Töpseli takas ja pyöräytin kerran että anto taas vikakoodin sen jälkee ruuvimeisseli pois. Sen jälkeen rupesi toimimaan taas.

    • Anonyymi

      AEG:n 8000 sarjan kuivaavan pesukoneen päälle kaatui neljä litraa vettä joka valui koneen sisälle. EF0/EFO errorit siitä sitten tuli, koneen lukitus myös ON/OFF asennolle meni jatkuvasti. Pelkäsin jo että kone on entinen mutta onneksi joku oli kirjoittanut tämän viestiketjun!

      Virtajohdon ja tuloletkun otin irti, aukaisin nukkasihdin, kallistelin konetta eteen ja taakse (vettä valui ihan kivasti). Lattialämmitys täysille ja tuuletin puhaltamaan vuorokaudeksi, illalla uusintastartti ja ei mitään vikakoodeja. Viikon verran kone toiminut hienosti. Toivottavasti auttaa vinkit myös jotain muuta!

    • Anonyymi

      Olipas hyvä ku laitot ton selostuksen. Mulla oli pesukoneen luukku auki ja vesi valui lattialle, pumppu käynnistyi, ja sit se ei lakannutkaan ennenkuin otti töpselin seinästä. Koitetaan tuota sun ohjetta huomenna. Mahtavaa kun kerroit. Kiitos!!

    • Anonyymi

      Kiitos, auttoi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe