Raskaanako?

Ykstyttö14

Mä oon 14v kasilainen tyttö, mulla on ollu viimeaikoina usein tosi huono olo.
Elokuussa olin yhen pojan kanssa muutaman kerran "silleen".
Eilen tein raskaustestin, ja se näytti plussaa.
Voiko olla? Mitä mun pitäis tehä, en uskalla kertoo äitille.

16

1215

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No kannattaa kertoo vanhemmille ne voi auttaa mitä päätätkin tehdä. Ja sit sille pojalle myös :)

    • toivottavastitrolli

      Kyllä se ensimmäinen asia on kertoa vanhemmille/äidille. Oli ratkaisusi mikä tahansa, niin neuvolaan pitäisi varata aika raskauden seurantaan. Jos olet jo elokuussa tullut raskaaksi, on raskaudenkeskeytys (abortti) nyt jo vähän ongelmallinen. Parhaimmassakin tapauksessa olisit jo raskausviikolla 12. joka on viimeinen viikko, jolloin raskauden voi keskeyttää ilman erityisen painavaa syytä. Ei jää kovin montaa vaihtoehtoa.

      • Ei muuten pidä paikkansa että yli 12.viikkosen raskauden keskeyttämiseen tarvitsis erityisen painavan syyn. Vasta yli 20. viikkoiseen raskauteen tarvitsee erityisen painavan syyn kuten sikiön vaikean kehitysvamman. Alle 20. viikkoisen raskauden voi keskeyttää ihan niistä tavanomaisistakin syistä, mutta siihen tarvitsee luvan Valviralta eikä pelkkä kahden lääkärin luvan saaminen riitä. Käytännössä kuitenkin aloittaja saa luvan keskeytykseen Valviralta satavarmasti koska on 14-vuotias.


    • Ykstyttö14

      Kerroin tänään sille pojalle. Se meni ihan vaikeeks. Mutta vähän aikaa juteltuamme lupas olla mun tukena. Ja lupasi tulla meille, niin kerrotaan yhdessä porukoille.

      • chaks

        Pidäthän meitä ajan tasalla jos pystyt&haluat!


    • Ykstyttö14

      Keskiviikko iltana kerroin porukoille... se poika tuli meille, ja isä tapansa mukaan heitti vitsiä, että ai kato sulhasehdokas... siinä vaiheessa mä pamautin päin näköö, että joo, mä oon raskaana.
      Äiti ja isä katto toisiaan, ja luuli sitä kai ensin vitsiks. Sit kun ne usko, niin äiti alko hössöttään neuvoloista ja kaikesta, kumpikaan ei ollu edes vihasia.
      Eilen sit käytiin neuvolassa, ja heti perään ultrassa, kaikki näytti olevan oikein hyvin, ne arvioi, että raskausviikko 14, ja laskettu aika 17.5.
      Itsellä varsin ristiriitaiset tunteet, mutta eiköhän tää tästä.

      • Hienoa ainakin, kuinka hyvin kaikki suhtautuvat asiaan.
        Jaksamista.


    • SallaKarimies1

      Onneksi olkoon, vauvat on ihania ja antavat usein hyvän suunnan elämälle, kypsän ja vastuullisen. :) Nuorena äidiks tulleet säilyy musta nuoren näköisinä pitkään. :) Entis aikaan lapsia saatiin ihan normisti tosi nuorina... Isä vaan kuvaan mukaan lapsensa isäksi! Onnea vielä ja tulkaa lähelle Jeesusta, hänen luotaan löytyy apu kaikkeen. :)

      • eläkää

        nyt kuitenkin ensin se oma elämänne ja nauttikaa siitä sen lapsenne kanssa. Tarinoidne mukaan Jeesus on taivaassa ja sinne kyllä kerkiätte pinemmälläkin hosumisella vaikka nimimerkki SallaKarimies1 teitä moiseen houkutteleekin. Ei kannata uskoa kaikkia maanpäällisiä proffia vaan tehdä oman näköistä elämää.


      • Ykstyttö14
        eläkää kirjoitti:

        nyt kuitenkin ensin se oma elämänne ja nauttikaa siitä sen lapsenne kanssa. Tarinoidne mukaan Jeesus on taivaassa ja sinne kyllä kerkiätte pinemmälläkin hosumisella vaikka nimimerkki SallaKarimies1 teitä moiseen houkutteleekin. Ei kannata uskoa kaikkia maanpäällisiä proffia vaan tehdä oman näköistä elämää.

        Joo, ei toi jeesustelu oikeen oo munkaan juttu. Vaikka kuulun kyl kirkkoon, ja aion mennä riparille, mut en varmaankaan enskesänä.
        Oiskohan munkin pitäny sanoo olevani raskaana pyhästä hengestä.


    • SallaKarimies1

      Tapani Suonto on tosi hyvä, mukaansa tempaava ja helppotajuinen hengellinen opettaja, hänen opetuksiaan löytyy paljon esim. YouTubesta kuten esim. tämä: https://m.youtube.com/watch?v=d9nyJ96B62E

      Lisää löytyy myös sivustolta oneway.tv
      Siunausta! Itse melkeen toivon että oisin saanut lapseni nuorempana...

      Raamattua kannattaa tietty kans lukea, raamattu.fi

      Ja mennä seurakuntaan. Yhteisessä rukouksessa on voimaa!

      • salamaleikkumi

        Te uskossa vahvathan pelastatte kaikki, voi rassukat paatoksen saarnaajat. Rippileireillä papit auttavat immet irti kalvoistaan... Tekopyhää hommaa!


    • Randomtyttö03

      Olen itsekkin 14 ja jos olisin tossa tilanteessa kertoisin vanhemmille koska niiltä voi saada tukea ja kyllä ne varmaan auttaa

    • raskaana_ei_oo_menkkoja

      Pakko kysyä, että ethän vain tupakoi?

      Nyt kannattaa elää terveellisesti.

      Nauti kasvavista rinnoista ;)

    • Ykstyttö14

      En tupakoi, muutenkin omaan terveet elämäntavat, juoksulenkin merkeissä me elokuussa tapailtiin tän pojan kanssa. Meillä oli ns. heinälatoromantiikkaa, kun juoksulenkin varressa oli sopiva lato.
      Mun idea se alkujaan olikin, miltä tuntuu olla kivan pojan kanssa ladossa silleen. Mutta en ois kyllä millään uskonu, että muutamasta kerrasta voi tulla raskaaks, kun tunnen monia, jotka on yrittäny lasta monta vuotta, eikä oo onnistunu.
      Ollaan puhuttu vanhempien, ja isovanhempien kanssa asiasta, ja kyllä mulle oli alusta asti selvää, etten ainakaan aborttia ota, en antais itelleni ikinä anteeks, jos nyt tappaisin lapseni, ja entäs, jos en enää myöhemmin jostain syystä saiskaan lasta.
      Ja perhe on kyllä mun tukena, eli uskon tästä kyllä selviäväni.

    • Hakattu15äitiPoika1v

      Onnee:) Miten teillä nyt menee:) ? Hyvä kun kerroit. Ite oon 15 ja sain saman ikäisenä esikoiseni:) Kyllä kannatti jättää abortti tekemättä:) :3 sulla kävi hyvä tuuri ton miehestä kanssa. Mulla otti asian todella paksusti. Ero ja kunnon vittuilu. Mut sulle ja isälle onnee :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe