Saatavuusharkinta

oiejjmdf

Rakennusliitto nosti älämölön saatavuusharkinnan poistamisesta. Jos se poistetaan, EU:n ulkopuolelta saadaan halpaa työvoimaa sellaiseen työhön, jossa ei tarvitse osata kieltä eikä oikein muutakaan (esim. siivous- ja rakennustyö).

EU:n ulkopuolella, esim. Intiassa, Bangladeshissa, Indonesiassa jne. odottaa myös muukin ryhmä, joka odottaa kieli pitkällä päästäkseen Suomeen helposti töihin. Tuota ryhmää odotetaan myös täällä, työnantajien piirissä, mielessä halpa mutta osaava työvoima. Kyseinen ryhmä ei työtä tehdäkseen tarvitse suomen kielen taitoa, englanti riittää oikein hyvin. Tuo ryhmä on IT-alan työläiset.

Mitä tekee Suomessa IT-alan liitto tai liitot? No eipä juuri mitään. Tai korjaan: Ei mitään.

Miksi muuten maksat IT-alan liiton maksuja? Mitä silla saat? Miksi koko liitto on ylipäätänsä olemassa? IT-alalla olisi tilaa liitolle, joka pitäisi IT-työläisten puolta, mutta eipä sellaiselle ole mahdollisuutta, koska työnantaja voi päättää minkä liiton kanssa neuvottelee. Ja tietysti neuvottelee sen liiton kanssa, joka on vähiten hankala neuvottelupöydässä.

7

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yyyyuuuu
    • Vinkkarit.rutussa

      Espoosta ilmoitettiin, että he haluavat myös englannin kaupungin viralliseksi kieleksi. Tässä on taka-ajatuksena maahanmuuttajien työllistymisen helpottaminen. Onhan Helsingissäkin maahanmuuttajaryhmiä, joita ei ole kiinnostanut suomenkielen oppiminen ollenkaan.

      Tätä ajatustani en ole muualla nähnyt keksityn: Edes USA:ssa ei ole voitu mennä sellaiseen vapaaseen työperäiseen maahanmuutto-oikeuteen mitä EU:ssa on. Täällä on paljon köyhiä kehitysmaanluonteisia maita Suomen naapureina, ja Suomi on pieni maa. Tämän maan saa täysin sekaisin sallimalla tänne vapaan pääsyn.
      Jos USA käyttäytyisi samoin , niin antakoon se sitten koko Etelä-amerikalle oikeuden tulla töihin USA:aan. Suomessa on paljon virolaisia, jotka ovat vallanneet ison osan rakennustöistä, ja kai siivousalaltakin.
      Luuleeko Kokoomus, että yhteiskunta pystyy kustantamaan tulonsiirtoina ulkomaisten polkupalkkaisten elämisen Suomessa? Ehkä se ei luulekaan, vaan valmistautuu sisällisotaan omaa työväestöään ja osaa keskiluokkaakin vastaan. Emme voi kaikki olla julkisella sektorilla töissä. Vaatimus yksityisen sektorin työpaikkojen äärettömästä dynaamisuudesta on kohtuuton. Esim. asunnon ostaminen kuten ennen ei liene enää mahdollista monelle nuoren sukupolven edustajalle, koska työsuhteet ovat erittäin epävarmoja ja palkat surkeita.
      Näyttää siltä, että suurin osa poliitikoista haluaa suomalaisten menevän työehdoissaan ja palkassaan jonnekib yli 100 vuoden takaiseen aikaan.
      Forssan kokous oli tärkeä rajapyykki, muistaakseni vuosi 1906. Silloin saatiin työehtoihin parannusta, ja sitten torpparilaitos poistettiin v. 1919 (ajattelen nyt sukumme torppaa, jonka mailta kirjoitan tätä).

    • fdhjdfdfjjdfjdjdffdjd

      Asiantuntijatehtäviin ei tällä hetkellä ole lainkaan saatavuusharkintaa, joten harkinnan poistaminen koskee ainoastaan kouluttamattoman väen vyörymistä suomen matalapalkka-aloille. Vihreillä ja vasemmistolla taas taka-ajatuksena pelkästään kielteisen turvapaikkapäätöksen ja ilman oleskelulupaa oleskelevien laittomien maahanmuuttajien aseman muuttaminen lailliseksi.

      EU alueella on 500 miljoonaa asukasta. Pelkästään itäblogin alueelta löytyy massoittain työntekijöitä noille matalapalkkaisille vähäistä ammattitaitoa vaativille työpaikoille.

      Tällä luodaan ensinnäkin rikollisjärjestöille taas uusi tapa kiristää köyhien maiden köyhiä ihmisiä myymällä kehitysmaissa "työlupia" köyhille suomeen. Useimmiten velaksi. Malli löytyy jo Ruotsista, jossa saatavuusharkinnasta on luovuttu.

      Toisekseen, tullakseen jollain toimeen näin kalliissa maassa, on suomella hyvin todennäköisesti vain uusi suuri joukko tulonsiirroilla eläviä köyhiä työläisiä suomen omien köyhien lisäksi.

    • kkkdkdkdkdkdkdk

      1.aallon robotisaatio vei työt duunareilta. 2. aallon AI vie työt keskiluokalta. 3. aallon vallankumous vie hengen eliitiltä.

      Vaihda syyt, lopputulos on sama, vuosisadasta toiseen.

      Parasta on elää nyt, eikä 2080 luvulla.

    • Namastee

      Onhan Suomessa ollut intialaisia jo iät ja ajat IT-sektorilla. Suunta on jo muutaman vuoden ollut takaisin kotiinpäin eli enemmän suositaan suomalaisia tekijöitä, kun halvalla ei saanutkaan hyvää.

    • Vinkkarit.rutussa

      Tiedättekö sen uutisen, jossa Nokia oli tuonut Intiasta erityisasiantuntijoita IT-hommiin?
      Selvisi, että joku näist' oli saanut alle 1000 € liksaa, ja moni jotain alle 2000 €/kk.
      Tämä oli jossain tv-ohjelmassa joku kk sitten.

      Tuollaisiin hommiin olisi saanut tuoda väkeä vain, jos Suomesta ei löydy tekijöitä. Nokialta löytyi kuulemma palkkataulukoita, joissa erityisasiantuntijoiden palkat alkoivat 3000 €/kk ja siitä ylöspäin.
      Tässähän oli ristiriita. Työvoima, jota tuotiin, ei ollut erityisasiantuntijoita, koska heille maksettu pieni palkka todisti asian. Joku palkka oli täysin laiton kaikilla kriteereillä.
      TV:ssä oli joku asiantuntija, joka sanoi, että Nokian kokoisessa firmassa on iso joukko lakimiehiä. Siellä ei tuollaista virhettä pääse sattumalta tapahtumaan.

      Mitä seuraamuksia tuosta tuli Nokialle?
      AVI eli aluehallintovirasto antoi huomautuksen! Mielestäni firman koon huomioon ottaen olisi pitänyt tulla uhkasakko tai sakkoja vähintään 10 miljoonaa euroa.
      Jotenkin tuntuu siltä, että firmat saavat tehdä mitä vain. Kiinnostaisi nähdä AVI:n perustelu, miksi huomautus oli se oikea "rangaistus".

      Myös kuluttaja- ja kilpailuvirasto on tehnyt täysin käsittämättömiä päätöksia. Ei olla nähty muka mitään väärää siinä, kun on annettu Keskon ja S-ryhmän jakaa Suomen päivittäistavaramarkkinat keskenään, ja vielä vahvistaa osuuksiaan. Siwojahan viimeksi päätyi Keskon haltuun. Joku alan tietäjä voisi kertoa lisää tästä kehityksestä. Noiden kahden ryhmän osuus Suomessa myös maataloustuotteiden ostajina on ajanut viljelijöitä ja muita alkutuottajia Suomessa hyvin ahtaalle. Nuo kaksi jättiä sanelevat käytännössä esim. sen, että viljasta maksetaan Suomessa alle maailmanmarkkinahintojen. Olen kuullut, että Puolassakin viljelijöille maksetaan paremmin kuin Suomessa. Tästä saattaa olla unohtunut kertoa, miten tuet vaikuttavat näissä maissa, Suomi/Puola. Onko ne otettu huomioon?

    • Anonyymi

      Kyllä liittoon kannattaa kuulua!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe