Kokemuksia halkomakoneista?

pöllithalki

Aion hankkia sähkökäyttöisen halkomakoneen. Kokemusta moisista ei vielä ole ja pitäisi löytää sellainen kone, jolla halkeaa oksaisetkin koivupöllit.

Kiinalaisvalmisteinen (?) Timco 7T 50cm pikahalkomakone näyttäisi videon perusteella olevan näppärä peli. Löytyykö kokemusta?

Kertokaa kokemuksia muistakin merkeistä. Onko vaaka- vai pystymalli parempi?

41

28027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllähän--

      Tuo Timcon pikahalkoja voi käyttökelpoin olla mutta kestävyys vähä epäilyttää, mekaaninen kun tuo systeemi on.
      Timcon hydraulihalkojalla jo useamman vuoden klapit olen tehnyt mutta sen huonopuoli on hitaus. Mutta eläkeläisellähän on aikaa :)

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Minulla on Palax 55. Ruuvilla siis halon. Nopeaa ja melko turvallistakin se on, kun ei jätä sormia mihinkään väliin. Kone on siis turvallinen niin kauan kuin muistaa että se voi olla vaarallinen. Vanhana konemiehenä olen oikein etsinyt koneesta suunnittelu- tai muuta vikaa, mutta en ole löytänyt. Pari tonnia tuo maksaa, mutta on hintansa väärti. Hyvä ja halpa ovat kaksi eri konetta!

      • paskapää

        Ole näistä ruuvikoneesta saanut kynsileni. uusdissa on tätä korjattu ettei pääse pyörähtämään


    • Onhansetuo

      Timcon 7 tonninen sähköpeli ollut käytössä nyt kohta vuoden. Ihan kelpo peli se on, on mennyt läpi jopa isohkot tammipöllit. Toki oksaisempiin joutuu yrittämään useamman kerran. Nopeasti ja turvallisesti on tullut tehtyä useita motteja. Siirtely on tosin hankalaa. Muista klapikoneista ei ole kokemusta. Sinuna katsoisin myös Timcon 10 ja 15 tonnin sähkömalleja. 15 tonnisella pitäisi mennä jo melko hankalatkin puut.

    • kasevka

      Minulla on 10 tonnin kone.Nopea mutta lyö käsille ja ei jaksa halkaista nelihalkaisuterällä.Toinen kone on polttomoottorilla ja hydrauliikalla jolla halkeaa myös nelihalkaisuterällä ja on kaksi nopeutta -Hyvä peli.

      • kovapeli

        Todellisuudessa siis hyvä jos 5T puristusvoima.


      • jurahtaa

        Minulla on Timco 7 t pikahalkomakone. Toimii muuten hyvin, mutta kuuluu jurahtava ääni, kun kytkee iskun päälle, eikä aina tahdo kytkeytyä. Onko muilla käyttäjillä sama ongelma?


      • Anonyymi
        jurahtaa kirjoitti:

        Minulla on Timco 7 t pikahalkomakone. Toimii muuten hyvin, mutta kuuluu jurahtava ääni, kun kytkee iskun päälle, eikä aina tahdo kytkeytyä. Onko muilla käyttäjillä sama ongelma?

        Minun Timco 7 t pikahalkomakone toimii muuten hyvin, mutta hihna on ruvennu pitää jumalatonta meteliä. Kiristin, mutta ei auttanut. Mistään en ole löytänyt tietoa, kuinka kireällä hihnan pitäisi olla.


      • Timko

        Ei oo. Kone on TUV:in hyväksymä.


    • versushakintaijapan

      Kokemuksia IKH:n halkaisijasta?

    • Joopasenjoo

      Höpönlöppöä. Eihän tuohon Timcon 7 tonniseen saa millään opilla kättä telottua. Ja jos se laite antaa potkua käyttövivusta pidellessä tai turvakytkin ei palaudu ala-asentoon, öljyä tai rasvaa peliin. Eli osat ja ns. kouru mihin puu laitetaan ylä ja alaosa. Monta mottia halottu Timcolla ilman ongelmia . Yksi käyttäjä , ei hosumista/kiirettä.

    • Anonyymi

      Onko kukaan käytänyt agrekaatilla,timco 7tonniata. Miten ison agrekaatin vaatii.

      • Anonyymi

        2kw agre riitä hyvin..


      • Anonyymi

        Kokeilin 2kw salkulla. Ei riitä.
        Nyt 8kw , niin johan pelaa. Hyvä halkomakone ja turvallinen, kun yksin tekee.


    • Anonyymi

      Minulla Timco 10 t pikahalkomakone ja kolmatta vuotta. Olen tehnyt kolmen talven polttopuut jo sillä. Noin 45 mottia.
      Hyvin pelannut. Ei moitittavaa.
      Käytön jälkeen ole irroittanut suojalevyt ja puhdistanut paineella kaikki roskat pois, sekä öljynnyt rattaat sun muut mekanismit.
      Erikoista, että rattaat ei ole yhtään kärsineet, vaikka joskus kone lyö yli hampaiden, jos ei napakasti väännä halkaisuvipua.
      Suosittelen kaikille.

      • Anonyymi

        onnettoman näköinen rimpula,
        terä liikkui sentään rivakasti,
        ja irroitelee varmaan helposti söhelöiltä sormia,

        esittely videolla oli mätiä pökkelöitä,
        näinköhän pienemmät puut mahtaa kiskolla pysyä,

        onneks on taitoa, kirves, ja ruuvi sirkkelin päässä,
        ei tarvii rimpuloiden kanssa leikkiä...


    • Anonyymi

      Minä ostin nörköping merkkisen 7 t pikahalkomakoneen. Taidan palauttaa takaisin mikäli ottavat.. Paljon hengettömämpi kun vanha
      hydrailinen jonka tehoksi ilmoitettiin 5 t. Tunnin käytön jälkeen loppui
      se työnnin tai sylinteri palautumasta takaisin vaan piti puulla napauttaa takaspäin. Öljyä laitoin niinkun kuuluu . Lisäksi karahtelee niinkun väärälle rattaille ja vipu samalla tärskäyttää näpeille.

      Mut hengetön on, yks oksa 20cm paksussa koivuklapissa niin väliin jää halkeamatta. Taputtele sit moskalla takas ;(

      • Anonyymi

        Uutta iskua vaan niskaam pölökylle.


    • Anonyymi

      4 vuoden kehitys ja parannustyöt omaan timcon pikasähköhydraulipilkkuriin ja kunhan saa vielä viskattua briggs strattonin moottorin tuohon, ni avot... 😀 Tähän mennessä tehty yhden käden ohjaus käytölle herkempänä käyttää, isommat pyörät ja akselisto optimaalisen työskentelykorkeuden takia, vetoaisa jotta pystyy mönkijällä tai autolla siirtää, saranoitu apupöytä. Ei voi muuta sanoa kuin että hyvä ostos ja helppo kehittää paremmaksi... 😊

      • Anonyymi

        Missä on Riskun saha?


    • Anonyymi

      Timco 7 t pikahalkaisukone reilun vuoden käytössä ja ongelmia rittää, turvkytkin rele rikki, samoin hampaisto pitää hirveetä meteliä. Paska kone!

      • Anonyymi

        timco 7t pikakone puu ilosta 480e, ja ja 15kuukautta ja noin 9tuntia käytetty.kesti.tänään akselista hampaat loppu. halottaessa ja kun jousivetää männäntakas niin vie hampaat . en suosittele. kestävyys todella huono. ei ollut karkastu hampaita,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        timco 7t pikakone puu ilosta 480e, ja ja 15kuukautta ja noin 9tuntia käytetty.kesti.tänään akselista hampaat loppu. halottaessa ja kun jousivetää männäntakas niin vie hampaat . en suosittele. kestävyys todella huono. ei ollut karkastu hampaita,

        Mulla on ollut Park-merkkinen 7-tonnin puristuksella oleva halkaisija jo yli 10 vuotta. Ostin se aikanaan muistaakseni Stark-tautakaupasta.
        Se on ollut kovassa käytössä joka kevät-kesä, kun olen pilkkonut sillä taloni sauna-takkapuut sekä mökilleni sauna ja lämmityspuut. Ja niitä kuluu vuodessa paljon.
        Olen kaatanut vuosien isojakin kuusia ja koivuja mökkitontiltani sekä hakenut lähimetsästäni tuulenkaatoja ja jätepuuta (leppää, pajua, pihjalaa) ojanvarsilta ja hakkuutyömailta.

        Hyvin on kone toiminut, kerran olen vaihtanyt hydrauliöljyt, mutta muuta en koneen eteen ole tehnyt.


    • Anonyymi

      Minulla nyt Timco pikahalkomakone ja juuri tein ensi talven polttopuut 15 mottia.
      Kone ollut viisi vuotta ja pelannut todella hyvin.
      Aina käytön jälkeen olen puhdistanut hammastattaat ja laittanut notkeaa vaseliinia rattaisiin. Mitään kulumisen merkkejä ei rattaissa ole, vaikka joskus kone lyökin yli.
      Koneessa ei ole mitään häkkejä päällä ja ei klapi ole koskaan lentänyt päin näköäni, niinkun joku väittl.
      Olen tehnyt 75 mottia polttopuita Timcolla ja tyytyväine olen.
      Jos haluaa, että kone toimii, niin pientä rasvaasmista se kaipaa.

    • Anonyymi

      Minulla hihnavetoinen pikahalkaisukone, jurahtaa päällekytkettäessä ja lyö kynsille. Suojat otin pois olivat älyttömän hankalia. Pyöreä puu ei osu halkaisuterään piti hitsata toppareita ja pölkky voi kimmota mihin päin sattuu. PASKA vehje

    • Anonyymi

      Ostin timkon 7T 1.5 kw valovirta pikahalkomakoneen Kärkkäisellä moottori paloi toisella käyttökerralla tutkittuani asiaa moottorin sisään oli päässyt vettä koska moottori oli täysin suojaamaton Kärkkäisellä krrotiin että takuu ei korvaa koska konetta ei saa käyttää kosteissa ulkotiloissa että tämmönen halkomakone

    • Minulla ollut ko kone 4 vuotta. Nyt mennyt hammastanko sököksi. Kukahan myy varaosia?
      Tuo hammastanko meni sököksi koska painovipu antoi peräksi ja hammaspyörä osui liian vähän hammastankoon. Nyt painovipu vahvistettu hitsaamalla lisää rautapalaa. Mutta olisko jollakin tietoa hammastanko sta, noin 50 cm pitkä.

    • Anonyymi

      Minulla timco pikahalkomakone ei toiminut viikkoakaan kun kone rupes tempuilemaan sähkömoottori poltti sulaketta eikä toiminut enää lainkaan kärkäisen takuuhuollossa sanottiin että takuu ei korvaa kun koneen käyttö ohjeessa sanottiin että kone
      Ei ole ulkokäyttöön eikä edes kosteisiin olosuhteisiin en voi suositella koneen ostanista koska laite ei pelistä laitteessa on myös öljyvuotoja siellä täällä hitsaukset vuotaa.

      • Anonyymi

        Mitkä hitsaukset vuotaa?, mistä öljy vuotaa?, eihän pikahalkomakoneesa pitäis mitään öljyjä ollakaan. Timko 7t ollu kolome vuotta ja koivuja, kuusia, petäjää pienitty kymmeniä kuutioita. Tokihan puut halotaan ulkosalla mutta järki käteen kannattaako vesisateella ruveta puusouviin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä hitsaukset vuotaa?, mistä öljy vuotaa?, eihän pikahalkomakoneesa pitäis mitään öljyjä ollakaan. Timko 7t ollu kolome vuotta ja koivuja, kuusia, petäjää pienitty kymmeniä kuutioita. Tokihan puut halotaan ulkosalla mutta järki käteen kannattaako vesisateella ruveta puusouviin.

        Hydrauliikkasylinteli kai, mut en mäkään osaa ajatella , että öljyvuodot tulis hitsaussaumoista?

        Aikas rimpuloita noi vehkeet. Ostakaa sähkötoiminen Palaxin tai Hakin halkaisukone. Niillä saa vaikka metrin halkoo, mut jos semmosta ei tarvi, iskunpituutta eli sylinterin liikerataa pystyy helposti säätään lyhyemmäksi. Ei vuoda öljyt ja kestää sekä riittää voimaa. Semmosta konetta ei olekaan mikä nätisti halkoo jonkun tosi iso- ja monioksaisen ja kierresyisen pöllin.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa terveyskeskuslääkärin kommentti:
      "Varma kesän merkki ovat irronneet sormet. Niitä tulee, kun mökkiläiset plaavat mökeilleen ja alkavat käyttää klapikoneitaan."

    • Anonyymi
    • Timco 7T : kisko ulospään onnistuu, takaisin rattaat eivay pure kiskoon. Onko säätömahdollisuus?

    • Anonyymi

      Nyt on kertynyt niin paljon kokemusta Piko PM70/45-1100 hydraulihalkaisijasta, että tohtii arvostella. Polttomoottorina 13 hv Briggs&Stratton on toiminut hyvin, kovalla pakkasella kikkavitosilla käyntiin. Työntövoima riittää varmasti kun maalaisjärjellä toimii, ristikkoterän säätö kätevästi kammella - toimii hyvin. Ohjurikouru keskittää pölkyn hyvin noin 15 cm halkaisijasta alkaen, ohuemmat kannattaa kiilata terää vasten mahdollisuuksien mukaan. Helppo säätää männän liike pölkyn pituuden mukaan 1100 mm aina lyhyeen pölkkyyn. Kaksi nopeutta/työtehoa - toimii hyvin. Laatu erinomainen, tehty paksusta materiaalista ja se tuntuu painossa. Itselläni ns. mönkijävarustuksella eli vetoaisa nokkapyörällä ja isot renkaat takana - peräkärrykokoiset. Aisapainoa on niin rajusti, että nokkapyörä on välttämätön - käsin liikuttelu pehmeällä pinnalla vaatii nokkapyörän alle lautaa tai vaneria. Turvahärpäkkeitä vaatimusten mukaisesti, mutta turhimmista on mahdollista päästä eroon helposti - lähinnä turvahäkistä. Ainakin valmistajan kautta sai hydrauliöljyn suodattimia yms tilattua näppärästi. Kallis mutta taitaa jäädä toimiva laite seuraavallekin sukupolvelle.

    • Anonyymi

      Neuvoja Timco pikahalkomakoneen käyttäjälle :
      -Käytön jälkeen irrota suojalevyt. Puhdista rattaat paineilmalla ja laita vaseliinia.
      -Kun halkaiset pitkää pölliä, joka juuri mahtuu halkaisuväliin, voi kahva lyödä sormille.
      Ota kunnon kämmenote kahvasta ja napauta voimakkaasti lyönti-isku päälle.
      -Pienet ohuet puut voi ponnahtaa silmille, kun isku alkaa. Siis niitä kannattaa varoa.

      Itselläni ollut Timco 10 t pikahalkomakone ja tyytyväinen olen ollut. Nyt käytössä viisi vuotta ja rattaissa ei kulumia. Muutenkin pelannut hyvin.

    • Anonyymi

      Minä hankin Puuilosta verkkokäyttöisen AXA-merkkisen (Harju), vaakamallisen, hydraulisen 7 t halkomakoneen. Kokoon paneminen oli hidasta ja hankalaa. Osat painoivat tolkuttomasti. Kokoonpano-ohjeet olivat huonot. Lukkopihtien puuttuessa sokka-aluslevyjen laitto pyörän akseliin oli hankalaa.
      Olen käyttänyt sitä paksujen pöllien halkaisuun, joita en kirveellä ole saanut halki. Melko hyvin on toiminut. En ole vielä koonnut valmiiksi peltiosista koostuvaa suojakoteloa. Se lienee tarpeen ohuita puita halkaistessa, kun puu ei sovellu kirveellä halkaistavaksi.
      Vähän arveluttaa laitteen korkea rakenne. Sen siirto henkilöauton peräkärryllä voi olla haasteellista.

    • Anonyymi

      Korjaan: Tokmannista ostin, en Puuilosta.

    • Anonyymi

      Minulla myös toi Timco-pikahalkomakonen 10 tonnin voimalla.
      Olen tosiaan, kun täällä jokin neuvoi, puhdistanut koneen joka kevät, kun puut olen tehnyt. Rattaisiin olen laittanut vaseliinia ja kaikki laakerit öljynnyt.
      Pelannut jo muistaakseni 8 talvea ja kulumista ei havaittavissa. Rattaat vielä täysin ehjät.
      Hyvä kone, mutta huoltoa vaatii, jos haluaa, että kestää.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Timo 7t pikahalkomakone ollut käytössä nyt neljä vuotta ja seisonut ulkona pressun alla kaikki talvet ja en ole kertaakaan rasvannut tai huoltanut ja hyvin toiminut.
        Alkuperäinen varahihnakin vielä käyttämättä.
        Täytyy varmaan keväällä ensi kerran huoltaa, jos jaksaa. ;)
        Ainoa huono puoli on etujalka joka tekee koneesta huteran kun maa epätasainen ja se painuu maahan talven aikana siksi pulttasin siihen poikittain kulmaraudan tueksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe