Työttömät joutuvat karenssipäiville

lollala

Tänä vuonna noin 80 000 työtöntä joutuu karenssipäiville, koska he eivät ole hakeneet tai vastaanottaneet heille osoitettua työpaikkaa tai koulutusta. Julkisuudessa heidät leimataan helposti työtä vieroksuviksi tai laiskoiksi. Työttömät ajetaan nurkkaa tehokkaasti yhteiskunnalla on oikeus työtävieruksuvaa työtöntä syyllistää, solvata, teetettää ilmaista työtä palkatta, työttömien tuet tulevat menevät kovaa leikkuriin ja toimeentulotuki . on järjetöntä jos työtön hakee toista yhteiskunnan etuutta eli toimeentulotuke eikä tee työtä mitään. Vaikeasti työllistyviltä työttömiltä lakkautettava työttömyysturva kokonaan. Kuntouttava työtoiminta on vangeilla käytössä sitä sovelletaan kunnan antama sosiaalipalvelu työttömälle kuntouttava työtoiminta. Te-toimiston rikostaustaiset pois työhakija rekisteristä

34

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AhneudenAikaOnOhi

      Nyt jakamaan reilusti tuloa ja työtä !
      On turhaa selitellä ja samalla ahnehtia vain itselleen lisää.
      Ahneus on raaka synti.
      Nyt jakamaan tuloa työtä ja elintasoa.
      Reiluun jakamiseen on mahdollisuus.
      Kun osa kansaa saa liikaa etuja, palkkaa, eläkettä, yms.
      Omistaa liikaa.
      Niin nyt on jo aika jakaa tuloa ja työtä !

      Ahnehtimisen aika on ohi !

      • asennevamma

        Kyllä näin on. Työtä ei ole kaikille ja siitä eip pidä syyllistämän niitä joille sitä ei ole tarjota tai ei anneta.

        Suomalaisessa yhteiskunnassa on vakava asenen ongelma työttömiä kohtaan.Heidät pyritään vastuttamaan työttömyydestä ja tilanteesta johon he ovat joutuneet ilman omaa syytään ja näin heistä on tullut vallitsevan työmarkkina tilanteen uhreija. Tänäpäivänä tuo tilanne saattaa tulla kenetahansa meistä eteen.

        Pois tilanteesta pyrkiminen pyritään selkeästi sälyttämään tämän uhrin harteille ,niin asenteiden ,kuin työllistämistoimien kautta. Nyt kysytään työttömiltä miksi et työllisty ,kun vallan hyvin tiedetään ja tunnetaan työ tilanne..Jos tuota tarvitsee kysyäö ,pitäisi kysyä enneminkin työnantajilta miksi he eivät palkkaa .

        Työmarkkinoila on pitkään vallinnut asenen jossa vanhemman työväestön on ollut lähes mahdoton työllistyä ,mikäli heidät irtisanotaan 50 :nen ikävuoden kynnyksellä .Nykyisin se että tuo tilanne osuu kohdalle tuossa vaiheessa on enemmän kuin todennäköistä,sillä maassa käytetään akerasti tutannollistaloudellisia irtisanomisia. Tuo mahdollistaa tuon ,sillä väittäisin ,että tuo on keino päästä eroon hinnakkaammasta työväestä. Pitkän uran tehneet ovat tällaisia ,sillä heille on palkka nousuut iän ja ajan myötä.

        Asentteellisuus näkyy siis työmarkkinoilla palkkauksessa,sekä työllistymismahdollisuksissa,joihin vaikuttaa myös se millaisia sertejä on /lupa lappuja on voimassa. Työttömänä on erittäin hankala pitää voimassa noita ja ylipäätänsä ennakoida mitä sattuisi tarvitsemaan missäkin ja millainen työ ehkä aukeisi,kun osaamista on moneen työhön.

        Työnantajan markkinoilla vaatimukset ovat koventuneet ja tuo osaamispohjaan perustuva tarkastelu, mihin ihminen on kykenevä on heitetty harakoille. Ei katsota niinkään soveltuvuutta työhön ja kehitysmahdollisuuksia ,vaan kortteja joita omataan ,jotka syrjäyttää jopa todellisen ammattitaidon joka hakijoilla on pohjalla. Koulutus pohja vaatimukset ovat nousseet ammateihin,mutta on unohdettu ,että todellisuudessa tajkavuosina noihin samaisiin töihin on mahdollisesti ajaudutu ammatillisen koulutuksen pohjalta ja oppia karrutettu ammatissa ja kouluttauduttu kehityksen myötä siinä.Monasti viläpä käymällä useita kursseja jne.. Nyt rätkäistään samoihin töihin korkeakouluvaatimus päälle ja tuo kyllä karsii tehokaasti eri ajolen osaajat ikuisiksi työttömisksi

        Miksi ei työllity pitäisikin kysyä näiltä työllistämispolitiikkaa suunnittelevilta jotka sitä kysyvät,sillä heidän harteillaan on huolehtia että mahdollisuudet ammatissa siirtyä säilyvät eri aloilla tehtävästä toiseen vaikka työttömyys kohtaisi. Aivan samoin työnantajoien tulisi tarkistaa kantaansa työllitämisissä,silä ei kukaan jkaksa taistella sellaista myllyä vastaan vuositolkulla ,jossa vallitsee asennevammoja ja aitoja joille ei voi yksin yksilönä mitään.Voin hyvin kuvitella että hakijat lannistuvat jos yrittää on taitoa tehdä ja hakee vuositolkulla tuloksetta työtä saamatta sitä.


    • rdththdht

      Kaikki lainat ja luotot on perseestä niinku sinä.

      • KöyhänSuomi

        Köyhän ei kannata osallistua kulutus yhteiskuntaan.
        - osta vain ruokaa, tee itse hyvää ruokaa.
        - Älä tue kulutusta.


      • Einiinköyhä

        "Köyhän ei kannata osallistua kulutus yhteiskuntaan.
        - osta vain ruokaa, tee itse hyvää ruokaa.
        - Älä tue kulutusta. "
        Näinhän se on vaikka tilillä olisi muuteman vuoden palkkakin. Turha kerätä roinaa vaivoiksi. Lisäisin listaan vielä:
        - vältä mainoksia
        - osta vain perustellusti yli satasen ostokset. Nuku yön yli ennen ostoa.
        - osta hyväksi havaittua käytettyä ensisijaisesti, monet uudet laitteet kestävät vain takuuajan.

        Jos naapuri ostaa uuden auton niin sääli häntä kun heitti rahansa kaivoon. On mukava elää kun tietää, että pärjää muuteman vuoden vaikkei saisi rahaa mistään.


      • Itse muuttaisin näitä mainittuja jonkin verran. Esimerkiksi mainokset on ok niin kauan kuin vain päätät jo etukäteen mitä aiot ostaa sen sijasta että kaupassa "No itseasiassa voisin ottaa yhden tuollaisenkin..."
        Mikäli et ole jo muutenkin suunnitellut ostosta kuuluvaksi kuukausibudjettiisi, kannattaa usein jättää asia ostamatta.

        "- osta hyväksi havaittua käytettyä ensisijaisesti, monet uudet laitteet kestävät vain takuuajan."
        Tämä pätee vain siihen jos ostat uutta ja halpaa. Vähän enemmän kuin absoluuttisen minimin investoimalla saat uudenkin tuotteen joka kestää :)

        "Jos naapuri ostaa uuden auton niin sääli häntä kun heitti rahansa kaivoon."
        Riippuu auton jälleenmyyntiarvosta ja siitä miten paljon käyttörahaa on. Mikäli käytetty summa ei vaikuta elämään mitenkään ei ole syytä sääliä henkilöä vaan onnitella häntä erityisesti jos auto vaikuttaa makeelta :)

        "On mukava elää kun tietää, että pärjää muuteman vuoden vaikkei saisi rahaa mistään."
        Todellakin :)


        Itseltäni myös mitä olen huomannut että kannattaa yleensä suunnitella tarkkaan miten paljon tuloja on ja suunnitella jo kuukauden menot edellisten kuukausien (tai vuosien mikäli sinulla on vielä vanhemmat tiliotteesi mistä voit tarkistaa) mukaan.
        Mikäli näet tuotteen joka ei kuulu tekemääsi suunnitelmaan kannattaa oikeasti ruveta miettimään onko se oikeasti pakollinen kuluerä (esim. jos vaatteet rikkoutuvat).

        Toinen on että kannattaa tuntea tarkkaan mitä kaikkia laskuja ja maksuja tulee kuukauden aikana jotta voit tietää miten suuri turvavara sinulla on kuluttaa.
        Jos esimerkiksi tiedät että vaihtamalla pikanuudeleihin joita on tuunattu vihanneksilla ja lihapullilla kuukausittaisen ruoka- ja juomakulut saat tiputettua alle sataan euroon...
        Voit laskea miten paljon ylimääräistä kulutat joka kuukausi ja tiedät miten paljon voit tarvittaessa säästää kustannuksista.

        Eli lyhyesti: Kannattaa tietää mahdollisimman hyvin mahdolliset tulot ja menot jo etukäteen. :)


    • pummeille.kovuutta

      Mitä merkitystä niillä karensseilla, kun fatta latoo saman fyrkan pöytään kuitenkin. Sitten sillä olisi, jos sossukin lopettaisi tuet, jota ei kuitenkaan valitettavasti tehdä.

      • oivaaa

        mitä hyötyä on te-toimiston antamista karenssista kun hakevat toimeentulotukea eläkseen myös toimeentulo tukeen leikkaus nälkäkuurille työtön. työttömien kyykyttäminen on laillista toimintaa


      • EiIhanSama

        Eihän se ero ole kuin toimeentulotuen perusosan tippuminen 487 eurosta 292 euroon kuukaudessa.


      • afsdasfdasfdasdf
        oivaaa kirjoitti:

        mitä hyötyä on te-toimiston antamista karenssista kun hakevat toimeentulotukea eläkseen myös toimeentulo tukeen leikkaus nälkäkuurille työtön. työttömien kyykyttäminen on laillista toimintaa

        ei se ole kyykyttämistä jos työtön ei tee itse mitään parantaakseen tilannettaan vaan odottaa valmista. suomi on vapaa maa, onni on itsestä kiinni.


      • näinkuuluuolla

        Ei kaikki ole itsestä kiinni. Työtön on joko kyvytön tai haluton, kuten vanha pohjalainen sanonta kuuluu. Halutonta ei tarvitse auttaa, kyvytöntä sen sijaan on syytä auttaa.


      • liiankovatrangaistukset
        EiIhanSama kirjoitti:

        Eihän se ero ole kuin toimeentulotuen perusosan tippuminen 487 eurosta 292 euroon kuukaudessa.

        Toimeentulotukea voidaan leikata, nykyisin jo liikaakin:

        Täysimääräinen toimeentulotuen perusosa - 487 euroa elämiseen kuukaudessa on vähän. Siitä menee vielä moneen muuhunkin tarpeelliseen kuin vain ruokaa ja vaatteisiin ym.

        -40% leikattu toimeentulotuen perusosa (sanktio) - 292 euroa elämiseen kuukaudessa on ihan helvetin vähän. Siinä kyllä ajetaan leipäjonoon, velkakierteeseen, itsemurhaan, jonkun toisen murhaan, varkauksiin. Se raha ei vain pitkällä tähtäimellä riitä inhimilliseen elämään.


    • serhrehreh

      On järjetöntä kuvitella että kaikki saisivat kotoa apua asioihin mutta kun ei saa !!!!!! HUORA.

      • JotainFissyäTapahtuu24

        Työtön liity uuteen FISIS-kassan jäseneksi. Mahtavat edut.


    • serhrhe

      Jos se homo työkkäri ei kerran kykene töitä tarjoamaan en minäkään sitä osaa hankkia.

      • aallaqw

        pitää itse hakea työpaikka eikö kalloon mene työttömillä


    • ggge

      Jos ei viihdy jäteläjässä sitten tekee asialle jotain mutta jättää muut rauhaan tai menee hoitoon.

    • öjköjjjajsjd

      Yhteiskunta siirtyy jossain vaiheessa kapitalismista sosialismiin, jolloin kaikki on yhteistä eikä virkanilkit sanele ihmisen elämää.

    • dnhnt

      Niin mitäpä muutakaan ne sanelee kun mihin hintaan sinä asut. Olikin siinä se valinnan vapaus.

    • minustatöiden

      hankkiminen on erittäin vaikeaa. Ennenvanhaan riitti, että soitti paikkaan ja käväsi paikanpäällä. Nyt täytyy tehdä jotaki ihme hakemuksia ja ansioluetteloita. Eikä ole takuita, että kukaan niitä edes lukee, kun lähetät ne sinne työpaikkaan.

      • paskaaseon

        Niinhän se on ja kiinnostus loppuu lyhyeen. Mitä helkkaria sinne pitäs kirjottaa. Entäs jos onkin vain tyhjä paperi enkä ihmettele tätä menoa vaikka aika monella oliskin.


    • loishetko

      Kulkaas ny nassukat, nykyään kun hakemukset tehdään sähköisesti, siellä kun vastaat kysymyksiin, niin ne on rakennettu siten, että kysymysten tekijä on määritellyt jokaisen kysymyksen taustalle millainen "profiili" työntekijällä tulee olla.

      Jos on esimerkiksi kysymys: minkä ikäinen olet .......

      vastaat siihen vaikka esimerkiksi ikäsi 54 vuotta.

      Niin järjestelmäpä ei lähetäkkään tätä tekemääsi hakemusta minnekään eteenpäin vaikka saisitkin takaisin viestin "kiitos hakemuksestasi, se käsitellään pian". todellisuudessa sinne järjestlmän profiiliin on laitettu taustatietoihin, että ainoastaan profiilit joissa ikä rakenne on esim. 18 - 33 vuotta menee läpi.

      On valetta että hakemuksia tulee useita satoja tai jopa tuhansia, koska näillä kriteereillä niistä useista sadoista tai tuhansista pääsee läpi todellisuudessa vain ja ainoastaan muutama prosentti, siis todellakin juuri nuo jotka ovat tuossa ikä haarukassa, eikä silti siitäkään kaikki koska jokaisen kysymyksen taustalla on profilointi minkä päästää läpi.

      näin se vain menee.

      Jos on työkokemuksessa pitkiä aukkoja esim. työttömyyttä nämä hakemukset eivät lähde eteenpäin yhtään minnekään

      muuta kuin ilmaistyö hakemuksiksi.

    • IhmeJuttujaTäällä

      Höpö-höpö. Olen ollut työtön koko vuoden. En ole hakenut työtä eikä minulle ole tarjottu. Karenssia ei ole tullut eikä sellaisella ole uhattu.

      • Näinsevaanmenee

        Jos olet työttömyyskassan ansiopäivärahalla ei työkkäri piittaakaa sun tilanreesta, mutta odotas vaan kun kassan 500 päivää tulee täyteen ja putoat työmarkkinatuelle, niin johan alkaa työkkäristä tuleen osoituksia kuntouttavaan ynnä muuhun ilmaustyökokeiluun... Ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa, jos oot työmarkkinatuella työkkäris alkaa pikku hiljaa jo vilkkua että tossa alkaa olla pitkä aikaistyötön ja jotain pitäis tehä että saadaan pois työttömien listalta, toimenpiteet on kätevin tapa, jos kieltäytyy saa karenssin ja jos toisen kerran kieltäytyy saa työssäoloehdon, eli pitää olla tietyn aikaa työssä että alkaa vat työttömyyspäivärähaa taas maksaa, tai työkkärihän määrää karenssin, työttömyyskassa tai kela taas maksaa päivärahan.


    • twtewe

      No eihän ne vastaa hakemuksiinkaan joten mitään työpaikkaa ei koskaan ollutkaan. Jos ei pääse haistatteluun töitä ei saa sitten mitenkään. Höpö höpö juttuhan nämä on.

    • agagr

      Ei kukaan muuta kuin aina vain halvempaan. Eikös sekään mene jo kalloon tampioilla.

    • thätshitsboyss

      TE-toimisto pakottaa työttömän hakemaan osoitettua vapaata työpaikkaa karenssin uhalla.

      Avoimet työpaikat jotka ovat sähköisesti haettavissa ovat ainoastaan ennalta määrätylle profiilille.

      Siis jokaisen sähköisesti annetun kysymyksen "takana" on profiilissa ennalta määrätty hyväksytty vastaus, otetaan esimerkiksi ikä. Jos profiilin "taustalle" on määritelty, että hakijan saa olla ainoastaan esim. 18-36 ikäinen, niin kaikki ne hakijat jotka eivät täytä tätä kriteeriä, heidän hakemuksensa ei edes mene eteenpäin kenellekään.

      silti TE-tsto vaatii, että jokainen lusmu loihnen työtön joutuu hakemaan avoimia työpaikkoja vaikka heidän hakemuksensa näin ei menisi millään tavalla eteenpäin. Mikäli loihnen ei hae, silloin juridisesti on mahdollista antaa hänelle karenssia ja heti ja mahdollisimman pitkään.

      Karenssi on kaiken A ja O ja tavoite, ainoastaan sillä tavalla saadaan yhteiskunnalle säästöä, niin TE-toimisto, kuin kukaan muukaan EI ole yhtään kiinnostunut saako kukaan todellisuudessa töitä.

      Näin se vain on

      kjäh kjäh kjäh

    • drthrtht

      Työkkäristä tulee myös asunto joten ei hätää. KÄKÄ.

    • HyvääJouluaKaikille

      Joulukuu tulee just ja perinteisesti se on karessien jako kuukausi ;D.

      Kaikki yli 50v jotka ei ole olleet yhtään missään töissä yli 20 vuoteen ja eivät ole käyneet mitään ammattia pitää ehdottomasti poistaa työkkärin kirjoilta, armahtaa heidät ja päästää vaikka työkyvyttömyys eläkkeelle halutessaan, näin säästyisi satoja tuhansia euroja ja vapautuisi satoja työkkärin toimenpide paikkoja nuorille ja niille joilla on vielä realistinen mahdollisuus saada joskus oikea työpaikka.

      • MätäHallinto

        Kuntouttava työtoiminta ja palkaton työkokeilu, tms. - siis palkaton kuntouttava terapia työ on se malli, jolla vanhat ja syrjäytyneet ja muuten heikot ja myös laiskat yms.. vempulat laitetaan toimiin kuntoutumaan ja osallistumaan.......
        Mutta mihin ??? kun ei ole edes niitä palkattomia pakko terapia työ paikkoja kaikille !!

        Aiemmin Soveltumattomalle ainekselle oli, esim. NL ja Saksassa, oli leiritoimintaa 1930-40 luvulla. Suomessa oli siirtotyömaita sodan jälkeen, tehtiin työtä , ja usein ésim lapioitiin lunta , yms.. tarpeetonta, mutta oli se työvelvoite.......

        Nykyään meillä lepää lomilla esim. 2015 alkaen ruotsin kautta ohjatusti tuodut 37 000 kpl, pakolais turistia. Jotka lepää ja lepää. Veronmaksajat maksaa ne lepolomat...
        Ylhäältä hallittu, pahasti korruptoitunut pakolais bisnes hyötyy, ja se on iso tulonsiirto keinotteluun,,, suoraan verovaroista...
        Ennestään on jo ikuisilla lomilla olevia kotoutus turisteja paljon , esim. kokonaisia sukuja levossa ympäri suomea, ja etenkin helsingissä.... Kalliita kotoutus kela lomia vietetään.
        Kela Turistien ja lomailijoiden kokonaismäärä lienee jo n. 150 000 -200 000. tai yli...
        Ja samaan aikaan suomalaisia työttömiä ja köyhiä painostetaan ilman palkkaa pakko kuntoutumaan,,, ja nöyryytetään leipäjonoissa,,,
        ----tämä on helvetillistä menoa ja politiikkaa !!!


    • gdfhd

      Heh,salli mun nauraa,yli viiskymppiset työharjotteluun , täytyy olla latvasta laho jo jos alkaa siinä vaiheessa harjottelee ,eiköhän ne ole työt siinä iässä jo tehty ja harjoteltu. en ymmärrä näitä lampaita jotka moiseen hyväksikäyttöön suostuvat , ennemmin laittasin hulinaksi ja lähtisin vaikka valtion patjoille lomailemaan....ei taitas paljoa takkiin tulla rahallisesti ja täys ylläpito !

    • Kaikennäköistä__

      Luonnollisesti elääkin pitää, joten kehoitan kansalaistottelemattomuuteen ja hankkimaan puuttuvan rahan harmaan talouden keinoin, jos mitään muuta keinoa ei ole enään käytettävissä.

    • kaikeo-on-hintansa

      Niinä päivinä kempeleenlest esitti, että jokainen työtön tulee laittaa karenssipäiville 4,65% osuudella maksetuista vuoden työttömyys tuista (työttömän kiky hyppely) ja näiden vähäosaisten tulee ilmoittautua vapaaehtoisesti te-keskuksiin, sukupuolesta, iästä, varallisuudesta, poliittisestavakaamuksesta, asuinpaikasta tai edellä luetelluista niihin verrattavista syistä piittaamatta, karenssipäiville laittamista varten.
      Tämä karenssipäiville laittaminen on tarpeen sen takia, että kokokepuliusva kohdentaa uusia valtionvarojen lahjoituksia hyväksi havaitulle kohteille, kuten maakunta uudistus, soten-valinnanvapaus palvelusetelit, hillotolpat ja näihin verrattavat äärioikeistolaiset valtionvarojen sosialiSOINIT.
      Tämä edellä mainittu tukien kuppaus tulee panna toimeen vuoden 2018 alusta ja tämän kuppauksen toimeenpanija on kokokepuloistenusva joukon puolesta nimetty, joukon kaikkein onnettomin, kaakonkulmalta oleva entinen persus.

      kokokepuloisusvan puolesta

      Pesususva kikkeliskokkelis kepuloinen

    • LiianPitkäKarenssi

      Ei kannata vastaanottaa provisiopohjaisia hanttihommia kun j
      os itse irtisanot itsesi, karenssiaika on 3 kuukautta.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8925
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1247
    Aihe