Eränkävijät ohjelma typeryy entisestään.

krrrrggrmrr

Tuolla ohjelmalla on aivan väärä nimikin. Eränkäynnistä tuossa ei ole kysymys missään osiossa. Koirakouluttamisen mainostus ja peurojen pihasta ampuminen kottikärryillä omenoita syötiksi kelkkoen ja ikkunasta olohuoneesta tähdäten ei kyllä ole eränkäyntiä. Komeilla varusteilla kulkeminen valmiilla paikoilla, mukakalastamassa hirveästi rääkyen tyhjänpäiten ei ole eränkäviöiden tapoja. Tästä pitäisi ohjelmantekijät laittaa syytteeseen, koska oikeiden eränkävijöiden maine pilataan. Kaupunkilaiset kaiketi uskovat tuota hömppää ja siksitoisekseen ulkomaalaiset turistit saavat täysin vääristyneen kuvan todellisuudesta. Oikeat metsästäjät ja kalstajat toimivat ja elävät aivan toisin. He aktiivisesti myös tekevät paljon työtä riista-ja kalakannan suojelemiseksikin. Ei saalista ammuta olohuoneiden ikkunoista syöteiltä, eikä oikeita metsästyskoiria kouluteta komean omakotitalon pihassa. Myöskään kalan tarttuessa ei pidetä karmeaa rääkymistä. Tuommainen fiasko-ohjelma pitäisi kieltää suomen häpäisynä.

8

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perk

      Kaikilla koirilla kuitenkin on sama sukunimi, jonka voi helposti arvata nimimerkistäni.

    • Taas katsottu mielensäpahoitus mielessä ilmeisesti. Minun mielestä ihan mukava sarja ja katsoinkin sen kokonaan jo ennakolta. Jos nyt jotain moitetta pitäis antaa niin kielenkäyttö tietyissä tilanteissa.

      Karhumiehet ehkä sillä kiroilullaan kohentaavat egoaan entisestään vaikka lippis jo onkin väärinpäin:) Vaikka kovista esittääkin niin kunnioitus sille karhullekin olis paikallaan ilman "tttu sitä ja kele tätä" kommentointejakin.

      Kanakoira parisukunta on asiallinen kaksikko mutta siinäkin se tilanteiden kiroaminen välillä kalskahtaa korvaan ja yhtä asiaa en koskaan tule tuossa touhussa ymmärtämään. Meinaan sitä että minkä hiton takia pitää koiran käskytyksen jälkeen aloittaa huuto ja sitten ampua ja sitten huutaa vielä kovemmin yleensä kiroillen? Mä en ole nähnyt ainoatakaan kanakoiravideota jossa tämä sama traditio ei toistuisi vaan se on näköjään sääntö kuin poikkeus. Sellainen mekastus ei sovi metsästykseen. Teippaisivat ainakin suunsa ennen seisonta tilannetta jos niin jännittää että pitää karjua kun linnut pomppaa.

      Peuramies taas on hauska keksijä äijä. Miksi pitäisi mennä muualle kytistämään jos kerran peurat saa pihamaallekin? Ei se sitä muuta senkummemmaksi ammutko sä sen peuran viiden kilometrin päästä kytis kopista tai yläkerran ikkunasta. Fiksu keksintö toi lakana. Otan itsekin käyttöön ainakin supi kytiksilläkin mut ehkä pienhirvieläin passeissakin. Tuo valoa hämärään iltaan kummasti ja kun aikoinaan totuttaa elukat siihen eivät osaa edes pelätä.

      Kalalikka on ihan pirtsakka tapaus. Ehdoton ja iso miinus edelleen tuo kalojen pyydystä ja päästä kalastus. En koskaan ymmärrä tätä ideologiaa kun eläviä olentoja retuutetaan kuvattavaksi kidukset repaleisina ja sitten lasketaan takaisin kuolemaan. Kyllä kalamies ja kalanainen kalastaa sen minkä syö. Jos ei syö ei kannata kalastaakaan. Kalaa kun ei olla inhimillistetty nisäkkään tai linnun tasolle ei ihminen näin anna kalalle sen arvoa elävänä olentona joten kalojen kiduttaminen on valitettavasti vaan muoti ilmiö tämän c&r villityksen myötä. Eihän riistaakaan pyydetä c&r tyyliin.

      Lapin vaeltaja ukko äijä koirineen on porukan erähenkisin. Seikkailee kaukana erämaassa kalastellen ja suuri plussa siitä että Syö minkä kalastaakin! Siis tämä on se juttu. Luontoon ei mennä syömään niitä banaaneja saati makkaroita vaan jos kerran kalalle mennään niin sitten syödään mitä luonto antaa ja tämä mies tekee niin. Ei koirallakaan ole kymmentä kiloa nappuloita mukana vaan reilusti saalis jaetaan isännän ja koiran kesken. Sellaista on se todellinen eränkäynti.
      Mutta kaikenkaikkiaan tykkään ohjelma sarjasta. Monipuolista ympäri maata joskin liian nopealla skaalalla edetään tapahtumasta toiseen kun voisi enemmän näyttää yhtä metsästys tai kalastus tapahtumaa kerralla.

    • yööööäääk

      Koko sarja on eränkäviöiden pilkkaamista. Ikkunasta ampuminen on yhtä typerää, kuin ampuisin naapurin kissoja pihassani. Niille ei ole edes syöttejä, mutta kulkevat ja käyvät siinä paskalla. Olisin kaiketi uljas eränkävijä, kun toteuttaisin oikeuttani poistaa tontiltani luvatta olevat kissat? Koiramainoksille voi toki tehdä oman ohjelmansa, mutta tuommoisella ei ole mitään tekemistä eränkäynnin kanassa. Kauniille rääkyville tytteleillekkin sopii paremmin aivan muut ohjelma-alueet. Suomalaisen erämaiseman ja pohjoisen kuvaaminen on tietysti hyvä, mutta ylen rahanhaaskausta on tuokin yksipuolinen tyhjänpäiväinen touhu. Kun kuvaus ja kaikki ohjelman vaativa materiaali-sekä henkilöstöarsenaali on rahdattu joukkioineen tyhjän perässä. Kyllä Ylen, elikkä veronmaksajien rahat olisi voitu järkevämminkin hyödyntää. Metsästysseurat? Ehkä paljon kokeneet oikeat eränkävijät, tai aivan tämänpäivän uusien kansallispuistojen lähellä olevat matkailuyrityksetkin, maisemakuvausten avittajina.

    • käääkmullaonkala

      Nimim. "krrrrggrmrr" kiteytti tuntemukseni tästä mukaeräohjelmasta. Ihan jonninjoutavaa teennäistä goretexkansaa puhuttelevaa soopaa.

    • tuite

      Kun tarpeeksi kulkee erätouhuissa niin kyllä se jostain ohjelmasta ärtyminen loppuu. Se on TV-ohjelma eikä väite siitä mikä on oikein.

    • laukkuryssä

      Jo vain katoin minähi ensimmäisen kerran kyseisen ohjelman ja aika mielenkinntoinen souvihan tuo oli. En ehtinyt panemaan merkille jutustelijain kielenkäyttöä kirvaamisen suhteen. No se siinä ohjelmassa nyt vähä hämäsi, kun ne osiot vaihtuivat ykskaks aiheesta toiseen, mutta muutoin ohjelman anti oli ok.
      Olen mie ampua posauttanut teertä keittiön akkunasta, kun sellainen 25 teeren parvi pölähti istumaan 60-70 metrin päässä olevaan pihakoivuun. Ja sen yhen laakin jälkeen parvi nousi siivilleen ja häipyi metsänsiimekseen.
      Peuratkin käyskentelivät siinä pihapiirissä 50 metrin päässä, mutta ei tullut tarvetta alkaa niitä vähiä ammuskelemaan, vaikka helposti olisin sen saanut.

    • kmfjgysdt

      Vaan hyvä oli, että se pohjosen perhomies löysi naisen kaveriksi. Alkoi jo pojan mielenterveys epäilyttämään kun vallan joka asiaa koiraltaan kyseli. Äijä sitä ja Äijä tätä. Nyt saattaa jo kysästä emännältä että miltä mättäältä sitä olisi soma heitellä. Saattaa koirakin löytää paikkansa ihan vaan koirana.

      Nuo karhumiehet tieten ovat oma lukunsa. Lienevät syntyneet vääriin vuosikymmeniin. Toimintahan on yhtä karskia ja verenmakuista, ainakin puheissa ja eleissä, kuin nuorilla miehillä 39-45...vihollinen vaan on eri ja kulkupelit liukkaammat. Viholliseltahan nuo karhut näijen miesten puheissa vaikuttaa enemmän kuin metän riistalta joka kiitollisuudella kaadetaan. Oottelen vaan sellaista kohtaa kun ukot koiran kaverina luirauttavat kuset kaadetun karhun niskaan. Tulenneeko en tiijä. Mutta kaipa se miehisyys on jotennii rakenneltava.

      Vaan eiköhän tuossa sarjassa jonkinlainen läpleikkaus nykypäivän metästelijöistä ja kalastelijoista ole. Ajat on vaan niin vietävästi muuttuneet muutamassa vuosikymmenessä.

    • Anonyymi

      Kesyyntyneiden eläinten tappaminen, raukkamaista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe