Nettihuijaus

Rahat_kyllä_kelpas

Kun on joutunut netissä huijatuksi, niin onko mahdollista saada henkilöstä tietoja pelkän tilinumeron perusteella? Kaikki muut tiedot on siis vääriä henkilöstä.
Ostin tavaran huijarilta, rahat kelpas ja tavaraa ei näkynyt. Henkilö möi eri nimellä ja prepaid tai salainen oli puhelinnumerokin.
Tässä jäi käteen vain pelkkä tilinumero, kannattaako pelkän tilinumeron perusteella tehdä rikosilmoitus ja onko siitä edes mitään hyötyä, kun ei muuta tietoa henkilöstä kuin tuo tilinumero?
Asiallisia vastauksia kaivattaisiin. Ei mitään vinoilua, siitäs sai ja mitäs ostit jaksas kuunnella.
tyyliin,

6

1152

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • uguj346

   Tilinumero riittää. Kukaan ei saa pankkitiliä avattua ilman henkilöllisyyden todistamista. Rikosepäilyn ollessa kyseessä, pankki kertoo poliisille tilinhaltijan tiedot. Rikosilmoitus kannattaa aina tehdä, muuten tekijää ei saada vastuuseen. Rahojaan ei välttämättä saa takaisin, mutta selviääpähän tekijän oikea nimi ja osoite.

   • jurristi

    Edelliseen vielä lisäksi se, että petosmiehet/petosnaiset ovat tapa-, tai ammattirikollisia, joilla saattaa olla takanaan vähintään satoja petoksia, aina lievistä törkeisiin.
    Tekijät eivät lopeta, vaikka joutuvat aikanaan linnaan, mutta eivätpä sinä aikana pysty tekemään lisää rikoksia.


  • aölklöö

   Niitä liikkuu netissä, mm.cami tyttöjä.Ensin näytytään muka live esitys joka on nauhoitettu, voi jee. Sitten kun on maksettu mitään ei tietenkään saa.

   Ym. Vaikka kuinka paljon.

  • Hei,
   Hyvä, että olet lähtenyt selvittämään asiaa. On ikävä kuulla, että sinulta on huijattu rahaa. On tärkeää tällaisissa tilanteissa olla yhteydessä poliisiin ja tehdä rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä esimerkiksi netissä sähköisesti www.poliisi.fi. Rikosilmoituksen tekoon riittää se, että tiedät kyseisen tekijän tilinumeron. Rikosilmoitusta tehdessä ei tarvitse tietää tekijää eikä mahdollista rikosnimikettä. Poliisi selvittää mahdollisuuksien mukaansa nämä tiedot esitutkinnassa.

   Jos sinulla on tallessa käydyt keskustelut kyseisen henkilön kanssa, voi niistä olla hyötyä myöhemmin. Rikosilmoitusta tehdessä sinun kannattaa välittää kaikki tiedot tekijästä mitä vain tiedät, myös nämä valheelliset tiedot.

   Halutessasi voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin, joka on auki arkisin klo 9-15 sekä maanantai-iltaisin klo 17-19.

   Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

   • Jahkailija60

    Tein itte loppuvuonna rikosilmoituksen näistä nettihuijareista.
    "Eurolla puhelin"
    No johan sen tiesi itsekkin että ei toi voi olla totta.

    Jouduin katkaseen korttini ja uus tilalle.
    Siinäpä se ja siltikin huijarit sai seuraavas kuussa 60€ tililtäni, kun se oli "varausmaksu".

    Sain heidän tiedot ja missä asuvat, mutta papereissa oli punanen leima " salaista tietoa", eli en saa näyttää/kertoa kenelleään. Mutta suomalaisia "nimeltään"

    Samat huijarit pyörii pitkin nettiä ja kaikkea ilmaiseksi tai euron.

    Siis kun poliisit tietää tän tekijäni, on kurjaa että kun asuvat sellaisessa maassa, ettei Suomen poliisilla ole valtuuksia tehdä yhtikäs mitään.


  • Göyhä

   Juuri tein kaksi rikosilmoitusta, ostinpa tyhmänä lukiokirjoja tytölleni Tori.fi:stä. Kaksi eri myyjää, molemmat huijareita. Sinne meni 62e yksinhuoltajan rahoja, ei tullut säästöä tässä...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   101
   4449
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   17
   1595
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1058
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   890
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   876
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   351
   787
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   736
  8. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   703
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   147
   699
  Aihe