järkky keittiö

avestiaa

Hyvät ihmiset. Täällä on todella paljon valitettu eri firmojen keittiöiden toimitukseen ja asennukseen liittyvistä ongelmista. Nyt on pakko jakaa yks juttu. Tämän keittiiön asennusvaiheesta en tiedä mitään mutta sen laadusta voin kertoa sitäkin enemmän. Olen muuttamassa asuntoon missä myyjän mukaan on 10 v vanha keittiö. Joo. Avestia on merkki. Kodinkoneet ovat tasokkaita ja arvioisin päältä katsoen, etteivät ole edes sitä 10 vuotta. Papereita ei enää ole. Mutta ne kalusteet. Nyt ei taida ihan merkkimäärävaatimukset riittää. Mistä aloittaisin. Olen elänyt 10 v keittiön kanssa, 7 v. ja 25 v (äidin todella laadukas ja kallis ruotsalainen). Tämä Avestia olikin ihan eri laatua. Kyseessä on aika pieni keittiö ja siitä on tyyliin kaikki mekanismit hajonneet. 2 kaapin saranat, laatikoiden jarrut, ns apteekkihylly uhkaa käydä päälle ulos vedettäessä, kaikki kolisee ja paukkuu. Roskalaatikko on alkeellinen, samoin siivouskaapin sisältö on kuin 80-luvulta (keittiö olevinaan siis 00-luvulta). Vaan ei tässä vielä kaikki. Valkoiset mdf (maalatut) ovet kellastuneet, ja pari kaapistoa on sisältä lähes ruskeat. Asukkaat eivät polttaneet tupakkaa. Yhdestä kohtaa pinnoite on kulunut pois, mutta siihen on saattanut käydä jotain, tuskin ihan normikulutuksessa noin isoa haavaa saa aikaiseksi. Aivan kammottava tapaus. Ikeakin on tähän verrattuna huippulaatua! Ja eikös Avestia ole olevinaan fiini? Siis tästä tulee nyt mieleen että olisikohan saaneet jonkun 80-90-luvun konkkapesän mekanismit ja apteekkihyllyt jonka myyneet myöhemmin? Siltä nimittäin näyttää. Kaiken kaikkiaan oksettava keittiö. Eli kyllä ne huonot toimitukset ym unohtaa kun keittiö on (kuten minulla nyt 7 v.) monen vuoden jälkeenkin uuden veroinen! Meidän kakkosasunnossa pieni Puustellin keittokomero, 20 v. edelleen tätä Avestiaa siedettävämpi. Jos asennus menee nappiin, niin se ei paljon lämmitä kun keittiö kirjaimellisesti kaatuu päälle 10 v. kuluttua. Niin joo se ruskea kohta keittiössä, niillä on ollu mikro siinä kohtaa kaappien alla. Yläkaapit siis "palaneet", hiljaa kärisseet.

3

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moneksion

      Noinkohan se eri valmistajien keittiöiden laatu voisi vaikuttaa, kun mdf pinnatkin lienee kaikilla samaa laatua ja mekanismejakaan ei kovin erilaisia ole, kaikki saa kyllä rikki kovakouraisella paiskomisella.
      Tiedän keittiöitä, mukaan luettuna koko asunto, jotka on tuhottu parissa vuodessa sähköliettä myöten vaihtokuntoon ja tiedän keittiöitä, joita myyjä on yrittänyt puhdistaa myyntikuntoon, mutta huonolla menestyksellä.

      • jämpti.on.näin

        Pinnoissahan ne suurimmat erot on.


    • leicht

      Tässä asunnossa on asunut akateeminen harmaa virastohiiri. Mutta joo, sanotaan että KAIKKI keittiömekanismit ovat saman valmistajan. Ei pidä paikkaansa, vaan niitä on Euroopassa muutamia. Lähinnä Itävalta-Saksassa ;) Ihan oon omin silmin nähnyt yhden ison valmistajan sielläpäin, työreissun yhteydessä, ja se työ ei liittynyt keittiöihin vaan esiteltiin jotain alueen suuria työllistäjiä/veronmaksajia. Anyway, Ideal-keittiöillä on Grass, Ikealla oli joku B-alkuinen ja tämä mainitsemani oli Leicht joka ei taida edes myydä tännepäin.. tässä ko keittiössä näytti kyllä siltä että osa kamoista oli jostain vanhasta konkurssipesästä... uskokaa pois, keittiöissä on eroja. Esim. Helsingö ja Ykköskeittiöt, jota ei enää ole valmistaa mdf-peiliovet niin että on raami ja peili erikseen, 2 eri kappaletta kun lähes kaikki muut vaan sorvaa kuvion oven etupuolelle, eli ei ole oikea peiliovi. Ja pinnoitteissakin on eroa. Korkeakiiltoiset maalatut mdf-ovet ovat ihan sairaan kalliita ja maksavatkin, harvapa myy, Siematic, Petra, Ykköskeittiöt? Ikealla oli ennen kalvopinnoitettu kiiltävä mdf laakaovi. Oli yllättävän laadukas, muistaakseni poistettiin valikoimasta kun oli vähän hintavampi. Ykköskeittiöt on nykyään Kitzen, en ole tutustunut tähän uuteen kauppaan. Tarpeeksi laadukas pinta vaan niin ei lika tartu eikä valkoinen kellastu.

      Kantsii tosiaan ottaa selvä mistä maksaa koska ilmaa on monessa keittiössä. Esim jos ostat uritetun oven samaan hintaan kuin oikean peilioven, niin silloin maksat tyhjästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      406
      4067
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      136
      2784
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1928
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1350
    5. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1239
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      72
      1232
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1232
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1201
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1011
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      950
    Aihe