Onko undulaattini sairas?

Huolestunut.omistaja

Eli siis mulla on 2 undulaattia ja toisella on päässä jotai likaa ja höyhenet ovat jotenki likaiset tai jotai vastaavaa, se ei ole kesy joten en sitä sen lähemmin voi tutkia. Mut onko toi normaalia? Sitä on ennenki ollu mutta ei noin paljoa ja se on kyllä hävinnyt pois, mut nyt sitä on aikalailla kokonaan nokan ja silmien ympärillä. Se on siis sellaista ruskea, punaista.

(Haluaisin muuten opettaa ne kädelle ja muutenkin kesyiksi niin saa antaa vinkkejä, ne ovat jo aika vanhoja että jos se edes on mahdollista.)

7

553

  Vastaukset

  • Onko "lika" samannäköistä kuin kuvassa tällä sivulla:
   http://budgiecare.tumblr.com/scalyfacemites

   Jos on niin kyseessä on ihoon ja nokan vahanahkaan kaivautuva mikroskooppinen kalkkijalkapunkki, joka on melko yleinen häkkilintujen vaiva. Eläinlääkäriltä saat reseptin loishäätölääkkeelle (kaikille linnuille samassa häkissä!) joilla punkit saa hoidettua pois nopeasti ja tehokkaasti.

  • Lika ei ole samanlaista :/ mutta oon tässä nyt tarkkaillu lintua niin en ole varma onko se likaa se voi olla myös höyhenetön kohta. Lisäksi linnusta lentää epämääräistä likaa. Kun lintu ns. ravistelee itseään siitä lentää jotain. Ensinmäisinä päivinä kun huomasin lian niin ei linnusta mitään lähtenyt. Mutta seuraavana päivänä seinässä olikin jo likaa. Lisäksi lintu hakeutuu kaverinsa kylkeen, se tavallaan ahdistaa toisen nurkkaan ja on aivan kiinni toisessa :/ noi varmaankin pitäs eristää että toinen ei tule kipeäksi, mutta kun minulla ei ole mitään mihin eristäisi. Nyt on myös tullut mieleen että olisiko linnulla kylmä kun se kerta toisen kylkeen hakeutuu. Lintu syö, sukii välillä, muutaman viseryksenkin satunnaisesti päästää ja seuraa toista lintua, jos toisella on nälkä menee sekin perään. Mutta lintu nököttää vain toisen vieressä höyhenet pörhöllään, eikös tämä ole sairauden merkki?

  • Sehän vasta kyseli onko se sairas, ei ollut viellä todennut, et ON sairas

   • Oletko vähän tyhmä? Jos odottelet siihen asti lekuriin menoa, että olet jo todennut, että kyllä sairashan tuo oli kun kerran kinttunsa oikaisi, niin älä ihmeessä sinäkään lemmikkejä pidä ollenkaan. Lemmikit pitää ihan eläinsuojelulainkin velvoittamana viedä lekuriin silloin kun siihen epäillään olevan tarvetta. Diagnoosin tekee lekuri, joten omistajien ei tarvitse eikä pidä päätään raaputtaa ja odotella oman diagnoosin varmistumista ennen lekuriin viemistä.


  • Kyllähän tuo joltakin sairaudelta vaikuttaa sen perusteella mitä kerroit miten lintu käyttäytyy. Jos olisi omat lintuni kyseessä niin veisin ihan varmuuden vuoksi lääkäriin tutkittavaksi.

  • Njaa, uusien tietojen perusteella tulee mieleen pari vaihtoehtoa
   - linnulla on sulkasato, ja on katkaissut päästään vielä kasvavan "verihöyhenen", jolloin verta on roiskunut seinille päätä ravistellessa ja tahrinut höyhenet, ei muuten vaarallista, mutta kovin rajusti vuotava isompi sulka voi pienelle linnulle olla jo haitaksikin
   - linnulla on hengitystieinfektio tai kuputulehdus ja aivastellut/ravistellut limaa (ja kuputulehduksessa usein puoleksi sulaneita siemeniäkin) joka on likaisuuden syynä

   Lämpöhakuisuus, vaisuus ja pörröisyys joko yhdessä tai erikseen on aina vähän huolestuttavaa , joskin joskus saattaa lievänä liittyä sinänsä vaarattomaan sulkasatoonkin. Joka tapauksessa laittaisin linnuille lämpölampun häkin päälle ainakin päiviksi (hehkulamppu tai halogeenilamppu tuottaa kivasti lämpöä, toki asetettava niin ettei linnut pääse polttamaan itseään tai nakertelemaan johtoja, tai kuuma lamppu osu mihinkään syttyvään) ja peittäisin häkin osittain pyyhkeellä lämmön säilyttämiseksi,

   Ja välittämästi yhteys eläinlääkäriin joka pystyy tekemään tarkemman arvion linnun kunnosta, näkemättä on kenenkään mahdoton muuta kuin vain arvailla syitä.

  • Lintu on nyt tervehtynyt :) laulaa leikkii on energinen ei ole höyhenet pörhöllään tai mitään muutakaan :) pääkin on päivä päivältä puhdistunut ja on normaali! :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1973