Muutto ulkomaille

Tämä tyttö lähtee

Kertokaa te jotka ootte muuttaneet ulkomaille, että miten ootte sinne päätyny lähtemään, ja mitä on pitäny tehdä ennen lähtöä? Onko ollut työpaikka valmiina ja asunnot yms?

Pelottaa vähän jättää kaikki täällä, mutta nyt olisi otollinen aika vihdoin lähteä pois täältä Suomesta! Kertokaa kaikkea hyödyllistä mitä kannattaa ottaa huomioon... Ja jonnekin päin Eurooppaa olisin siis lähdössä, en sen kauemmas.

10

9305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vbnm

      Ei kannata lähteä ennen kuin on varma työpaikka ainakin joksikin aikaa, ja kielitaidon on syytä olla paremmanpuoleinen.

      • minulla oli huono

        Kun yli 10v sitten lähdin jenkkeihin,kielitaito oli tosi heikko!!

        10vuotta sitten siellä vierähti,nyt ei voi kielitaitoa moittia.Vaan täytyy sanoa,takaisin en muuttaisi(asuin new yorkissa),Suomi on paljon parempi maa kuin uskottekaan. Sisko perheineen jäi sinne,mutta itse en ainakaan sinne palaa,mikäli suomesta lähden.


    • myös

      olen muuttamassa ulkomaille, mitään 100% varmaa työpaikkaa ei ole tiedossa 3 vaihtoehtoa, jotka käyn katsastamassa. Majoitus on.
      Miksi ulkomaille??
      syyt hyvinkin pitkälti samat kuin sinulla, nyt enemmän kun otollinen aika lähteä, töissä ollut samassa paikassa 5 vuotta ja enne kun alkaa maistmaan täysin puulta on lähettävä. Koulu on ohi(just ja just).
      yllättävän paljon kaikkea on joutunut järjestämään ennen lähtöä(asunto, auto, vakuutukset jne jne...), mutta nyt kaikki alkaa olla kunnossa. kerran tässä elämässä ollaan ja koetaan, joten en usko, että mitään tulen katumaan, takaisin tulen aikakin kokemusta rikkaampana, jos en muutoin ulkomailla viihdy.
      tsemppiä vaan sinulle, ei muuta kun matkaan!

    • Kent-UK

      Työpaikka kannattaa hankkia ennenkuin mitään elämää ulkomailla kuvitteleekaan.

      Lennot, hotellit, asunnot, muuttoavut ovat työsopimuskohtaisia.

      Työntekijöitään arvostavat firmat usein myöntävät avustuksia, joskin avustukseen liittyy usein sitoutuminen, tyypillisimmillään 1 - 2 vuotta.

      Euroopasta on hyvä aloittaa. Sieltä pääsee vielä tavallisen kuolevaisen tienisteillä vierailemaan Suomessa koti-ikävän vaivatessa, se on tyypillisimillään varsinkin alkuaikoina ihan tavallinen oire, samoin kulttuurishokki.

      Paras lääke taas näihin oireisiin on esim. Pidennetty viikonloppuvapaa, jolloin käy pikaisesti Suomessa.

    • AAA9840

      Oma esimerkkini on ehkä kaikken helpoimmasta päästä ulkomaille (USA:an) muuttamisista.

      Tasan vuosi sitten näihin aikoihin hain firman sisäisessä haussa ollutta paikkaa ja sain paikan.
      Firma hoiti koko perheen viisumien järjestelyn ja itse piti käydä vain USA:n suurlähetystössä "haastattelussa". Viisumit saatiin muutamia päiviä ennen lähtöä kesäkuun lopulla.

      Asuntoja oltiin käyty vaimon kanssa katsomassa jo huhtikuussa. Mitään ei kuitenkaan varattu, koska muutto oli vasta kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa. Ajateltiin että kyllä mieluisa asunto Atlantan tarjonnasta löytyy.

      Oma asunto Suomessa saatiin myytyä aivan viime tipassa. Omat huonekalut lähtivät kesäkuun puolivälissä 30 kuution kontissa kohti Amerikkaa ja itse läksimme kesäloman viettoon mökille.

      Heinäkuun ja elokuun alun asuimme hotellissa aivan työpaikkani vieressä, ja odottelimme muuttokuorman saapumista sekä lehti-ilmoituksen perusteella löytämämme asunnon vapautumista.

      Kotimaissa firmassa työsekentely tuntuu kotoisalta, työt ja työkaverit ovat pääasiassa ennestään tuttuja. Kielikään kun ei ole ollut ongelma, niin ei ole oikeastaan tuntunut siltä että asuisi ulkomailla. Pieniä kultturieroja amerikkalaisten ja suomalaisten välilä on havaittavissa, mutta sekin on vain molemmin puoleista oppimista.

      Tuttavapiiri on aika suomalaispainotteista. Atlantan alueella on useampi kymmenen suomalaisperhettä, jotka kokoontuu parin viikon välein suomikoulun merkeissä. Eri ikärymissä olevat lapset askartelee tai opiskelee ja vanhemmat vaihtavat samalla kuulumisia kahvikupposen äärellä.

      Vakuutusasiat kannattaa selvittää etukäteen. Tänään 3 vuotias tytär kävi korvatulehduksen jälkitarkastuksessa ja otti samalla pari rokotusta. Laskua käynnistä tuli 280 dollaria.
      Useimmiten expatriaateilla on ns. komennusmatkavakuutus, joka kattaa koko perheen sairaanhoidon tiettyyn rajaan saakka.

      Monasti on saanut lukea, että ulkomaille muutto ei ole se suurin shokki. Suurempi shokki on palata takaisin kotimaahan ulkomaan komennuksen jälkeen. Uskon tuohon ajatukseen täysin, vaikka takaisin muuttoon on vielä 1,5 - 2,5 vuotta. Ei kait auta muu kuin alkaa siihenkin henkisesti valmistautumaan, ottaen kuitenkin tästä elämän vaiheesta kaiken ilon irti.

    • juyju

      Itse lahdin ulkomaille ilman tyopaikkaa ja asuntokaan ei ollut 100% varma :) Uhkapelia, tiedan, mutta asunto loytyi kuitenkin hyvin ja tyopaikkakin oli parin paivan paasta. Kunhan muistaa etta yhtapaata ei pomon kenkiin hypata, pitaa tosiaan alottaa ihan alhaalta usein, itsekin aloitin myymalla purilaisia...

      Mutta suosittelen ihmeessa, kaikki tama avartaa maailmannakemysta niin niin uskomattoman paljon. Oppii ajattelemaan muunkin kuin suomalaisen kannalta asioita, ja vertailemaan suomea muihin maihin. En lahtenyt koska en viihdy suomessa, minulla ei siis ole tarvetta mollata suomea, kuten monilla maastamuuttajilla on tapana.

      • Cieli

        Minä taas lähdin yliopistoon ulkomaille, siis ilman opiskelupaikkaa tai asuntoa. Molemmat oli tarkoitus järjestää täällä Portugalissa, mukana vain todistukset ja niiden käännökset.

        Nyt on 1,5 vuotta takana opintoja ja syksyllä vaihtoon Belgiaan. Tavallaan eri asia tällainen ulkomaille muuttaminen, koska edelleen nostan tukea Suomesta, mutta haaveilen lopullisesta ulkomaille jäämisestä ja palkkatyöstä jossain päin maailmaa. Ehkä opintojen jälkeen sitten...

        En minäkään Suomea mollaa, itse vain viihdyn paremmin muualla. Onhan ne ympyrät pienet täälläkin, tavallaan, mutta en Suomea kaipaile, tosin kesällä käyn kotiseudulla.

        Kyllä työt ja asunnot parhaiten järjestää ulkomailla kuin Suomesta käsin, eli lähtö Suomesta ilman varmuutta tulevasta voi kannattaa:)


    • jäinkin

      Läksin muutamia vuosia sitten Australiaan lomalle, ilman suunnitelmiakaan muuttamisesta tai työstä. Jäinkin niin pitkäksi aikaa kuin viisumi salli (puoli vuotta), ja käväisin Suomessa vain pakkaamassa tavarani ja tulin taas täne takaisin. Voin sanoa ihan rehellisesti, etten ole hetkeäkään todella kaivannut Suomeen; yhä tuntuu kuin olisin osittain lomalla, vaikka teen töitä olan takaa. Tämä on niin ystävällinen, mutkaton maa, jossa asiat sujuvat - eivät suomalaisella jämäkällä täsmällisyydellä, mutta luovalla joustavuudella ja iloisesti. En muuttaisi Suomeen mistään syystä. Suomen kieltä tosin kaipaan aina joskus, kun sitä ei tule täällä paljon puhuttua:) Ja lunta...

    • -K-

      Itse lähdin ensimmäisen kerran ulkomaille 17-vuotiaana, Aasiaan, maahan, jonka kieltä en puhunut sanaakaan, ja josta en tiennyt juuri mitään. Lähtö oli tarkasti harkittu, mutta maa tuli hetken mielijohteesta, nimi vain kuulosti hienolta. Kun nousin täällä koneeseen, en edes tiennyt, missä tulen asumaan ja tuleeko kukaan vastaan lentokentälle. päätin vain ottaa riskin.

      Nyt olen muuttamassa taas. Tällä kertaa van eurooppaan, ja töihin. En tiedä kauanko siellä aion asua, mutta hieman pidempään todennäköisesti. Lähtö on muutaman päivän päästä ja pari päivää sitten en edes haikaillut lähteväni, eli koko matka on aivan hetkellinen päähänpisto. Mitään ei ole valmiina, ei täällä, eikä siellä. Täytyy vain luottaa siihen, että kaikki järjestyy. Enää on vain muutama päivä aikaa, enkä ole valmistellut mitään.

      Eli... ei kaiken pidä olla valmiina, kun lähtee. Matkasta / muutosta saa paljon enemmän irti, kun jättää hieman pelivaraa, eikä suunnittele liikaa etukäteen. Maasta ei myöskään kannata ottaa liikaa selville etukäteen. Avoimin mielin kannattaa lähteä. Ei anakaan tule petymyksiä, ja näkee maan ja kulttuurin sellaisina, kuin ne oikeasti ovat.

    • muuttaja123

      Moi, oon 12vuotias tyttö etelä-suomesta, olen muuttamassa englantiin, isä sai työn.. Onko teillä jotain sellaisia linkkejä, missä voisi tutustua ennen muuttoa, koulun oppilaisiin tai jotain tuollaista..? Olen muuttamassa kesällä, joten minulla on kesä aika, etsiä kavereita sieltä, ennenkuin koulu alkaa. Joten mistä sieltä löytää kavereita ? Onko siellä ystävällistä porukkaa ? Pitääkö mun käydä siellä uskonnon tunnila, vai onko siellä sellaisia ? Eihän siellä ole englantia koulussa, vai ? Olisko mahdollista että pääsisin jonkun suomalaisen kanssa samalle luokalle ? Kiitos, jos vastaisitte ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe