kokemukisa Petra

lastumäki

Keittiöremonttia suunnitellessa... Petra on nyt aika vahvoilla, mut en ole ihan varma ja kokemuksia kaipailen. Sitä ihmettelen että Kvänum vaikuttaisi myyvän saman tyyppistä täysin melamiinista ja viilusta tehtyä keittiötä 10.000 e kalliimmalla (kaapistot) kuin Petra, jolla siis massiivipuuovi ja melamiinirungot. Kvänumin kaapistot tasokkaammin maalatut kuin petran ruiskutus, mutta silti... Kvänumilla myös kallein vaihtoehto alakaapit puurungolla, laatikot puuta ja ovet sellaista sandwichia, eli puuta ja lastulevyä. Yläkaapit melamiinia, nii tää kokonaisuus muutama tonni kalliimpi kuin niitten edullisin. Mut monella kotimaisella, kuten Petra, Puustelli näyttäisi olevan ikean nykytasoakin heikompaa melamiinia rungossa/hyllyissä!? Äh kun sais puurungot ja hyvät hyllyt, hyvät luukut jostain ja mekanismit päälle. Unelmakeittiön koottua. Mutta kellä ei ole tarjota väriä, kellä ei sitä ja tätä. Kvänumilla olisi kaikkea tarjolla mutta hinnassa on varmasti liikaa ilmaa.

Tuo Kvänumin ovien laatu kyllä ihmetyttää. Viiluovi oli niin ohut että jos sais raivarin tai esim tuoli kaatuisi päälle tms vahingossa niin ei kestäis ( halvin malli) ja sitten tuo paksu peiliovi jossa puu päällä pari milliä ja loput halvan näköistä lastulevyä. Kyllä sellainen tutina jäi, että lastulevy on nyt laitettu kivaan pakettiin ja kaunista maalia päälle, notta saa sitä kivat rahat....

12

8047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marbo

      Petra on sama kuin Marbodal Ruotsissa (eli eri markkinointinimet, sama toimittaja). Marbodal on kuulemma kestävä ja Ruotsin ostetuimipia...

    • Minnai

      Muutaman vuoden kokemuksella laatu vaikuttaa Ikeaa huonommalta. Ikean keittiö oli ihan siisti vielä kymmenen vuoden jälkeen mitenkään mainostamatta, mutta kun Ikea on aina se "vertailukohde":)

      Ison vetolaatikon mekanismi vääntynyt jo aikaa sitten vaikka kuormituksen ei pitäisi olla liiallinen. Yksi ovi repsottaa jo vähän sivusuunnassa. Keittiötä pidetty kuitenkin suht nätisti ja pyyhitty ovia säännöllisesti yms.Tekisi jo nyt mieli vaihtaa etusarjat, kun yleisvaikutelma jotenkin kämäinen. Rungot kai ihan samaa kuin muillakin, joten eipä niistä sen enempää, mutta olis kiva jos lastulevyjen nauhoitus olisi laadukkaampaa.

    • tsippaduu

      höpön löö ei kukaan lastulevyä maalaa oviksi. ja mietihhän umpipuu runkoa miten laatikot liukuu kun runko elää ilman kosteuden mukaan.

    • Vintagemimosa

      Petra-keittiö Keittiömaailman kautta. On meinaan sellasta kuraa että. Lastulevy kosteusherkkä, saumaukset tiskikaapin sisällä puolen millin raoilla eli vedetty "asennusvalmiisiin" kaappeihin akryylimassaa sisälle joka saumaa. Huolittelematon raakareuna keittiökalusteissa edes takana, niinkuin näissä: huhhuh. Kosteus tiskaamisesta j kokkaamisesta turvottaa tän laatusen lastulevyn alta aikayksikön.
      Meilenkiinnolla seuraan, miten saranat tulee kestämään tässä levyssä eli lonksuuko ovet jo vuoden päästä.
      Juur toimitettua keittiötä asennetaan: kun saadaa paikoilleen ja tää v***tus vähenee, alkaa kokopuisen metsästys. Tää ei tuu kestään 5 vuotta käytössä.

      Eli: ei voi suositella Novartin "laatua". Kotimaisuuskin taitaa olla lähinnä vitsi.

      • Keittiöammattilainen

        Nastolassa on suomen suurin kalustetehdas ja siellä kaapit valmistetaan. Levymateriaalia tulee Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja ehkä Venäjältäkin. Kukaan suomessa ei pysty tuottamaan tarvittavia levymääriä. Lopputulos on kuitenkin että Novartin keittiöt ovat suomenlipputuotteita, ei ole vitsi.


      • Anonyymi
        Keittiöammattilainen kirjoitti:

        Nastolassa on suomen suurin kalustetehdas ja siellä kaapit valmistetaan. Levymateriaalia tulee Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja ehkä Venäjältäkin. Kukaan suomessa ei pysty tuottamaan tarvittavia levymääriä. Lopputulos on kuitenkin että Novartin keittiöt ovat suomenlipputuotteita, ei ole vitsi.

        Olen kuullut että novartin tehtaalla vaan kasataan kaapit nykyisin. Valmistusta ei enää ole eli se siitä avainlipusta.Kaikki matskut tulee ruotsista, osa ovista kiinasta alihankkijoilta jne.


    • Keittiöammattilainen

      Lastumäki:

      Et ole vertaamassa omenia omenoihin jos vertaat Petraa Kvänumiin.. jos Kvänumilla on vaneri rungot ja maalatut massiivipuuovet on erot yhtä suuret kuin yrittäisit verrata Ladaa Mersuun, esim. Petra on suomen myydyin keittiömerkki ja laadullisesti hyvä, mutta ei siellä huippujen tasolla - esim. italialaiset ja jotkut saksalaisista. Petra on Novart ja Novart on osa Nobiaa, joka on konserni joka omistaa suurimmat keittiövalmistajat kaikista pohjoismaista, englannista, ja parista muusta maasta. Kaikki on about samaa - yksi Tanskalainen merkki on vähän enemmän priimaa ja huippumerkkinsä he möivät pari vuotta sitten pois (poggenpohl) - jos Kvänum on Mercedes niin siihen verrattuna Poggenpohl on Rolls-Royce.

      Joten ymmärrän hyvin että Kvänum on 10.000 enemmän kuin Petra vaikka et kertonutkaan paljonko Petran tarjous oli. Oletan että jos pelkästä keittiöstä puhutaan Petra oli 6.-12.000 ja Kvänum siihen 10.000.

      Petran kilpailijat ovat Domus, Puustelli, Topi, Noblessa.
      Siitä alemmassa sarjassa pyörii Kvik, Ikea, Keittiö.net-Ideal, ja muut sellaiset.
      Ylemmissä tasoissa on Aran Cucine, Poggenpohl, Kvänum, ja ne muut italialaiset joita suomessa myydään sekä parit pienyritykset kuten Kitzen, Saari, jne.

    • Vmie

      Petra keittiö ollut 2½ vuotta. Remontti edessä, lastulevyosat ovat turvonneet pilalle normaalista siivouksesta ja elämisestä. Levymateriaali on erittäin herkkää turpoamaan ja leikkauspinnat ovat suojaamattomia lattiaa vasten, sekä noin 15 cm korkean sokkelin yläpuolella. Myös tasoihin on tullut jälkiä ja vekkejä, joten joudutaan vaihtamaan aika pian. Keittiöallas naarmuuntui asennuksen yhteydessä, joten sekin menee vaihtoon.
      K-Raudan keittiömyyjä teki monta mittaus- ja laskuvirhettä toimituksen yhteydessä, mm. vetimille ei jäänyt kulmissa tilaa, joten ovet piti vaihtaa viime tingassa toisenlaisiin (lisähintaan).
      En suosittele, enkä ainakaan ostaisi toista kertaa. Oma mielipide on, että tuli kallis ja huono.

    • Tyytymätön

      Huono on. Tummasta keittiöstä lähtee jo värit pois alle vuoden sisällä. Runkomateriaali turvonnut tiskikoneen läheltä. Yleisarvoetelu "kehno". Aiemmin kokemusta Marbodal keittiöstä jossa ilmeni vastaavia merkkejä vasta 10 vuoden käytön jälkeen. Tämä keittiö on "kaput" alle 2-3 vuodessa. kalliiksi tulee.

    • Tasalaaduton

      Petra-keittiön ostamista kadun. Osa ovista ja laatikostojen etulevyistä alkoi melko pian muodostaa ilmakuplia maaliin, ja tietenkin maalipinta halkesi. Ensimmäisiin saatiin takuukorvauksena uudet tilalle. Kuinkahan käy nyt viimeisimpien kanssa: mallia ei valmisteta enää eikä mitoituskaan ole kuulema enää sama. Värisävytkin ovat poistuneet mallistoista. Vielä olisi vähän 5 vuoden takuuaikaa jäljellä. En voi suositella kenellekään Petra-kalusteita tällä kokemuksella. Vaikka yli puolet ovista ja etulevyistä on kestänyt moitteettomasti.

    • Anonyymi

      Petra keittiö ihan paskaa. Muutaman viikon käytön jälkeen maali pinnassa kulumaa, vuoden käytön jälkeen ovien helmat kupruilee. Kahden aikuisen talous, jossa huolehditaan ettei vesien kanssa lotrata ym. Keittiön tason pitäis olla muka kestävää - ei kestä muuta kun juur juur katseen.
      Ollaankin mietitty kuin lapsi perheissä ??Noihan ei kestä mitään käyttöä. En ottais, vaikka maksettais :/

    • Anonyymi

      16v. vanha keittiö. Ainoastaan roskakaapin ovi on kupruillut alhaalta (lavuaari sen kohdalla) ja laatikostossa ovissa kolhuja. Muuten on todella hyvässä kunnossa. Mietin fiksausta ja nuppien vaihtoa. Ovet on kermanvalkoiset ja runko kirsikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe