sako kivääri

onko sakon a7 kivääri hyvä rosteripiipulla kaliberi 30 06
Ilmoita


Se nyt vähän riippuu mitä tarkoitat hyvällä. Helppohoitoinen se ainakin on. Älä osta uutena, vaan mielummin käytettynä. Vänhemmasta metsästyskivääristä saa koko rahalla työkalun.
Mitä ajattelit metsästää?
Ilmoita
hirviä.vanhoista pyytävät melkein uuden hinnan.semmoinen millä pärjää pitkään kaikenlaista riistaa metsästäen.
1 VASTAUS:
Valmiita paketteja kiikareilla. Esim:

https://www.nettiaseet.fi/myydaan/luvanvaraiset-aseet-kivaarit-308/hirvikivaari-tikkam55-308-kuopio-pohjois-savo/4258

https://www.nettiaseet.fi/myydaan/luvanvaraiset-aseet-kivaarit-308/tikka-55-308win-hameenlinna-kanta-hame/4194

https://www.nettiaseet.fi/myydaan/luvanvaraiset-aseet-kivaarit-308/tikka-t-3-super-varmint-stainless-308-win-kouvola-kymenlaakso/4181

Åari kolhua ei haittaa ja metsästyskiväärille niitä tulee muutenkin.

Jos hankit uuden kiväärin tonnilla, laitat jalat 100e ja kiikarin 500e, köytettynä saat melkein puoleen hintaan koko paketin.

Osta vasta kun kausi on takanapäin ja katsele rauhassa kevääseen. Hyviä löytöjä tulee aina vastaan kunhan vähän hakee.
+Lisää kommentti
totta se varmaan on,mutta löytyykö sakolaista".onhan uusi aina uusi"
1 VASTAUS:
Laita hakusanaksi "käytetty kivääri" ja ala seurata ilmoituksia. Jossain vaiheessa tulee vastaan jotain kiinnostavaa.
Uusi kivääri on tietenkin aina uusi, mutta ota huomioon, että vanhallakin metsästyskiväärillä on harvoin ammuttu tuhatta laukausta enempää. Piippu kestää laukauksia tarkkuuden kärsimättä viisinkertaisen määrän ja jossain 10-20 kertaisella määrällä sen voi uusia. Et ammu ikinä piippua loppuun, jos lataukset ovat vakioita. Aseen piippu tuhoutuu yleensä väärällä tavalla puhdistamalla/laiminlyömällä puhdistuksen taikka sitten lataamalla taulukon yläpäässä suurille nopeuksille, jolloin piippu palaa nopeammin. Normaalinopeuksisen kuparivaippaisen luodin kuluttama vaikutus on aivan marginaalista.
Mieti myös kaliberi tarkasti. Osta yleinen kaliberi, jota saa joka kaupasta ja on halpa ampua. Joku supermagnumi on niin kallis, että harjoittelu on yhtä rahanmenoa, jolloin ei koskaan opi ampumaan kunnolla.
Metsästyskiväärin paino on hyvä olla maltillinen, jos sitä meinaa kanniskella koko päivän kairassa. RST piippu ja komposiittitukki on helpompi kosteuden suhteen kuin rautapiippu ja puutukki.Kumpaakin täytyy huoltaa, mutta raudan kanssa on tärkeää vetää öljy aina päivän päätteeksi piippuun. Ei tarvitse kuin kerran unohtaa kostea ase pussiin pariksi päiväksi kun painiskelee ruosteen kanssa. Toiset arvostaa perinteisempää kalustoa enemmän, joten materiaalit ovat aika paljon makuasioita. Jos meinaat vaeltaa aseen kanssa kairassa päivätolkulla niin silloin mahdollisimman kevyt rst/komposiitti on käyttökelpoisempi. Normi hirvipassissa on melkein sama vaikka raahaisi ratakivääriä mukanaan.
Käytettyä kivääriä on tietenkin hyvä päästä katsomaan ja koeampumaan ennen kauppaa. Itse olen kuitenkin ostanut muutamia kivääreitä sokkona ja myyjän puheet ovat aina pitäneet paikkansa.
Käytetyssä kiväärissä on lisäksi se hyvä puoli, että saat enemmän respektiä vanhalla kiväärillä sen sijaan kun saapastelet paikalle pakkatuoreella paketilla. :)
+Lisää kommentti
kumpi 30 06 vai 308 hirvimetälle
Ilmoita
Makuasia.
Ilmoita
piipun kestoika eli kayttoaika on vain 5--10 sekuntia...eri asioista riippuen..jotkut ovat laskeneet ajan ja maaran jona luoti viipyy piipussa,,n.3000-5000lks aikana,,,
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

sako kivääri

onko sakon a7 kivääri hyvä rosteripiipulla kaliberi 30 06

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta