Autopaikka asiaa

Kerrostaloasukas11

Taloyhtiöön on muuttanut uusia osakkaita ja ovat vailla autopaikkaa. Lappu tullut isännöitsijältä että jonkun pitäisi luopua 2.autopaikasta. melko hiljaista ollut. Hallitus ei tee asialle mitään. No kaikilla kolmella hallituksen jäsenellä autotalli vuokralla ja vielä 1. tolppapaikka. Yhdellä jäsenellä paritalli ja pitää tolppapaikkaa lapsilleen vieraspaikkana. Muilla hallituksen jäsenillä kaksi autoa. On vielä muita asukkaita joilla ei enää olisi tarvetta 2. paikalle, hänellä ollut kaksi paikkaa 10 vuotta. Isännöitsijä vaan ihmettelee hallituksen toimimattomuutta. Vieraspaikat 3 kpl on aikaa sitten otettu asukkaille käyttöön. Paikkoja ei ole tarvitsijoille. Onko neuvoja miten hallitukseen saisi vauhtia? On kai olemassa yhdenvertaisuusperiaate jolla pitäisi mennä?

10

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokraisäntä

      Anopin talossa pitävät arpajaiset siitä, kuka menettää toisen auton paikan, kun tulee uusi asukas, jolla ei ole yhtään paikkaa ja on auto. Ennen tätä käytäntöä kaikki yksityiset vieraspaikat, eli autottomat autopaikat otettiin käyttöön

    • hallitus_vaihtoon

      Arvatenkin yhtiöjärjestykseen ei ole kirjattu mitään asiasta.

      Noh, tällaista käytäntöä on harjoitettu:

      - "parhaat" paikat jaetaan ensin, esim. tolppapaikat vs. kylmät paikat (kysyjän tapauksessa ehkä autotallit) periaatteella kaikille tällaista haluaville yksi (jonotuslistan mukaan, jos tulee jotain jaettavaa) ja mikäli ylijäämää tulee, niin sitten aletaan jakaa kakkospaikkoja

      - em. johtuen sellaisetkin asukkaat, joilla on jo 1-2 paikkaa voivat olla autopaikkajonossa saadakseen paremman paikan

      - tärkein juttu: mikäli kakkospaikkoja on käytössä ja taloon tulee asukas, jolla ei ole ensimmäistäkään paikkaa, niin sitten arvotaan, keneltä otetaan kakkospaikka pois!

      - jos on näitä tolppa/kylmiä paikkoja, niin periaate on myös, että joka huoneistolle kuuluu 1 tolppapaikka eli tarpeen tullen siirretään kakkosauto tolpalta kylmälle paikalle (tai otetaan kakkospaikka kokonaan pois, jos ei ole antaa mitään tilalle), jotta saadaan uudelle asukkaalle tolppapaikka

      Selvästikin hallituksella on nyt oma lehmä ojassa eli ovat kahmineet autotallit ym. itselleen eikä saavutetuista eduista luovuta. Ei tässä auta muu kuin pistää epäoikeudenmukaisen tilanteen korjaaminen yhtiökokouksen esityslistalle. Muista esittää asia hyvissä ajoin ennen yhtiökokousta, jos tämä ei ole esityslistalla, hallitus voi sivuuttaa koko jutun. Voi jopa olla tarpeen laittaa hallitus vaihtoon, kun ajavat pelkästään omaansa eivätkä yhtiön asiaa. Mutta sehän sitten tarkoittaa, että tilanteeseen muutosta haluavien pitäisi olla valmiita tarttumaan toimeen eli pitää olla valmis ryhtymään itse hallituksen jäseneksi. Oletteko?

    • jasamaaskeidaataas

      Onko kyseessä sama hallitus joka vippasi fyrkkaa naapuri yhtiölle ??

    • P-park

      Jos siinä on jotain nurmikkoa niin tehkää siihen muutama lisäpaikka.

      • ei_onnistu

        Ei onnistu, koska Suomi. Parkkipaikkoja ei noin vain tehdä lisää mihinkään nurmikolle, koska kaavoitus, rakennusluvat, viranomaisluvat, paloturvallisuusmääräykset jne. jne. Kaava määrää paljonko paikkoja on ja nurmialuetta kun ei ole kaavoitettu pysäköintialueeksi, niin lisäpaikkojen rakentaminen on kaavamuutoksineen ja viranomaislupineen sen verran raskas ja kallis prosessi, ettei siihen kannata lähteä parin lisäautopaikan takia.


      • saavutettu_etu

        Plus kävihän jo alkuperäisestä kysymyksestä ilmi, että eläkeläispariskunnat pitävät kynsin hampain kiinni paikoista, joita eivät enää käytä. Koska saavutettu etu. Saavutetut edut ovat tässä maassa pyhiä ja loukkaamattomia.

        Tuo on niin tuttua... olen itsekin asunut talossa, jossa paikoista pulaa. Samaan aikaan monta käyttämätöntä paikkaa näillä eläkeiläisillä, perustelu "pitää olla parkkipaikka, koska poikamme käy kylässä kerran kuussa ja hänelle pitää paikka olla".

        Tolppapaikan tarvii myös vaari, joka autoilee kerran, pari, kuukaudessa. Tolppa pitää olla, jotta hän voi pitää autoaan (jossa myös sisätilanlämmitin) tolpassa kiinni 24/7. Eihän sitä koskaan tiedä, lähdenkö jo ensi sunnuntaina vai vasta ensi kuussa seuraavan kerran ajelulle!

        Uusien paikkojen rakentaminen on vaikea ja kallis projekti. Ei todellakaan kannata kaivaa verta nenästään olemalla kunnan viranomaisiin yhteydessä. Sieltä voi tulla kaupan päälle lisävaatimuksia, esim. löytyykin tieto, että olisi aikoinaan pitänyt rakentaa isompi parkkikenttä tai peräti pysäköintitalo, mutta tähän haettiin poikkeuslupa...

        Eli pitää laatia selvät pelisäännöt, joiden mukaan toimitaan = otetaan turhan panttina roikotetut paikat hyötykäyttöön.

        BTW vieraspaikoiksi on "ylijäämää" turha laittaa. Aina löytyy joku pelle, jolla on mielestään oikeus seisottaa autoaan vieraspaikalla, jolloin hänen ei tarvitse maksaa sitä 10 €/kk riistohintaa pysäköintipaikasta (auton muiden kulujen, siis 500 €/kk päälle = merkittävä säästö!).

        Niitäkin sankareita on, jotka seisottavat autoaan vieraspaikalla, vaikka omakin olisi, jos vieraspaikka on 10 m lähempänä ulko-ovea. Elleivät sitten jo muutoinkin pysäköi ulko-ovelle tai nurmikolle.


    • Anonyymi

      niin tuttua täälläkin 1970 luvulla rakennutussa kerrostalossa.

      Autopaikat ja tallit omistaa kaikki 70-80 luvulla muuttaneet eläkeläiset ja uusien juuri muutanaiden on ihan mahdoton esimerkisi ostaa autotallia,koska sellaista ei kukaan myy. Sattaa olla jopa jollakin autotalli lisäksi veilä autopaikka. Ihmettelen miksi näin saa olla?

      Kuitenkin ihmettelen tuota 1970 luvun ideaa, että miksi on ylipääätään rakennettu valtava kerrostalo ja ihan pieni piha jossa muutama autopaikka? Ei ole sitten yhtään osattu ottaa huomioon 2020 luvun kasvavaa autotarjontaa. 2000 luvulla on kyllä tehty järkevästi esim porukoilla kerrostalo jossa on autohalli! Todella hyvä idea tuo autohalli, mutta miksi tuota autohallia ei ole tajuttu kun 1970-80 on rakennettu kerrostaloja?

      • Anonyymi

        > Ei ole sitten yhtään osattu ottaa huomioon 2020 luvun kasvavaa autotarjontaa.

        Joo, oli ne ennen tyhmiä. Eivät ymmärtäneet laittaa CAT6 kaapelointiakaan taloon.

        Maailma oli silloin vähän erilainen... 70-luvun alussa yli puolelle kansasta juokseva vesi tarkoitti sitä, että eukko juoksi vesiämpärin kanssa ja vessa = puucee pihan perällä. Kun elintaso oli tätä luokkaa ja Ruåtsissa sekä työtö että parempia asuntoja tarjolla, oli uhkana työvoiman massamuutto maasta. Tämän ehkäisemiseksi piti kerrostalolähiöt rakentaa hirveällä kiireellä ja temppuhan onnistui. Vaan ei siinä tohinassa ihan kauheasti ollua aikaa eikä varaa miettiä, montako autopaikkaa yms. saatettaisiin 30 vuoden päästä tarvita.


      • Anonyymi

        > Todella hyvä idea tuo autohalli, mutta miksi tuota autohallia ei ole tajuttu kun 1970-80 on rakennettu kerrostaloja?

        Autohalli on PALJON kalliimpi rakentaa kuin pihapaikat. Ainakin Länsi-Vantaalla oli taannoin kaavamääräyksissä monellakin alueella hallit, mutta grynderit hakivat 70/80-lukujen taitteessa poikkeuslupia sillä verukkella, että "halli rakennetaan, kun on asukkaat maksaneet lainansa pois". No, ne lainat on maksettu pois vuosikymmeniä sitten eikä alkup. asukkaistakaan montaa ole jäljellä. Pysäköintipaikoista on hirveä pula, mutta siitäkin nousi hirveä älämölö, kun kaupunki rupesi vuosituhannen taitteessa kyselemään, että koskapa se teidän pysäköintihallinne valmistuu....?

        Vaan kas kummaa, heti lähdettiin etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja muutoksia kaavaan, ettei halleja tarvitse ikinä rakentaa. Se on OK, että rakennetaan hallit talon rakentamisen yhteydessä. Silloin kulut upotetaan asuntojen hintoihin eli autopaikoista joutuvat maksamaan myös autottomat ja 2 autopaikan varaaja see helposti 50 k€ sponssin naapureiltaan.

        Se ei ole OK, että joutuisi maksamaan paikkansa kulut itse.

        Töölössäkin seisoo jokin yksityisomisteinen pysäköintihalli tyhjänä. Ei pysäköinnistä kuulu maksaa. Kadunvarsipaikkoja ei riitä kaikille, mutta kaupungin kuuluu niitä järjestää lisää... sanomattakin selvää, ettei tämä saa asukaspysäköinnin hintaa korottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Ei ole sitten yhtään osattu ottaa huomioon 2020 luvun kasvavaa autotarjontaa.

        Joo, oli ne ennen tyhmiä. Eivät ymmärtäneet laittaa CAT6 kaapelointiakaan taloon.

        Maailma oli silloin vähän erilainen... 70-luvun alussa yli puolelle kansasta juokseva vesi tarkoitti sitä, että eukko juoksi vesiämpärin kanssa ja vessa = puucee pihan perällä. Kun elintaso oli tätä luokkaa ja Ruåtsissa sekä työtö että parempia asuntoja tarjolla, oli uhkana työvoiman massamuutto maasta. Tämän ehkäisemiseksi piti kerrostalolähiöt rakentaa hirveällä kiireellä ja temppuhan onnistui. Vaan ei siinä tohinassa ihan kauheasti ollua aikaa eikä varaa miettiä, montako autopaikkaa yms. saatettaisiin 30 vuoden päästä tarvita.

        Tuo nyt vielä mitään, 70 -luvulla oltiin jopa niin tyhmiä ettei ymmärretty vetää edes valokuituja taloihin, eikä edes vikavirta- ja valokaarisuojia sähköihin, älysähkö ohjauksista puhumattakaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe