Kohtuuhintaiset asuinalueet Helsinki/Vantaa/Espoo?

Ensiasunnonostaja

Kokemuksia kaivataan hyvistä asuinalueista pk-seudulla!
Tarkoituksena olisi ostaa asunto lähiaikoina, mutta on tosi paljon alueita, joista en vielä tiedä.
Asun tällä hetkellä vuokralla ystäväni asunnossa Munkkiniemessä ja tykkään alueesta todella paljon, mutta valitettavasti täältä ei ole varaa ostaa omaa asuntoa.

Helsinki on osin turhan kallis, ainakin ne rauhallisimmat alueet, joten olisiko jollain ehdottaa rauhallista, pientalaluetta tai aluetta, jossa uusia tai kivoja vanhempia kerrostaloja (ei niitä 60- tai 70-luvun putkiremppalähiölaatikoita).
Hinta pitäisi olla halvempi kuin kantakaupunki ja Länsi-Helsinki, mutta ei tarvitse olla kaikkein halvimmasta päästä.

Liikenneyhteydet ovat tärkeät, koska en omista autoa. Päiväkodeilla, kouluilla, terveyskeskuksilla tms palveluilla ei taas ole väliä, koska en ole perheellinen vaan sinkku.
Rauha (ei paljoa levottomuuksia) ja ehkä pala luontoa olisi kiva juttu :)

Löytyykö tällaisia alueita? Kiitos jo etukäteen!

17

4389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • beethooven

      Rööperiin mä kaipaan niin vastayli 30 vuotta siellä. Heh,heh,heh ja hinnat vaan nousee ihan koko ajan heh.

    • Haaganasukki

      Autottoman kannattaa kokeilla reittioppaasta tyypillisiä liikkumistarpeitaan. Itse pidän Kehä I:n sisäpuolella olevista Helsingin vanhemmista lähiöistä. Niissäkin tarkka sijainti voi merkitä aika paljon, mutta ainakin isosta osasta niiden taloja putkiremontit alkaa olla jo tehty. Lisäksi tietenkin niissäkin hyväkuntoinen asunto remontoidussa ja hyväkuntoisessa talossa maksaa jo aika paljon.

    • Itä-Helsingissä esimerkiksi Kulosaari (ok, ei ole halpa asuinalue), vanha Herttoniemi, Roihuvuori, osa Yliskylästä ja Laajasalosta, Puotila, osa Myllypurosta. Kaikki vehreitä ja kohtuullisen väljästi rakennettuja alueita, kerrostalokanta ei päässääntöisesti 60-luvun taloissakaan ole mitään "peruselementtiarkkitehtuuria". Kaikissa hyvät julkiset kulkuyhteydet.

      Pohjois-Helsingissä vanha Maunula on osin ihan ok (kunhan vähän katsoo etäisyyttä vuokrataloyhtiöihin), rahalle saa todella paljon vastinetta, Malmillakin löytyy alueita joissa on vanhempaa ja kivemman näköistä kerrostalokantaa.

      Länsi-Helsingissä sitten kriteereihin sopivia hieman edullisempia alueita ovat esimerkiksi Kannelmäki (osa siitä), Etelä-Haaga (hinnan suhteen tosin varauksin), Munkkivuori ja Pajamäki (osa siitä).

      Lopuksi on pakko todeta, että Helsingissä ei löydy ainoatakaan asuinaluetta, jossa olisi huonot julkiset kulkuyhteydet, eli omaa autoa ei tarvitse mihinkään, ellei työ sitä sitten vaadi PISTE.

    • Ensiasunnonostaja

      Kiitos vastauksista!
      Joo täytyisi käydä ihan paikan päällä katselemassa, niin saisi jotain käsitystä.
      Helsingissä liikenneyhteydet harvemmin onkaan ongelma, lähinnä mietin Espoon ja Vantaan kohdalla, näistä muutenkin vähemmän tietoa. Haagaa ja Kulosaarta olen vähän katsellutkin ja toki Munkkivuorta, kun on tuossa vieressä, mutta nekin melko hintavia nykyään. Riippuu toki vähän asunnon kunnosta.

      Espoossa ja Vantaalla hinnat ehkä olisi hieman halvempia, mutta en näitä alueita pahemmin tunne.
      Olen huomannut, että esim. Kivenlahti ja Viherlaakso Espoossa on edullisia ja Vantaalla nyt melkei kaikki alueet Helsinkiin verrattuna esim. Pähkinärinne tulee usein vastaan. Mitään kokemusta näistä alueista?
      Eivät sano itselle oikein mitään suuntaan tai toiseen.

      • S_tephan

        Suosittelen ehdottomasti sinulle merellistä Suur-Espoonlahtea, siis Soukkaa, Kivenlahtea ja itse Espoonlahden keskusta. Mielestäni nämä alueet sopivat sijaintinsa puolesta niin sinkuille, lapsettomille pariskunnille kuin perhellisillekin.

        Pääosa asukkaista on siistiä työssäkäyvää ja keskiluokkaista väkeä sekä toki myös melko paljon eläkeläisiäkin löytyy. Aivan ranta-alueet ovat todella kalliita ja vain harvoilla on niiden hintatasoon varaa.

        Espoonlahdessa on alueista eniten kaupungin vuokra-asuntoja ja nykyisin se on myös alueista levottomin, toki se on myös jonkinlainen paikallinen keskus, josta löytyy esimerkiksi monipuolinen terveyskeskus ja tuleva Lippulaivan kauppakeskus. Myös Isoon Omenaan pääsee kaikista hurauttamaan tulevalla metrolla noin 10 minuutissa ja helsingin keskustaan reilussa 20 minuutissa.

        Metro valmistuu alueelle siis muutaman vuoden päästä ja tulee kulkemaan kaikkien lähiöiden kautta. Peruspalvelut löytyy kauppoineen ja kirjastoineen yms kaikista.

        Soukan ja Espoonlahden välistä löytyy todella monipuolinen urheilualue keskittymä, josta löytyy niin jäähallia, jalkapallohallia, uimahallia, skeittiparkkia, hevostallia yms. Soukasta ja Kivenlahdesta löytyy kivat uimarannat.

        Soukassa on uudenveroiseksi remontoitu ja laajennettu ala-aste ja myös kivenlahdessa hyväkuntoinen ja remontoitu, espoonlahden ylä-aste ja lukio on remontoitu kauttaaltaan uuden veroiseksi.

        Soukan läheltä löytyy kaunis kasavuoren kallio/metsäalue josta on kivat merelliset maisemat. Soukasta pari kilometriä suvisaaristoon päin mentäessä löytyy hanikasta upea pururata metsien ja kallioiden keskeltä.


    • kauhea_pussinperä

      > Pähkinärinne tulee usein vastaan. Mitään kokemusta näistä alueista?
      En ole pähkiksessä asunut, mutta lähimaastossa kyllä. Pähkinärinne oli pari vuosikymmentä sitten paremmassa maineessa kuin esim. Martinlaakso taannoin - johtuen ehkä siitä, että alue oli uudenkarhea eikä siellä ole rumia 70-luvun pesubetonikuutioita. Hinnatkin suht korkeat verrattuna syrjäiseen sijaintiin... ja onhan siellä "vesistökin" eli Lammaslammeksi kutsuttu kuralätäkkö. Vaan ne ajat on ohi...

      Talot valtaosin 80-luvulta eli pian pukkaa putki- & muuta remonttia niihin.Näiden vaihtoehtona ovat uudet, 2010 -luvulla rakennetut talot, joiden sijainnit pääosin tosi kehnot.

      Ympäristö on sinällään kivan näköistä ja ulkoilumaastoissa löytyy - on Lammaslampea kiertävää polkua ja pururata vielä erikseen. Mutta palvelut ja liikenneyhteydet....

      Alueen keskellä (ns. ykköspähkis) 1 kpl parhaat päivänsä nähneitä ostoskeskuksia. Siis joku ruokakauppa, säännöllisesti ryöstettävä kioski ja lähiöräkälä tai pari. Taitaa edelleen olla aika levotonta seutua, noilla nurkillahan yksi moottoripyöräjengikin piti majaansa (jossa murhasi yhden miehen). Alueen etelälaidalla ns. kakkospähkiksessä vähän rauhallisempaa, mutta palvelut = lopettamisuhan alla oleva pieni kirjasto (alueen ainoa), huonokuntoisen näköinen (vaikka sitä on sitkeästi remontoitu) koulu, pakollinen lähiöräkälä ja huono lähikauppa. Myyrmäessäkään valikoimat eivät päätä huimaa, joten Selloon tms. pitää vaateostoksille lähteä.

      Liikenneyhteyksien osalta kyseessä on ns. pussinperä pahimmasta päästä. Omalla autolla liikkuvien verenpainetta nostaa Vihdintie, jolla marssinopeus & bensankulutus melko lailla sama kuin Helsingin keskustassa. Valoissa seistään ja silloin kun ei seistä, järkiautoilijat köröttää kuudenkympin alueella 40-50 km/h kahden kaistan leveydeltä, "koska käännyn jo tuosta 2 km päässä olevasta risteyksestä, joten pitää hidastella hyvissä ajoin".

      Koululaisilla on edessä pitkä matka. Ala-aste tosiaan kakkospähkiksessä, mutta yläaste ja lukio ties missä - taitaa tie käydä Martinlaaksoon. Vähintään puolen tunnin bussimatka, koska reitti on mallia "tuppukylä sightseeing"

      Bussilla pääsee, jos pääsee. Kämpän sijainnista riippuen pysäkille voi olla matkaa jopa kilometrin verran ja liikennöintihän tapahtuu tyypillisesti puolen tunnin vuorovälillä.

      Aikuisten oikeasti - kämpän valinta pitää tehdä työpaikan sijainnin mukaan. Tai siis katsoen, missä potentiaaliset (oman alan) työpaikat ovat, koska harva enää nykyään pysyy samalla työnantajalla koko ikäänsä. Seuraavaksi katsotaan, mitkä joukkoliikennevälineet ao. työpaikka-alueelle ajavat ja kämppä etsitään näiden reitin varrelta siten, että työmatkan pituus on max. ½ h.

      Uusi kämppä viehättää aikansa, mutta alkuinnostuksen jälkeen hankala työmatka syö miestä rotan lailla. Esim. omalla autolla liikuttaessa hatuttaa, ettei voi lähteä kotiin klo 15:30-17, koska tällöin menisi ruuhkassa jumittaessa vähintään tunti -> paljoa myöhemmin ei ole perillä, vaikka lähtisi vasta klo 17:30. Tai vaikka julkisilla pääsisi parhaimmillaan matkan puoleen tuntiin, niin kyllä se veetuttaa, jos työpäivä venähtää klo 19 asti ja sitten ei vaihtoyhteydet ei enää toimi tms. -> busseja menee enää tunnin välein ja/tai matka venyy melkein tunnin mittaiseksi, kun pitää odotella vaihtoyhteyttä tai ajaa pidempää reittiä.

      • Espoolainennykyään

        """Aikuisten oikeasti - kämpän valinta pitää tehdä työpaikan sijainnin mukaan""
        Tässä asiassa olet aivan väärässä. Työpaikat loppuu taikka vaihtuu useammin kuin asuin alue. Asunto valitaan paikasta jossa viihtyy ja tuntee saavansa hyvät palvelut läheltä sekä toimiva liikkuminen. Oli sitten omalla autolla tai julkisilla. Lähellä oleva työpaikka toki eduksi mutta ei todellakaan kriteeri asunnon ostossa. Itse asuin nuoruuden elämäni Munkkiniemessä ja sitten vaimoni kanssa Munkkivuoressa. Kun poika syntyi ostin rivarin etelä Espoosta ja muutama vuosi sitten ok-talon. 15-20 min. Kamppiin kun Munkkivuoresta meni 35 min. Suosittelen aloittajalle 02280, 02279 alueita tai oikeastaan kaikki alueet Länsiväylän läheisyyden varrelta. Hyvätasoisia alueita ja luontoa. Ei halvalla mutta ei kalleimmilla m2 hinnoilla. Kuten joku sanoi niin vuokratalot saa olla mahdollisimman kaukana ostokohteesta.


      • Espoolainennykyään
        Espoolainennykyään kirjoitti:

        """Aikuisten oikeasti - kämpän valinta pitää tehdä työpaikan sijainnin mukaan""
        Tässä asiassa olet aivan väärässä. Työpaikat loppuu taikka vaihtuu useammin kuin asuin alue. Asunto valitaan paikasta jossa viihtyy ja tuntee saavansa hyvät palvelut läheltä sekä toimiva liikkuminen. Oli sitten omalla autolla tai julkisilla. Lähellä oleva työpaikka toki eduksi mutta ei todellakaan kriteeri asunnon ostossa. Itse asuin nuoruuden elämäni Munkkiniemessä ja sitten vaimoni kanssa Munkkivuoressa. Kun poika syntyi ostin rivarin etelä Espoosta ja muutama vuosi sitten ok-talon. 15-20 min. Kamppiin kun Munkkivuoresta meni 35 min. Suosittelen aloittajalle 02280, 02279 alueita tai oikeastaan kaikki alueet Länsiväylän läheisyyden varrelta. Hyvätasoisia alueita ja luontoa. Ei halvalla mutta ei kalleimmilla m2 hinnoilla. Kuten joku sanoi niin vuokratalot saa olla mahdollisimman kaukana ostokohteesta.

        Tarkoitin 02270 aluetta ja lähistöllä olevat alueet..


      • kauhea_pussinperä
        Espoolainennykyään kirjoitti:

        """Aikuisten oikeasti - kämpän valinta pitää tehdä työpaikan sijainnin mukaan""
        Tässä asiassa olet aivan väärässä. Työpaikat loppuu taikka vaihtuu useammin kuin asuin alue. Asunto valitaan paikasta jossa viihtyy ja tuntee saavansa hyvät palvelut läheltä sekä toimiva liikkuminen. Oli sitten omalla autolla tai julkisilla. Lähellä oleva työpaikka toki eduksi mutta ei todellakaan kriteeri asunnon ostossa. Itse asuin nuoruuden elämäni Munkkiniemessä ja sitten vaimoni kanssa Munkkivuoressa. Kun poika syntyi ostin rivarin etelä Espoosta ja muutama vuosi sitten ok-talon. 15-20 min. Kamppiin kun Munkkivuoresta meni 35 min. Suosittelen aloittajalle 02280, 02279 alueita tai oikeastaan kaikki alueet Länsiväylän läheisyyden varrelta. Hyvätasoisia alueita ja luontoa. Ei halvalla mutta ei kalleimmilla m2 hinnoilla. Kuten joku sanoi niin vuokratalot saa olla mahdollisimman kaukana ostokohteesta.

        > Tässä asiassa olet aivan väärässä. Työpaikat loppuu taikka vaihtuu useammin kuin asuin alue.

        Jätit sopivasti pois maininnan siitä, että pitää katsoa missä potentiaaliset omat alan työpaikat ovat. Näillä kun on usein tapana kasautua tietylle alueelle.

        Esimerkkisikin on aivan perseestä. Espoo vs. Munkkiniemi. Kokeilepa työmatkaa vaikka Tuusulasta Espooseen (Tuusulaakin joku ehti tyrkyttämään). Tai päinvastaisena suuntana, jos työpaikka onkin vaikkapa Aviapoliksen alueella... Tai edes Kannelmäki - Tapiola.

        Tuota viimeksi mainittua on yksi ex kollega tahkonnut julkisilla ja kuulemma melkein tunti tähän matkaa meni. Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta sitä se teetti, kun bussit jumi ruuhkassa (jengi tukkii bussikaistat Leppävaaran kohdalla, yrittäessään koukkia Mestarintunnelin edustalla seisovan jonon ohi) plus matkalla on ainakin 1 vaihto.

        Hirveää herkkua ei aina ole oman autonkaan käyttö - tukkoisimmilla reiteillä voi mennä matkaan kolme varttia - tunti, vaikkei kilometrejä ole taitettavana kuin pari kymmentä. Toki voi sitä ruuhkaa vältellä tulemalla töihin klo 7:00 ja lähtemällä kotiin joko 14:50 tai vasta 17:30 jälkeen...

        Poikittaisliikenne on ihan perseestä pääkaupunkiseudulla. Näin se on suunniteltu, koska Häslinki haluaa pitää työmatkaliikennettä panttivankinaan ja pakottaa matkustajat koukkaamaan keskustan kautta. Joten metro on pop, mutta Kehä II jatkoa, keskustatunnelia, Kehä III lisäkaistoja on vastustettu eikä raidejokerin yms. kanssa hirveää kiirettä ole pidetty. Vasta pari vuosikymmentä tätäkin veivattu.


      • Ensiasunnonostaja

        Ok kiitos tiedosta, no ehkä tämä alue ei oe mua varten :-D
        -Ap


    • EiKäy

      Mieluummin jostain kehäkolmosen ulkopuolelta. Ja mikä mies se sellainen on jolla ei ole autoa? -Ei mikään. Jostain Tuusulasta löytää varmasti jonkinlaisen asunnon, jossa mieluiten autotalli, jossa voi harrastaa juttuja ja säilyttää tavaroita. Muuten ei tuu mitään. Tietysti jos harrastaa vain postimerkkien keräilyä ja omistaa ainoastaan jonkun okinawalaisen veitsisarjan, niin voihan sitä jonnekin uuniin muuttaa ratikkareitin varrelle, mulle se vaan ei sovi. Mä tarvin tilaa kaikenlaisille harrastusvehkeille, esim jääkiekkokamat tarvii tilaa, työkalut ja koneet vie tilaa, moottoripyörälle tarvii jonkun paikan, peräkärrykin pitää pystyä johonkin pysäköidä. Lisäksi lasten polkupyörät, pulkat, rattikelkat, minimönkkärit yms harrastusvehkeet vie uskomattomasti tilaa. Autotalli pitää olla ja tarpeeksi suuri varasto, että saa tarpeelliset tavarat mahtumaan, ei näitä ainakaan kerrostaloasuntoon saisi millään mahtumaan, joutuisi heittää kaiken kivan pois.

      • Ensiasunnonostaja

        "Mieluummin jostain kehäkolmosen ulkopuolelta. Ja mikä mies se sellainen on jolla ei ole autoa? -Ei mikään. "

        Ei olekaan, vaan nainen, joka ei tykkää ajas autoa eikä ole sitä ainakaan toistaiseksi tarvinnut ;)
        -ap


    • Pasilaaodotellessa

      Jos nyt olisin ostamassa itselleni kohtuuhintaista asuntoa, niin ostaisin kehäradan varresta. Pohjois-Haaga, Lassila, Kannelmäki, Myyrmäen itä- ja eteläpuoli, Martinlaakson uudet talot, Keimola, Kivistö, Puistola, Oulunkylä, ehkä osa Malmistakin voisi olla sopivaa. Osassa noista on vanhoja taloja osassa uusia taloja. Vaikka uudet talot eivät ole niin halpoja kuin vanhat, niin niissä on usein melko pieni myyntihinta, jolloin lainaa ei tarvitse niin paljon, ja onhan uudessa kiva asua.

      • lue_pienellä_painettu

        > melko pieni myyntihinta, jolloin lainaa ei tarvitse niin paljon, ja onhan uudessa kiva asua.

        Oletko tyhmä vai esitätkö vaan? Lainaa se on se yhtiölainakin.

        Yhtiölaina voi NÄYTTÄÄ halvalta, kun lyödään esitteisiin 70 k€ myyntihinta (joka on vain kolmasosa velattomasta hinnasta) ja 180 €/kk vastike, jota maksetaan 2 ensimmäistä vuotta. Sitten alkaa yhtiölainan/150 k€ velkaosuuden lyhennys ja vastike nousee ihan vaan pikkuisen eli lähemmäs tonniin/kk. Tämän päälle vielä oman lainan (vajaa 70 k€?) kulut.

        Jep, on sitä nähty pellejä, joilta jäi moinen ottamatta huomioon. Kun yhtiölainan lyhennykset alkoi, rupesi vastikkeiden maksu tökkimään.

        Sinällään uusi on aina parempi vaihtoehto. Saa asua pitkään ilman remontteja, asunnon taso (äänieristys, koneellinen iv ym.) on parempi ja uusi voi jopa olla pitkällä tähtäyksellä halvempi. Vaikka vanhan saa ostettua pari tonnia/m² halvemmalla, niin ero hupenee vuosien mittaan julkisivu, putki ym. remontteihin.

        Mutta.... jos ei ole varaa uuteen, niin sitten on pakko ostaa vanha ja kärsiä ne remontit.


    • TommiTeodor

      Vantaalla Tikkurila ja Hiekkaharju ovat harkitsemisen arvoisia. Junayhteydet ovat erinomaiset ja aluielta lötyy niin uusia kuin vanhempiakin taloja.

    • huolella_valinnut

      Riippuu ihan siitä paljonko ap sulla on fyrkkaa minkä kokoisessa kämpässä haluat asua.
      Kampissa sijaitsevan pienen huonokuntoisen yksiön hinnalla saa periferiasta ison kaksion tai kolmion.

      Mielestäni hyvin moni asia vaikuttaa sijainnin lisäksi ostopäätöksen tekemiseen.
      Itse tein excel-taulukon toiveista, käytettävissä olevasta rahan määrästä, tutkin varmaan satoja erilaisia pohjaratkaisuja ja kävin about 3 vuotta katselemassa myytäviä asuntoja. Siis kävin näytöillä vaikka minulla ei ollut vielä edes varaa mihinkään asuntoon, ihan vaan katsomassa just näitä pohjaratkaisuja, asuinympäristöjä yms. selvittelin kulkuyhteyksiä jne.

      Tietenkin työpaikan sijainnilla on merkitystä. On tyhmää ostaa kämppä sellaisesta paikkaa mistä duuniin on hankala päästä. Esim. Tikkurilasta Espoonlahteen matka kesti ruuhkassa julkisilla 1,5h sivu kahdella vaihdolla. Nyt taatusti kestää vielä pidempään kun tuli tämä metro :). Miksi käyttää työmatkaan 2-3h päivässä, se tekee 10-15h viikossa! Omalla autolla saman välin ajoi ruuhkan ulkopuolella vajaassa puolessa tunnissa. Fillarillakin matkan ajaisi melkein nopeammin kuin julkisilla. Esim. minä vaihdoin vuokrakämppää just tuollaisen paskan työmatkan takia.

      Ja ainakin mulla merkkaa tosi paljon myös se millainen pohja asunnossa on. Pienet kopit joihin ei kunnolla mahdu edes sohva tai sänky olivat ahdistavia. Lisäksi se onko säilytystilaa, jos asunto on kerroksissa, onko hissiä vai ei, millaiset näkymät ikkunasta on jne.

      Itse en tykkää pitää ikkunaverhoja päivisin kiinni, haluan että asunnossa on luonnonvaloa silloin kun aurinko sen harvan kerran paistaa, enkä todellakaan halua katsoa naapureiden ikkunoista sisään aamukahvia juodessa joten niillä naapuritalojen sijainnillakin oli merkitystä.

      Ainakin minä tykkään siitä, ettei koko palkka mene asuntolainaan ja yhtiövastikkeen muiden laskujen maksamiseen. Kannattaa miettiä paljonko pystyy maksamaan kuukaudessa kämpästä ja mitä muita pakollisia maksuja siihen päälle tulee. Kun siinä samalla pitäisi pystyä säästämäänkin joka kuukausi jonkun verran pahan päivän varalle.

    • Maunulalainen

      Vanhassa Maunulassa on tosi hyvä hinta-laatusuhde. Vehreä ja rauhallinen alue.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe