Suomen radioamatööriliitto ry Helsingin käräjäoike

Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä diaarinumerolla L 17/36921
riita-asia, jossa vastaajana Suomen
Radioamatööriliitto Ry.
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Kiitos tiedosta Jari_K
4 VASTAUSTA:
Jari_K erosi OH2ET:n varatoiminnantarkastajan tehtävästä. Riita Jari_J kanssa.
riitoja kirjoitti:
Jari_K erosi OH2ET:n varatoiminnantarkastajan tehtävästä. Riita Jari_J kanssa.
Eikös tälläkin kertaa hallitukseen ole pyrkimässä BUu Clubin aisankannattajia? Onneksi vaaleissa riittää, että äänestää vain yhtä ehdokasta...
Lahden_aisankannattajat kirjoitti:
Eikös tälläkin kertaa hallitukseen ole pyrkimässä BUu Clubin aisankannattajia? Onneksi vaaleissa riittää, että äänestää vain yhtä ehdokasta...
Yksihän niitä asiankannattajia on joka uusii paikkaansa.

OH2EXE on riitaantunut OH2BU kanssa. Oli aloittanut eheytymisen lahjoittamalla RA-lehden kirjoituspalkkionsa liiton projektirahastoon. Erosi OH2ET varatoiminnatarkastajan tehtävästä jottei tarvitse olla tekemisissä OH2BU kanssa. Lisäksi on perunut Lahden kiertokirjeen tilauksen.

Miehellä voi olla arvokasta tietoa BUu Clubin kaatamiseksi. Nyt on ainakin vittuuntunut koko Clubiin. 3ACA jäsen oli nähnyt Jarit Lahdessa. Matkaa oli tehty samalla autolla.
OH8 kirjoitti:
Yksihän niitä asiankannattajia on joka uusii paikkaansa.

OH2EXE on riitaantunut OH2BU kanssa. Oli aloittanut eheytymisen lahjoittamalla RA-lehden kirjoituspalkkionsa liiton projektirahastoon. Erosi OH2ET varatoiminnatarkastajan tehtävästä jottei tarvitse olla tekemisissä OH2BU kanssa. Lisäksi on perunut Lahden kiertokirjeen tilauksen.

Miehellä voi olla arvokasta tietoa BUu Clubin kaatamiseksi. Nyt on ainakin vittuuntunut koko Clubiin. 3ACA jäsen oli nähnyt Jarit Lahdessa. Matkaa oli tehty samalla autolla.
Mitäs nyt kun OH2EXE luopuikin ehdokkuudestaan?

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Haasteen esittänyt OH3JF taustaherroineen haluavat vahingoittaa liittoa ja haitata sen toimintaa?
Ei tällaista voi muuten ymmärtää kun tietää että liiton jäsenet äänestivät Kouvolassa nämä kanteessa esitetyt ja nyt uudelleen käsiteltäviksi vaaditut asiat nurin demokraattisesti ja vieläpä moninkertaisin enemmistöäänin.
Millainen on tovereiden ajatuksenjuoksu jos tällaisestä asiasta nostaa oikeusjutun - onko tässä tavoitteena vain negatiivisuuden ilmapiirin ylläpito ja harrastuksen maineen tahrinta?
Koettaisitte sopia riitanne asiallisesti liiton johdon kanssa. Käyttäytykää kuten aikuisten tuleekin!
1
Ilmoita
Ehkäpä liiton johdonkin pitäisi miettiä tekosiaan.
Ilmoita
Kyllä ne liiton puoleiset taustaherrat sekä liitto itse ovat vähintään yhtä suuria syyllisiä. Liitto kulkee edelleenkin valitsemallaan riitelyn tiellä. Heidän pitäisi katsoa peiliin. Liitto ei ole aiemminkaan sovintoesityksiä noteerannut. Miksi he nytkään olisivat sopimassa? Provosoimalla he vaan pahentavat ja ylläpitävät nykytilaa.

Kyllä ne liittoa bulvaanina käyttävät taustaherrat pitävät vallitsevaa tilannetta kuumana omien intressien ja tarkoitustusperiensä ajamiseksi. Yksi Kaksi Baska Housu. Tilanne ei rauhoitu vielä pitkään aikaan.

Riitoihin tarvitaan aina kaksi osapuolta ( vähintään ). Tätä tämänkertaista riitelyä on kestänyt jo lähes kaksikymmentä vuotta.

Molemmilla puolilla sekä taustaherroilla oma ego estää sen, että voisi sopia vanhat kaunat. He eivät edes ole kykeneviä korrektiin ja järkevään toimintaan. Sosiaalisissa kyvyissä on vakavia puutteita.

Liiton hallituksessa on valta noussut päähän. Liiton hallitus käyttäytyy ylimielisesti jäsenistöä kohtaan. On unohtunut johtoajatus, ja täytyykin kysyä onko jäsenistö liittoa ja sen hallitusta varten vai liitto ja hallitus jäsenistöä varten.
Koko porukka pitäisi vaihtaa ja saada sellaiset henkilöt hallitukseen, jotka eivät ole ryvettyneet riidoissa ja eivät ole kenenkään johdateltavissa.

Surkuhupaisaa tässä kohta ”20 vuotisessa sodassa” on se, että kumpikin osapuoli rypee päälakeaan myöten ”siinä itsessään” ja taustaherratkaan eivät ole pysyneet teflon-ihostaan huolimatta ihan puhtoisina .

Kaikki osalliset ovat riitelyssä pahasti ryvettyneet ja eivät vihan sokaisemina näe, eivätkä myöskään ymmärrä sitä kuinka suurta vahinkoa he ovat tehneet ja kokoajan tekevät lisää koko tälle radioamatööriharrasteelle. Kaikki tämä riitely, siihen tuhlattu aika, energia ja myös taloudellinen menetys, olisi voitu käyttää harrasteen edistämiseen.

Tämä jatkuva riitely ja molempiin suuntiin kokoajan tapahtuva piikittely ja propaganda on jo aiheuttanut vahinkoa laajemminkin. Toimintaan liittyvät sidosryhmät ja viranomaistahot ovat käytännössä saaneet todeta, että suomen radioamatööriliitolla ei ole toiminnan kunniakkaaseen ja ansiokkaaseen johtamiseen kykenevää puheenjohtajaa eikä hallitusta.

Luin liiton vastineen kanteeseen. Minua alkoi häiritsemään kun liitto toi esille yhden kerhon ja oli odottavinaan kyseiseltä kerholta rakentavia esityksiä ja jopa odottavansa heiltä resursseja asioiden edistämiseksi. Tämä on pelkkää sanahelinää ja muunneltua totuutta. On yleisessä tiedossa se, että liitto ei hyväksy mitään kyseisen kerhon tekemistä aloitteista tai esityksistä, pohjatyöstä puhumattakaan.

Jo leireillä perinteeksi muodostunut lasten keppihevospaja sekä keppihevoskisat ovat koko ajan liiton puheenjohtajan suoraa piikitystä tiettyy suuntaan. Onkohan se henkilö, joka on leireillä käsketty tekemään keppihevosrata edes itse ymmärtänyt joutuneensa tässä kuviossa pelinappulaksi liiton kaunaisen puheenjohtajan ja vastustajan järjettömät mittasuhteet saaneessa riidassa. Keppihevospajan puuhahenkilöt kyllä kokoajan ovat tietoisia siitä miksi tämä ohjelmanumero on olemassa.

Tilanne mahdollisesti alkaa pikkuhiljaa rauhoittumaan kun rinsessan valtakausi hieman reilun vuoden kuluttua päättyy, jos korkeampi taho ei päätä pestiä aiemmin.
Jäsenistö odottaa puheenjohtajan vaihtumista, toivoen parasta ja peläten pahinta.
2 VASTAUSTA:
Kyllä se on asiallista muistaa lapsia ja lapsenmielisiäkin. Keppihevosrata on oikein hyvä ohjelmanumero siihen. Niin ja mitä tulee istuvaan puheenjohtajaan niin valitettavasti häntä parempaa ei liittoon ole nykyoloissa saatavissa.
Tämä oli todella hyvä ja totuudellinen lausunto. Sral maine on mennyt eikä sillä ole oikeasti mitään arvoa enää tänä päivänä. 15 vuotta sitten olisi ollut mahdotonta järjestää mitään radioamatöörijuttua vuosikokouspäivänä. nyt niitä on ympäri suomea monia eikä ketään kiinnosta kuinka paljon se nainen tuhoaa radioamatööritoimintaa
+Lisää kommentti
Äänestin viime vaalissa aivan väärää ehdokasta.
Ilmoita
Väärää äänestin itsekin, kuvittelin eläkkeellä olevan virkamiehen suoraselkäiseksi, kaikkea muuta.
Ilmoita
Eipä taida olla suoraselkäisiä näissä uusissakaan ehdokkaissa. Taitaa jäädä siis äänestäminen tällä kertaa väliin.
Ilmoita
Olisikohan kohtuullista että SRAL nostaisi vastakanteen tätä OH3JF kohtaan liiton demokraattisen toiminnan häirinnästä ja julkisuuskuvan tarkoituksellisesta tärvelemisestä, sekä vaatisi korvauksia menetyksistä joita tällainen toiminta harrastuksen maineelle aiheuttaa?
1
Ilmoita
Ei olisi kohtuullista.

Liitto itse estää demokraattisen toiminnan. Ja myös itse aiheuttaa maineensa menettämisen.
Tässä oikeastaan saamme syyttää itseämme. Me olemme nämä henkilöt valinneet. Ja vielä väärät henkilöt.

Nyt on selkeä ristiriita liiton kevätkokouksen menettelytavoissa. Sekä jäsenaloitteiden käsittelyssä, lapsellisella hyökkäystyylillä tehdyillä vastineilla ja myös kyseenalaisella aloitteiden ylimalkaisella maininnalla kevätkokouksen kutsussa. Vaikka erottamisaloitteen vastineen kirjoittajana on nimenä Pekka Länsman, kirjeen teksti on ihan suoraan pj:n suusta.

Kun kokouskutsuun ei ole suoraan jäsenaloitteiden otsikoita/aiheita esitetty, vaikka niiden lain mukaan pitäisi olla selkeästi esillä, niin tällä toiminnalla on kokousteknisesti pelattu siten, että lain mukaan näistä asioita ei voi kokouksessa tehdä päätöstä.
Kun kokouskutsussa mainitaan jäsenaloitteet vain termillä ”jäsenaloitteet”, niin puheenjohtajaa ei tällaisella tavalla toteutetun kokouskutsun kokouksessa voida erottaa.
Hallituksessa on siis ainakin yksi henkilö joka on huomannut tällaisen keinon kiertää lakia. Laitonkin kokouksen päätös muuttuu lailliseksi, jos kukaan ei lain antamien valitusaikojen sisällä ole nostanut kannetta asiassa. Tämän jälkeen voi tehdä rikosilmoituksen, mutta oman kokemukseni mukaan syytekynnys on korkeampi.

Tässä pitäisi riidellä pelkästään asian. Nyt näyttää olevan susilauma henkilöitä aloitteiden tekijöiden kimpussa.
1 VASTAUS:
demokratiassahan tätä tilannetta ei olisi päässyt syntymään. Vai onko enemmistö halunnut tätä tilannetta? Jos yksi (tai riidellessä kaksi, oletan) on vähemmän kuin KAIKKI muut kysyn kuinka toimii demokratia? Heittäkää ne urpot ulos enemmistöpäätöksellä enemmän vahingon estämiseksi. Mitä jauhatte demokratiasta jos te lampaat ette osaa sitä käyttää.
+Lisää kommentti
OikeusJaKohtuus kirjoittaa asiaa. On täysin 100% selkeää että memmarukka tahallaan laittoin vuosikokouskutsun sellaiseksi että kukaan lukija ei tajunnut että siellä ollaan häntä erottamassa. Sen sijaan paikalle kutsuttiin sähköpostilla kymmeniä kannattajia. Riksustakin oli varattu linjaauto jonka piti pelastaa memma mutta sinne ei ilmoittaunut kuin majuri saarela ja yx toinen. peruttiin. memma on rikkonut välinsä jo riksun kerhoon ja hämeenlinnaan. onneksi päästään siitä eroon
2 VASTAUSTA:
Miksi näitä p....puheita jaksetaan vääntää?

Memmaa ihanampaa puheenjohtajaa ei näissä oloissa voida liitolle saada ja se on totuus.

Nämä lienevät näitä BU-klubilaisten kaunakirjoituksia joilla Memmaa koetetaan painaa lokaan!
Väärin on tilattu linja-auto jos se oli kirjoitettu "linjaauto". Tuollaista lennätinvirkamiesten kieliopilla laadittua tilausta ei mikään järkevä kuljetusyritys käsittele.
+Lisää kommentti
Onkohan lopulta kyse siitä että eräs "RA-kerho" on ennen tutkintouudistusta järjestänyt helpoitettuja tutkintoja? Niistä on ollut hyvä laatia kehuvia viestejä tutkintojen suoritusten määristä. Onkohan vielä opetuksessa ollut suositus, ettei pidä liittyä SRAL:oon vaan pysyä vain tutkinnon järjestäneen "kerhon" jäseneneä?
1 VASTAUS:
Jokainen voi mennä ar-x.fi järjestelmään ja katsoa erään poislempatun pätevyystutkijan kysymyksiä keskustelu osiossa. "Miten tehdä ryhmätentti? " Jo kejun nimikin antaa aihetta painavaan oletukseen, että ko. pätevyystutija on näitä helotettuja tutkija tehnyt.

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Onneksi useimpien paikkakuntien radioamatöörikerhoissa ei ole isompaa vihanpitoa. Ihmetyttää tuo liiton tasolla tapahtuva riitely.

Yhdistystoiminnassa on joskus mukana isolla egolla ja pienellä ymmärtämyksellä varustettuja riidanhaluisia ihmisiä, joille yhdistys on paikka jatkaa hiekkalaatikon leikkejä.

Mutu-tuntumalla radioamatöörien joukossa on normaalia yhdistystoimintaa enemmän "hankalia" ihmisiä. Pieni vähemmistö, mutta silti muita harrastuksia enemmän. Vetääkö meidän harrastus puoleensa sinänsä fiksuja, mutta vähän sisäänpäinkääntyneitä ihmisiä, jotka ei ole porukassa parhaimmillaan.
1 VASTAUS:
Micce_52: viimeisin kappaleesi on niin totta ja hyvä pointti. Oma amatöörilupani kävi tarpeettomaksi, kiitos vaan. Jos radioilla jotakin "keskustellaan" vaatii se kai joitain keskustelutaitoja. Toki voi itsekseenkin jutella ja vaikka peilille. Nyt on tilanne yhtä kuuntelijaa eli vasta-asemaa vähemmän ja kukaan ei voittanut. Tajuatteko että todella saa hävetä omaa ex-harrastustaan? Turha luulla että kovasti radioharrastusta arvostetaan tai kunnioitetaan sen oman napansa ulkopuolella. Oikeammin ihmiset todellisessa elämässä samaistavat amatöörit ja muut radiohullut siihen samaan pölkkypäisten, jänkkäävien ja jääräpäisten tura-ukkojen lössiin. Yhtä vähän Lada-harrastajien kokoontumisajot (Kummeli) olisi jotakin ylevää ja uljasta.
+Lisää kommentti
On vaara että lauantain kokouksessa lietsotaan uusi oikeustaisto.
2 VASTAUSTA:
Raastupasektorin aktivoitumista tuskin kukaan toivoo?
Toivotaan että tällaiset tapahtumat eivät enää toistu, eikä liiton shekkitilin limiittiä tarvitse enää tallaisten toimien seurauksena nostaa: https://www.youtube.com/watch?v=LYEBogd4nv0&feature=youtu.be&t=8484
+Lisää kommentti
Kovasti täällä yrittää erään henkilön hovi taas mustamaalata SRAL:a. Eivätkö he tajua, että tuo toiminta kääntyy lopuksi heidän ihailemaansa pj-ehdokasta vastaan?
1 VASTAUS:
No vastaehdokasta peliin vaan sitten. Kaikki tuohan sataa vastaehdokkaan laariin.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Suomen radioamatööriliitto ry Helsingin käräjäoike

Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä diaarinumerolla L 17/36921
riita-asia, jossa vastaajana Suomen
Radioamatööriliitto Ry.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta