Miksi Matti juo niin paljon?

Auttekee

Masentaa jotenkin, kun Nykänen aina vaan kiskoo viinaa kaksin käsin. En tajuu. Mutta se on masentavaa. Miten ihmeessä joku pystyy juomaan alkoholia niin maan tajuttomat määrät.

Toinen asia mikä masentaa on vanheneminen. Se, että pitää esimnerkiksi syödä verenpainelääkkeitä, eikä asia varmaankaan parane tästä. Olis niin paljon kivempi nuoreta kuin vanheta. Että pännii. Ihan kauheasti. Just tein kattilallisen hernekeittoa, kun lääkäri käski pudottamaan 5 kiloa. Hernekeittoa ja raejuustoa kaksi viikkoa. Eiköhän se siitä. Mutta pännii.

Kolmas mikä pännii on se, että kavereita kuolee niin paljon. Ihan tosta vaan. Ei tähän totu. Kun ei kaikkien kanssa ehtinyt kunnolla päästä edes jutustelun alkuun niin hiiop ohi on. Ennen sai odottaa jotain kivaa, nyt lähinnä on vaan huonohkoja uutisia. Pännii. Millä ajatuksella tästä pännimisen kierteestä nyt pääsis pois. Ehkä sillä et lähtee käveleen säkkimpimeään.

29

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä se Matti siitä . . .

    • Nitsk

      Serotoniini tasoja pitää saada nostettua. Mielihyvähormoonin puute aiheuttaa depistä. Neuvoni olisi ylös, ulos ja lenkille.

    • Ei-se-ole-ihminen-enää

      Nollapaskoista ei saa ihmistä enää tekemälläkään ja Nykänen on liian tyhmä kanttura ymmärtääkseen tilansa ja riippuvuutensa. Pöhöttynyt arvoton, ainakin meikän silmissä.

    • oisunkooikeaan

      Matti on viisaampi kuin yksikään teistä tollopäät. Olette valtakunnan tolopäitä vähäpätöisiä surkimuksia kuset housuissa.

      • Eitaju

        Äijä on dokannut koko elämänsä ja ihmisushteensa. Miten sellaista voi sanoa viisaudeksi? .


      • Haha.missä.viisas
        Eitaju kirjoitti:

        Äijä on dokannut koko elämänsä ja ihmisushteensa. Miten sellaista voi sanoa viisaudeksi? .

        Asiata. Oli jonkin sortin mäkihyppääjä, silloin joskus, sukset suorana perinne eli persus pystyssä.
        Kun sukset meni ristiin, on ollut aggressiivinen väkivaltainen täysi juoppo retku, naisten hakkaaja, puukottaja.
        Pelkkä puliukko mut palstan yksinkertaiset tollokusipäät arvostaa tuollaista hä!
        Yli kolmekymppisenä jäpälle tehty ÄO oli alle 80. Jotain 73-75. Repikää viisautta.
        Sen sloganitkin aivan sekopoltsia


    • Niin.samaa.ajatusta

      Minäkin arvostan Mattia. Kiinnostaisi tietää, paljonko se sitten viinaa kiskoo. Esim. 4-senttisten krogien määrä/kk. Ettei vain saman verran kuin me muutkin joko kotona tai ravintolassa. Meille vain ei tule kuvaajat paikalle.
      No mutta hienoa, kun aloittaja on löytänyt tavoitteen; 5 kgn painonpudotus. Jos tosissasi olisit masentunut, et jaksaisi toivoa. Zemppiä!
      Kaverit kuolee ryppäissä, tippuu sellaiset, joiden kanssa joskus on aloittanut samassa työpaikassa, jakanut ajatuksia hiekkalaatikolla lapsiaan hoitaessa, rientänyt samoissa harrastuksissa tms. Johtuisikohan pänniminen pelosta, että tuo minuakin odottaa. Tunnen samoin, mutta kannattaneeko siihen vastausta hakea? Suru kuuluu potea ja sitähän sen on.

    • flegmaatti

      Matti on Matti mutta ihmeen hyvin on kuitenkin elämässä selvinnyt.

      Kaikki minun vanhat hyvät kaverini ovat kuolleet aikoja sitten. Ensimmäinen 20v pinnassa sotkeuduttuaan järvellä kännipäissään kalaverkkoihin.
      Muut dokasivat itsensä hengiltä alle 5-kymppisinä paitsi ainoa töissä käynyt, joka sinnitteli 62-vuotiseksi. Luttamusmies status suojeli työpaikalla aikansa.

      Jäätyäni työttömyyseläkkeelle ja muutettuamme ok:sta kerrostaloon, aloin täyttää tyhjiötä päivittäisellä tissuttelulla kunnes hieman alle 6-kymppisenä kysyin itseltäni syytä siihen.
      Vastaus muutti elintapani. En ole lopettanut dokaamista mutta siihen syntyi luontevalla tavalla oma rytminsä jota säätelen harkinnan mukaan.

      En voi valittaa terveyteni vuoksi. Ainoa tarvitsemani lääkitys on eturauhasen päivittäin kaipaamat kaksi tabua. Takaavat keskeytymättömän yöunen 73 vuotiselle ukolle.
      Käyn vuosittain labrakokeissa ja kehon koostumusanalyysissä. Olen tyytyväinen tuloksiin jotka tukevat käsitystä pääharrastukseni merkityksestä.

      • MitäSinäHarrastat

        Mikä on se pääharrastuksesi?


      • flegmaatti
        MitäSinäHarrastat kirjoitti:

        Mikä on se pääharrastuksesi?

        Käyn puntti-/kuntosalilla 6krt/viikko. Yhteensä noin 10 tuntia. Aikaisempi maksimi- ja perusvoimatreeni on hiljalleen siirtynyt voimakestävyyden suuntaan pyrkimyksenä hidastaa lihasmassan katoa.
        Oikeita maksimi ykkösiä teen enää maastavedossa ja tangolla hack kyykyssä.
        Vatsa ja selkä ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Maastaveto, takakyykyt, pitkät lankut, rocky, yms.

        Toinen harrastus on perheen ruokahuolto sisältäen tapahtumaketjun suunnittelusta aineksien hankinnan kautta valmistukseen ja pöydän kattamiseen. Tiskikoneeseen en puutu muuten kuin joskus sattumanvaraisesti laitan jokun kipon.


    • pirremiinapa

      Matti on alkoholisti , siksi.

      • Kylläniinvaanon

        PEUKKU. ISO.


    • lacucaracha

      Matti elää omaa elämäänsä omalla tavallaan. Joteski tuollainen toisen puolesta sureminen tuntuu vähän kornilta, kun kukaan ei tiedä, miltä Matista itsestään tuntuu ja hän kuitenkin on ainoa, joka voi juomiselleen tehdä jotakin tai sitten ei. Alkoholismiin liittyy paljon ahdistusta, osa kemiallista, osa psyykkistä. Toisen puolesta ei kannata ajatella, se on ajanhukkaa. Mieluummin sekin aika fundeeraamalla omaa elämäänsä pakenematta toisen elämän repostelemiseen. Muistaakseni Matti sanoi itse tähän samaiseen kysymykseen eli miksi juo, että ei tiedä itsekään. Uskotaan sitä.

      Herraisä, me nyt jostakin syystä olemme asettuneet tähän omalaatuiseen maahan, jossa sataa vettä (täällä etelässä) päivät pitkät ja valoa on vähän, ihmiset siksi yrmeitä ja luterilaiseen tapaan ilo on syntiä. Jos ei ole työtä on huono ihminen ja jos on työtä eikä tee sitä selkä hiessä, on huono ihminen, ilman muuta. Onko ihme, jos masentaa? Poiskin toki pääsee. monella tapaa, mutta suomalainenhan ei väisty vaikeuksien tieltä, koska oma maa mansikka, vaikka kuinka rupinen ja kireä. Se on niin.

      Ohoi, elämässä on aina jokin kausi meneillään ja meillä yleisesti kaamoskausi, Kaivellaan nyt vaan sitkeästi, kun suomalaisia kerran ollaan (onko se siunaus vai kirous, en tiedä) vaikka se klassinen 10 kivaa asiaa kullekin päivälle. Yksi voisi olla se, että ollaan hengissä edelleen eli tuntevia ja ajattelevia.

      • Jotain.tekemistä

        Itse jään työeläkkeelle ensi vuonna. Olen ajatellut, että hakeudun vapaaehtoistyöhön. Työkeikkaakin voisi tehdä silloin tällöin


    • beethooven

      Liian pienet ympyrät suurelle miehelle näyttää aina vaan olevan kyseessä Soomessa ahdaspäiden toivetyyssijassa.

    • Urheilijoilla on aika usein alko-ongelmia, samoin oli meillä, mies urheili kilpaa, iän myötä juominen vain lisääntyi, kunnes terveys meni. Mika Myllylä on myös hyvä esimerkki.
      Ei ne lopeta juomista, sitten kun henki tai teveys menee että ei enää pysty.
      Raittiita aikoja saattaa olla mutta ne ovat lyhyitä.
      Minua ei vanheneminen masenna, toivon vain että pääsen täältä maailmasta saappaat jalassa.
      Ne ihmiset jotka olivat silloin ikäisiämme kun olin lapsi ovat kaikki kuolleet. Se saa asiat oikeisiin mittasuhteisiin, kuinka lyhyt on aikamme täällä.
      En pystyisi pudottamaan painoani hernekeitolla ja raejuustolla, en tykkää kummastakaan, varmaan laihtuisin kun nuo sapuskat eivät maistu.
      Minulle sopii kalorilaskuri netistä jos paino alkaa nousta otan parin viikon kuurin 1200 kcal dieetillä.

    • Otsikoihin

      Matti ei kestä viinaa määrällisen merkittävästi . Ullakko vain sekoaa ja kalusto hajoaa . Noinhan on käynyt useamallekkin jonkinlajin huipua tavoiteleelle , syyt lienevät hämärissä ?

      • Kansa-oottaa

        Kuolis jo vaan. Myllylän viereen. Sinne se kuuluu. Tyhmäkin on.


    • reppuriika

      Alkoholistin pitää itse tajuta ja hakea apua. Jos ihminen ei itse halua niin vaikka sinä olisit siinä lähellä niin ei voi toista raitistaa. Joten jätä Matin murheet mielestäsi. Ongelmasi ei taida olla sittenkään olla Nykänen vaan jokin oma sisäinen avuttomuutesi ja se että ihmisen elämä on haurasta. Kun läheisiä poistuu ja ikä tuo rasitteita on vain kohdattava asia ja on lupa surra menetyksiään kun aika on. Sen vain alkaa sitten hyväksymään että aikamme on täälllä rajallinen.

    • teretule

      Asutko hänen kanssa, olisi aika muuttaa!

      • Täällähän-ME

        Kyllä. Me asumme Nykäslandiassa, emme suomessa.
        Talojen nimet ovat Mattilaa, Tiinalaa, Mervilää ja mitä niitä onhaan, en muista uusimman kummituksen nimeä. Joku Piikala se oli.
        Lisäksi meillä on Korkeasaari. Kas siellä apinoita.


    • Hyväte

      Minustakin on ahdistavaa, kun aikuiset ihmiset juo eikä arvosta elämää. Se on käsittämätöntä ja surullista mutta ei sille mitään mahda.

    • teretule

      Suomi tänään kokonaisuudessa on apinoiden valtio!!!

    • Oikeest

      Onhan sekin aika absurdia, että monet ihmiset jännittää vaikka lottoa maailmankaikkeudessa. Ja sitten kun eivät voita saavat siitä syyn dokata, kun pettymys on niin suuri. Oikeesti.

    • Heikunkeikku

      Minusta pitäisi "masentaa" Omat jutut, eikä ruveta masentuilemaan jonkun tuntemattoman puolesta.
      Aloitus kenties jonkinasteinen provo?
      Aloituksen otsikko on "Miksi Matti juo niin paljon?"
      Mistä sitä tietää, kuinka paljon juo ja mitäpä se muille kuuluu semmosta pohtia.
      Ehkä hänellä on syynsä. Syytkään ei muille kuulu.
      Minua ei ainakaan kiinnosta tuommoset.

      Olisihan sitä moniakin syitä masennuksiin, jos oikein urakalla alkaisi kaivelemaan.
      Kelpuuttaisi vähäpätöisetkin syyt ja semmoset syyt, joille ei itse voisi mitään.
      Olisi ikävää ajatella asioista niin negatiivisesti. Negatiiviset ihmiset helposti ajattelee vain niitä huonoja asioita, eivätkä noteeraa mitään hyviä asioita.

      Tasapainoinen ihminen hyväksyy oman vanhenemisen ja etsii jokaisessa elämänvaiheessaan ja iässään itselleen tärkeitä asioita ja mieluummin positiivisessa hengessä.
      Tietysti kompastuskiviä eteen pullahtelee, se kuuluu elämään, mutta niistäkin yli koikkelehtii jos mieli on tasapainossa ja avoin.

    • Semeneepois

      Sitä en ymmärtänyt että Matti joi nuorena, kun oli voittanut maailmanmestaruuden ja kaikki oli superia. Sen ymmäärrän sen sijaan että hän dokaa nyt kun elämä on ehtoopuolella. Kun elämä ja ura ja naiset on menneet ja haihtuneet unohduksiin.

      Ymmärrän myös että kun elämä lähenee loppuaan sellainen joka tykkäisi elää vielä paljon pitempään masentuu ja häntä saattaa alkaa potuttamaan se ettei millään ilveellä voi saada lisäaikaa plakkariin. Että elämä ei ole kaupan.

    • Viinapäiväntasaus

      Miksi Matin vaimo ei juo yhtä paljon kuin Matti kukkaroaan.

      • Geepe

        Vaimolla on Matti kukkarossa. Ei pysty juomaan. Sehän se. Kun ukko on kukkaronsa ryypännyt. Kaikki meni jäi vain Matti.


    • Auttekee

      Kiva kun otatte osaa vanhenemiseen.
      Se pännii, että silloin kun elämää oli edessä runsain mitoin sitä ei osannut arvostaa, vaan useinkin sortui suremaan mitä milloinkin. Nyt kun määränpää häämöttää elämän arvo itsessään on nousuut arvoon arvaamattomaan. Kun nyt osaisi olla niin ettei surisi yhtään mitään eikä vaipuisi epätoivoon lyhyehkön tulevaisuusnäkymän edessä. Se olisi arvo jo itsessään. Olisko kilo jo mennyt viikonlopun rokkakuurilla. Jatkan jouluun asti suomalaisella sisulla. Mutta vertaistuki auttaa. Sitäkin osaa jo arvostaa ;=)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe