Kalluppikyssäri

Satuin lukemaan jostain, että peräti yli 70% raskaan kaluston kuljettajista kannattaa talvirajoituksia. Onkohan noin, vai onkohan kysely tehty jotenkin tarkoitushakuisesti? Minäkin ajan paljon, mutta vain pikkuautoilla ja olen nähnyt paljon tilanteita, joissa rekan edellä köröttelee henkilöauto "varmuuden vuoksi" hieman alle sallitun 80:n rajoituksella. Minä olen kyllä löytänyt ohituspaikat molemmista, mutta se rekka ei ihan noin vaan heittämällä pääse siitä hidastelijasta ohi.
Onko siis mielestänne totta, että suurin osa raskaan kaluston kuljettajista kannattaa talvirajoituksia ja millä perusteella?

5

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autoolia

      Kyllähän se on puutaheinää, juuri noiden mittarivirheen takia. Joudumme ajaan alinopeutta n. 70-75km/h eihän sillä nopeudella kerkee laillisesti päivän reittiä ajaan. Ja sitten poliisi sakottaa ku päivä menee pitkäksi. Ja sit ku on kolme sakkoo ja ajokortti hyllyllä niin miten harjoitat ammattias. Per..les.

    • irtoperä

      Vaikea uskoa että joku ehdointahdoin kannattaisi sitä että melkein puolet vuodesta joutuu ajamaan maanteillä pääosin 70-75km/h.

    • TGXman

      Kyllä. Minä kannatan erillisiä talvinopeuksia. Jos ei kerkeä ajamaan kesäkeleille aikataulutettua reittiä talvella, niin joku on laskenut sen vain kesäajaksi. Talviajan reitit lasketaan sitten erikseen, joissa on huomioitu poikkeukselliset nopeusrajoitukset ja myös huonon ja liukkaan kelin vara. Vain mielenvikainen vaatii kuljettajia suoriutumaan reitistä talvella mikä on laadittu ajettavaksi minuuttiaikataululla kesällä ja vain idiootti kuljettaja pyrkii siitä suoriutumaan. Myös tavaran toimittajat ja vastaanottajat olisi lailla vaadittava yhteisvastuuseen liikenneturvallisuudessa.

    • jotain-hyötyä-

      Kun ajoin aikoinaan, niin sen huomasi siitä, että ohittajia oli paljon vähemmän. Kesällä kaikki kesäautoilijatkin pakkasi ohi, vaikka kinneri ei juuri enempää kulkunut. Samoin ajotaidottomat ajoi ohi, ja sitten jäivät eteen tupeksimaan.

    • Koska niin moni raskaan kaluston kuljettaja nopeusrajoituksen ollessa 80 tai yli ajaa aina nopeusrajoitinta vasten, mielipide riippunee jonkin verran myös siitä, kuinka laittomaksi oman raudan rajoitin on säädetty.

      Tässä kesällä ajettiin vaihteeksi motaria taksilla ja oltiin ohittamassa mielestämme vauhdilla etenevää uutta Renault -yhdistelmää, niin taksikuski uteliaisuuttaan hidasti rinnalle ja siitä mitattiin GPS:llä yhdistelmän nopeudeksi 97 km/h.

      Tämmöisiäkin liikkuu maanteillämme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe