Foorumin outo sävy

kotapora

Eikö tämän foorumin tarkoitus ole viedä valokuvausta eteenpäin?

Miksi keskusteluiden tai vastausten fokus on viedä leipä niiltä jotka tuottavat palveluita alalle?

19

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tärähtänyt_timantti

      Leivästä en tiedä, mutta ihmetyttää eräiden "todellisten" kuvaajien kiihkoiset mielipiteet. Luulisi sen kuvankerronnan olevan se tärkein asia eli mitä sen väliä, miten rosoisista aineksista sen tarinan on aikaseksi saanut.

    • vai-mainontaako

      Että markkinointiako täällä pitäisi harrastaa ???

      • Haittaakose

        Miten muuten pysyä leivän syrjässä?


    • kamerasodat

      Valokuvauspalstan tarkoitus on: "Keskustele kameroista tai kysy vinkkiä kuvaamiseen. " Käytännössä keskustelu on sitä, että joku kysyy ja ehkä hyvällä tuurilla saakin jonkin yksittäisen asiallisenkin vastauksen, jos jaksaa kaivaa sen "kohinan" seasta. Suurin osa viesteistä on sitä iänikuista änkkäämistä jostain suttuzoomeista ja kysyjän ja hänen välineidensä haukkumista kaikin mahdollisin tavoin. Antaa oudon kuvan valokuvauksesta ja valokuvaajistakin, kun palstan nimi on kuitenkin "Valokuvaus". Osuvampi nimi taitaisi kuitenkin olla "Kamerasodat". Ihan samaa vänkäämistä täälläkin on kuin tyypillisillä tietokoneaiheisilla sotapalstoilla, joissa vängätään jostain linukseista ja windowseista.

    • soboring

      Muutama ihminen täällä saa aikaan edellämainitut ikävät keskustelut. Esimerkiksi nimim. canonisti_minäkin jaksaa kirjoitella noista suttuzoomeista jatkuvasti. Aloituksia tehdään eri nimimerkeillä ainoana tarkoituksena saada riitaisa keskustelu käyntiin.
      Aikansa kun näitä lukee niin huomaa kyllä että taas sama henkilö on kirjoittamassa eri nimimerkillä.

    • myykuvia

      Kaupallisuudesta puhuminen tuntuu olevan erityisen vaikeaa.

      • Mainoksethan eivät ole palstalla sallittuja.


    • Eri_kameroita

      Jos joku on kiinnostunut valokuvauksesta ja kysyy, voi hänelle vastata asiallisestikin. Valitettavasti monet hanakoista vastaajista ovat joko a) tietämättömiä b) väärinymmärtäviä c) yksisilmäisiä tietyn kameran/järjestelmän kehujia ja lisäksi d) vailla syvällistä kokemusta.

      Sinänsä en ymmärrä, miksi jotain ammattikuntaa pitäisi suojella uusilta tulijoilta, valokuvaajan ammatti ei ole niitä suojeltuja toimialoja joissa saa toimia vain ammattitutkinnon suorittaneet, kuten vaikkapa lääkärinä. Jos osaa tarpeeksi ja joku maksaa, voi ryhtyä valokuvaajaksi. Itse ehdin toimia kuukausipalkkaisena valokuvaajana reilut 40 vuotta ilman papereita, mitä nyt ennen vanhaan vaadittiin vain oikein valotettuja, ei todistuksia (alan ja teknisiä opintoja tosin alla reilut 3 vuotta). Minun puolestani edelleenkin etevät nuoret ja miksei varttuneemmatkin saavat yrittää alalle. Milläs sen kieltäisit?

      Se taas, että jotkut ovat valmiita kuvaamaan pilkkahinnalla tai ilmaiseksi on yksi alan ominaispiirre. Harmillista ammattilaisten kannalta, mutta eipä sitä voi laittomaksikaan julistaa. Usein ainoa tapa saada jalkaa oven väliin. Sinänsä ainakin lehtikuvaajan hommat ovat menneet huonoon suuntaan, paineet ovat kovemmat, pitää tehdä videoita samalla, vapaus on vähentynyt, liksat huonontuneet selvästi. Minulle maksettiin viime vuosikymmeninä 60-70% yli työehtosopimusten minimin, nyt monella on vaikeuksia saada edes kolmea tonnia kuussa. Eläkettäkin tulee melkein tonni yli tämänhetkisen minimipalkan, taisin valita oikean ja mielenkiintoisen ajan olla valokuvaajana.

    • K2s

      Kyllä aloittaja on oikeassa, ammattilaisia pitää suojella. Aivan erityisesti muilla kuin valokuvausalalla.
      Tilanne on mielestäni ylivoimaisesti pahin ruoanlaitossa. Lehdissä ja netissä julkaistaan jatkuvasti ohjeita ”kotikokeille”.
      Kaikenlainen ruoanlaitto pitäisi ehdottomasti lailla kieltää kaikilta muilta paitsi koulutetuilta ammattilaisilta. Kokeille pitää saada taksilupia vastaava monopoli.

      • plussiavaan

        Plussia


    • euhyvä

      Tekijöitä on aivan liikaa ja lisää tulee ikkunoista ja ovista.
      Eli tilanne ei ole hyvä alalla oleville tai tulevilla. Erityisen vaikeana pidän alaa ns. sohivia, työpaikka tai tulot tulee muusta työstä mutta välillä käy tekemässä pimeänä valokuvauskeikkaa. Ilman veloitusta kuvaavat on alan syöpä.

      • Mahtaakohan valokuvia edes saada "pimeässä"?

        Minä hankkisin oikean työn ja pitäisin valokuvausta lähinnä harrasteena. Valokuvauksen suhteenhan maailma on jo minunkin aikanani (eka kamera -60 luvulla) muuttunut suuresti. Varsinkin digi ja kännykamerat ovat muuttaneet koko alaa suunnattomasti. Sen mikä ennen oli hieman salaperäistä pimeähuonetyöskentelyä voidaan tänään tehdä valossa ja menet minne hyvänsä niin kännykuvaajia on paikat piukassa, joten tarjolla on kuvamateriaalia pilvin pimein.

        Lieneekin syytä, jos siis haluaa ansaita, miettiä paikkoja joihin voisi olla mielenkiintoa mutta mitä eivät kaikenmaailman kännykuvaajat ole vielä keksineet. Arvelen hyvistä ja persoonallisista kuvista myös uutisten osalta vieläkin maksettavan kohtuu korvauksia mutta sinun on oltava ensimmäinen ja ehkä ainoakin. Tai näkemyksesi kuvaamisessa pitää olla hyvin persoonallinen.

        Kun on hyviä kuvia kopallinen voi tehdä kirjan ja siitä se lähtee kun paino on sanoilla "Hyviä Kuvia"!


      • rfgsdfgdfg

        Valitettavasti monet himo harrastajat kuvaavat teknisesti parempia valokuvia, mitä olen nähnyt noiden vanhempien "ammattilaisten" ottamia kuvia.


      • Stigmaatti
        rfgsdfgdfg kirjoitti:

        Valitettavasti monet himo harrastajat kuvaavat teknisesti parempia valokuvia, mitä olen nähnyt noiden vanhempien "ammattilaisten" ottamia kuvia.

        Valitettavasti osut naulan kantaan.
        Kaiken kaikkiaan digitaalikuvaus on johtanut julkaistujen kuvien laadun paranemiseen, vaikka tietenkin huomattava osa niistä on melko surkeita. Mutta tämä piti paikkaansa jo vuosikymmeniä sitten.


    • näin.näkisin

      Ensimmäiseen kysymykseen vastaus on kyllä, mutta oikeata halua ei ole tässä tietokoneohjelmassa.

      Toiseen kysymykseen vastaus on ei. Täällä on tarkoitus keskustella ja kehittää harrastus valokuvausta. Ammattilaisille lienee omat saitit.

    • eienääharrastella

      Nykyäänhän tämä ei ole enää harrastuspalstan alla, joten ammattilaisetkin ovat tervetulleita kinastelemaan valokuvaukseen liittyvästä tieteestä ja teknologiasta.

      • semmoista.täällä

        Kyllä koko Suomi24 sivusto on harrastajien pelikenttä. Oikeat ammattilaiset ovat aivan muualla.


    • Tsuumiko

      Ei ole mainostuspalsta, jossa vain kritiikittömästi kehutaan tuotteita. Yleensä tavoitteena mieluummin ruotia puolin ja toisin, mitä hyvää ja huonoa kussakin laitteessa, tai menetelmässä.

      Mielestäni palstalla on mainiota se, että keskustelijat ovat tuoneet näkökulmiaan ja painotuksiaan esille tavalla, joka saattaa näyttää siltä, että väitellään, mutta erilaiset mielipiteet ovat kuitenkin oikeutettuja ja tervetulleita, niin että olen voinut samaistua tai olla samaa mieltä monesta - näennäisen vastakkaisistakin väitteistä (että näinhän se on toisaalta, mutta noinkin toisaalta).

      Ehkä siksi, että itselläni on ollut valokuvauksen harrastamisessa monenlaisia vaiheita. Joskus kuvattu pääasiassa tsuumeilla. Jollain kaudella pääasiassa vain kiinteillä polttoväleillä. Joskus vain kompaktikameralla. Joskus järjestelmällä ja kompaktilla vuorotellen. Lähikuvaukseen kokeiltu monenlaisia välineitä ja monenlaisia kameroita.

      Kritiikistä. Jos nyt esim. kompaktikamerassa on tällainen toimintojen järjestys, että lähikuvauksen käynnistämiseksi painetaan kukkanäppäintä, ja sitten kamera alkaa keskustella: näyttää valikon, vaihtoehdoilla lähikuvaus ON, lähikuvaus OFF, ja sitten painellaan nuolinäppäintä valitakseen ON, ja sitten OK, että valinta tulee voimaan, niin enkö saa sanoa mielipidettäni tästä (että tämä on aivan per... hanurista), että kolme näppäimen painallusta on hölmö järjestys, kun toinen pokkari toimisi niin, että vain kukkanapilla painetaan lähitarkennusmahdollisuus päälle tai pois, yhdellä painalluksella?

      Muutenkin ATK-vehkeissä on tällaista tyhmää paljon, että laite alkaa keskustella, kun käyttäjä painaa tai klikkaa, jotain aikaansaadakseen. Esim. tietokoneen sammutus: käyttäjä klikkaa SAMMUTA, sitten kone alkaa keskustella, haluatko sinä nyt todella sammuttaa, pakotatko sinä sammutuksen, menetätkö nyt keskeneräiset työt, mitä häh, oletko nyt aivan varma? Ja sitten kun luultaisiin sen sammutuksen käynnistyvän, kone hieroo muutaman minuutin jotain päivityksiä, määrityksiä, mitä milloinkin, kertomatta sen tarkemmin, mistä on kyse. Tätäkö ATK:sta alun perin haaveiltiin, että sillä tehdään asiat vaikeammiksi?

      • Tuohon loppuosaan jatkaisin, alkuunhan atk vehkeet eivät olleet verkossa. Niihin ei siten jatkuvasti joku pannahinen yrittänyt syöttää viruksiaan tai muita haittoja joten päivityksiäkin jaettiin vain todellisten vikojen korjaamiseksi joita aina löytyy ihmisten tekeleistä. Nyt asia on mennyt mainitsemaasi malliin ja samalla kun mekin olemme lisääntyneet alkuaikojen harvoista nykyajan lähes jokaiseen erilaiseen ja taitoiseen käyttäjään, niin myös käytäntöjen on ollut muututtava.

        Kun muutat päivityksen asennustavan niin se ei tee sitä automaattisesti vaan esim. kysyy haluatko ja voit vastata jotta tulevaisuudessa ja mennä heti nukkumaan. Huomenna kun useimmilla on hyvää aikaa päivitykseen kun sen alkaa heti aamulla näin eläkeläisenä tai töistä tultuaan työläisenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe