Tekme OY miinuksella rankasti

Hämeenlinnassa on ihmetelty viime aikoina Tekme OY:n ympärillä käytyä salakähmäistä toimitusjohtajan valintaa. Tekmen toimitusjohtajaksi haki siis 46 henkilöä, joiden joukosta monen asioita sisältäpäinkin ymmärtävän mielestä Matti Tapio Vekan valinta tehtävään oli silkkaa näytelmää alusta loppuun.

Hakijoiden joukossa on varmuudella ollut monen monta maisteria ja D insinööriä, mutta paikkakunnalla hyvin tunnetuista syistä toimitusjohtajaksi valittiin sotilaskoulutuksen omaava Matti Tapio Vekka. Vekkahan valittiin jo aiemmin sijaistamaan eronnutta ex toimitusjohtajaa, ja valinnassa oli tietysti nyt myös helppo vedota tähän.

Tekme OY ei ole viime vuosina menestynyt toivotulla tavalla ja uudella toimitusjohtajalla onkin vastuullinen paikka osin veronmaksajien rahoilla toimivan yhtiön nousuun saattamiseksi.
Tekme OY:n hallituksen puheenjohtaja: Asianajaja Pekka Tapani Romo on Vekan puoluetoveri ja hyvä kaveri, joten valinnan taustoutuksiakaan ei tarvitse järin ihmetellä tässäkään mielessä. Kaverukset ovat tausta vaikuttajina myöskin HPK:n osalta.

Tekmen tulos on jo vuosia ollut jyrkän aleneva.
Vuoden 2013 tulos oli vielä 192 000 plussan puolella, ja seuraavanakin vuonna vielä 99 000 positiivinen. Mutta vuonna 2015 tulos romahti 110 000 miinukselle ja vuoden 2016 tappio oli jo valtavat 903 000 tuhatta.
Ilmoita

Hyvä avaus. Tekmen tappio on kasvanut ja niin onkin erittäin hyvä kun toimariksi valittiin vahvan yrityselämään kokemuksen omaava Tapio Vekka ja vielä omalta paikkakunnalta.
1 VASTAUS:
Vekka on joka paikassa ja Vekat ylipäätään. Hämeenlinna toimii kuin mafia eikä siitä mikskään muutu.
+Lisää kommentti
Kyllä Vekka kääntää tappiot voitoksi vähässä ajassa. Onhan hän sentään kokenut liikemies.
Ilmoita
Sammutetaan kaukolämpö ja valot kaivimella talvellakin. Säästöä sekin.
1 VASTAUS:
Kuusta et saa suoraa vaikka yrittäisit.
+Lisää kommentti
Kyllä tapsukka nostaa firman vielä voitolliseksi.täyaverinen ammattimies kuitenkin kyseessä
Ilmoita
Avaajalta hyvä huomio noiden kaverusten keskinäinen "työnjako".
Vaan ajatellaanpa näin päin; ko. yhtiö on kaupungin oma yhtiö ja kaupunki saa verovaroja toimintansa pyörittämiseen, niin on aivan selvää, että niitä rahoja pumpataan myös ko. yhtiöön, vaikka kuinka paljon tulisi tappiota. Kyse on siis myös siitä, että ei oikeasti a) osata liiketoimintaa tai b) ei tahdota tehdä asioita kunnolla, kun piikki on kuitenkin auki.
Veikkaisin jälkimmäistä.
Kuntaliittoa ei tilanne kiinnosta, sillä samankaltaisia yhtiöitä on maa täynnä.
Kyse lienee siis maan tavasta. Kun kerran verovaroja voidaan noinkin surutta käyttää miten vaan, annetaan asian olla.
Kaupungin sisällä asiaa ei nähdä lainkaan ongelmallisena vaan tässä nousee esiin se vanha periaate kapitalismin ja sosialismin häilyvästä rajasta; tarpeeksi kauas kun liikutaan kapitalismin oikeaa reunaa kohti, huomataan, että ollaankin sosialismin puolella.
Pääasia kaupungille on, että toiminnot on saatu yhtiöitettyä. Sillä saadaan asioita piiloon.
Jos taas aktiivisena kaupunkilaisena haluat saada asioista selvää, törmäät salassapitoon ja sen sääntöihin, joista osa on totta ja osa keksittyjä.
Fakta vaan on se, ettei noita asioita julkisuudessa huudella tai anneta niistä tietoa, vaikka kuinka vaatisi.
Oman osuutensa saa tietysti myös kaupungin oma lehti, HäSa, joka ei nosta asiaa esiin. Siellä taas on se oma miellyttämisen kulttuuri niin voimissaan, ettei sieltä suunnalta ainakaan saa tutkivaa journalismia liikkeelle.
Harmaalla alueellahan tässäkin asiassa liikutaan, vaan kenellä on paukkuja ja aikaa lähteä penkomaan asiaa saadakseen totuutta julki.
On siis vain tyydyttävä siihen, että hyvä veli-verkosto on tehnyt päätöksensä. Jälleen kerran.
Ilmoita
Kannattaisin lämpimästi kunnallisia palveluita muuten mutta juurikin tällaisten Tekmien takia olen nykyisin sitä mieltä että yksityinen hoitaisi asiat varmasti monessa kohtaa paremmin. Ensinnäkin nämä hyvävelipoppoot käyttävät veronmaksajien palveluorganisaatioita surutta hyväkseen ja järjestelevät toinen toisilleen hyväpalkkaisia ns. toimitusjohtajien hommia, joissa ei ole minkäänlaista vastuuta.
Ilmoita
Valinta oli yks yhteen aikoinaan, kun Mylläri Hassinen valittiin ensin hallimestariksi, kun hän tiesi, missä hallit sijaitsevat. Myöhemmin hiljaisuudessa ilmoitettiinkin, että Mylläri onkin halliyhtiöiden TJ. Tässäkin oli kähmintä ja salailu huipussaan! Samaa vahvasti epäilemme Vekan valinnassa!
1 VASTAUS:
Koitat ilmeisesti jotain sanoa mutta ei järkeä. Kenties itse ymmärrät. Katsoin Tekmen nettisivut enkä löytänyt sieltä mitään tietoa halliyhtiöstä.
+Lisää kommentti
Kyllä Jorma veti hienosti harkkahallin rempankin vaikka menikin toista milliä pitkäksi ilman mitään lupaa. Fici-copyn hommatkin meni Jormalla ihan tuubiin kun oikeuskin totesi Jorman vaan olleen hieman tietämätön.
2 VASTAUSTA:
Kerro vielä katkeruutesi syy.
Hys hys hys.
+Lisää kommentti
No niin nyt alkaa saneeraus. Ylimääräiset tappiontuojat ulos. Suuri saneeraus alkaa. Kilpailutuksien myötä oven saranat kuluu ja taas mennään kaikki turhanlässyttäjät ja muka-ammattilaiset syyniin...
Ilmoita
Toimiihan valtakunnan johdossakin uskovainen ja rehellinen liikemies.
5 VASTAUSTA:
Monta oikaisua seurasi tuota kirjoitusta. Ts. roskajuurnalismia.
jothrhc kirjoitti:
Monta oikaisua seurasi tuota kirjoitusta. Ts. roskajuurnalismia.
Jaa, Sipiläkö oikaisi vai kuka, empä ole sattunut itse huomaamaan oikaisuja, on mennyt sitten ohi tai ehkä niitä ei ole, kenties!
Tosin tietenkin kiusallista julkisuutta joka asianosaisten puolesta halutaankin lakaista "maton alle" !

Mieluusti lukisin nuo oikaisut mutta...linkit aiheeseen puuttuu, mistäköhän ne löytyisi?
Älä etsi. Jos et niitä ole 2 vuotta sitten löytänyt et löydä nytkään. Mielellään lukisit mutta et ymmärtäisi. Joten
anna.hölmö.olla kirjoitti:
Älä etsi. Jos et niitä ole 2 vuotta sitten löytänyt et löydä nytkään. Mielellään lukisit mutta et ymmärtäisi. Joten
Etsin kuitenkin eikä JUURI TUOHON kyseiseen aiheeseen viittaavia oikaisuja ollut, muita journalistisia oikaisuja Sipilästä toki löytyi runsaasti!

"anna.hölmö." olla itse antamatta omia aiheettomia ja perusteettomia väittämiä asioista jotka näkyy perustuvan vaan puhtaasti tyhjän puhumiseen osaltasi tai esitä väittämäsi perusteeksi linkki ko. sivulle!
+Lisää kommentti
NYt tarvittaisiin Tekmeen lisää johtajan paikkoja, onhana johtajilla näkemystä ja talousosaamista.
5 VASTAUSTA:
Onhana. Onko hanasi auki
Tuo on tosi. Päteviä ja miksei epäpäteviäkin (kunhan jotain puuhastelee) kavereita on kiva ottaa töihin vaikka päälliköiksi ja johtajiksi. Tulee sitä hyvää pöhinää, ainakin näin voi kertoa vakavalla naamalla. Ei väliä vaikka hommat ei luista, duunarit ovat sellaisia että tuppaavat ryssimään kaikki annetaan muutamalle kenkää että voi palkata uuden pomon.
Ikävää että kaupunki päästää tuollaiset pyrkyrit hyppimään. Onhan se jo nähty millaista tuhoa saa muutama huippuosaaja "kykyjohtaja" aikaan. Ikävää kaupungin veromaksajille ja muille. On sitä meriittiä kertynyt "hyväntekijöille".
Pilkkalan hyppiminen loppu scc tuomioon.
Ihanoikein kirjoitti:
Pilkkalan hyppiminen loppu scc tuomioon.
Kierongin hyppiminen loppu scc tuomioon.
Kepulikonstilla sai suojatyöpaikan.
+Lisää kommentti
Eihän hyviä veljiä voi ohittaa työpaikanhaussa.
Ilmoita
Taas tämäkin yksi persumainen aloitus.
4 VASTAUSTA:
Taas tämäkin yksi KokDem-tyyppinen itku ja parku.
Pakko kun Gary suhmuroi scc casessa.
PersSCC kirjoitti:
Pakko kun Gary suhmuroi scc casessa.
Perttuhan se siellä ryömi Ritskun kanssa SCC-casessa vaikkei olisi ollut ees pakko munata itteään, oikein hallitusveljet oli jos muistat? "Maine meni-velka jäi"
No, vaikket muistaiskaan niin oikeuslaitos muistaa ainakin !
Oikeus muisti Garyä tuomiolla ja niin hyvää tekee vieläkin.
+Lisää kommentti
Rajua tappiota tuottanut yritys olisi varmasti lopetettu tai muuten saneerattu. Nyt asia selvitettiin niin että myytiin väkisin yritys ja kikkailtiin taas veronmaksajien rahoilla. Kukaan ei kontrolloinut taaskaan mitään. Osaamattomat päästetään sähläämään, muuta ei voi tulla kuin tappiota.
1 VASTAUS:
Tapana on nuo loppuaan korahtelevat yhtiöt lopettaa. Kuten aloittaja kirjoittaa tulos on ollut miinuksella ja pohjamudissa ryömitään edelleen ja rajusti. Hullua pumpata mokomaan euroja kun tulos on mitä on. Sieltä olisikin hyvä karsia tuottamatonta toimintaa pois, kyllä sen huomaa jokainen että järjetöntä tekohengitystä ja rahan haaskausta, omistajan olisi nyt ravistettava firmasta kaikki laho. Turha veroeurojen syytäminen saatettava loppuun laittamalla lihoiksi tuottamaton osa kyllä sen joku dorka ostaa.
+Lisää kommentti
Persut eivät vieläkään ymmärrä, että kaupungin omistamien yhtiöiden ei ole tarkoituskaan tuottaa voittoa. Ne ovat asukkaita palvelevia yrityksiä. Mutta turha tällaista on persuille selittää, kun järki on jäässä.
1 VASTAUS:
Tuo on totta, kokoomus ei todellakaan ymmärrä mitään. Tämäkin päätös taitaa jo kaduttaa kaikkia siitä äänestäneitä. Firma oli loputon tuottamaton tynnyri johon syydettiin rahaaa ja sama meno jatkuu. Ei todellakaan tuota mitään vaikka kuinka myytiin, osaava johto puuttuu. Kyllä omistajaakin taitaa hiukan tuo vedätys ketuttaa mutta kun ei osata niin ei. Valitettavaa että tässä häviää kaupunkilainen veronmaksaja sekä firmassa työskentelevät vain jotta nykyisen johdon unikuva ja halu "näyttää" toteutuu. Itse toiminta ja ns. työntekohan on siellä koomista räpellystä ja näpertelyä.
+Lisää kommentti
Kertokaapa tosiaan miten esimerkiksi kouluruokien valmistus voisi olla jotain muuta kun tappiota? Tilat maksaa, palkat maksaa ja jopa ne raaka-aineet maksaa.
Kyllähän siinä 100% kuluista on tappiota mutta kun tuollainen palvelu on koululaisille päätetty antaa niin minkäs teet. Ei tuota voitolliseksi saa, noita organisaatioita voi muutella vaikka vuoden välein kuten kunnalla on tapana mutta totuus on että palvelut on palveluita eikä se voi olla kuin tappioo.
Saatan joku konsultti tietysti aina joka organisaatiomuutoksesta muutaman kymppitonnin jolla voisi vaikka hoitaa vanhuksia.
Ilmoita
Jumankauta ihmiset on yksinkertaisia! Hönö nro. 1 kertoo että kouruokaa ja lumia auraamalla pitäisi kaupungin yhtiön tuottaa voittoa! Kerrotko Hänö nro.1 mistä tämä voitto voisi syntyä?

Sitten perään Hönö nro.2 kertoo että kouluruoan valmistaminen onkin puhdasta tappiota! Kerrotko Hönö nro.2 mihin tämä tämä tappio perustuu ja miten peruspalveluita tuottava laitos ylipäätään tuottaa tappiota?
Ilmoita
Taidat olla aika taulapää kun luulet että ilmaiseksi ruokaa jakamalla saisi voittoa. Kyllä se on kaikki menopuolta, tappioo.
Mene kouluun.
7 VASTAUSTA:
On todellakin kummallista ettei moista ymmärretä, kyllä siinä on koulu tarpeen. Ostetaan tappiota tuottava firma ja sanotaan sen tuottavan euroja kuin nokia aikoinaan. On siinä myyjä kyllä nauranut viivaansa, ehkä ajatukset todellakin hetkeksi suuntautuvat muualle kuin rupisesti rämpivään puljuun. Totuus moisesta kuppauksesta katoaa hetkeksi mutta mitäs tehdään kun alamäki jatkuu ja syöksy vain kiihtyy.
Olet siis sanomassa että kaikki yhteiskunnan palvelut tuottaa tappiota?

Tiedätkö mitä? Ymmärsin juuri että olet osittain oikeassa. Veroilla kustannettu koulutuksesi tähän yhteiskuntaan on valunut hukkaan. Kuin tuhka tuuleen ja kyllä, se on tappiota. Toisaalta puhdasta voittoa olisi jos julkinen terveydenhuolto saisi korjattua sinut kuntoon. Koko maailma olisi parempi paikka elää kun kaltaisia itkijöitäsi olisi vähemmän. Lääketiedekään ei kuitenkaan pysty ihan kaikkeen ja siksi olenkin sitä mieltä että juuri sinun kohdallasi se on valitettavasti mahdotonta. Toisaalta jollei näin olisi, olisin jälleen väärässä. Se olisi suuri voitto. Annan siis sinun elää.harhoissasi ja kuvitella että teiden auraus, ruoan laitto koululaisile, kirjastopalvelut, koulutus, terveydenhuolto ja kaikki muut yhteiskunnalliset palvelut ovat tappiota. Surullista että noinkin varttunut ihminen ei ymmärrä miten yhteiskunta toimii...
Kyllä aloittaja on oikeassa ja tuskin on sanomassa kukaan, kirjoittamassa korkeintaan. Tuo tappio ei kyllä pidä paikkaansa, kyllähän rahaa tulee ehkä kuitenkin niukanlaisesti joten ylimääräistä voittoa tms. sellaista on turha odottaa joten tappiolla mennään. Tokihan jos kyse olisikin kaupungin omasta toiminnasta voisi ylläolevan osuva harhainen kirjoitelma pitää paikkansa. Toimimisesta on turha kirjoittaa jos ei ymmärrä toimimisesta mitään. Yhteiskunta vain nyt on sellainen ja ikävää että meidän kotikaupungissamme toimintatapa on tämä, aivan vääränlainen ihmistä silmille sylkevä.
Lueskellaan suhmuroinnista , hyväveli verkostoista tulee loppupäätelmäksi että Karia kaivataan valtuustossa.
Jos oikein muistan Kari ei enään ole valtuustossa mutta muistatko sinä minkä suhmuroinnin suhteen tuli Karille lähtö ?
Oli mukana SCC-casessa. Joku varmaan muistaa ja kertoo!
MyösAsukinlainen kirjoitti:
Kyllä aloittaja on oikeassa ja tuskin on sanomassa kukaan, kirjoittamassa korkeintaan. Tuo tappio ei kyllä pidä paikkaansa, kyllähän rahaa tulee ehkä kuitenkin niukanlaisesti joten ylimääräistä voittoa tms. sellaista on turha odottaa joten tappiolla mennään. Tokihan jos kyse olisikin kaupungin omasta toiminnasta voisi ylläolevan osuva harhainen kirjoitelma pitää paikkansa. Toimimisesta on turha kirjoittaa jos ei ymmärrä toimimisesta mitään. Yhteiskunta vain nyt on sellainen ja ikävää että meidän kotikaupungissamme toimintatapa on tämä, aivan vääränlainen ihmistä silmille sylkevä.
Kai.aä nyt tajuat että.tekme on kaupungin yhtiö ja tuottaa palveluita vain kaupungille!
+Lisää kommentti
Täällähän on oikein talousoppineet vauhdissa. Tietenkin palvelut tuottaa tappiota, eli maksavat enempi kuin tuottavat. Laitetaan aikaisempien viisaiden esimerkkejä helpompi helpompi tapaus. Vaikkapa aulangon hiihtolatu, todennäköisesti sitoo pari Tekmen ukkoa hiihtokauden ajaksi ja ehkä kesälläkin hetkeksi pohjia korjaileen. Näiden palkat ja bensat ym. maksavat seteleitä jotka pitää ottaa kaupungin lompakosta. Kuitenkaan nuo ladut eivät sitä samaa lompakkoa täytä.
Eli tehdään palveluita ja samalla tappiota. Tuotakaan ei saa voitoksi millään.
Mutta tämä tietenkin on täysin hyväksyttävää koska täytyyhän ladut olla, aivan kuten monet muutkin palvelut.
Jos joku kuitenkin on sitä mieltä että tuokin tuottaa rahallista voittoa niin saisiko pikku perustelut että mitenkä se kaupungin lompakko tuossa tapauksessa täytyy enempi kuin tyhjenee. Minulle ei tosiaan valkene.
1 VASTAUS:
Oppineeet todella vauhdissa, jotakin kateissa. Hehee... eihän kaupungilla ole edes enää mitään yhtiötä, sehän myytiin pois kun tuotti kovaa tappiota. Ehkäpä uusi omistaja saa tuloksen nousuun.
Oikeaa ajatusta, mienulle ei myöskään valkene tuo. Nyt kun omistaja toinen voi rankan karsimisen myötä jopa voittoa tulla. Sääli vain ettei siitä latiakaan tule rakkaalle kotikaupungillemme bisnisbisnis.
+Lisää kommentti
Väännetääs nyt rautalangasta. Yhteiskunnallisia palveluita tuottavan laitoksen ei ole tarkoituskaan tuottaa voittoa. Sen on tarkoitus tuottaa palveluita jotka laissa on määrätty. Siten laitos ei myöskään tuota tappiota, sillä laitoksen tuotto on palvelu.
1 VASTAUS:
Rautalankamalli on paras. Meillähän ei ole enää kaupungissa yhtiötä joka tuottaisi palveluita, sehän myytiin, varmasti on muistissa tämä. Kaupunki sai jopa rahaa myynnistä ja nythän on nimikin vaihdettu. Nyt siis voidaan tehdä tappiota olemmehan aivan vapailla kilpailluilla markkinoilla, toki tappion teko nykyisellään on haitta johon on puututtava. Kyllä se rautalangasta pitää näköjään taivutella, aivan oikein kirjoitettu. Ehkä ihmiset nyt tajuavat ettei ole tuota samaa suojatyöpaikkaa enää, nyt mennään markkinoiden ehdoilla.
+Lisää kommentti
Olen kyllä erittäin tyytyväinen kun kaikilla kunnan miehillä on ns. töitä. Ei tarvitse olla kuin pienen pieni kaivanto niin siihen sidotaan 5-6 kunnan miestä töihin + kalusto. Kaivinkone + kuljettaja, kuorma-auto + kuljettaja, 2-3 lapiomiestä ja sitten se työnjohtaja. Kaikilla on siis ns. töitä. Jos kaivetussa montussa havaitaan putkivuoto tai sähkövika niin tuohon edelliseen ryhmäänhän tulee sitten vielä lisäksi 2-3 ukkoa + työnjohto. Noin kymmenelle miehelle on siis osoitettu työmaa eli eivät ole kunnan parakeilla huilaamassa vaan työmaalla työn parissa.
4 VASTAUSTA:
Eihän ne voi sidottuna töitä tehdä.
Eivät todellakaan sidottuina onnistu mitään saaman aikaan. Onneksi ovat kunnalla etteivät entisellä Tekmellä siellä piiska viuhuu kun on muuttunut ja kaupunki myynyt tappiota tuottaneen yhtiönsä. Saihan siitä euroja nyt voi nekin hassata sitten johonkin turhaan.
Onneksi eivät ole sossun luukulla ruikuttamassa rahaa. Hyvä, että ovat töissä.
Onneksi näin on vaikka pääasia kaupungille on, että toiminnot on saatu yhtiöitettyä- Sillä saadaan asioita piiloon. Jos taas aktiivisena kaupunkilaisena haluat saada asioista selvää, törmäät salassapitoon ja sen sääntöihin, joista osa on totta ja osa keksittyjä.
Fakta vaan on se, ettei noita asioita julkisuudessa huudella tai anneta niistä tietoa, vaikka kuinka vaatisi.
+Lisää kommentti
Eikös sille Vekkasen Tapsulle järjestetty sieltä uudesta firmasta, joku suojatyöpaikka. Tapsu tuntuu olevan lomallakin, silloin kun itse huvittaa, kuka valvoo tämän joo.joo, äijän työntekoa ja työaikoja?
Ilmoita
Ei ole Vekka toimitusjohtaja.
Ilmoita
Kertokaa taas se tarina jossa katujen aurauksen, lehtien haravoinnin ja liikennemerkkien pystytyksen pitäisi tuottaa kaupungille voittoa. Se oli tosi hauska
Ilmoita
Minkäs viran se Vekka sai kun Tekme myytiin Palmialle?
4 VASTAUSTA:
Vekkakade kyselet katkerana.
löytyisikö tähän väliin sitä Lahden MM-hiihtojen Jäniskevennystä
säälin.kovin kirjoitti:
Vekkakade kyselet katkerana.
Ei kun en muista, oli siitä uutiset jossain...
Tapsukka on joku asiantuntija/konsultti Palmiassa.
+Lisää kommentti
Nyt kun muuallakin toimitusjohtajat irtisanoutuvat (case Esperi) odotamme tietenkin entisen Tekmen, nykyisen helsingin kaupungin omistaman Oy:n toimitusjohtajan irtisanoutumista. On tulos niin räkäinen että se on luonnollinen ele. Savossakin voi löytyä jotain työntynkää osaavalle.
5 VASTAUSTA:
Sä olet todella kännissä tai muuten vaan tyhmä jos väität että Helsingin kaupunki omistaa Tekmen! Mitäs jos selvittäisit pääsi ja ottaisit sitten huomenna kantaa ennen päiväkännejäsi?
sitä.itteensä kirjoitti:
Sä olet todella kännissä tai muuten vaan tyhmä jos väität että Helsingin kaupunki omistaa Tekmen! Mitäs jos selvittäisit pääsi ja ottaisit sitten huomenna kantaa ennen päiväkännejäsi?
Voi voi sitä tietämättömyyden alhoa joka tähän demariraukkaan on pesiytynyt. Palmia omistaa Tekmen, ja Palmian omistaa Helsingin kaupunki. Valitettavasti ryyppäämisen lopettaminen ei auta perustyhmää. Mä oon myllärin poika, melkein mylläri siis itsekin...
Pääkaupunkimme omistaa Tekmen, aivan oikein. Nyt onkin kova monitorointi menossa omistajan taholta, sellaista turaamista on harjoitettu että jopa yli puoluerajojen ollaan antamassa raippaa johdolle. Ja tulos raahaa edelleen, pääkaupunki haluaa rahaa.
Myöskään laajaa ajatusmaailmaa ei sovi unohtaa.
Ei kukaan omista Tekmeä, se on hävitetty tästä maailmasta. Liiketoiminta on nyt Palmialla.
+Lisää kommentti
Tempputalous alkaa tulla näköjään pikku hiljaa tiensä päähän ja nyt kun savet ovat jo housuissa niin on hyvä kysyä myös kaupunkilaisten mielipidettä näistä tulevista suunnitelluista älyttömyyksistä. Ei vaan oikein jaksa vieläkään uskoa, että tuo aloittajan juttu edes jossain määrin olisi totta. Sama meno kuin muallavaikka savossa oli. rahkeet eivät riit. 0 pistettä ja nurin. Pakkaselle mennään että roikaa, kun ei vaan osaa vaikka luulee osaavansa. Ylläoleva viesti on ilmeisesti jonkun savolaisen kirjoittama ja tottahan se. Ei hyvin mennyt savossakaan maitojuna kutsui takaisin.
Ilmoita
Tottakai miinuksella, millähän matikalla tuommoinen yhtiö joka tekee esim kouluruokaa voisi tehdäkään voittoa. Oppilaat kun eivät maksa ruuasta mitään.
Eikai tekme mitään muuta teekään kun ilmaispalveluita, aika vaikee laskuttaa mitään.
Ilmoita
Onko koko firma siis pystyssä vain tuottaakseen palkkiovirkoja hyville veljille? Kas kun kyllä noi hommat ennenkin pyöri ilman kovapalkkaisia johtajiakin. samoin pysäköinti. Tuli jopa tuloja kaupungille siitä
1 VASTAUS:
Kyllä on taas tietämättömyyttä aivoihin pesiytynyt. Palmia omistaa Tekmen, ja Palmian omistaa Helsingin kaupunki. Valitettavasti kuppaamisen lopettaminen ei auta yhtiötä. Olenhan tehtailijan tytär, melkein tehtailija siis itsekin... saatanallinen meno päälle vain firmalla joutsenlaulu ja omistajaa kusetetaan minkä ehditään.
+Lisää kommentti
Erityisen matalakatseista väkeä on ikävän paljon Hämeenlinnaankin asettunut. Röyhkeimmät pyrkivät kaupunginvaltuustoonkin, ja kaikkein ääriaineksisimmat heistä arvostelevat hyvää ja tuloksellista hallintoa, joka on perinteisesti vuosikymmeniä rakkaassa vehreässä kotikaupungissamme vallinnut tuottaen iloa ja onnea kaupunkimme todellisille kehittäjille ja hyvinvoinnin ylläpitäjille, jotka avarakatseisesti ja avoimesti toteuttavat tulevaisuuteen tähtääviä visioitaan.
1 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kiitos tiedosta kommunisti Välimaa.
+Lisää kommentti
Myydaään myös kaikki muu stadiin. Äkkiä. Liitytään äkkiä Helsinkiin jookos. Sitten ne rikkaat helsinkiläiset voi oikeestikin muuttaa tänne, kun veroprosentti laskee kohtuulliseksi ja Vapaavuori poistaa maksulliset parkkitalot hölmöyden huippuna lähiöstään. Junatkin alkaa taas pysähtyä, kun totta kai ollaan stadissa.
2 VASTAUSTA:
Ajatuksessa on hyvää pöhinää ja hyvin kaupunkiin rahaa tuova konsepti jeeah. Sopii hyvin saaan kaiken muunkin ideoinnin sekaan, varmasti toimii. Seuratkaa johtajaa.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ei voi koska Gary on poissa lopullisesti.
+Lisää kommentti
Vekkuli nousee vielä.vahva luotto
1 VASTAUS:
Gary vekkuli ei nouse
+Lisää kommentti
Miinuksella? Kaupungin organisaatiot tuottavat palveluja eikä voittoa tai miinusta.
Verorahoista palvelut kustannetaan
2 VASTAUSTA:
Niin sinun mutta minä joudun myös maksamaankin kun teen työtä.
Toistan.Kunnat ja valtio eivät tee miinusta vaan toiminnat maksetaan verovaroista.Verovaroista ne maksetaan silloinkin jos palvelut tuottaa yksityinen palveluntuottaja.N
+Lisää kommentti
Firmaahan ollaan ajamassa alas, näin ainakin valtuustossa käytäväkeskustelussa kuultu. Toisaalta voidaan myös irroittaa ja myydä, hyvin mahdollista sekin onhan tappioliset osat syytä hirttää pois kuin pukamat konsanaan.
Ilmoita
Miten tämä Tekme-kuvio voi ylkeensä olla mahdollinen? Hämeenlinnan kaupunki virkamiehineen on ihan vitsi, eikö nyt jokin MOT voisi asiaan puuttua??!
2 VASTAUSTA:
Miten olisi MOT, kaikkien Suomen kuntien toimintaan ja niiden virkamiesten toimintaan puutuminen? Entä varsinkin kaikkien kuntien luottamushenkilöiden toimintaan puuttuminen?
MOtilleTöitäRiittää kirjoitti:
Miten olisi MOT, kaikkien Suomen kuntien toimintaan ja niiden virkamiesten toimintaan puutuminen? Entä varsinkin kaikkien kuntien luottamushenkilöiden toimintaan puuttuminen?
Niin, päättäjäthän täällä päättävät kuten muissakin kunnissa.
+Lisää kommentti
Minä luulen että kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallituskin on miinuksella, vai onko ne tuottaneet rahaa paljonkin? Pitäisikö harkita myyntiä?
2 VASTAUSTA:
Kyllä, hyvä idea. Myydään koko kaupunki Helsingille. Kyllä sieltä pumpataan lisää rahaa lisää nytkin kuppaamme rahaa sieltä veronmksajien taskuista huimia summia. Silti yhtiö on törkeästi tappiolla ja sakkaa rajusti. On taas johdon taloustietämys kohdillaan, eikös se ole jo nähty täällä päin ja savossa millaista jälkeä tulee kun ns. osaavat toimii. voi...
Parasta olisi ostaa Linnan infra olisi sekin ala sitten hanskassa. Ulkoistuksesta on ollut puhetta. Nousisi kaupunkimme ja myydyt yhtiöt tuottamattomuuden ja tappion suosta.
+Lisää kommentti
Tekme OY ei ole viime vuosina menestynyt toivotulla tavalla ja uudella omistajalla ja uudella toimitusjohtajalla onkin vastuullinen paikka pääkaupungin veronmaksajien rahoilla toimivan yhtiön nousuun yrittämiselle.
Tekmen tulos on jo vuosia ollut järkyttävän aleneva.
Vuoden 2013 tulos oli vielä jonkun euron plussan puolella, ja seuraavanakin vuonna vielä muutaman euron positiivinen. Mutta vuonna 2015 tulos romahti mielettömästi miinukselle ja vuoden 2016 tappio oli jo valtava. Viime vuosi oli totaalisen tuhoisa ja alkava on jo menetetty, peloittaa ajatella rahen hukkaan syytämistä.
Lisäksi kaupunkimme kilpailuttaessa toimintojaan on varmaa että jotakin hävitään. Nykyisellä konseptilla yt alkaa ja porukkaa ulos se on ollut luettavissa. Valitettavaa että kotikaupungissani sallitaan moinen meno.
6 VASTAUSTA:
Kyllä se on meille huono asia että hesalaiset lypsävät rahat ja vieläpä kaupunkimme omien "osaajien" avulla. Tokihan kaupungillemme myös menetetyt ja tulevat menetetyt työpaikat vaikuttavat. Kun porukkaa heivataan ulos eikä uutta työtä löydy siinä on sossuluukulta haku edessä. Johtajilla menee onneksi hyvin
mutta koitetaan nyt vaikka paikata aikaisempia Tekmen tappioita kaupungille kaupungin erittäin järkevällä pysäköintistrategialla eli viimeinen Hämeenlinnan keskustassa oleva yritys sammuttaa sitten valot.
on järkyttävää lukea lakkautetusta firmasta joka teki kaupungillemme valtavat tappiot. Nyt niitä rahoja ei enää kaupunkiimme investoida vaan aivan johonkin muihin paikkoihin, mutta kaupunkimme kuppaus jatkuu.
Toivottavasti nousu alkaa kun HS-vesi myydään samaan puljuun. Liikevaihto kasvaa ja volyymi nousee . Hyvä että kaupunkimme osaa myös noudattaa ja käyttää tilaisuuksia luopua kannattamattomista yhtiöistä ja muista sekavista liiketoimista. Kaupungin kassaa kilahtaa tuostakin sievoinen summa.
Nythän kaikki virallisesti ilmoitettu lehdessä. Kaupunki lyö lihoiksi nitä vain pystyy ja ottaa takkiin kuin sika. Kyllä siinä normaali kaupunkilainen veronmaksaja ihmettelee moista suhmurointia.
Et ole veronmaksaja ja normaali
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tekme OY miinuksella rankasti

Hämeenlinnassa on ihmetelty viime aikoina Tekme OY:n ympärillä käytyä salakähmäistä toimitusjohtajan valintaa. Tekmen toimitusjohtajaksi haki siis 46 henkilöä, joiden joukosta monen asioita sisältäpäinkin ymmärtävän mielestä Matti Tapio Vekan valinta tehtävään oli silkkaa näytelmää alusta loppuun.

Hakijoiden joukossa on varmuudella ollut monen monta maisteria ja D insinööriä, mutta paikkakunnalla hyvin tunnetuista syistä toimitusjohtajaksi valittiin sotilaskoulutuksen omaava Matti Tapio Vekka. Vekkahan valittiin jo aiemmin sijaistamaan eronnutta ex toimitusjohtajaa, ja valinnassa oli tietysti nyt myös helppo vedota tähän.

Tekme OY ei ole viime vuosina menestynyt toivotulla tavalla ja uudella toimitusjohtajalla onkin vastuullinen paikka osin veronmaksajien rahoilla toimivan yhtiön nousuun saattamiseksi.
Tekme OY:n hallituksen puheenjohtaja: Asianajaja Pekka Tapani Romo on Vekan puoluetoveri ja hyvä kaveri, joten valinnan taustoutuksiakaan ei tarvitse järin ihmetellä tässäkään mielessä. Kaverukset ovat tausta vaikuttajina myöskin HPK:n osalta.

Tekmen tulos on jo vuosia ollut jyrkän aleneva.
Vuoden 2013 tulos oli vielä 192 000 plussan puolella, ja seuraavanakin vuonna vielä 99 000 positiivinen. Mutta vuonna 2015 tulos romahti 110 000 miinukselle ja vuoden 2016 tappio oli jo valtavat 903 000 tuhatta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta