Pää ei toimi jne.

hajamielinenhölmö

Ikää kohta 56 v ja kuukautiset olleet poissa pari vuotta. Hikoilua ei oirelistalla juurikaan ole, mutta kaikkea muuta mahdollista kyllä. Nivel- ja lihaskipuja yms. ja kolesteroliarvot pompanneet pilviin, refluksivaivat pahentuneet, hiukset harvenee ja ohenee ihan järkyttävästi, palelee, väsyttää, uni huonoa; en saa unta iltaisin ja aamulla, kun pitäis nousta, niin tuntuis olevan vasta silloin syvin univaihe ja uni ei tunnu virkistävän ollenkaan, vaikka pystyisikin nukkumaan esim. klo 9 saakka). Lisäksi ihmeellistä "aivosumua". Muisti pätkii, tulee ajatusvirheitä, pää käy jotenkin hitaalla, ei tajua mitään, puhe takkuilee (etenkin puhelimessa kuulostan varmaan välillä siltä kuin olisin kännissä/jossain muissa aineissa, hengästyttää, jonkinlainen ahdistusolo päällä, joutuu nieleskelemään jne.). Vaivat pahenevat vielä näköjään tällaiseen pimeään vuoden aikaan, lisäksi tullut ikäänkuin jonkinlaista masennusta. Oli mulla jotain kaamosoireita nuorempanakin, mutta ei kyllä ikinä mitään tässä mittakaavassa.
Kävin just terveyskeskuksessa lääkärissä ja otettiin kaikki verikokeet. Kilpirauhasarvot oli kuulemma normaalit. Niitähän tässä ensin noiden oireiden takia epäilin, mutta TSH oli 2,5 ja T4v jotain 13 paikkeilla, eli kuulemma ihan kunnossa ne, vaikkakin TSH arvo aiemmasta noussut. Aina ennen ollut arvo (ennen vaihdevuosien alkua) enintään 1,5 (joskus jopa 0.88) ja T4v arvokin nyt hieman laskenut.
Kolesterolit oli ne "tavalliset", kokonaisarvo yli 7:n ja LDL vähän yli 5:n. HDL ihan ok., se normaali, mikä mulla on aina ollut, mutta triglyarvo oli jostain syystä pompannut vähän päälle 1:stä yhtäkkiä 2.8:aan !! Lääkärin mukaan johtuu vaan jostain mitä olen suuhuni laittanut (en mitään sen kummempaa kuin ennenkään, oikeastaan olen ollut päinvastoin aika niukalla ravinnolla), eikä tohon ole kyllä koskaan ennen mikään ruoka noin vaikuttanut...! Sokerit ym. arvotkin oli ihan ok. Pitkäsokeri hieman noussut, mutta edelleen viitearvojen sisällä.
Mulla on vuosia sitten tutkittu aika perusteellisesti sydän, eikä suonissa ainakaan silloin ollut tukoksia. Lisäksi vuosi sitten olin sairaalan endokrinologin syynissä noiden kolesteroliarvojen takia. Ei löytynyt FH- sairautta geeneistä ja jotkut vähän harvemmin tutkitut rasva-ainearvot oli ihan erinomaiset, joten sain lopulta sydän- ja verisuonitautien riskilukemaksi ainoastaan 1, eikä statiineja määrätty.
Nyt musta vaan tuntuu siltä, että tää estrogeenin puutos kyllä vaikuttaa johonkin. Keltarauhashormonia en vaan syystä ja toisesta pysty käyttämään, joten vähän vaikea syödä mitään pillereitä. Ainoastaan pillereitä on joku gyne joskus ehdottanut. Geeliä ei ole suostuttu antamaan.
Kiva vaan tällainen, kun pää ei toimi...pitäis ensi vuoden alussa aloittaa mahdollisesti yksi uusi työ tai opiskella uuteen ammattiin, mutta pelkään ihan oikeasti selviydynkö enää niistä.

3

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KärsimysOhi

      Miksi et pysty käyttämään keltarauhashormonia ? Et voi käyttää pelkkää estrogeenia, jos kohtusi on tallella. Jos et hormonihoitoa voi käyttää, niin sitten pitää vain kärsiä. Aivosumu ja väsymys on tutkitusti vaihdevuosioireita. Liikunta voi auttaa hieman. Mars lenkille siis.

    • Lääkitys

      Olen samanikäinen kuin aloittaja ja minulla kolesteroli arvot koholla ja lääkitys kai pitää aloittaa?

      fp-8.1
      fp-trigly 1.31
      fp-kol-hdl 1.96
      fp-kol-ldl 5.72

    • Janemaare

      Hei nimim. ”hajamielinen hölmö”!
      Tuli lukiessani mieleen, ja varsinkin kun puhuit aivosumusta, että voisi olla hyvä käydä vielä jonkun kilpirauhasasiantuntijan puheilla, oikein erikoislääkärillä, joka osaa tulkita kyseiset arvot suhteessa oireisiin. Ystävälläni oli arvot kohdallaan tk-lääkärin mukaan, mutta asiaan enempi perehtynyt expertti näki heti, missä mennään.
      En tiedä, saako täällä mainostaa nimellä jotakuta pätevää, josta itellä on hyviä kokemuksia...?
      Tuo sana aivosumu nimittäin kuvaa ystäväni omien sanojen mukaan parhaiten viallisen kilpparin aiheuttamaa tuntemusta, joka tosin on vaan yksi monista hankalista oireista! Muita on hiustenlähtö, väsymys (syvä, loppumaton), palelu, kuiva iho, painonnousu, muistin pätkiminen, ahdistuneisuus, kammo isoja väkijoukkoja kohtaan, puheen pätkiminen.......ja oireet pahimmillaan tähän aikaan vuodesta. Helpottaa vasta keväällä. Ai niin, myös lihaskipuja ja hitautta, aikaansaamattomuutta., apatiaa, itkuherkkyyttä...loputon lista. Kuulosti vaan NIIN tutulta, että oli pakko kirjottaa. Toivottavasti saat apua, oli kyse sitten vaihtareista tai kilpparista tai molemmista! Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe