Lämpöä eristävät rullaverhot

vanhatklasit

Vanha purueristeinen talo, jossa hyväkuntoiset 2-kerroksiset ikkunat. Energiataloutta tekisi mieli parantaa, mutta köyhyys pölyttää niin ei voi uusia ikkunoita laittaa. Tietääkä joku konstia miten voisi lämmön pitää paremmin sisällä ikkunoiden kohdalta. Näin joskus kauan sitten rullaverhoja, joissa oli "avaruuskangas" toisella puolella eristämässä lämpövuotoa. Kiitos jo etukäteen, jos joku tietää edullista konstia .

10

7096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijausta

      Jos laitat alumiiniverhon ikkunan eteen sisäpuolelle niin kylmä kyllä tulee sisälle, mutta sen sijaan tuo estää tehokkaasti auringon säteilystä tulevan lämmön. Ja toki myös itse ikkunan päätarkoituksen, eli valon ja näkymät ulos.

      Perinteinen keino vähentää talvella ikkunoista tulevaa vetoa on teipata puitteen ja karmin väli. Samoin ikkunapatteri auttaa vedontunteeseen.

      Energiatalouden kannalta ikkunoiden vaihto tuonikäiseen taloon on aika kyseenalaista. Ikkunafirmat toki mainostavat huikeita säästöjä, mutta koskaan et uusien ikkunoiden hintaa saa energiaa säästämällä takaisin.

      Oikeastaan ainoa järkevä keino parantaa vanhan talon energiataloutta on lisätä puhallusvillaa ullakolle. Ilmalämpöpumppu on myös ihan ok.

      • huijausta

        Lisätään nyt vielä sen verran kun joku kuitenkin tulee urputtamaan, että toki muun remontin yhteydessä voi miettiä energiatalouden parantamista myös muulla tavalla. Ikkunoita en kyllä siinäkään tapauksessa lähtisi vaihtamaan.

        PS. Vedontunteeseen auttaa myös villasukat.


    • ikkunoitsija

      Itsellä on 1930 -luvulla rakennettu omakotalo pääosin alkuperäisillä kaksilasisilla pienruutuisilla ikkunoilla. Lisätyt ovat kolmilasisia. Vanhoihin ikkunoihin olen tehnyt sulkija- ja saranauusintoja ja pitänyt tiivisteet kunnossa tarpeen mukaan uusimalla.
      Ei noista tunnu juuri vetävän.

    • eristäjänä

      ikkunoiden välin voi myös täyttää hyväksi havaitulla purueristyksellä, eli sahanpuruja vaan klasien väliin, ja piukkaan..

    • halpojaovat

      Meillä on pimennysverhot,vaalea pinta on sisätiloihin ja ns: volio pinta on ikkunaanpäin,nämä verhot ovat erittäin tehokkaat suurissa ikkunoissa esim:kesällä ei tule lämpö läpi ja on viileää noilta osin myös talon saa pimeäksi noilla,mielestäni ne pitävät kylmän loitolla,se ei päästä hevillä läpi kylmää viimaa,vedon tunetta ei ole enään merkittävästi,talo on 1953 rakennetu sahanpurutalo eli rintsikka.

    • halpojaovat

      Eli rullaverhot siis.

    • neropattina

      muovikelmua, vaikka kasvihuonemuovia, reilusti ikkunan kokoinen palanen, puurimoilla kiinni ikkunan-aukon ympäriltä. vähän haittaa näkyvyyttä, muttei niin paljon kuin rullaverho :)

      • kolmatta_lasia

        Joskus on ollut myynnissä ikkunaan asennettavaa kirkasta muovikalvoa, joka kiinnitetään 2-puolisella teipillä sisäpuitteeseen ja kiristetään suoraksi kuumailmapuhaltimella lämmittämällä (muovi kutistuu lämmetessään).

        Vastaa käytännössä kolmatta lasia, koska lasin lämmönvastus on hyvin pieni = paksuudella ei käytännön merkitystä. Lämmönvastus tulee ns. pintavastuksista.

        Kyllä sisäpuolinen verhokin jotain auttaa. Vähemmän lämpösäteilyä huoneesta ikkunan pintaan -> alempi pintalämpötila -> pienempi lämpövirta ulos. Mutta 2-lasisen sisäpinta on joka tapauksessa varsin kylmä, joten tällä tempulla saadaan ehkä ikkuna huurteeseen -> vesi kastelee puitteet?


    • syrjäseudunasukki

      Meillä myös v. 1951 rakennettu purueristeinen rintsikka, ikkunat alkuperäiset 2-lasiset. Osaan ikkunoista, joita ei aukaista lainkaan, olen asentanut sisäpokan tilalle lämpölasin, kuten eteisessä ja yläkerran aulassa. Lämpölasit sai ihan taskurahalla ja tiivisteet ikkunatiivisteestä metritavarana. Samalla ikkunatiivisteellä tiivistin muutkin ikkunat, eikä ne ikkunat suuremmin fuskaa. Rullaverhot lasketaan yöksi makuuhuoneissa, kait ne jotain lämpöä eritää nekin.

      Siis eihän tämä talo ole mikään energiatehokas, mutta tosi halpaa asumista. Talo täällä syrjäseudulla maksoi isolla tontilla 8500€ ja on vaan asuttu. Pieniä remppoja olen tehnyt, yhden ison ikkunan poistin kokonaan makuuhuoneestamme ja levytin/villoitin aukon umpeen, kun kaksi suurta ikkunaa samassa huoneessa aivan liikaa. Ulko-ovet pitää nyt vaihtaa ensiviikolla, ostin Byggmaxista sellaiset halpaiset. Puilla lämmitetään, ilmaista puuta saa lämmitykseen yhdestä marketista trukinlavoja.

    • vanhatklasit

      Kiitos vastauksista ja vinkeistä. Vaihdoin uudet tiivisteet, laitoin teipit puitteen ja karmin väliin sekä laitoin rullaverhot. Uusin samalla ulko-oven ja lisäsin välioviin tiivisteet. Villasukat ja huovan kun vielä ostaa, saa pakkanen paukkua ulkona eikä pirtissä tule vilu. "Avaruusfolio" rullaverhoja en löytänyt. Vetoa ei ainakaan tunne nyt aistinvaraisesti, tiedä sitten aiheuttaako nämä toimenpiteet ikkunoiden huurtumista, voi olla mahdollista. Teippauksen jälkeen tuli mieleen, että olen joskus nähnyt ikkunoiden välissä käytettävän palleroporonjäkälää, tulitikkuja tms kosteuden poistoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe