Oi nouse Suomi!

minuasekosketti

Kiitos Ylelle jippii kuoron Jumalanpalveluksesta.Se oli hieno ja niin aitoa lasten intoa ja iloa kertoa Jeesuksesta.
Se aivankuin henki sitä puhtautta ja vilpittömyyttä mitä lapsessa on, kun hän saa kasvaa hyvässä ja rakastavassa ilmapiirissä. Esitys on nähtävissä Yle areenassa ja huomenna uusinta TV1aamup.

Katsoppa sinäkin tuo esitys ja mieti miltä sinusta tuntuu, kun näet tuonlasten puhtauden ja ilon kaipaatko aikaa, kun itse olit tuo pieni lapsi, kun elämä ei vielä ollut lähtenyt väärille raiteille joita nyt kadut?

29

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jippii-kuoroa on kyllä ilo kuunnella ja katsella.
      Toinen asian on se, kannattaako haikailla menneitä, tai katua polkujaan. Tietenkin väärin tehtyään on hyväkin katua ja muuttaa suuntaa, mutta miksi -en -tehnyt- niin- tai- näin-kysely on hiukan ajan hukkaa. Tehtyä ei saa tekemättömäksi ja toisaalta tarvitsemme myös monenlaisia polkuja voidaksemme ymmärtää elämän kirjoa. Kaikenlaiset polut Jumala voi kääntää palvelemaan Hänen valtakuntansa työtä.
      Lapsen luottamus ja usko ovat asioita , jotka puhuttelevat, verrataanhan uskoviakin lapseen tai meidän tulisi olla lapsen kaltaisia luottamuksessamme Isään .Ja rakastaa kuten lapsi rakastaa, riippua kiinni kuten lapsi riippuu kiinni vanhemmassaan.

    • Minun mielestäni se oli järkyttävä, todella järkyttävä.

      Surullista kuulla kun lapset huutavat kuorossa. Voimaa verestä, voimaa verestä, voimaa verestä.

      Ja laulavat; 'Ristin maa saa julistaa voittoa valtavaa.'
      Voittoa kenestä? Pahuuden voimista kai. Paha on aina se joku toinen, joka ensin pahennetaan, olemalla pahennukseksi.

      Pahuutta ei nähdä itsessä, vaan toisissa.

      Kaikki ovat jonkun uskonnon aivopesemiä ja toimivat, kuin robotit, ohjelmoinnin mukaan. Eikä Jumalassa ole kilpailua, koska kenelläkään ei ole mahdollista voittaa häntä itselleen.

      Onhan sanottu; Oikeamieliset perivät maan, eli tekemiset ratkaisevat ei taistelu. Vihollisia ei kannata tekemällä tehdä.
      Urheilukilpailussa joku voittaa, myös pelissä, ja sodassa, mutta mitä jumalallista ne nyt ovat.

      • minuasekosketti

        Kiitos fari.g monista vastauksistasi.
        Kun kuulin tuon mainitsemasi laulun, niin minulle tuli mieleen juuri sinunkaltaisesi ihminen, ja ajattelin, että olisi ollut parempi jättää tuo laulu pois juuri siksi, että kaltaisesi ihmiset profiloituvat siihen , ymmärtämättä asiantaustaa ja ehkä se ei muutenkaan ollut lapsensuuhun "sopiva" laulu .
        Vaikka meille uskoville, se Jeesuksen veri on juuri se, mikä avaa tien isänsydämelle.

        "Katsoppa sinäkin tuo esitys ja mieti miltä sinusta tuntuu, kun näet tuonlasten puhtauden ja ilon kaipaatko aikaa, kun itse olit tuo pieni lapsi, kun elämä ei vielä ollut lähtenyt väärille raiteille joita nyt kadut?"
        Herättikö se sinussa mitään kaipausta tai muistoa aikaan, kun olit yhtäviaton kuin lapsi vain osaa olla?
        Mutta kiva, että katsoit silti tuon lähetyksen.

        "fari.g19.11.2017 13:00
        Lapsia ei saa uhrata hullutukselle."
        Niimpä ! Seta kuitenkin uhraa lapsemme hullutukselle jossa ei ole järjenhäivää! Viemällä lapselta lapsuuden ja identiteetin. Jos tyttö ei saa olla ttytö eikä poika poika, niin mitä jää ?


    • " Henkisen liiketoiminnan velhot täyttävät intohimoiset esiintyjät. "

    • Lähetyskäskystä siellä myös puhuttiin, mikä osoittaa, että kirjoitukset eivät ole tuttuja.

      Tarinan mukaan se oli paholainen, joka lupasi jeesukselle koko maailman ihanuuden, jos kumartaa häntä. Jeesushan kieltäytyi ja sanoi, että vain Jumalaa on kuunneltava.

      Tosin myöhemmin, hänen kerrotaan antaneen lähetyskäskyn. Joten taas hän teki toisin kuin puhui.

      • VainJeesuksessaPelastus

        Kirjoituksessasi ei ole itään logiikkaa, etkä näy tuntevan Raamattuakaan.

        Ensinnäkin saatana on tämän maailman ruhtinas vain tämän maailmanjärjestyksen ajan, mutta Jeesus Kristus omistaa oikeasti jo kaiken Isänsä kanssa.

        Tuhatvuotisen valtakunnan alkaessa Jeesus Kristus alkaa hallitsemaan täällä maan päällä ja taivaasta laskeutuvassa uudessa Jerusalemissa yhdessä seuraajiensa kanssa.

        Mutta sitä ennen on Evankeliumi julistettava kaikkialla maailmassa ja kastettava heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.


    • Voimaa verestä, voimaa verestä............

      Toi mieleeni vanhan suomalaisen tavan juoda karhun verta. Kun karhu kaadettiin, sen verta juotiin, koska uskottiin, että karhun voima siirtyy ihmiseen veren kautta.

      "Voittoa ei saavuteta ilman verenvuodatusta," sanoi roomalainen sotapäällikkö Vespasianus sotilailleen ja jatkoi: " Vaikka te nyt olettekin vuodattaneet runsaasti juutalaista verta, olette te antaneet siitä vasta pienen vastalahjan sodan jumalalle. "

      • Niin, Raamatun mukaan pelastusta ei voi saavuttaa kuin Jeesuksen veren kautta, Hänen sovitustyöhönsä uskomalla.


      • Tipale kirjoitti:

        Niin, Raamatun mukaan pelastusta ei voi saavuttaa kuin Jeesuksen veren kautta, Hänen sovitustyöhönsä uskomalla.

        Voi olla teillä niin, koska teillä on hullu jumala ja symbolina kidutusväline.


    • JeesusOnVoima

      Oli mahtava lapsille suunnattu Jumalan palvelus, jossa kaiken väriset lapset saivat täysillä osallistua. Ja kiitos Lasse Heikkilälle upeasta musiikista.

      • Lapsia ei saa uhrata hullutukselle.


      • JeesusOnVoima
        fari.g kirjoitti:

        Lapsia ei saa uhrata hullutukselle.

        Ei todellakaan saa - lapsia ei saa uhrata tämän maailman poliittisten agendojen alttarille kieltämällä heitä olemasta sitä mitä he luonnostaan ovat.

        Mutta seurakunnissa lapset saavat olla tyttöjä ja poikia ja laulaa omia lastenlaulujaan ja ihanaa, että televisio suostui näyttämään tämän Jippii-kuoron kaikelle kansalle Jumalan palvelus- lähetyksessään.


    • "Tuhatvuotisen valtakunnan alkaessa Jeesus Kristus alkaa hallitsemaan täällä maan päällä ja taivaasta laskeutuvassa uudessa Jerusalemissa yhdessä seuraajiensa kanssa."


      Vai Jerusalemissa alkaa hallitsemaan, ja teillä on hallitushaaveita. Minua ei kiinnosta se hallitus koska sillä sanotaan olevan rautaiset otteet.

      Ja kaikkien pitää kumartua Jeesuksen eteen. Mikä on kuvaus diktatuurista.

    • Jippii-kuoro on kyllä mahtava ja antaa uskoa tulevaisuuteen. Meidänkin paikkakuntamme seurakunnista on siinä paljon lapsia mukana.

      • Minusta päinvastoin, lapsia pitäisi kasvattaa rehellisyyteen, todellisuuden tuntemiseen, rauhan ja luottamuksen rakentamiseen, viisauteen ja ymmärrykseen, tasa-arvoon ja veljeyteen, ei uskonnoliseen kilpailuun.


      • fari.g kirjoitti:

        Minusta päinvastoin, lapsia pitäisi kasvattaa rehellisyyteen, todellisuuden tuntemiseen, rauhan ja luottamuksen rakentamiseen, viisauteen ja ymmärrykseen, tasa-arvoon ja veljeyteen, ei uskonnoliseen kilpailuun.

        "lapsia pitäisi kasvattaa rehellisyyteen, todellisuuden tuntemiseen, rauhan ja luottamuksen rakentamiseen, viisauteen ja ymmärrykseen, tasa-arvoon ja veljeyteen"

        Tuohan nyt on selvää.

        "ei uskonnoliseen kilpailuun."

        Mihin ihmeen "kilpailuun".


      • Tipale kirjoitti:

        "lapsia pitäisi kasvattaa rehellisyyteen, todellisuuden tuntemiseen, rauhan ja luottamuksen rakentamiseen, viisauteen ja ymmärrykseen, tasa-arvoon ja veljeyteen"

        Tuohan nyt on selvää.

        "ei uskonnoliseen kilpailuun."

        Mihin ihmeen "kilpailuun".

        " Mihin ihmeen kilpailuun ? "

        Laulettiinhan siellä; ' Ristin maa saa julistaa voittoa valtavaa.' Sitä minäkin ihmettelen, että kuka tässä pitää voittaa. Joku muu maa ilmeisesti, se , joka ei ole ristin maa.


      • fari.g kirjoitti:

        " Mihin ihmeen kilpailuun ? "

        Laulettiinhan siellä; ' Ristin maa saa julistaa voittoa valtavaa.' Sitä minäkin ihmettelen, että kuka tässä pitää voittaa. Joku muu maa ilmeisesti, se , joka ei ole ristin maa.

        Jeesuksen voittoa pahan vallasta tietenkin.


      • minuasekosketti

        Eikö olekkin hienoa, kun kirkassilmäiset lapset laulavat ylistystä luojalleen! Ja samalla tuon lauluharrastuksen myötä he ovat saaneet paljon uusia ystäviä, käyneet monissa maissa ja kulttuureissa. Ja se on upea harrastus ehkä jopa työkin jossain muodossa aikuisena.. ?

        Jippii, Taivaan Isän hommissa
        "Jippii-kuorot ovat suomalaisia ja nykyisin myös muissa maissa toimivia lapsikuoroja.

        Jippii-kuorotoiminnassa on mukana yli 100 lapsikuoroa, jotka toimivat eri seurakunnissa, kirkkokunnissa ja kouluissa kahdeksassa eri maassa.

        Jippii-lapsityö alkoi vuonna 1998 Suomessa Fida International -lähetysjärjestössä osana ”Lapsen puolesta” –teemavuotta.

        Kuoroja on mm. Venäjällä, Virossa, Liettuassa, Albaniassa, Japanissa, Intiassa ja Nepalissa. Marraskuussa 2014 julkaistu georgiankielinen levy on 35:s Jippii-äänite ja tiettävästi ensimmäinen korkealaatuinen hengellinen lastenlevy Georgiassa"
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsikuoro_Jippii

        Ja tilaisuus oli kyllä ihan kaikille, iästäriippumatta, Outi Rossi piti pienen puheen ja joku toinen aikuinen, nimeä en nyt muista.

        Lasten kuorot ovat niitä aidoimpia ja koskettavia, kuten:
        "Cantores Minores`kin.
        Vuonna 1952 pastori Tarmo Nuotio perusti kirkkoherra Aapo Santavuoren pyynnöstä poikakuoron Helsingin Suurkirkkoon. Kuoron ensimmäiseksi johtajaksi kiinnitettiin amerikansuomalainen Ruth-Esther Hillilä. Jo äitienpäivänä 1953 kuoro esiintyi julkisesti ja pian laulajien lukumäärä nousi kolmeenkymmeneen.

        Nyt, 65 vuotta myöhemmin, Cantores Minores –poikakuorossa ja –musiikkiopistossa laulaa ja opiskelee vuosittain yli 500 4-25-vuotiasta poikaa ja nuorta miestä.
        Kaikkiaan kuorossa on laulanut yli 3000 poikaa, joista moni on löytänyt itselleen ammatin musiikin parista ja mikä tärkeämpää, saanut elinikäisen harrastuksen sekä laajan kaveriverkoston."
        http://www.cantoresminores.net/


    • vammaisillaoikeudet

      Eivät sentään ajaneet lapsia pakkaseen, toisin kuin vammaiset. Vammaisia ei hyväksytty alttarin läheisyyteen vaan televisioitu vammaisten jumalanpalvelus pidettiin kylmässä teltassa missä seurakuntalaiset joutuivat olemaan toppatakeissa ja hengitys huurusi.

      On vaikea ymmärtää miksi kirkko kohtelee vammaisia toisen luokan kansalaisina vaikka vammaiset ovat osoittaneet että he voivat nousta menestykseen hyvinä esimerkkeinä vaikka
      Pertti Kurikan nimipäivät tai rap-artisti Uniikki. Tässä vielä kuvat keistä kyse

      Pertti Kurikan nimipäivät
      https://www.punx.uk/wp-content/uploads/2016/11/1480530956_maxresdefault-1024x576.jpg
      Uniikki
      https://im.mtv.fi/image/1187842/landscape16_9/1024/576/baf111731895bcc8ffcc7f0d87398830/CY/1233492.jpg

      • Miten niin Uniikki on vammainen ?


      • jippiinalunnähnyt

        Tämähän ei ole mitään uutta,että uskovaiset syrjivät vammautuneita. Sehän on raamatullista, lukekaapas vanhaa testamenttia, miten vammautuneita ei saatu tuoda uhrialttarin lähellekään. Joni Earikson Tada(tai jotain sinnepäin) on vaikeasti vammautunut ihminen,jota uskovaiset kohtelivat todella tylysti- silti yhä uskossa,miten muutnkaan voisi ihminen niin vaikean kohtalon kestää katkeroitumatta? Mutta uskovaisten ylimielisyys tekee uskosta Jeesukseen vastenmielistä ja vaikeasti hyväksyttävää, kuten aina. Läheltä seuranneena sanon, että lasten aivopesu uskonlahkoissa on arkipäivää ja sellainen tulisi lailla kieltää. Näyttää esitys varmasti kauniilta,mutta lasten todellisuus on toinen- mistä te tiedätte,kuinka monia heistä on pakotettu vanhempien mieliksi tekemään mitä tekevät? Erittäin moni tulee heistä seurakuntayhteyden kasvettuaan jättämään sen henkisen väkivallan vuoksi,mitä uskonryhmissä harjoitetaan "jumalan" nimissä.


      • jippiinalunnähnyt kirjoitti:

        Tämähän ei ole mitään uutta,että uskovaiset syrjivät vammautuneita. Sehän on raamatullista, lukekaapas vanhaa testamenttia, miten vammautuneita ei saatu tuoda uhrialttarin lähellekään. Joni Earikson Tada(tai jotain sinnepäin) on vaikeasti vammautunut ihminen,jota uskovaiset kohtelivat todella tylysti- silti yhä uskossa,miten muutnkaan voisi ihminen niin vaikean kohtalon kestää katkeroitumatta? Mutta uskovaisten ylimielisyys tekee uskosta Jeesukseen vastenmielistä ja vaikeasti hyväksyttävää, kuten aina. Läheltä seuranneena sanon, että lasten aivopesu uskonlahkoissa on arkipäivää ja sellainen tulisi lailla kieltää. Näyttää esitys varmasti kauniilta,mutta lasten todellisuus on toinen- mistä te tiedätte,kuinka monia heistä on pakotettu vanhempien mieliksi tekemään mitä tekevät? Erittäin moni tulee heistä seurakuntayhteyden kasvettuaan jättämään sen henkisen väkivallan vuoksi,mitä uskonryhmissä harjoitetaan "jumalan" nimissä.

        Raamattu kuvaa rehellisesti aikansa tapoja, myös uhrieläinten piti olla täydellisiä siihen aikaan, niissä ei saanut olla vikoja.

        Jeesuskin pitää sairautta synnin seurauksena, samoin koraani. Kun Jeesus antaa synnin anteeksi, halvautunut lähtee kävelemään. Nyt me tiedämme, ettei sairaus johdu synnistä vaan muista tekijöistä.

        Koraanin mielestä Jumala ei olisi tehnyt jostakin ihmisestä sokeaa tai kuuroa, ellei se olisi rangaistus jostakin. Johtunee perinsyntiajattelusta, mutta se loppuu jo Jeremiassa, mutta jatkuu edelleen kristinopissa.


      • fari.g kirjoitti:

        Raamattu kuvaa rehellisesti aikansa tapoja, myös uhrieläinten piti olla täydellisiä siihen aikaan, niissä ei saanut olla vikoja.

        Jeesuskin pitää sairautta synnin seurauksena, samoin koraani. Kun Jeesus antaa synnin anteeksi, halvautunut lähtee kävelemään. Nyt me tiedämme, ettei sairaus johdu synnistä vaan muista tekijöistä.

        Koraanin mielestä Jumala ei olisi tehnyt jostakin ihmisestä sokeaa tai kuuroa, ellei se olisi rangaistus jostakin. Johtunee perinsyntiajattelusta, mutta se loppuu jo Jeremiassa, mutta jatkuu edelleen kristinopissa.

        "Jeesuskin pitää sairautta synnin seurauksena,"

        Ai jaa. Entäs sitten tämä:

        "1. Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea.
        2. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?"
        3. Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. " (Johanneksen evankeliuni 9:1-3)


      • jippiinalunnähnyt kirjoitti:

        Tämähän ei ole mitään uutta,että uskovaiset syrjivät vammautuneita. Sehän on raamatullista, lukekaapas vanhaa testamenttia, miten vammautuneita ei saatu tuoda uhrialttarin lähellekään. Joni Earikson Tada(tai jotain sinnepäin) on vaikeasti vammautunut ihminen,jota uskovaiset kohtelivat todella tylysti- silti yhä uskossa,miten muutnkaan voisi ihminen niin vaikean kohtalon kestää katkeroitumatta? Mutta uskovaisten ylimielisyys tekee uskosta Jeesukseen vastenmielistä ja vaikeasti hyväksyttävää, kuten aina. Läheltä seuranneena sanon, että lasten aivopesu uskonlahkoissa on arkipäivää ja sellainen tulisi lailla kieltää. Näyttää esitys varmasti kauniilta,mutta lasten todellisuus on toinen- mistä te tiedätte,kuinka monia heistä on pakotettu vanhempien mieliksi tekemään mitä tekevät? Erittäin moni tulee heistä seurakuntayhteyden kasvettuaan jättämään sen henkisen väkivallan vuoksi,mitä uskonryhmissä harjoitetaan "jumalan" nimissä.

        " Sehän on raamatullista, lukekaapas vanhaa testamenttia, miten vammautuneita ei saatu tuoda uhrialttarin lähellekään. "

        Kyseisessä Raamatun kohdassahan annetaan sääntöjä "Aaronin suvulle", siis papeille, joilla oli erittäin tarkat ohjeet, miten tuli toimia. Heille oli tällainenkin vaatimus tuolloin asetettu.


      • Tipale kirjoitti:

        "Jeesuskin pitää sairautta synnin seurauksena,"

        Ai jaa. Entäs sitten tämä:

        "1. Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea.
        2. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?"
        3. Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. " (Johanneksen evankeliuni 9:1-3)

        Niin, toisaalla toista ja toisaalla toista.


      • minuakosketti

        " vammaisillaoikeudet 19.11.2017 13:24, jippiinalunnähnyt 19.11.2017 13:34"

        Kommenttinne eivät mitenkään liity aloituksen tilaisuuteen.


      • näkeehänsen
        fari.g kirjoitti:

        Miten niin Uniikki on vammainen ?

        Downin syndrooma.


    • "Kyseisessä Raamatun kohdassahan annetaan sääntöjä "Aaronin suvulle", siis papeille, joilla oli erittäin tarkat ohjeet, miten tuli toimia. Heille oli tällainenkin vaatimus tuolloin asetettu."

      Paavalin mukaa, lakiin tuli muutos, kun herramme nousi Juudasta, jonka sukukunnan pappeudesta Mooses ei mitään puhunut. Siis Juudan sukukunta. Juutalaisilla ei ole pappeja, heillä on opettajia, eli rabbeja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3336
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      124
      2759
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      216
      2265
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      144
      1653
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      1014
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      888
    7. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      784
    8. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      45
      783
    9. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      23
      758
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      130
      741
    Aihe