Mitä elektroniikkaprojekteja ihmiset haluaa ostaa?

elektroniikkamyyjä

Opiskelen elektroniikkaa ja haluaisin tehdä elektroniikka projekteja ja myydä niitä halvalla hinnalla eteenpäin yritykseni kautta.

Osaako joku heittää vinkkejä, mitä kannattaisi rakentaa, että ihmiset ostaisivat?

20

269

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meikä-

      Ohhoh, ei taida olla vielä tuollaista teleporttia onneen keksittykään eli sellaisen suunnittelusta voisi varmaan aloittaa. Aika vaikea ala on alkaa kulutuselektroniikkaa bisnesmielessä kilpailemaan vaikka muutamaa Hessu Hopoa ja Pelle Hermannia on sielläkin nähty ja saahan sitä yrittää, tai kuuluukin. Usein vain näyttää että tenavatähdillä uskot omasta erinomaisuudesta ja mailman mittasuhteista vääristyy karkealla tavalla.

      Joskus tein raivoissani automaattisen parkkikiekon autoon joka haki itse ajan kun avaimet veti lukosta, sitä korkeaa ja rumaa laatikkoa oltiin halukkaita monesti ostamaan, jopa tuhannen euron hinnalla vaikka vastaavia olisi ollut silloin jo maailmalla markkinoilla, kyse oli silloin vain siitä että suomen laki rajasi muotoilun niin tarkasti ettei suomen muotoilun malleja (koko, väritys, tekstit) ollut kaupallisilla markkinoilla.

      Teollisuus on sitten paljon helpompi paikka kun tehdään erikoiskoneita vain omaan tuotantoon, sellaisia koneita ei ostella gigantista tai tilata ebaystä vaan rakennetaan käsityönä. Miinus on tietenkin se että koneita tarvitaan usein yksi tai enintään muutamia.

      Eikä siinäkään riitä pelkästään että osaa teettää monikerrospiirilevyn, juottaa siihen kontrollerin oheiskomponentteineen, vaan myös keittiön vetolaatikosta löytyvät perustyökalut pitää pysyä lapasessa kuten, mm. sorvi, jyrsin, mig/mag, tig, pilli, puikko ja osaat myös suunnitella ja mitoitta teräsrakenteet siten että ne kestää kierrot, väännöt, vedot ja leikkaukset dynaamisen kuormituksen vaikutuksen alla, tosin painolla usein ei ole väliä.

    • ilman_vaivaa

      Omakohtaisesti voisi harkita joidenkin mittalaitteiden - jotka pystyy rakentamaan itse halvemmalla kuin ostamalla kaupasta - ostamista valmiiksi kasattuina. Etenkin SMD-tekniikalla tehdyt ja testatut RF/laskurit voisivat olla sellaisia, kun niissä vaaditaan jo hieman tarkempaa tietoa rakentelun kannalta, kun mennään tuonne 2.. 5GHz taajuuksille. Laskurin lisäksi tarvitsisi tietysti genis. Eli sellainen josta saa siniä/kanttiaaltoa ja mielellään vielä pyyhkäistävissä.
      Itse olen lisäksi rakennellut mm. tällaisia:
      https://reibot.org/2011/07/19/measuring-inductance/
      Näille on nykyään aika usein käyttöä, jos vaikka hakkuria tai suodinta alkaa rakennella.
      Myöskin RF-tehon heijastumamittari olisi tekoa vailla. Näitä kun voi tarvita, jos vaikka innostuu rakentelemaan wifi-kortista pitkän matkan yhteyttä ja yagi-antennilla ei vaikka tunnu olevan ihan vireessä tehot. Kaupallisestihan noita on tarjolla hyvinkin suolaiseen hintaan, vaikka esim. mittapää skooppiin riittäisi.

      • Meikä-

        Joo empä ymmärrä tuon taivaallista noista laitteista mutta meinaatko oikeasti että pääsee riittävän leveälle leivälle kun pitäisi käytetystä ajasta saada oma tilipussi ja jos myymälöistä myy niin varastot, kuljetukset ja myymälät jokainen varmaa tuplaa tuotteen hinnan?

        Itse aina kun on aikaa vääntelen tota 12VDC/ 230VAC siniaaltoinvertteriä vähän eteenpäin ja jos se joku kaunis päivä rupeaa toimimaan niin siitä oman 10 vuoden koekäytön jälkeen laite atomeiksi ja kopiointiin omana myyntinä postista tai auton takaluukusta. Kilpaillaan hinnalla, säädettävällä taajuudella sekä jännitteellä, kolmella vaiheella ja 10Vuoden takuulla kaupallisia vastaan jossa on varmaan 20 välikättä kertomassa hinnan.


      • karkea_laskenta

        Nuo kaupalliset asiat on vähän evvk. Pieniä määriä tuottavat myyvät tuotteitaan tietysti jonkun palvelun, kuten e-bay kautta jos haluvat myydä enemmän kuin 10 kpl. Tuotteita varten on alakohtaisia esittelysivuja, joissa niitä on myynnissä. Tällä tavalla vaikka kaupan ylläpito ottaisikin sen miljoonan kuussa, kun siellä on myynnissä kymmenen miljoonaa tuotetta, niin se on silti vain 10 senttiä/tuote. Ja asiakaspohja lasketaan silti miljardeissa joten jos promille on kiinnostunut on se silti 100 000 kpl myynti vaikka 4 euroa/kpl.. globalisaation hyöty on tässä.
        Suomen kokoisilla markkinoilla jos haluaa elättää itsensä, on tuotetta myytävissä samalla matikalla 100 kpl. Eli hintaa siitä pitäisi sitten saada se 4000 euroa/kpl ja hyllypaikka maksaa 100 euroa/tuote, että eläisi..
        Nuo luvut on siis reväisty siitä, millä hintaa saisi suomessa keskiverto omakotitalon hinnan tienattua veroineen.


      • Meikä-

        Saako keskiverto omakotitalon puolella miljoonalla suunnilleen? Ja puhut brutto-vuosituloista siis? Täytyy sanoa että ilmeisen hyvää bisnestä (minun mittakaavassani) tuo sinun taidoilla olisi, kun noilla tuloilla menee puolet veroakin jo eli miljoona vuosituloa?

        Näin normaalin päivävuorolaisen rividuunarin vuositulot pääomien kanssa liikkuu 50 ja 60 tonnin välimaastossa että itse tuollaista pottia saisi kerätä yli 10x kauemmin, siis vaikka eläminen ei teoriassa maksaisi mitään, verot pois vain. Tosin likaisissa umpihaalareissa stressiä syntyy vain harrastusprojekteista, samalla kun tajunnantila liikkuu tyyliin kirkkoveneissä :D

        Invertteriä en itsekään olisi kaupallisessa mielessä kiinnostunut, mutta jos harrastuspohjalta siitä saisi luotettavan ja hyvän niin aurinkosähkömiehille ja duunarien pakujen takakonttiin noita saisi jotakin kappaleita menemään kun olisi softat ha hardikset valmiina. Ainoa miten saisi parempaa myytyä asiakkaalle saman hintaan, olisi että varastot ja kaikki tuotanto on itsellä, myynti netistä ja postilla.


      • ei_yrittäjäksi

        Luetaanpa oikein: Noista tulee bruttosummaksi 400ke, siitä pois verot 40% => n. 250ke. Se on tilastokeskuksen mukaan lähellä tämän päivän omakotitalon hintakeskiarvoa.
        Mutta tuo 50-60ke/vuosi oli mukava lisätieto. Siispä em. summan saisi hommattua tehtyään ensin "läpimurron" jollakin tuotteella ehkä 8 vuodessa? Siispä myyntiä suomessa n. 12kpl/vuosi ja ulkomailla 12000kpl, jolla mentäisiin (halpa vs. kallis laite: ja suomessa sen on pakko olla kallis, jotta rahaa tulee yleensäkään tarpeeksi ja tarpeeksi kauan). Nuo myyntiluvut voivat toki olla arvattuina yläkanttiin. Normijampan normikeksintö, jota kaikki muutkin myy voi myydä suomessakin vaan sen 5kpl..
        Tuo 12kpl/vuosi kuulostaa itse asiassa oikein mukavalta jolloin 1kpl/kuukausi tuottaisi jotain kohtuullisen kallista, jonka tekisi vaikka viikossa ja asentaisi toisessa. Siinä jäisi vielä kuusta 2 viikkoa aikaa tehdä jatkokehitystä tai olla välillä lomalla! Ja tuolla siis pääsisi myymään yhden 4000 euron tuotteen. Verot valmistus pois jäisi käteen ehkä 2000 euroa/kk.


    • Meikä-

      Siis toi RF heijastinlaskuri -kaveri saa ton 400 tobaa vuodessa, vai kahdeksassa vuodessa? Yleensä kyllä puhutaan vuoden bruttotuloista jotka niissä verolapuissa lukee.

      nettoa 2000€/kk yrittäjänä on vitsi, palkansaajana saat vähintäänkin saman tilipussin firman koneet, puhelimet, läppärit, varusteet netit käyttöösi (duuni ja firabeli) ja todennäköisesti vielä järjestettyä saman verran vapaa-aikaa stressittömän työn ohella.

      Toki sitten on näitä yrittäjiä jotka nostaa itselleen maagisen minimin 2tonnia palkkaa, vain siksi että muuten verottaja hyökkää kimppuun kun ei mene läpi. Sitten kaikki mahdollinen ruuasta lähtien vähennetään yrityksen "edustuskuluiksi" ja kaksi tonnia kuukaudessa jää puhtaana omalle tilille makaamaan.

      • tarkka-avainen

        Jos et huomannut, niin laskennasta käy myös ilmi vuodessa olevan vapaan määrä: Eli vähintään 26 viikkoa vapaata vuodessa. Tuo on se homman pihvi tässä laskelmassa.


    • e-l-e-k-t-r-o-n-i

      Yleensä ostetaan valmis ja TOIMIVA laite eikä mitään projekteja...

      • ostetaan_ostetaan

        Minä olen ostanut noita kemon rakennussarjoja harrasteeksi jo 40 vuotta aina silloin tällöin. En pistä pahakseni, jos joku tuo jotain lisää puuhasteltavaa, kun alkaa kaikki olla jo rakenneltu.. ja jooh smd:tä en kanssa osaa tinata eli sellasessa muodossa missä noi on valmiiksi kiinni se rakennussarja!


    • TeeTietokone

      Tee elektroniikkaprojektina tietokone, ja käyttöjärjestelmä, joka on täysin virusturvallinen.
      Ostaisin sellaisen heti !
      Luulisi, että 2017 luvulla olisi jo turvallista käyttää tablettia, tai tietokonetta, ilman jatkuvia päivityksiä, ja pelkoa siitä että joku murtautuu tietokoneelle.!!

    • Enimmäkseen_lyijytön

      - Laite, jolla voi mitata WLAN-kentän voimakkuutta
      - Laite, jolla voi testata HDMI-videoliitäntöjä
      - Akkutesteri matkaviestinakuille
      - Pieniä, mukanakuljetettavia IoT-laitteita jotka ovat tietoturvallisia (Internet of Things)
      - Ilmapuntari (pieni ja tarkka)
      - Atomikelloon synkronoitu kello (DCF77, ei satelliitti)
      - Kaikenlaiset perussuureiden mittalaitteet ja hälyttimet
      - Raspberry Pi:n ja Arduinon "shieldit" eli lisäkortit
      ym. ym.

    • Kaikenjo-osaava

      Aloittajalle vihjeeksi että käyhän poika ensin koulut loppuun ja sitten vielä opislet liiketaloutta, markkinointia, tuloslaskentaa, englantia, saksaa ja ruo6tsia ainakin ennen kuin alat opiskella kiinaa. Sitten voit palata asiaan uudelleen haihattelemaan tännekin..

      • osaaminen_hukkaan

        Onko kuitenkaan syntynyt yhtäkään kelvollista tuotetta?


    • Teuvo1964

      Morjesta, se on semmone homma että nää vitun vehkeet ei toimi, että mikä vittu siinä on kun nää vehkeet ei toimi. Ja sitten nää nykyaja nuoretkin räplää niitteen vehkeitä.
      Kirjotin amazonille viestin kun elokuva ei toiminu : ”VITTU NÄITÄ VITUN VEHKEITÄ SAATANA KUN EI VITTU NÄÄ VITUN VEHKEET TOIMI SAATANA” ja kaupanpäälle nää amazonin karvakäet ei ossaa ees vastata maksaville asiakkaille, KYLLÄ MÄÄ IHMETTELEN. Nää on nää vehkeet just tälläsiä, pitäs 60-luvulle palata nii ei ois näitä vitun vehkeitä.
      Ja nytkin yritän ladata tätä mun kolumnia tänne niin jonkun messunkeskuksen mainoksia iskee kun viimestä päivää. KYLLÄ MÄÄ IHMETTELEN.

      • tuostatuokintulee

        On totta kuin jo kaapissasi mädäntynyt rotta.

        Tietotekniikka on mennyt siihen pisteeseen että kaikki tuotteet ovat lähinnä aika huonoja, uudet... keksinnöt ovat aivan "huolettomia" ja "arvaamattomia", sekä aina TUOTTAMATTOMIA.

        Kuka nyt haluaisi sijoittaa johonkin ihmeelliseen "valokuutiooon", tai johonkin mihinkään täysin arvottomaan noin 9-vuotiaan älykkyystasolla tehtävään eloktroniikka tuotteeseen.

        Minä olen kyllästynyt BluRay-asemien uusintoihin, jokainen vuosi pitäisi ostaa uusi asema ja joku ohjelma, en osta enää ikinä, tuo riittää mikä on :D

        Rahan kinuajat kaikkialla, joka on merkki siitä että, oikeista laadukkaista ohjelmoijista jotka voivat tuottaa yhtiölle rahaa, on puutetta, mutta ovat yrityksille vieläkin liian kallliita palkata näitä :D


      • no.vaikkapa.ehkä

        Ensimmäinen hyödyllinen projekti sinulle ei siis ole itse rakennettu vaan itse ohjelmoitu. Hankit Raspberry Pi - koneen, laitat sen omaan ip-osoitteeseesi hurisemaan ja asennat siihen mainoksenpoistoon soveltuvan proxyn sekä VPN - palvelimen. Sitten matkapuhelinen vpn -
        yhteys kulkemaan sen kautta ja avot, johan alkavat sivut toimimaan nopeammin.

        IoS - huuman ollessa käynnissä voisi olla tarvetta erinäisille kodin mittalaitteille ja hälyttimille, jotka osaavat siirtää hälytyksen nettiin. Oven avaus, (pakastimen) lämpötila, kosteus astianpesukoneen alla, sähkön kulutus, palohälytys,... Onhan noita. Niin kauan kun tieto kulkee vain yhteen suuntaan ei pitäisi olla ongelmia eli kiusantekijät eivät pääse tietomurrolla ohjaamaan kotisi laitteita. Sitten kun haluat automaattista ohjausta muuttuukin homma kiharammaksi.


      • kovin_hankalaa

        Kiusantekijät eivät pääse ohjaamaan laitteita, mutta on aika helppo homma kehittää menetelmä, jolla anturilta saa väärää tietoa jos riittää väärentää netissä paketteja. Ei taitaisi palokunta esim. tykätä, jos yhtaikaa hälyttää "palohälytin" mukamas useissa kohteissa mutta paikalle saavuttaessa ei ole hälytyksestä tietoakaan. Tiedon salaaminen netissä on homman pihvi. Ja vieläpä niin, että jos joku intoutuu soittamaan playback:inä sopivasti nauhoitettuja ip-paketteja, homma ei kaadu siihenkään. Hommaa ei siis voi tehdä "helpolla" vaan pitää olla riittävästi vääntöä esim. SSH/SSL-yhteyden kautta tietojen välittämiseen. Eli softa-vaatimus onkin aika iso, kun miettii, mitä vaatii tuollaisen anturin toteutus. Ja mitä enemmän on softaa, sitä enemmän on kohtia, joihin voi päästä väliin..


      • rollaati.rollaa
        kovin_hankalaa kirjoitti:

        Kiusantekijät eivät pääse ohjaamaan laitteita, mutta on aika helppo homma kehittää menetelmä, jolla anturilta saa väärää tietoa jos riittää väärentää netissä paketteja. Ei taitaisi palokunta esim. tykätä, jos yhtaikaa hälyttää "palohälytin" mukamas useissa kohteissa mutta paikalle saavuttaessa ei ole hälytyksestä tietoakaan. Tiedon salaaminen netissä on homman pihvi. Ja vieläpä niin, että jos joku intoutuu soittamaan playback:inä sopivasti nauhoitettuja ip-paketteja, homma ei kaadu siihenkään. Hommaa ei siis voi tehdä "helpolla" vaan pitää olla riittävästi vääntöä esim. SSH/SSL-yhteyden kautta tietojen välittämiseen. Eli softa-vaatimus onkin aika iso, kun miettii, mitä vaatii tuollaisen anturin toteutus. Ja mitä enemmän on softaa, sitä enemmän on kohtia, joihin voi päästä väliin..

        Ongelmana on siis autentikointi. Prosessori jota kommunikointiin käytetään pitää olla sellainen, että siihen mahtuu esimerkiksi HMAC tai vastaava. Harrastajien suosima 8-bittinen atmega328 suoriutuu tuosta ja siihen löytyy arduino - ympäristöön valmiit kirjastotkin. Tietoturva - asioissa ei kannata yrittää keksiä pyörää uudelleen vaan turvaudutaan tunnettuihin ja toimiviksi tiedettyihin algoritmeihin ja käytetään niitä annettujen ohjeiden mukaisesti.

        Itse rakennetussa elektroniikassa kommunikointi esimerkiksi wlan - verkona kautta tapahtuisi jonkun valmiin moduulin kautta. Minä pitäisin tuon wlan moduulin prosessoria (esimerkiksi esp8266) turvallisuuden kannalta todennäköisimpänä heikkona kohtana ketjussa eli jos joku murretaan niin tuo. Tiedonsiirtoketjussa pitää ajatella, että se voidaan kaapata ja että sen kaappaamisen ei pidä voida estää muuta elektroniikkaa toimimasta. Muun elektroniikan pitää pystyä halutessaan resetoimaan kommunikointimoduuli.


    • erilaisistaosistakin

      Oikeasti olisi tuo; osta joku 64-bittinen vanha tietokone ja osia siihen esim. grafiikkakiihdyttimet, jne... olisi harrastetta sellaistakin rakennella.

      Kirjoittava bluray-asema tietysti olisi hyvä osa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe