Ei ole katuvaloja, eikä tällä menolla saadakkaan?

ihmettelijatuseat

Mikä on vialla katuvaloissa siinä osuudella, mikä vie Huhtimon koirapuistoon ja Kokonkatu 3:een? Ne ovat olleet pimeänä kesästä lähtien ainakin.

Siitä asiasta on oltu huolissaan pitkään, koska kyseinen tie on erittäin vaarallinen ilman tätä pimeyttäkin. Tie on mutkainen ja kapea. Pienet koululaiset, äidit lastenvaunuineen sekä koirapuistoon menijät eivät ole enää minkään arvoisia katuvaloista vastuussa olevalle taholle???

Jokin aika sitten siinä pyöri sähköfirman auto, jonka mies soitti johonkin, että "Ei nämä valot ..."

KUKA PÄÄTTÄJÄ LAITTAA KORTTELITIETÄ KÄYTTÄVÄT VAARAAN?

13

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valomiesss

      Valaisimina ikivanhat ränkät, joihin ei ole saanut uusia lamppuja 2012 jälkeen EU:n kiellettyä ne elohopean ja huonon hyötysuhteen takia. Koko valaisinosa vaihdettava, jos meinaa tulille saada ja varmaan kaapeleissakin jotain vikaa, jos ovat äkisti pimentyneet.

    • Veromiesss

      Mitenkäs siihen on sellaiset ränkät jääneet. On jo vuosi 2017 ja joka vuosi on verot kerätty.

    • Valomiesss

      Niitähän on samanlaisia vielä runsaasti ympäri kaupunkia. Vissiin varalamppuvarasto on loppunut, joten koko valaisinosa vaihdettava uuteen. Uusi nykytekniikan valaisinosa maksaa n. 150-200e/ kpl, että siinä varmaan syy.

      • ihmettelijatuseat

        Halloo: Vain kahdesta valaisimesta kyse! Korttelitie vie tonteille, joissa useita kerrostaloja, joten kyllä vaan kannattaisi ostaa ne kaksi valaisinosaa nyt ja kiireellä. Ja koirakkoja koirapuistoon ja tonteille kulkee vähän väliä. Kuinkas nyt sitten koirapuisto on valaistu vuorokauden ympäri kuin joulukuusi???


    • Valomiesss

      Varmaan odotetaan suurempaa hankintaa, että ostetaan isompi erä uusia valaisimia kerralla. Paria valaisinta ei kannata lähteä vaihtamaan, vaan vaihdetaan koko alueen valaisimet kerrallaan.

      Olen Hyvinkään valaisinvaihdossa ollut mukana. Siellä on vaihdettu tuhansia valaisimia jo 2002 vuodesta asti ja enää pari prosenttia valaisimista on vaihtamatta, sillä uuden tekniikan valaisimia on asennettu siellä jo 1990 - luvun puolesta välistä asti. Riihimäellä niitä on asennettu vasta 2010 nurkilta, koska vanha tekniikka oli puoli ilmaista.

      Vanhan tekniikan elohopeavalaisimet tunnistaa vaaleansinisestä valon väristä. Uuden tekniikan natriumvalaisimet tunnistaa kellertävästä valosta, tai valkoisesta monimetallivalosta. Uusin Led - tekniikkaan perustuva valo on myös valkoista. Valaisimet ovat kuitenkin litteämpiä ja valo lähtee useasta pisteestä.

      • ihmettelijatuseat

        Jaa. Onko sitä "suurempaa hankintaa" nyt odotettu jo vuodesta 2012 lähtien, jos silloin tuli tuo EU:n direktiivi vai mikä?
        Joudutaanko taas odottamaan yhtä kauan kuin kevyenliikenteenväylää siihen lähelle kun pikkupoika kuoli. Kenen uhraamista nyt odotetaan?


    • Feutori

      Kaikki on rempallaan siinä kaupungin osassa, jossa kokonkadun uusi jatke vie kaikki rahat ja huomion. Seki tehtiin turvallisuus syistä(että lapset pääsee liikkumaan kevyenliikenteen väylää) no sekin väylä jätettiin asfaltoimatta ja päällystettiin semmosilla kiven murikoilla, että nilkat paukkuu! Ja kun tuossa taannoin oli lunta, di kevyenliikenteen väylää aurattu kertaakaan. Loppujenlopuksi oli 25cm leveä ura jossa turvallisesti käpsytellä polvea myötdn loskassa. Pääasia että itse tie aurattiin 3kertaa tänä aikana. Mutta eihän se turvallisuus homma ollut kuin tekosyy rakentaa tie autoilijoille, ja pääasia että siinä pääsee ajamaan niin kovaa ku koslasta lähtee!! Siinähän ei ole nopeusrajoitusta vielä. Ja kaivonkannet paukkuu ku paskasti kiireellä väännettii! Tervemenoa!!

    • Veromiesss

      Ei sitä kevyenliikenteenväylää uskaltanut pyörällä ajella kaupunkiin päin lokakuussa kun se alamäki oli jäätynyt ja märkä. Mitenköhän sitten joskus kun tulee asfaltti. Ymmärsivät ottaa pois kyltin, missä kerrottiin tien valmistuvan syyskuussa vai oliko lokakuussa 2017. Ei siis kiirettä, kun ei kyltti hoputa.

      Teatterista voisi hakea lamput ja ottaa valomiehen mukaan. Johtajiakin on kaksin kappalein ja silti tarvitaan työryhmä neuvomaan heitä työssään.

    • Elohope
      • ihmettelijatuseat

        No nyt on valot. Nosturiauto kävi juuri vaihtamassa kyseiste katuvalojen valopesät.


      • ihmettelijatuseat
        ihmettelijatuseat kirjoitti:

        No nyt on valot. Nosturiauto kävi juuri vaihtamassa kyseiste katuvalojen valopesät.

        Vaan eipä laitettu sitä toista valaisinta kuntoon, joten pimeänä se vieläkin. Vain kaksi valaisinta, miksi ei hoidettu hommaa loppuun asti, niitä valaisimia muutenkin harvassa!


      • ihmettelijatuseat

        Se valo, joka on lähempänä ison tien risteystä, kuuluu ilmeisesti kaupungille, miksi kaupunki leikkii ihmisten hengillä taas???


    • Valamon.poika

      Valoa kansalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1920
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      130
      1307
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      110
      890
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe