Huonosti kasvatettu 5v!

VoiVoiMitäHaperoa

Kuinka voi puuttua toisen ihmisen kasvatustaitoihin menettämättä välejä?

Tuntemani 5v tyttö on kasvatettu niin että mitään ei vaadita ja kaiken saa aina periksi, mistään ei seuraa rangaistusta. Saa rikkoa vaatteet ja lelut, pissata sohvalle, kakata housuun, valehdella, pompottaa vanhempaa ilman mitään seurauksia. Jos jäätelö tippuu maahan niin nopeasti ostetaan uusi, jos lelu rikotaan niin saman tien kauppaan hakemaan toinen, joskus harvoin kun käsketään niin ei sitä tarvitse kuitenkaan totella, syödä ei sitä mitä on pöydässä vaan sitä mitä haluaa, vanhempi leikkii juuri silloin kun lapsi haluaa, itkulla saa kaiken periksi...

Kuinka on ollut mahdollista kasvattaa lapsi, joka pärähtää itkuun kun käsketään kiittää? Tällöin vanhempi alkaa lohduttaa ja silittää päätä, kiitosta ei tule. Kiitoksen pyytäjä saa kuulla olevansa kiusaaja.

16

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KunhanTotean

      Kuulostaa nyt siltä, että kuvailemasi lapsi on kehitysvammainen. Oletko varma, että häneltä voi vaatia samoja taitoja kuin terveeltä 5-vuotiaalta?

      • VoiVoiMitäHaperoa

        Vaan kun ei ole kehitysvammaiseksi luokiteltu, ihan normaali lapsi. Kasvatus mennyt päin pyllyä enkä keksii mitään rakentavaa sanottavaa että kasvatuksen suunta muuttuisi.


      • KunhanTotean
        VoiVoiMitäHaperoa kirjoitti:

        Vaan kun ei ole kehitysvammaiseksi luokiteltu, ihan normaali lapsi. Kasvatus mennyt päin pyllyä enkä keksii mitään rakentavaa sanottavaa että kasvatuksen suunta muuttuisi.

        Voihan lapsi toki olla ns. terveenä syntynyt, mutta myöhemmin eritavoin sosiaalisesti vammautunut juurikin kasvatuksen ja mahdollisen heikon ravinnon vuoksi. Housihin ulostaminen ja pissaaminen viittaa myös elimellisiin vikoihin tai merkittävään kehitysviiveeseen. Tuo itkuherkkyys myös voi johtua monestakin syystä. Oletko varma, ettei lasta käytetä hyväksi tai häntä pahoinpidellä?


    • vituttaaNUOkusipäät

      tuttujuttu perhepiiristä. Kiltitpiltit aina somepäivityksissä, mutta todellisuus toista. Jos huomauttaa kasvatuksellisista asioista, niin on paha ja vihattu sukulainen. Apu ja lahjat kelpaa, vaan ei yksikään ohje tahi neuvo. Useimmiten nuoren perheen pilttejä nämä tulevat perkeleet.

    • sdjfkdjkdfj

      Mikä sinä olet sanomaan kenen lapsi on huonosti kasvatettu? Se mikä sulle on huonoa on joillekin hyvä heidän perheessä. Älä puutu toisten asioihin et varmaan tykkää jos joku tulee sulle sanomaan että sun kakarat on liian lihavia että laihduttamaan, tai ovat rumia että pysykööt poiss ihmisten ilmoilta, tai muuten vialliaisa.
      Jos minä en tykkää omenasta niin sun mielestä olen idiootti kun sää tykkäät.

      Kuules lalli, se mikä susta on hyvä, ei välttämättä ole kaikkien mieleen ja toisin päin. opettele hyväksymään asioita jotka sulle on vaikeita, ja opettele OLEMAAN MUIDEN MIELIKSI JA TEE ASIAT NIINKUIN MUUTKIN TEKEVÄT, SUN TOUHUT ON IHAN OMITUISIA.
      Onneks tuo oli provo alaoitus, ei kukaan ole niin hullu että puhuu toisten asioista julkisesti.

      • rouvasuuruus

        Niin, Kunhan kaikki tekevät edellisen kirjoittajan tavoin, varsinkin lastenkasvatuksessa, niin hyvin menee. Tunnen tuon tyypin.


      • Kun.ohjeet.puuttuvat

        Aika opettaa, kun vanhemmat eivät ymmärrä.
        On vain murheellista, että lapsi itse ei käsitä tyrannisoivansa ympäristöään, ja kun häneen kyllästyvät ihmiset alkavat torjua häntä, niin lapsi ei käsitä. Uhma ja viha vain kasvavat.
        Kun lapsi kasvaa ja hänen pikkulapsen söpöytensä katoaa, ei ymmärrystä enää tule mistään, Vanhemmatkin tulevat sitten vain levittelemään käsiään ja voivottelemaan, kun eivät voi lapsen oikuille mitään.

        Lapsi joutuu itse kasvattamaan itseään ja oppimaan kovimman kautta, että joko on siivolla tai jää yksin.
        Se on raskas tie, jonka hänen omat vanhempansa ovat lapselleen osoittaneet.


      • RotiLöytyyKoulussa

        Aiemmin viisivuotisneuvolassa tehtiin ns. koulukypsyyskokeet. Aloituksessa kuvattu lapsi laitetaan varhennettuun ja mukautettuun opetukseen nykypäivänä, mikäli vamma katsotaan merkittäväksi. Jos hän on hiukan ikätasoaan taitamattomampi, voi vuoden lykkäys koulunaloitukseen olla ratkaisu.

        Jos tuo meno jatkuu koulussa, hänet laitetaan luokkaan jossa on samanlaisia häiriköitä. Viisivuotiaan kohdalla peli alkaa jo olla menetetty. Lapsen kasvatus alkaa silloin, kun lapsi syntyy, ei vasta kouluikäisenä.


    • VoiVoiMitäHaperoa

      Juurikin se minua tässä mietityttää myös että lapsihan on auttamatta koulukiusattu jos tuommoisena menee kouluun, ei pysty tottelemaan opettajaa kun ei ole ikinä tarvinnu totella ketään eikä pysy housut kuivana. Paljon on tänä päivänä asioita mitkä pitää hallita ennen koulua, muuten tulee kivinen tie opetella kaikki.

      Toki jokainen kasvattaa lapsensa kuten haluaa, mutta tätä lasta ei kasvateta vaan ollaan vain seurana. Kakkanen pylly pestään ja hommat jatkuu normaalisti. Ei kielletä, ei käsketä, ei vaadita. Ollaan vaan. On paljon asioita jotka on ikävä opetella vasta aikuisena ja ihmetellä miksi ei sulaudu joukkoon.

      • Erityisopetukseen

        No, se on selvä ettei kyseinen lapsi tule pärjäämään normaalissa koululuokassa.


      • IdiootitTaasVauhdissa

        Taidat olla aika ymmärtämätön tyyppi. Minunkin mielestä kuulostat itse kiusaajalta. Kasteluun voi olla monia eri syistä, mutta ei pikkulapsi kiusallaan sitä tee eikä se ainakaan johdu huonosta kasvatuksesta. Pelästymisestä kyllä voi johtua, 5 v. on aika erilainen kuin aikuinen. En ihmettelisi jos olisi vaikka sinunlaista hörhöä pelästynyt niin paljon, että olisi laskenut alleen. Kyllä minäkin äitinä olisin lohduttanut. Opettelepa vähän empatiakykyä, olet todennäköisesti jo aikuinen ihminen... haloo!


      • Erityisopetukseen
        IdiootitTaasVauhdissa kirjoitti:

        Taidat olla aika ymmärtämätön tyyppi. Minunkin mielestä kuulostat itse kiusaajalta. Kasteluun voi olla monia eri syistä, mutta ei pikkulapsi kiusallaan sitä tee eikä se ainakaan johdu huonosta kasvatuksesta. Pelästymisestä kyllä voi johtua, 5 v. on aika erilainen kuin aikuinen. En ihmettelisi jos olisi vaikka sinunlaista hörhöä pelästynyt niin paljon, että olisi laskenut alleen. Kyllä minäkin äitinä olisin lohduttanut. Opettelepa vähän empatiakykyä, olet todennäköisesti jo aikuinen ihminen... haloo!

        Tuo VoiVoiMitäHaperoa kirjoitti vähän muustakin kuin kastelusta. :)
        Jos 5-vuotiaalla lirahtaa pissa housuun, se on vielä ihan "normaalia", mutta jos tulee kakatkin housuun, ei lapsi ole terve!

        Kakka ei tule housuun pelästymisestä. Toki 5-vuotiaskin voi kakkia housuun, jollei hädän tullen pääse vessaan.

        No ehkä vanhemmat tietävät, että lapsella on jokin sairaus, mutta sitä ei ole Haperolle kertoneet


      • Hoitoa.vailla

        Tuttavan perheessä tällaisessa tapauksessa havaittiin vakava sairaus lapsella ja hänelle jouduttiin tekemään mm. avanne, joka hänellä oli vaivanaan vuosikausia.


    • Lapsi.vailla.rakkautta

      Aloittajan kannattaisi miettiä lastensuojeluilmoituksen tekemistä. Lapsi saattaa osoittaa käytöksellään vakavista ongelmista perheessä.
      Jos aloittaja on perhetuttu, voi varmaan kysyä vanhemmilta, onko lapsella suolistohäiriö tms. vakava muu ongelma, mitä sanoo neuvola. Viisivuotias tutkitaan kyllä muutenkin neuvolassa ja hänen kehitystään seurataan. Jos vanhempien vastauksista käy ilmi, ettei lapsen käytökseen ole missään puututtu tai kakkaamisongelmaa tutkittu, tekisin kyllä lastensuojeluilmoituksen.
      Lapsi, joka on jätetty täysin ilman tukea ja huoltoa, pitäisi ottaa huostaan, sillä lapsihan siitä kärsii koko ikänsä, jos hänelle ei anneta normaaleja käyttäytymisohjeita.

    • VoiVoiMitäHaperoa

      En usko että kakka ja pissi ongelmissa on kyse rakenteellisesta vaivasta sillä osaa myös käydä pöntöllä eikä kaikki tavara tule lahkeeseen. Ongelma on kenties henkinen enemmän: ihan hyvin voi kakata housuun kun kukaan ei siitä toru, sitä ei ole kielletty ja käden käänteessä pylly on pesty ja päällä puhtaat vaatteet ja voi jatkaa leikkejä normaalisti kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lapsi siis tosiaan kesken leikin pinnistää kakat housuun ja jatkaa leikkiä. Suihkuhetkikin on mukava, sinne saa käydä hakemassa leluja vaikka on joutunut sinne kun on sotkenut housut.

      Ja tosiaan tämä kakkahomma on vaan yksi monista. Muutoinkin kyseisen lapsen kasvatus on paapomista, lahjojen ostoa järjettömät määrät, saa tehdä mitä haluaa jne. Juosta kaupassakin vapaana kunhan löytyy ennen kun auton starttaa. Ja kaupastahan saa lelun joka kerta koska hän haluaa, eikä vanhempi voi tuottaa pettymystä sanomalla Ei. Eli mitään ei kielletä, ei vaadita, mistään ei rankaista, ei toruta, ei edes neuvota parempaan suuntaan, mitään seurauksia ei tule rikkeistä. Tällöin mielestäni ei voida puhua kasvatuksesta vaan seurana olosta. Lapsella on jo nyt todella suuret sosiaaliset ongelmat, erittäin hankala tulee koulusta.

      • HäntäEiRakasteta

        No jos vanhemmat haluavat pestä kakkapyllyä esim. teini-ikäiseksi asti, siitä vaan. Koulussa opettaja ei tule näin tekemään, joten tämä lapsi kannattaa pitää kotiopetuksessa.

        Ja minusta tuntuu kyllä, että tuo lapsi ei edes elä teini-ikäiseksi, jollei hänellä ole mitään rajoja. Vaikuttaa siltä, että vanhemmat on pikemminkin välinpitämättömiä kuin paapojia. :(

        "Juosta kaupassakin vapaana kunhan löytyy ennen kun auton starttaa. Ja kaupastahan saa lelun joka kerta koska hän haluaa, eikä vanhempi voi tuottaa pettymystä sanomalla Ei. Eli mitään ei kielletä, ei vaadita, mistään ei rankaista, ei toruta, ei edes neuvota parempaan suuntaan, mitään seurauksia ei tule rikkeistä. "


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe