Voikos marsulle antaa...

.::.

Niin voiko marsulle antaa päärynää?
Ja vielä sellanen juttu että kun marsujen on vaikea saada talvella c-vitamiinia niin mitkä olisi hyviä hedelmiä/vihanneksia mitä vois antaa ite olen antanut näitä:
-porkkanaa (päivittäin)
-Heinää (lisään aina jos on loppu)
-omenaa (noin.kerran viikossa)
-salaattia (pari kertaa viikossa)
-paprikaa=punasta (pari kertaa viikossa)
-kurkkua (tosi harvoin)
-tomaatti (pari kertaa kuussa)
-lanttua (kerran kuussa)

Noin olisi kiva kuulla mitä te annatte teidän marsulle,kun minusta nuo tuntuu että tuossa ei ole tarpeeksi c-vitaminnia...

33

12551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • killu

      me ollaan annettu sellasii c-vitamiini tippoja kuivamuonan sekaan. ennen pistettin veteen mutta marsut ei jouonu juuri mitään kun ne sai ilmeisesti tarpeeks kurkusta ja salaatista ja muista vastaavista.

    • nasuliini

      heippa!
      joo me annetaan kanssa kaikkkee noita.. sitten me annetaan mandariinia ja appelssiiniä ja kurkkua enemmän..!

      mielestäni marsusi saa tarpeeksi c-vitamiinia ja sen puutoksen huomaa mm.hilseilevästä turkista,

      paitsi, että marsuillesi kannattaisi antaa päivittäin vaikka porkkanaa ja pienen palan omenaa tai jotain pientä niin että marsu saa tarpeeksi monipuolista ruokaa..

      • Titta

        persilja on erittäin c-vitamiinipitoista, sitä voisi syöttää vaikka joka päivä, kuten myös kuivattuja nokkosia, ne ovat ravintoarvoltaan ylivoimaisia!


      • Mersu ja Mini

        Minusta marsulle ei saisi antaa mandariinia tai appelsiinia, eikä muutakaan sitrushedelmää, koska ne ovat niin happamia!
        Ei kannata odottaa niin kauaa, että iho alkaa hilseilemään, vaan tehdä heti parannus ruokavalioon ja antaa c-vitamiinivalmistetta tms.
        Eikä myöskään saa antaa omenaa joka päivä, se aiheuttaa virtsakiviä, itse annan kerran viikossa omenaa.


      • SirJulie16

        EI IHMEESSÄ MARSUILLE SITRUSHEDELMIÄ! LIIAN HAPPAMIA NIILLE! EHDOTTOMASTI POISTA NE MARSUJEN RUOKALISTASTA


      • Anonyymi

        Oletko vitun tyhmä ei missää nimessä mandariinii tai appelssiinii idiootti


      • Anonyymi

        Eihän sitrus hedelmiä sa marsuille antaa liian happamia


      • Anonyymi

        Älä anna marsuille citrus hedelmiä mandariinia , appelsiinia yms ei tee hyvää marsuille


    • LottaM

      Kyllä marsulle voi antaa päärynää.

      Marsu tarvitsee ehdottomasti lisää C-vitamiinia, sillä hedelmista ja vihanneksista saatu C-vitamiini ei riitä. C-vitamiinia voi ostaa eläinkaupasta tai apteekista. Annostus ohjeet pakkauksen mukana.

      Anna vain vähän kurkkua ja salaattia, sillä ne voivat aiheuttaa ripulia ja niissä ei juurikaan ole mitään vitamiineja, ne ovat lähes kokonaan pelkkää vettä. Suosi sen sijaan punajuurta, lanttua, porkkanaa sekä muita vitamiinipitoisia kasviksia.

      Käyppäs tässä osoitteessa, siinä on monipuolisesti marsun ruokinnasta :)

      http://www.marsuyhdistys.net/ruokinta.htm

    • ....

      voi/pitää antaa: päärynää, porkkanaa, heinää(!!!!!),omenaa, salaattia,kurkkua

      ei saa/kannata antaa: paprika, tomaatti, lanttu

      annathan marsullesi marsupellettiä, eikä siemensekoitusta?

      c-vitamiinista: sellaista vihannesta/hedelmää et löydä joka riittäisi täyttämään marsun c-vitamiinin tarpeen. marsun elimistö ei sitä itse muodosta, joten OSTA ehdottomasti marsuille tarkoitettua c-vitamiini valmistetta. yleensä se on jauheena, ripottele sitä ohjeen mukaan tuoreruuan päälle. anna ensimmäiseksi se esim.kurkku, johon olet sitä laittanut jotta syö varmasti, ja anna se suoraan kädestä. joka päivä!

      • marsukas

        Marsuille saa antaa paprikaa, lanttua suositellaan koska sen on kovaa ja tekee hyvää hampaille, tomaattia saa antaa, mutta pitää muistaa poistaa vihreät kannat koska ne ovat myrkyllisiä.


      • Mersu ja Mini
        marsukas kirjoitti:

        Marsuille saa antaa paprikaa, lanttua suositellaan koska sen on kovaa ja tekee hyvää hampaille, tomaattia saa antaa, mutta pitää muistaa poistaa vihreät kannat koska ne ovat myrkyllisiä.

        Kyllä siis todellakin PITÄÄ antaa lanttua!
        Meillä tyttöjen päätuoreruokaa onkin porkkana, punajuuri ja lanttu, muut (omena, kurkku, persilja, salaatti tms.) ovat muutamia kertoja viikossa annettavia herkkuja. :)

        Tuosta päärynästä, en antaisi sitä, koska olen lukenut (en muista nyt yhdistyksenkö sivuilta vai mistä..) että se turvottaisi. Eli sitä saa antaa, mutta ei suositella!


    • Riikka

      Lanttua kannattaa syöttää useammin :)) Lanttu sisältää reilusti karoteenia,ja muita vitamiinejä,se on terveellistä :))

    • Haluaisi marsun

      Mielestäni marsulle saa antaa päärynä. Marsut.net istä on taulukko ruuista joihin on laitettu mm.C-vitamiinin, E-vitamiinien, kalsiumin ja monen muun määrä. Kannattaa käydä katsomassa

    • Äskeisen kirjoittaja.

      Esim. Taulukossa sanotaan, että keltaisessa paprikassa on jopa 204,9 mg C-vitamiiniä kun taas päärynässä on vain 6 mg eikä siinä ole yhtään E-vitamiiniä.

    • marsukas

      ei sitrushedelmiä eikä muitakaan hedelmiä marsulle. Kurkku on turhaa, siinä ei juuri ravintoarvoja ja se on diureetti, salaateista lehtisalaatissa on eniten ravinteita mut ei siinäkään juuri nimeksikään marsun tarpeisiin. marsulle PITÄÄ antaa c-vitamiinilisää, ja sitä saa ihan vaikka ruokakaupasta eläinhyllystä. heinää aina tarjolla. tuoreista: satunnaisesti omena,banaani (pieniä paloja),salaatit,kurkkku. usein tai joka pv; porkkana,lanttu,punajuuri (ei purkista vaan ns. raakana kuorineen), tomaatti (ei joka pv koska voi aiheuttaa huulirupea) kesäkurpitsa, avomaankurkku, kukkakaali,parsakaali,paprika,.. Avokado esim. on myrkyllinen kaikille eläimille eikä munakoisoakaan saa antaa. kannattaa lukea www.marsut.net/foorumi.

      • marsuille hedelmiä

        HEI marsuille pitää antaa hedelmiä koska se on marsuille terveellistä :) marsuille se on vähän niinkö karkkia :) ja se on niille nami namia :)


      • Anonyymi
        marsuille hedelmiä kirjoitti:

        HEI marsuille pitää antaa hedelmiä koska se on marsuille terveellistä :) marsuille se on vähän niinkö karkkia :) ja se on niille nami namia :)

        Oletko sitä mieltä, että karkki on terveellistä? ;) Hedelmät on marsulle herkkua ja toki niissä on vitamiineja, mutta aivan liikaa myös sokeria, jos päivittäin annat. Ihmiselle hedelmä on terveellinen, mutta mietipä, että marsu on aika monta kertaa pienempi kuin sinä. Sulle omena on marsulle sama kuin esim. kilo karkkia.


    • marsut on ihanii :)

      saako marsulle antaa päärynää mulla itellä on 5kuukautinen marsu vauva :) niin kiinostaisi tietää mitä sille saa antaa ja mitä ei :) ja yksi pieni mikä saisi innosstaa marsuja ole ite makuulla nii se voi kävellä päälläsi :)

    • marsu ruoka

      Mun 2 marsuu ne on 1kk ja ne on syönyt päärynää,omenaa,porkkanaa,kurkkua,salaattia,lanttua, punajuurta,pellettiä,voikukan lehtiä,herkukoiden lehtiä,kuivatettuja maissin tähkiä ja 1 kerran viikossa kaalia
      Eikä ole tullut mitään oireita mutta en suosittele jääkaalia enkä paljoa päärynää koska se saattaa turvottaa enkä ole antanut paljoakaan kaalia ;)
      En suosittele banaania koska minun marsullani alkoi turvottamaan

      • Anonyymi

        ÄLÄ ikinä anna marsulle kaalia! Kaali turvottaa ja aiheuttaa suolikaasuja, lopputuloksena voi olla vaikkapa marsun liiallinen kaasuuntuminen, joka on kivulias, eikä siihen välttämättä ole hoitokeinoa.

        Punajuurta antaisin aika varovasti ja harvoin, sillä siinä on paljon oksaalihappoa. Voikukan lehdet vaihtaisin johonkin muuhun. Marjapensaiden, omenapuiden yms oksat on hyviä, samoin vaikkapa ratamon lehdet.

        Banaani on pääosin pelkkää sokeria, se ei sovi marsulle.


    • Emppyy

      Olen antanut marsuille c-vitamiinia sille että otan reilun palan kurkkua ja laitan kurkun päälle c-vitamiini jauhoo ja kyllä muuten menee hyvin. Ja se on tarkemmin sanottuna c-vitamiini rakeet.

    • Anonyymi

      Marsulle ei saa antaa happamana esim mandariininia me ollaan meidän marsuille aina rasitettu heinän sekaan vähän c vitamiinia sillä marsu tarvitsee sitä koko ajan marsulle saa antaa pieni määriä leipää meidän marsut suosii kaura leipää. Kannattaa kayttää pehmeää purua sillä se on marsun tassun pohilille parempi

      • Anonyymi

        En antaisi kyllä leipää, siinä on usein suolaa, hiivaa yms. Leipä ei kuulu marsun ruokavalioon.


    • Anonyymi

      Ota eläin kaupasta c-vitamiini jauhetta ja laita sitä aina veteen vaikka joka toinen päivä

    • Anonyymi

      Meilläkin on kaksi marsua! Itse tuore ruokaa annetaan monta kertaa viikossa, ei kuitenkaan ihan joka päivä. Meillä on selaista jauhemaista C-vitamiinia jota laitetaan veden sekaan ja esim. kurkun päälle joskus. Juovat vettä todella hyvin vaikka kurkku ei olekkaan sitä parhainta herkkua:)

    • Anonyymi

      Apua, tämä aloitus on jo vanha, mutta pliis, oikeasti, perehtykää ruokintaohjeisiin ja muuhun hyvin, ennen kuin otatte marsuja!!

      Päärynää voi antaa satunnaisena herkkuna, mutta se on niin sokerista, että en antaisi kuin max. kerran viikossa, ihan sentin palan. Sama homma omenassa ja jopa porkkanassa. Marsuihin perehtyneet eläinlääkärit aika usein sanovat, että yhden porkkanan antaminen marsuille on sama, kuin meille kilo karkkia! Eihän marsu luonnossakaan syö porkkanaa - naatteja ehkä, mutta tuskin kaivavat maan alta ;).

      -porkkanaa (päivittäin) Ei päivittäin...
      -Heinää (lisään aina jos on loppu) Heinää PITÄÄ olla aina tarjolla. Heinä on se perusruoka, siitä pitäisi koostua 70 - 80% marsun ruoasta, loput tuoreesta ja mahdollisesti pelleteistä. Heinä pitää marsun painon kurissa, suoliston toiminnassa ja tarjoaa kuituja.
      -omenaa (noin.kerran viikossa), juu, pienen palan.
      - salaattia (pari kertaa viikossa) Tummia salaatteja voit antaa, mutta älä anna esim. lehtisalaattia, jäävuorisalaattia yms vaaleita salaatteja.
      -paprikaa=punasta (pari kertaa viikossa), voit antaa, tosin keltainen on c-vitamiinipitoisempaa.
      -kurkkua (tosi harvoin), tämä on harmiton, voit antaa päivittäin. Kurkku on pääosin vettä.
      -tomaatti (pari kertaa kuussa) Juu, harvoin voit antaa, saattaa aiheuttaa huulirupea.
      -lanttua (kerran kuussa) Voit antaa, jos kelpaa. Meidän marsuille ei lanttu oikein maistu.

    • Anonyymi

      Kuta tuoreempia, sen kovempia. Makeinta ei.

    • Anonyymi

      Niin saako marsuille antaa omenaa niin paljon vai onko se niiden karkkia

      • Anonyymi

        Omenaa saa antaa enintään pienen palan kerran viikossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omenaa saa antaa enintään pienen palan kerran viikossa.

        Ihmetyttää nämä tietyn määrän ja aikavälin antajat. Kun se ihan oikeasti riippuu siitä, mitä muutakin syöttää. Jos antaa yhtenä päivänä viikossa omenaa, toisena päivänä päärynää, kolmantena banaania, neljäntenä porkkanaa, viidentenä viinirypäleitä jne., niin se on lopulta aika sama vaikka antaisi joka päivä omenaa. Eli idioottivarmempaa on neuvoa, että kaikki makeat tuoreet ovat herkkuja, joita ei tarvitse antaa ollenkaan, mutta jos on pakko, niin harvakseltaan voi antaa pienen palan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmetyttää nämä tietyn määrän ja aikavälin antajat. Kun se ihan oikeasti riippuu siitä, mitä muutakin syöttää. Jos antaa yhtenä päivänä viikossa omenaa, toisena päivänä päärynää, kolmantena banaania, neljäntenä porkkanaa, viidentenä viinirypäleitä jne., niin se on lopulta aika sama vaikka antaisi joka päivä omenaa. Eli idioottivarmempaa on neuvoa, että kaikki makeat tuoreet ovat herkkuja, joita ei tarvitse antaa ollenkaan, mutta jos on pakko, niin harvakseltaan voi antaa pienen palan.

        Olen samaa mieltä. En ollut tarpeeksi täsmällinen.

        Hedelmiä saa antaa herkkuna enintään kerran viikossa, mutta ei tarvitse antaa ollenkaan.


    • Anonyymi

      Voiko tähkää antaa marsuille?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe