Joku sanoo totuuden NENÄ-päivästä, se on hyvä!

Pauli Vahtera
Nenästä vedettävien päivä

"Perjantaina 10.11.2017 Yle TV2 on koko illan Nenäkanava!
Yksi Nenäpäivä–show on nyt neljä show'ta! Ainutlaatuinen kokemusten…

Onnettomia lapsia varmasti on, mutta he eivät tule vastaan, jos heitä ei varta vasten etsitä panssaroiduissa ja vartioiduissa autoissa. Vammautuneita lapsia löydettäisiin myös Suomesta, jos tehtäisiin ”Nenäpäivä goes Suomi”-ohjelma. Elämä ei ole reilu kaikille missään päin maailmaa. "
1
Ilmianna
Jaa

17 VastaustaHelsingin itäpuoli on jo vallattu. Ei enää näy suomalaisia lainkaan.

”Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia."
" Se on hieno paikka, (ministeri) Stubb kertoi (somali)äidille tulkin välityksellä.”

"Teimme monikulttuurisen matkan Itäkeskuksen kautta Helsingin Puotinharjun ostoskeskus Puhokseen ja sieltä Kontulaan. Tuntui kuin olisi käynyt jossain lähi-idän maassa. Puhoksessa ei näkynyt yhtään naista, eikä yhtään eurooppalaista meidän kolmen lisäksi."

"Itä-Helsingin metroasemat Itäkeskus ja Kontula olivat levottoman oloisia. Ihmeteltiin, miksi Helsingissä kuka tahansa voi mennä juna-aseman laiturille. Näin ei ole muualla maailmassa. Ulkomailla metroihin ei pääse sisään eikä ulos ilman lippua. Helsingissä levottomuutta tulee siitä, että asemilla maleksii väkeä, jonka tarkoitus ei ole matkustaa."

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/11/02/lahimatka-ulkomaille/
1
Ilmianna
Jaa
1
Ilmianna
Jaa
Jo ennen nenäpäivää näytettiin Ugandasta . Wiki kertoo korruptiosta ja muutama vuosi sitten olivat käyttäneet kehitysapua väärin. Piti palauttaa mutta toteutuiko rahanpalautus? Lisääntymisprosentti siellä on hyvä ja kovia juhlimaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Uganda
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
se, että Suomessa ei tunneta lainkaan oloja, jonne rahaa lähetetään. Siitä on siellä pikemminkin haittaa kuin hyötyä.
_ ._ ._ ._

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/11/10/nenasta-vedettavien-paiva/

Kehitysapu ei toimi!

Kenialaisen talousasiantuntijan mukaan kehitysavusta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Afrikan kehityksen on tultava Afrikan sisältä.

Ugandalainen professori puolestaan sanoo (alkuperäisteksti lyhennettynä suomeksi): ”Kehitysapu on sanana yhtä ryvettynyt kuin sana kolonialismi”, toteaa ugandalainen poliitikko ja professori Yashpal Tandon. ”Lännessä on vähintään miljoona ihmistä, jotka elävät kehitysaputeollisuudesta. Oman etunsa vuoksi he haluavat avustustyön jatkuvan.” Hän kritisoi muun muassa sitä, että avun tarjoajat laativat avustusstrategiat avustuksen saajia kuulematta ja toteaa, että niin sanottu kehitysapu ei ole koskaan edistänyt kehitystä.

Arvostettu Der Spiegel kirjoittaa kehitysavun turmiollisuudesta
”Kehitysaputeollisuus alkoi 50 vuotta sitten, jolloin alettiin antaa rahallista apua siirtomaa-ajasta itsenäistyville maille. Apu oli jo heti alkuunsa korruptoitunutta. Kun esimerkiksi Maailmanpankki alkoi avustaa Ugandaa sen itsenäistyttyä vuonna 1962, pankki toi mukanaan oman kehitysstrategiansa, jonka lähestymistapa oli ylhäältä alaspäin, ei ihmislähtöinen. Avun tarkoituksena oli jatkaa entisten siirtomaavaltojen etujen ajamista, ja nimenomaan Ugandan tärkeimpien hyödykkeitten vientiä näihin maihin. Koko taloudellinen agenda oli virheellinen alusta alkaen, ja tuon saman agendan omaksuivat myöhemmin myös hyväntekeväisyys- ja kansalaisjärjestöt.”

”Hyväksyn solidaarisuuteen perustuvat hankkeet, mutta solidaarisuuden toteuttaminen ei ole helppoa. Jos tavoitteena on esimerkiksi auttaa ugandalaisia naisia voimaannuttamaan itseään heidän omien projektiensa avulla, silloin kyseessä on solidaarisuus. Mutta ulkopuoliset auttajat eivät saa tyrkyttää omia arvojaan ugandalaisille naisille. Toisin sanoen, jos näiden naisten yhteisöissä on omia kulttuurisia käytäntöjä, on läntisten solidaarisuusjärjestöjen kunnioitettava niitä.

Yhteisöjen omia käytäntöjä on kunnioitettava jopa silloin, kun nämä käytännöt ovat ristiriidassa yleismaailmallisten ihmisoikeuksien kanssa. Ei ole avustusjärjestöjen asia puuttua tähän.

Jos taas ulkopuolinen tekijä tulee ratkaisemaan ongelmaa, saattaa muodostua ongelmia, joita tämä ulkopuolinen järjestö ei pysty hallitsemaan. Kaikki kehitys on sisältäpäin lähtevää kehitystä.”

Miksi tyytyä neljään lapseen, jos voi saada seitsemän

(Käännös alkuperäistekstistä). Nigerissä, EU:n uudella ulkorajalla, on maailman korkein syntyvyys, sen arvioidaaan kaksinkertaistuvan 17 vuodessa. Kansalaisjärjestöt tarjoavat ehkäisyä, mutta entä jos naiset haluavat lisää lapsia?

Nigerissä tytöt menevät naimisiin nuorena ja saavat ensimmäisen lapsensa 18-vuotiaana. Moniavioisuus on laillista ja yleistä, erityisesti maaseudulla, jossa asuu noin 80 % väestöstä. Alakoulu jää käymättä yli puolelta tytöistä ja harvempi kuin yksi kymmenestä käy yläkoulua. Alle 25 % naisista on luku- ja kirjoitustaitoisia. Naisilla on keskimäärin seitsemän lasta, suurin lapsiluku koko maailmassa. Menehtyminen raskauden aikana tai synnytyksessä on yleistä.

Naiset haluavat yleensä yhdeksän, miehet 11 lasta.

Nigerissä väestö kasvaa nopeasti. Vuonna 1960 asukasluku oli 3,5 miljoonaa, nyt se on lähes 20 miljoonaa, josta puolet on alle 15-vuotiaita. Yli 80 % västöstä elää köyhyydessä. Maa on pääosin aavikkoa, alle 20 % maaperästä on viljelyskelpoista, ilmastonmuutoksen seurauksena tuokin pinta-ala supistuu. Nykyisillä syntyvyysluvuilla väestö kaksinkertaistuu 17 vuodessa. Tästä seuraa lisää köyhyyttä, nälkää, poliittista epävakautta ja väkivaltaa.

”Kun maassa on joukoittain työttömiä nuoria, heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin muuttaa maasta”, sanoo Hassane Atamo Nigerin terveysminiosteriön perhesuunnitteluosastolta. Monet nuoret miehet lähtevät Ghanaan, Nigeriaan tai Norsunluurannikolle töitä etsimään.

Nigerin hallitus näkee ratkaisuna korkean syntyvyyden aiheuttamiin ongelmiin modernit ehkäisykeinot. Sitä he vain eivät ole vielä keksineet, miten naiset saisi käyttämään niitä.

Tutkijan sanoin käsillä on aikapommi, koska koko Sahelin alue on samassa tilanteessa. Erityisesti ilmastonmuutoksen seurauksena ruoan tuotanto heikkenee.

39-vuotias neljän lapsen äiti Rabi on tullut ehkäisyneuvojan puheille, koska hän haluaa pitää pienen tauon synnytysten välillä. Hän kuitenkin haluaa vielä kolme-neljä lasta, koska haluaa muslimiyhteisön kasvavan.

Nigerin väestöhaasteita pahentaa vallitseva konservatiivinen Islamin tulkinta, joka kannustaa ihmisiä hankkimaan mahdollisimman monta lasta. Ehkäisyvälineitä naisille jakavissa organisaatioissa yritetään luovia ilman,
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mika kumma on NENA-paiva? Onko se jokin hyvantekevaisyysjarjesto? Sorry, hieman outside mita Suomessa tapahtuu, ei tule katsottua saannollisesti uutisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
että täällä kerätään rahaa vain jonnekin tropiikkiin, vaikka Suomessa on 130 000 köyhyydessä kärsivää lasta.

Ja tropiikissa jonne sitä muka viedään se aiheuttaa vain vahinkoa ja pahaa.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä en nykyisin pistä euron euroa minnekään ulkomaisten rahankeräyksiin, meillä on niitä apua tarvitsevia ihan omasta takaa, "jos kaupunkimme halki kuljet ilman että silmät suljet" huomaat että melkein rikas olet.
Lapset, vanhukset ja sairaat (+ köyhät) heiltä viedään viimeisetkin ropot se on tämän päivän hallituksen määränpää.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
näin valitettavasti menee, heikommlta viedään sekin vähä, mikä heillä on.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
koska ollaan ujoja, ei kerjätä, vaan lähetetään ropomme tropiikkiin ja itse kärsitään vilua ja nälkää, kun tuhat vuotta ovat pahat naaputit Ruotsi ja Venälä meitä alistaneet ja orjuuttaneet, niin samaa vaistomaisesti jatkamme,
vaikka jo 100 vuotta on itsenäisyyden saamisesta.
- Välillähän Venäjä vielä yritti viedä sen, - ja loputkin maistamme jo luovuttamiemme lisäksi.

Ja maksoimme AINOANA maana maailmassa SOTAKORVAUKSET Venäjälle.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Per-vuosiko ovat NATO-maksut 40 miljoonaa?

Siis joka vuosiko 40 miljoonaa euroa?

Nyt jo monet velkaantuvat Suomessa sairastelunsa ja lääkkeiden oston takia,
ja Sipilä vielä huonontaa heidän tilannettaan,

köyhydessä kituvia suomalaislapsia on 130 000

ja taas se NENÄÄPÄIVÄ-keräys sai valtavat tuotot ,
jotka annetaan mustille sinne tropiikkiin ja niille johtajille palkkoihin.

Suomalaiset ovat ujoja ja pelkäävät, kun heitä on orjuutettu
n. 1000 vuotta naapureittensa toimesta.
1
Ilmianna
Jaa
Ajattelisin

antaa suomalaislapselle, joka kituu köyhyydessä, edes yhdelle suuhunpantavaa!

ja jos Sipilä saisi tuon 40 miljoonaa valtion budjettiin, hän peruuttaisi leikkaamisensa juuri
ahkerimmilta ja pitkän koulutuksen jaksaneilta ilkeät työttömiksi ajamisensa.
1
Ilmianna
Jaa
Sillä erotuksella kehitysmaitten vammautuneisiin, että suomalaiset tavalla tai toisella vammautuneet lapset hoidetaan hyvin ja erinomaisesti ja yhteiskunnan tuella verrattuna niitten maitten lapsiin, joita nenäpäivät(kin) koettaa auttaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Vain rikkaat lapset Suomessa saavat hyvän hoidon. Köyhiä lapsia on 130 000 lasta kurjuudessa.
Suomesta Kerjätyt NENÄPÄIVÄ- Rahat lennätetään heidän päänsä yli lämpimien maiden mustille.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Ota selvää ensin ja auo tyhjää päätäsi sitten vasta. Et ole vissiin ikinä kuullut vammaispalvelulaista(kaan) yhtään mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

1
Ilmianna
Jaa
Nenäpäivät on ammattirikollisten touhua.
1
Ilmianna
Jaa
Kaikki islamilaiset valtiot ovat natsi-valtioita,
niissä soditaan ikuisesti, tapetaan eikä suvaita naisiakaan vaan kivitetään ja silvotaan, jopa vauvojakin silvotaan.
Jumala vihaa toisten ihmisten kiusaajia.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kaikki ne valtiot ovat sellaisia kuin ovat siksi, että kaikkien niitten johdoissa on ikäloppuja seniileitä setiä, jotka taistelevat omia omituisia sotiaan korvainsa väliss', jonne ei uusi aika, uudet tavat ja uudet ajatukset enää ikinä seilaa. - Ts. Jumalalla asian ja aiheen kanssa ei ole yhtään mitään tekemistä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Joku sanoo totuuden NENÄ-päivästä, se on hyvä!

Pauli Vahtera
Nenästä vedettävien päivä

"Perjantaina 10.11.2017 Yle TV2 on koko illan Nenäkanava!
Yksi Nenäpäivä–show on nyt neljä show'ta! Ainutlaatuinen kokemusten…

Onnettomia lapsia varmasti on, mutta he eivät tule vastaan, jos heitä ei varta vasten etsitä panssaroiduissa ja vartioiduissa autoissa. Vammautuneita lapsia löydettäisiin myös Suomesta, jos tehtäisiin ”Nenäpäivä goes Suomi”-ohjelma. Elämä ei ole reilu kaikille missään päin maailmaa. "

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta