Karstula / Perho

perhokars

Onkohan Karstulassa jotain vialla jos vertaa vaikka Perhon kuntaan. Keskisuomalaisen nettisivuilla kerrotaan että Perhoon suunnitellaan uutta rivitaloa Karstulassa puretaan pois. Perho jatkaa entisellä veroprosentilla Karstulassa nostetaan. Karstulassa kehittämisyhtiön tj palkka 77000 Perhossa vain yritysneuvoja ei löydy verotiedoista= paljon edullisempi. Pitäisikö ihan oikeasti miettiä mitä kehittämiyhtiö on saanut aikaan? Ei kovin paljon!!!

14

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihyvä

      On vikaa ja paljon jos vain joku vähän tutkis. Hyvä veli verkosto. Tukitoivot, tukieerot,tukitopit,tukiheikit ym.

    • Maaseuduntoivo

      No joo kuvastaahan ne kunnanhallituksen pj:n mustat lasit Niinistön vierailun aikana että ei voi kuntalaisia katsoa silmiin.... jotain on vialla.

    • kehis

      Onhan se 77 000,- teknikkopohjalta hyvä saavutus.
      Mutta paljon enempi on merkitystä sillä rahapotilla, joka on sijoitettu kehitysyhtiön kautta jonnekin. Tuskinpa kuntalaiset näistä juurikaan tietää. Voisi olla kuitenkin hyödyksi tietää, veronmaksajien rahoja nekin ovat.

    • tossup

      Tämä kehitysyhtiön johtajan palkka on aivan liian kova ottaen huomioon kansakoulupohjalta luettu teknikon koulutus. Tietääköhän edes kummalla puolella debet on kirjanpidossa. Yläkertakaan ei ole sieltä terävämmästä päästä. Palkka onkin määräytynyt suhteilla ja ylittää mm. lääkärin ja kunnanjohtajan palkan.

      • Pyrinyrittämään

        Kehittämisyhtiön toimitusjohtajan haastatteluissa ei ole koskaan tullut esille yhtään lukua, tavoitteista / niiden saavuttamisesta puhumattakaan.
        Kunnan puhelinluettelon mukaan kehittämisyhtiössä on toimitusjohtaja neljä (4) yrityskehittäjää. On yrityskenttään peilattuna aika paljon?


      • PalkkaKahvikuppeina
        Pyrinyrittämään kirjoitti:

        Kehittämisyhtiön toimitusjohtajan haastatteluissa ei ole koskaan tullut esille yhtään lukua, tavoitteista / niiden saavuttamisesta puhumattakaan.
        Kunnan puhelinluettelon mukaan kehittämisyhtiössä on toimitusjohtaja neljä (4) yrityskehittäjää. On yrityskenttään peilattuna aika paljon?

        Ei ole vissiin yrityskehittäjillä mitään kehitettävää kun päivä menee kahvia juodessa.Aina kun astuu Alohaan sisään,on ainakin yksi kehittäjä kahvilla.On joko kahviriippuvainen tai sitten ei vain ole mitään kehitettävää.Kovin kehittävää toimintaa!


    • äåååppä

      Pommi molempiin kyliin olisi poikaa.

      • teuskanen

        Onhan tämä karstulanseutu oy onnistunut sentään tuhoamaan pääjärven veden turpeennostolla.


    • Nissi_setä

      Nissisen lähdön syyt. Hän on täyspäinen mies. Kuka täyspäinen nyt Karstulaan olisi jäänyt kunnanjohtajaksi. Keski-Suomalainen antoi palstatilaa. Entinen kunnanjohtajamme avautuu, kohteena käsittämätön pyrokratia.


      Eino Nissinen 7.12.2017 KSML.

      Toimittaja Heikki Kärki kirjoitti Sunnuntaisuomalaisessa (3.12.) ajatuksia herättävästi suomalaisen yhteiskunnan vaietuista sankareista, virkamiehistä ja byrokraateista. Näin juhlavuonna saamme olla ylpeitä yhteiskuntamme toimivuudesta ja asioiden sujuvuudesta.

      Joskus silti tulee vastaan tilanteita, joissa on pakko pysähtyä miettimään, mikä onkaan riittävä ja kohtuullinen määrä hallintoa ja normeja? Milloin ylitetään raja, jonka jälkeen byrokratiasta tuleekin itseään ruokkivaa ja todellisesta elämästä vieraantunutta? Kuinka paljon olemme valmiita käyttämään rahaa byrokratian vuoksi?

      Esikoululaiseni kulkee 150 metrin koulumatkansa itsenäisesti ja pärjää koulupäivän jälkeen kotona hyvin vanhempien sisarusten kanssa, jos sattuu että kumpikaan vanhemmista ei ole kotona. Joskus, kun isommat sisarukset ovat pidempään koulussa, eskarilainen on ollut ilttiksessä, iltapäivätoiminnassa, joka järjestetään yhdessä 1.–2.-luokkalaisten kanssa.

      Kun vanhemmat sisarukset pääsevät koulusta, ei eskarilainen saa lähteä heidän kanssaan kotiin, koska ilttis on määritelty esikoululaiselle päivähoidoksi. Sen sijaan vuotta vanhempi sisarus saisi lähteä samasta ilttiksestä samaa reittiä yksin kotiin.

      Jos eskarilainen ei menisikään ilttikseen, vaan odottaisi tunnin isompia sisaruksia koulun pihalla leikkien, hän saisi mennä kotiin heidän kanssaan, kuten muinakin päivinä. Tunti ilttiksessä on yhteiskunnan normistossa taannuttanut häntä niin paljon, ettei häntä voi päästää kotiin ilman isän tai äidin käyntiä koululla. Tunnin sijaan hän ja työntekijä odottavat vanhempia ilttiksessä neljä tuntia.

      Kerran perhe-elämän sutinan keskellä olimme unohtaneet viedä lapsemme hammastarkastukseen. Huonoksi onneksemme saman lapsen kohdalla toinenkaan meille ilmoitettu aika ei sopinut, emmekä muistaneet sitä perua.

      Ymmärsin, että olimme aiheut­taneet turhia kustannuksia, kun varattu aika jäi käyttämättä. Sitä en kuitenkaan ymmärtänyt, että perheestämme oli tehty lastensuojeluilmoitus noiden unohtuneiden hammastarkastusaikojen vuoksi.

      Kun soitin takaisin vastaamatta jääneeseen sosiaalityöntekijän puheluun, hän totesi, kuinka hyvä oli, että soitin takaisin. Jos meitä vanhempia ei olisi saatu kiinni sen viikon aikana, olisi kotiimme täytynyt tehdä lastensuojelun viranomaisten toimesta tarkastuskäynti. Että olisiko meillä lastensuojelun tarvetta.

      Saimme postissa oikein virallisen päätöksen, ettei perheessämme noista unohtuneista hammastarkastusajoista huolimatta ollut lastensuojelun tarvetta. Olin toki helpottunut. Samalla mietin, olikohan lastensuojelun resurssit käytetty nyt oikeaan asiaan.

      Jäin miettimään, olikohan taustalla jokin sääntö, joka pakotti viranhaltijat toimimaan mieluummin ohjeen mukaan kuin maalaisjärjellä.

      Viime aikoina olen lukenut lehdestä, että muun muassa julki-imetyksen turvaamiseksi haluttaisiin säätää laki. Ison perheen isänä haluan tukea ja kannustaa imetykseen. Mutta onko todella niin, että emme löydä imetyksen tukemiseksi ratkaisuja ilman että siitä säädetään lailla?

      Toinen laki haluttaisiin säätää lastensuojelun enimmäisasiakasmäärästä. Onko todella niin, että resurssipula ratkaistaan säätämällä laki, joka ei tuo yhtään lisää rahaa tai henkilöresurssia?

      Jokaisen eteen tulevan ongelman ratkaiseminen säätämällä asiasta yksityiskohtainen laki, johtaa siihen, että lainsäädännöstä tulee vaikeaa ja todellisuudelle vierasta. Mitä tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa lainsäädäntöä teemme, sitä enemmän sidomme resursseja sen valvontaan ja byrokratiaan, mikä on pois varsinaisesta asiakkaalle tehtävästä työstä.

      Elämän moninaisuutta kaikissa muodoissaan ei pystytä määrittelemään lainsäädännöllä, normeilla eikä hallinnolla. Jotain on pakko jättää kansalaisten ja viranomaisten omaan harkintaan. On oltava tilaa maalais- ja kaupunkilaisjärjelle.

      Jos menetämme luottamuksen ihmisiin ja korvaamme sen luottamuksella sääntöihin ja lakeihin, menetämme jotain hyvin olennaista ihmisyydestä ja yhteiskunnasta.

      Kirjoittaja on entinen kuntapoliitikko ja -virkamies, nykyinen johtava asiantuntija yksityisellä sektorilla.

      • Vierestä

        Hyvä kirjoitus!


    • peruskarstune

      Karstulan kunnanvaltuusto on pahasti sisäänlämmennyt. Sen huomaa jo kunnanjohtajan erottamisesta ja muitten lähtemisestä. Erityisen lämmennyt on ns. kepun maatalousiipi, joka asettaa itsensä heti jumalan jälkeen seuraavaksi. Oma etu on tärkein, sitten tulee sukulaisten etu ja sitten tuttujen etu. Kaikkein hupaisin on tämä Karstulanseutu, jonne on piilotettu n. 10 milj. euron edestä vastuita, velkoja ja takauksia. Siellä on velkaa saman verran kuin kunnalla. Ko siipeä vedetänn kepun maataloussiiven voimin. Oy on siinä mielesä hyvä, ettei asioista ja päätöksistä tartte huuvella kuntalaisille, vaan asiat voidaan pillottaa tukieerojen ja tukitoivojen taakse.

      • rappaanettäRoiskuu

        Olet osittain oikeassa. Ei "maataloussiivellä" ole ollut älykkyyttä vempulointiin omasta takaa koskaan. Kyllähän kokoomus-patriootit ovat olleet vetureina vetämässä kepupäättäjiä kunnanjohtajan keittiönovesta edustuskelpoisiksi.

        Siitä johtuen, kokoomuksella on ollut aina enemmän valtaa kuin kuuluisi vaalimenestyksen mukaan. Historia sen osoittaa. Toki tavallisen kuuloisia nimiä, HiHaNiValke...mutta paikkakunnalla niminä "jumalan jälkeen" seuraavina. Pitkät perinteet- hyväveliverkoston pystyttäjät.

        Paikkakunnan vapaamuurari Jyväskylän loosista on tuonut erittäin kokeneena "rapparina" oppia pojille vuosikymmenet, kuinka asiat sovitaan salaisilla päätöksillä. Siitä seurannaisvaikutuksina. Aloha-Tietotalosta kehitettykin - ei tiedoksi ulkopuolisille konttori. Luottamus, se tärkein. Se on ollut avaisana kunnan rahojen jakamiselle oikeille tahoille eli hyväveliverkostolle. Hyvät teot ansaisevat aina palkkionsa.


    • therobbers

      Siinähän alkaa toimitusjohtajan kivijalat vapista kun vastuullista aletaan etsiä,tai ainakin luulen niin.

      • tossup

        Myös hallituksen jalat alkavat vapista. Mutta sitä vartenhan on toimitusjohtaja, joka saa kenkää, kun hallitus töpeksii. Ja tukieerot ja tukitoivot porskuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe