Mistä kätevästi Venetsiaan?

rituliina69

Hei!
Mielisimme ekaa kertaa Italiaan ja Venetsia tietty pitää nähdä.
Emme kuitenkaan halua viettää siellä koko viikkoa. Mikä olisi kiva rantakohde perheelle sen verran lähellä Venetsiaan,että voipi siellä käydä päiväseltään?
Muitakin vinkkejä Italian loman suhteen vastaanotetaan :)

7

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nonnomaria

      Voisitte lentää Milanoon ja sieltä juna tai vuokra-autolla Lonatoon tai Trevisoon yöksi. Kummastakin on helppo matka Venetsiaan käymään. Trevisossa asuessa olisi Venetsian lisäksi lyhyt matka Jesoloon ja upeille hiekkarannoille Lido di Jesolossa. Rannalla on monentasoisia hotelleja, jos ei halua asua b&b majoituksessa jossain lähistöllä.

      Venetsiaankin voi lentää ja sieltä majoittumaan Trevisoon tai Jesoloon. Liikkuminen on Italiassa vaivatonta. Bussilla ja junalla pääsee helposti. Majoituspaikkakin järjestää yleensä kuljetuksia pikkurahalla.

      Agriturismo Cascina Graziosa Lonaton lähellä on siisti, mukava ja edullinen maatilamajoitus, erinomaista ruokaa. Siitä on Venetsiaan autolla n. 150km. Riippuu lasten iästä onko sitten mukavampi asua Jesolon hiekkarantojen lähellä.

    • diddiii

      Meidän perheellä on samanlaiset suunnitelmat alkukesälle, eli itse haluan nähdä Venetsiaa ja puoliso rantalomailla, lapset tietenkin haluavat rypeä uima-altaassa/meressä. Aiomme olla Venetsian Lidon saarella, josta löytyy biitsiä, ja siitä sitten tehdä päiväretkiä sinne varsinaiseen kuhinaan.
      Hyvänä puolena ainakin se, ettei tarvitse autoa vuokrata. Autolla ajeleminen Italiassa ei niin houkuttele, ja viikko on aika lyhyt aika lähteä kiertelemään.

      • Käynyt

        Autolla ajo Italiassa ei ole sen kummempaa kuin Suomessakaan. Liikennekulttuuri on toki kehittyneempi ja öykkäreitä vähemmän liikkeellä. Ei mitään tamperelaismenoa. Toinen asia on sitten, haluaako viettää lomansa autossa.

        Ilmastoidussa autossa on toki puolensa varsinkin lapsiperheelle. Ajamisen voi ajoittaa päivän kuumimpaan aikaan ja kyllä autosta näkee asioita, joita ei näe jos on sidottu julkiseen liikenteeseen. Polkupyörällä toki näkisi vielä enemmän, itse en ole ajanut Italiassa.

        Lido kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyypi ottaa selvää enemmän.


    • vinkitt

      Milanosta järjestetään valmisretkiä Venetsiaan. Veronasta pääsee myös parissa tunnissa junalla Venetsiaan ja siksi Veronasta on tullut yhä suositumpi ja suositumpi. Myös Gardalta pääsee, jos ei muuten niin junanvaihdoilla.

      Venetsian läheiset rannat näyttävät hyviltä mutta eivät ole, koko Adrianmeren pohja koostuu pienistä kivistä (ja levästä) joten parhaimpia ja puhtaimpia rantoja etsivien kannattaa suunnata etelä-Italian Pugliaan tai Italian saarille, jossa rannat eivät ole vielä täysin saastuneita. Venetsialaisista osa muuten yhä heittää jätteensä Adrianmereen. Mutta toki adrianmereä voi kaukaa ihailla, siinä en suostuisi uimaan.

      • airda

        Missä olet Adrianmeren kokemuksesi hankkinut? Missä olet nähnyt kiviset ja leväiset rannat?


    • Suoraanperille

      Lufthansalla Munchenin tai Frankfurtin kautta vaihtaen.

    • leväperäistäon

      "Missä olet Adrianmeren kokemuksesi hankkinut? Missä olet nähnyt kiviset ja leväiset rannat?"

      Riminin seuduilla on hiekkarannat mutta Adrianmeren pohja koostuu pienistä pikkukivistä ja myös vihreää levää näkyi paljon viime kesänä. Ei huvittanut uida kun on tullut parempiakin rantoja nähtyä kristallinkirkkailla merivesillä, hiekkapohjalla ja ilman levää. Mutta italialaiset kyllä uivat siellä ja jotkut turistit haisivat kalalta. Harmihan se on että Euroopan rannat ovat pilaantumassa ilmastonmuutoksen vuoksi noinkin etelässä, mutta Italian saarilla on yhä puhtaita levättömiä rantoj. No kukaties kauanko on jos saastutus jatkuu ja ilmastonmuutos, kyllä ne saasteet tulee pilvistäkin alas sinne mereen tutkitusti. Adrianmeri on wikipedian kuvauksenkin mukaan "hieman" epäsiistissä kunnossa tuolta Pohjois-Italian kohdilta. Venetsiasta mereen heitetään ikävä kyllä vieläkin paikallisten viemärivesiä ja en tiedä heittävätkö kroatialaisetkin. tai heidän naapurikansansa ja valvooko kukaan. Mutta jos ei ole nirso Adrianmeren kohteista saa mahtavia "uintipaikkoja".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe