Kalluppikyssäri

Satuin lukemaan jostain, että peräti yli 70% raskaan kaluston kuljettajista kannattaa talvirajoituksia. Onkohan noin, vai onkohan kysely tehty jotenkin tarkoitushakuisesti? Minäkin ajan paljon, mutta vain pikkuautoilla ja olen nähnyt paljon tilanteita, joissa rekan edellä köröttelee henkilöauto "varmuuden vuoksi" hieman alle sallitun 80:n rajoituksella. Minä olen kyllä löytänyt ohituspaikat molemmista, mutta se rekka ei ihan noin vaan heittämällä pääse siitä hidastelijasta ohi.
Onko siis mielestänne totta, että suurin osa raskaan kaluston kuljettajista kannattaa talvirajoituksia ja millä perusteella?

5

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autoolia

      Kyllähän se on puutaheinää, juuri noiden mittarivirheen takia. Joudumme ajaan alinopeutta n. 70-75km/h eihän sillä nopeudella kerkee laillisesti päivän reittiä ajaan. Ja sitten poliisi sakottaa ku päivä menee pitkäksi. Ja sit ku on kolme sakkoo ja ajokortti hyllyllä niin miten harjoitat ammattias. Per..les.

    • irtoperä

      Vaikea uskoa että joku ehdointahdoin kannattaisi sitä että melkein puolet vuodesta joutuu ajamaan maanteillä pääosin 70-75km/h.

    • TGXman

      Kyllä. Minä kannatan erillisiä talvinopeuksia. Jos ei kerkeä ajamaan kesäkeleille aikataulutettua reittiä talvella, niin joku on laskenut sen vain kesäajaksi. Talviajan reitit lasketaan sitten erikseen, joissa on huomioitu poikkeukselliset nopeusrajoitukset ja myös huonon ja liukkaan kelin vara. Vain mielenvikainen vaatii kuljettajia suoriutumaan reitistä talvella mikä on laadittu ajettavaksi minuuttiaikataululla kesällä ja vain idiootti kuljettaja pyrkii siitä suoriutumaan. Myös tavaran toimittajat ja vastaanottajat olisi lailla vaadittava yhteisvastuuseen liikenneturvallisuudessa.

    • jotain-hyötyä-

      Kun ajoin aikoinaan, niin sen huomasi siitä, että ohittajia oli paljon vähemmän. Kesällä kaikki kesäautoilijatkin pakkasi ohi, vaikka kinneri ei juuri enempää kulkunut. Samoin ajotaidottomat ajoi ohi, ja sitten jäivät eteen tupeksimaan.

    • Koska niin moni raskaan kaluston kuljettaja nopeusrajoituksen ollessa 80 tai yli ajaa aina nopeusrajoitinta vasten, mielipide riippunee jonkin verran myös siitä, kuinka laittomaksi oman raudan rajoitin on säädetty.

      Tässä kesällä ajettiin vaihteeksi motaria taksilla ja oltiin ohittamassa mielestämme vauhdilla etenevää uutta Renault -yhdistelmää, niin taksikuski uteliaisuuttaan hidasti rinnalle ja siitä mitattiin GPS:llä yhdistelmän nopeudeksi 97 km/h.

      Tämmöisiäkin liikkuu maanteillämme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1333
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      745
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      727
    Aihe