Ulkopuolinen aina

Hei, yritän että täsät viestistä ei tulisi romaani. Mutta niin, olen ollut koko peruskoulun kiusattu melkein. Vanhempani kysyivät moneen kertaan onko koulussa kaikki hyvin, mutta minä en uskaltanut vain kertoa, koska jotenkin häpesin itseäni yms. Ylä koulussa kiusaaminen oli haukkumista, yksin jättämistä, sanottiin jopa suoraan että jos nyt kuolet/häviät täältä niin kukaan ei sitä huomaa. Kiusaaja oli ns ainut "kaverini". Kelpasin hälle seuraksi koulumatkoille säännöllisen epäsäännöllisesti, koulussa minut heti jätettiin pois ryhmästä, ei otettu ryhmään paritöissä yms. Vaikka se ei aina ole sanallista ollut, jotenki ilmeistä ja eleistä ja kikattelusta päin naamaa sen tiesi,ainakin tuntuu että osaan jotenkin lukea ihmisten ilmeitä ja eleitä, olen jotenkin yli herkkä,

Miulla on ollut yksi tai kaksi hyvää ystävää alakoulu aikoina mutta koulun vaihtuessa ne ihmisuhteet jäi ja tämä ns"kaveri"tuntui jotenkin ne vähimmätkin ihmiset kääntävän vastaan minua. Nyt tilanteeni on että olen käynyt jo amiksen ja olen töissä. Työpaikallakin olen ruennut miettimään kun olen sijainen, että siellä o vähä syrjintää tms. en pääse kokouksiin tms, minulle annetaan hankalimmat hommat, minun tekemisiini tulllaan katsomaan viereen ja puututaan, vaikka en tekisi mitään väärin, koska meidän alalla jokaisella on oma persoona ja tapa tehdä työtä, tietty sitten jos todella tekee jotain väärin niin saa puuttua, mutta saatetaan puuttua liian herkästi. On siellä onneksi myös kivoja ihmisiä mutta kylllä siellä saa kokea välillä että on sijainen ja sinulla ei ole oikeuksia. Esimerkkinä se että oli työhyvinvointi päivä, meitä on 2 pitempiaikaista sijaista niin meille järjestettiin oma päivä, eikä huolittu muiden joukkoon mukaan.

Miulla on ollut myös perheessä ja suvun kanssa vaikeuksia, tuntuu että sinnekkään ei ole aina hyväksytty, en ole heidän biolginen lapsi ja kun olen yrittänyt tutustua nyt aikuisena biologiseen sukuun niin he asuvat todella kaukana tai eivät vastaa halua jutella. En tiedä olenko liian herkkä /vainoharhainen tai jtn? Nykypäivänä mulla on ehkä 3 kaveria jotka asuu eri paikka kunnalla ja sekin on tosi yksipuolista. mullle saatetaan tehdä ohareita ja olla ilkeitä päin naamaa vaikka yritän olla kiltti. Usein miun pitäisi kuskata heitä baariin tms. nyt saattaa joku ihmetellä, miksi en vain jätä heitä, mutta olen ajatellut että vaikka ei olekaan kunnollisia ystäviä, niin onhan se parempi, että on edes jotakin seuraa. Myös seurustelusuhteissa olen kokenut hyväksikäyttöä monella tapaa, ja tutustuessa uusiin miehiin, he joko haluavat vain sitä tai sitten jos muuten kohtaa meillä olevinaan, niin siltikin kohta hävitään pieru saharaan

Olen yrittänyt keskittyä etsimään uusia ihmisiä nyt vain ystävämielessä,mutta jostain syystä uusiin ihmisiin tutustuminen on vaikeaa. Ehkä kaikki huonot kokemukset on aiheuttaneet itsetunnolle sen että olen tietyissä tilanteissa liian pelkuri ja en osaa luottaa ihmisiin, porukat aina valittaa että miksi olen niin ujo ja herkkä ja itken helposti, mutta kai minullakin on oikeus tunteisiin. Joskus en edes uskaltanut itkeä jos koulussa vaikka kaaduin. Minulla on onneks kaksi ihanaa marsua ja ne piristää päivää työssäkäynnin lisäksi. Minulla on myös masennusta jonka takia käyn terapiassa. Käyn myös ydhessä liikuntaryhmässä kerran viikossa.

Osaisitteko auttaa minua ja antaa vinkkejä? Miten voisin saada etes elokuviin seuraa, on noloa/tylsää mennä yksin leffaan?

9

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfasfsadfasf

      Särähti vähän korvaan tuo että yrität olla kiltti. Jos lisäksi vaikutat pelkurilta niin onhan se nyt huono yhdistelmä.

      Se mitä ihmiset arvostaa on jämäkkyys ja rohkeus. Vain vaatimalla kunnioitusta saat sitä.

      Jämäkkyys ja itseluottamus tulee siitä että ei tarvitse pelätä konflikteja. Jos et ole kuin kotonasi tietynlaisten konfliktien keskellä, vältät niitä. Tämä on sinänsä ihan oikein, sillä vältät myös sen että tulisi pahasti pataan. Ongelma on vain se, että jos vältät konfliktit 100% niin et myöskään ikinä opi taistelemaan. Siksi pitäisi olla balanssia.

      • Ulkp

        Niin olen aina ollut kiltti perusluonteeltaan. Yritän nykyisin olla jo edes vähä jämäkämpi. Mutta en mä tahallani ole ujo enkä voi geeneilleni mitään. Lapsuudenkokemukset on vaan tehnyt tälläisen.


      • huomioita

        Sun ei tarvi ruveta sanoja toisen suuhun laittamaan tai määräämään häntä kovemmaksi ihmiseksi. Itsekin olen ollut se, joka on syrjäytetty porukoista ja olen kärsinyt yksinäisyyttä. En enää jaksa oikeastaan tehdä kummemmin sen eteen töitä, että väkisin yrittäisin kavereita etsiä. Jos mun seura ei kelpaa, niin en mahda sille yhtään mitään. No, suhteellisen nätti olen, ja olen saanut miehen. Jos olisin rumempi, niin ei varmaan miehetkään olisi kiinnostuneet. En ole kuitenkaan mikään huippukaunis, vaan sellainen tavallisen nätti. Jotkut naiset saattavat myös pelätä toisia naisia, sellaistakin olen huomannut.


    • pudonnupäälleenpienenä

      ensimmäinen asia on että et keksi höpöjä tarinoita nettiin vaan rupeet aikuisten oikeesti aikuiseks.

      • Ulkp

        Vainiin mistä tiedät että ei ole muka totta vaan on joku keksitty?


    • Hei karokirja

      Kirjoitat elämäsi varrella kohdanneesi paljon kokemuksia, joissa olet kokenut ohitetuksi tulemista.
      Oletko missään vaiheessa käynyt jonkun ulkopuolisen keskusteluavun kanssa elämäntarinaasi läpi? Se voisi auttaa sinua lujittamaan itsetuntoasi ja luopumaan vääränlaisesta miellyttämisen kehästä. Ensin on itse opittava löytämään omat rajansa ja kunnioittamaan niitä, jotta voi puolustaa niitä myös toisten ohareilta ja väärinkäytöksiltä. Miellyttämisen kehä ei oikeastaan ole kiltteyttä vaan pelkoa. Siinä on se huono puoli, että suostumalla huonoon kohteluun et tule saamaan sitä, mitä oikeasti tarvitset: Tulla nähdyksi ja hyväksytyksi omana itsenäsi.

      Mistä voisit löytää uusia ihmissuhteita, on toinen kysymys. Aika moni kokee tärkeäksi myös jonkinlaisen vapaaehtoistoiminnan. Kun työskentelee itseään suuremman merkityksen parissa, oli se sitten luonnonsuojelua, nuorisotoimintaa, kulttuuria, lähimmäispalvelua tai mitä tahansa, voi saada mielekkään tekemisen lisäksi myös syviä ihmissuhteta, joita yhdistää sama päämääärä. Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuutta tarjoaa moni yhdistys, järjestö, kunta ja seurakuntakin tietenkin. Hommia löytyy isolla kirjollayksittäisestä kampanjasta (vaikkapa festarit) monivuotiseen toimintaan (ystäväpalvelu, löytöeläinkoti, ympäristönsuojelu, esim. harrastekerhon vetäminen jne)
      Jospa sinullekin löytyisi paikka, jossa saat olla juuri sellainen kuin olet ja toimia jonkin yhteisen hyvän eteen. Ja siinä samassa myös terveitä ihmissuhteita ja kuulumisen tunnetta.

      Merja, diakoni

      • Ilmaistyö

        Seurakunta tarvitsee vapaaehtoisia sillä työntekijöitä pistetään pois. Mene seurakuntaan ja hyvästelee viimeisetkin itsetunnon rippeet.


    • oppeliini1

      Hei, Merjalta sait tosi hyviä neuvoja! Minäkin kannatan vapaaehtoistoimintaa, siellä teitä kaikkia yhdistää halu toimia yhdessä hyäksymänne asian eteen.

      Otappa joitakin iltakursseja tyosi lisäksi haluamaltasi alalta. tai mikä vielä parempi, alalta josta et tiedä yhtään mitään. Se avaisisi silmäsi aivan uuteen maailmaan ja sinulle jäisi vähemmän aikaa surra epämiellyttävistä kokemuksistasi ja "ystävistäsi".

      Sinä kuulostat fiksulta nuorelta ihmiseltä jonka antennit ovat vastaanottamassa uutta. Laitappa ne konkreettisesti käyttoon ja lakkaa huolehtimasta ja suremasta kaikista epämiellyttävistä ihmisistä!
      Uusia tuttavuuksia tavatessasi kurssien ja vapaaehtoistyon lomassa, saat huomata että olet täydellisen hyväksytty ja arvostettu porukan jäsen, kaiken ikäisten seurassa!

      • Ulkop

        Kiitos te jotka autoitte! Pitää vaan osata päättää olen kyllä tosi eläin rakas tai just joku vapaaehtois työ olisi kiva:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe